Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τα τάγματα εφόδου του αντισυνταγματικού τόξου !!! ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα τάγματα εφόδου του αντισυνταγματικού τόξου !!! ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!!


ν αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών των κομμάτων "Νέα Δημοκρατία", 

"Πανελλήνιο Σοσιαληστικό Κίνημα", Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς" και "Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος", οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας. 

Η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. 

Η δραστηριότητα αυτή εκθέτει όχι μόνον τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα, τη δημοκρατική της παράδοση, το νομικό της πολιτισμό, τις δεσμεύσεις της υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αντιμετώπισή της, κατά συνέπεια, επιβάλλει την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Παραθέτουμε ένα ελάχιστο τμήμα του φακέλου που σχηματίζεται από το νομικό τμήμα της Χρυσής Αυγής και θα κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές. Το τμήμα αυτό αφορά τις πράξεις πολιτικής βίας και όχι τα οικονομικά εγκλήματα,  όπου τα σχετικά στοιχεία είναι ακόμη περισσότερα:

ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ
 • ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ
 • ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ
 • ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΙΑ
 • ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ, ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ
 • ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ
 • ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ
 • ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ
 • ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
 • ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
 • ΕΓΚΩΜΙΑΣΜΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Νέα Δημοκρατία


 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΑΠΟ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία


Τάγμα εφόδου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ (Φοιτητική παράταξη Νέας Δημοκρατίας) στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης (17/11/2009) - Διατάραξη οικιακής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη βία

Τάγμα εφόδου ΝΔ - 2007
Τάγμα εφόδου της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο του Πανεπιστημίου

Σύριζα
Τάγμα εφόδου του Σύριζα ξυλοκοπεί αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. (2012) - Αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία, σωματικές βλάβες εναντίον αστυνομικού οργάνουΟ υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας απελευθερώνει τα παιδιά του Τάσου Κουράκη ύστερα από παρέμβαση του βουλευτή του Συνασπισμού (7/12/2009) - Απελευθέρωση κρατουμένου, υπόθαλψη εγκληματία, αντιποίηση αρχής


Δήλωση Χρήστου Καραγιαννίδη, βουλευτή Σύριζα (04/01/2013): "Έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού" - Διέγερση σε απείθεια, διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος, εγκωμιασμός εγκλήματος, παράνομη οπλοκατοχή

ΠΑΣΟΚ
 

Διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη βία
Τάγμα εφόδου ΠΑΣΟΚ εναντίον τάγματος εφόδου αριστερών (2010)Τάγμα εφόδου ΠΑΣΟΚ εξοπλίζεται με λοστούς και ρόπαλα

 Συμπλοκή μεταξύ ταγμάτων εφόδου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με ρόπαλα και μαχαίρια


ΚΚΕ

 

Διατάραξη κοινής ειρήνης, βαριά σωματική βλάβη, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη βία


Επίθεση μελών του ΚΚΕ σε πολίτες στο Σύνταγμα - Στην φωτογραφία διακρίνεται ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, συκοφάντης του ΚΚΕ στο Πέραμα


Τάγμα εφόδου ΚΚΕ ξυλοκοπεί και πετάει στο κενό τον αντίπαλο 


Τάγμα εφόδου ΚΚΕ εναντίον τάγματος εφόδου αριστερών (2011)

\


Τάγμα εφόδου ΚΚΕ και ΠΑΜΕ (2011)
Μέλη του ΠΑΜΕ προκαλούν τον άγριο ξυλοδαρμό του Αστυνομικού Διευθυντή Ευβοίας

Θυμάστε αυτά τα "παιδιά" - Υπήρξαν συλλήψεις - Βρέθηκαν όπλα και μολότοφ - Υπερασπίστηκε η Κούρντοβικ - Στήριξε η αριστερά και οι δημοσιογράφοι..και έπεσαν -όπως πάντα- στα μαλακά!!! (Ο ένας υποστήριξε πως είχε όπλα επειδή έχει καταγωγή από την Κρήτη...)
ΔΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟΤΕ Ο "ΙΟΣ" - ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΑΝΕ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...ΤΣΑΤΣΑΡΑ:

Δικάζονται οι τρεις αντιεξουσιαστές που κατηγορούνται ότι έκλεψαν τις ασπίδες των ΜΑΤ

Η χαμένη τιμή τού πλεξιγκλάς
 


Δυο υποθέσεις με ασπίδες απασχόλησαν τα μέσα ενημέρωσης την περασμένη χρονιά. Η πρώτη συνέβη στις αρχές Οκτωβρίου 2005 και παρέμεινε ανεξιχνίαστη. Ηταν η αφαίρεση της ασπίδας από το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου που υψώνεται στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Ενα μήνα αργότερα, η ασπίδα βρέθηκε από βατραχανθρώπους κοντά στο μνημείο, ριγμένη στη θάλασσα.

Κανείς δεν έμαθε ποιος -και για ποιο λόγο- διέπραξε αυτή την ενέργεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την υπόθεση αυτή δεν μπορούν να κατηγορηθούν οι τρεις του αντιεξουσιαστικού χώρου που κατηγορούνται για την αφαίρεση κάποιων άλλων ασπίδων, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ο Παναγιώτης Ασπιώτης και ο Πέτρος Καρασαρίνης. Εκείνοι ήταν ήδη προφυλακισμένοι με βαρύτατες κατηγορίες από τις αρχές του καλοκαιριού του 2005. Αφορμή της δίωξής τους ήταν το γεγονός ότι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την κλοπή ασπίδων από άνδρες των ΜΑΤ, το Μάιο του 2005. Υστερα από πολύμηνη φυλάκιση οι τρεις νέοι οδηγούνται την Τετάρτη στο εδώλιο, με ένα κατηγορητήριο ασήκωτο.

Η τιμή των ΜΑΤ

Με τη βοήθεια της Γιάννας Κούρτοβικ, συνηγόρου του Γιώργου Καλαϊτζίδη, καταγράφουμε το ιστορικό αυτής της υπόθεσης, που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα εφαρμογής της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας για πράξεις που δεν έχουν καμιά σχέση με το υποτιθέμενο αντικείμενό της.

Στις 12/5/05 μια ομάδα 50 ατόμων συγκρούεται με διμοιρία ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη. Είναι η επομένη του επεισοδίου που συνέβη στο Πολυτεχνείο, με τον τραυματισμό πολίτη από ένοπλο συνοδό βουλευτή. Κατά τη συμπλοκή αφαιρούνται 2 ασπίδες και άλλα αστυνομικά υλικά. Μετά το επεισόδιο άγνωστος τηλεφωνεί στο MEGA και δηλώνει ότι η επίθεση έγινε για τον πυροβολισμό στο Πολυτεχνείο και την ευθύνη αναλαμβάνουν οι αναρχικοί.

Ομοια επίθεση γίνεται στις 24/6/05 σε διμοιρία των ΥΜΕΤ που βρισκόταν στην Κάνιγγος. Αφαιρούνται και εκεί μία ασπίδα και άλλα υλικά. Αγνωστος τηλεφωνεί στην «Ελευθεροτυπία» και δηλώνει ότι την ευθύνη αναλαμβάνουν οι«ΜονάδεςΑνατροπήςΤάξης(ΜΑΤ)».

Επειτα από κάθε επίθεση δημοσιεύεται στο Indymedia φωτογραφία νεαρών μασκοφόρων που κρατούν στα χέρια τους τις ασπίδες. Η πρόκληση για την ΕΛ.ΑΣ. ήταν μεγάλη. Επρεπε πάση θυσία να βρεθούν οι υπαίτιοι της γελοιοποίησης των οργάνων της και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Και βέβαια έπρεπε οι υπεύθυνοι να είναι τουλάχιστον τρεις, έτσι ώστε να είναι δυνατόν να εφαρμοστεί εναντίον τους ο τρομονόμος.

Στις 7/7/05 συλλαμβάνεται ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ο οποίος επιβαίνοντας σε Ι.Χ. που οδηγούσε ο Πέτρος Καρασαρίνης απέρριπτε σε κάδους σακούλες σκουπιδιών που μέσα περιείχαν κομμάτια των ασπίδων. Σε έρευνα που ακολουθεί στο σπίτι του, ένα υπόγειο διαμέρισμα, βρίσκονται διάφορα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί για το κόψιμο των ασπίδων, και επιπλέον, 4 πιστόλια, ένα δίκανο, περίπου 20 σφαίρες, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, μάσκες αντιασφυξιογόνες και φωτογραφίες σαν αυτές που είχαν δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο.

Η έρευνα επιπλέον αποκαλύπτει δύο θυρίδες τραπεζών (μία στο όνομα του Παν. Ασπιώτη, με πληρεξούσιο τον Γ. Καλαϊτζίδη, και μία στο όνομα του ίδιου του Γ. Καλαϊτζίδη, κενή περιεχομένου). Στην πρώτη θυρίδα βρίσκονται περίπου 100 σφαίρες διάφορων διαμετρημάτων και πάντως όχι κατάλληλες για τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του Καλαϊτζίδη.

Η Αστυνομία παραπέμπει τους τρεις στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες του εμπρησμού (μολότοφ), της κλοπής, της στάσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας σωματικών βλαβών και της απλής οπλοκατοχής.

Ο εισαγγελέας ασκεί ποινική δίωξη για παράβαση του άρθρου 187 παρ. 1 ΠΚ (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης), 20 απόπειρες ανθρωποκτονίας (όσοι ήταν οι αστυνομικοί που δέχτηκαν την επίθεση), έκρηξη κατ' εξακολούθηση, κατοχή εκρηκτικών, διακεκριμένη οπλοκατοχή, κλοπή και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η «τρομοκρατική οργάνωση» είχε δύο διαφορετικούς τίτλους, «ΜΑΤ» και «Σύνδεσμος Αναρχικών Εξαρχείων», διότι στην κατοχή του Καλαϊτζίδη είχε βρεθεί σφραγίδα με την εγγραφή «Σύνδεσμος Αναρχικών Εξαρχείων πληρωμή εγγυήσεων», την οποία χρησιμοποιούσε σε κουπόνια συγκέντρωσης χρημάτων για πληρωμή εγγυήσεων νεαρών που είχαν συλληφθεί εκείνη την περίοδο.

Το εξοχικό της μητέρας του Καλαϊτζίδη χαρακτηρίζεται στοιχείο της «υποδομής» της οργάνωσης, οι μολότοφ αντιμετωπίζονται ως εκρηκτικοί μηχανισμοί (πάγια θέση της νομολογίας) παρότι για τους αστυνομικούς είναι εμπρηστικοί μηχανισμοί, ενώ και η χρήση των μολότοφ αποτελεί κατά το κατηγορητήριο «απόπειρα ανθρωποκτονίας», προαποφασισμένη μάλιστα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορία για κατασκευή μολότοφ αφορούσε περίπου 200 μολότοφ, οι οποίες κατά το κατηγορητήριο είχαν κατασκευαστεί για να χρησιμοποιηθούν στις συγκεκριμένες ενέργειες (οι μολότοφ που είχαν πέσει ήταν συνολικά 14). Ο αριθμός των 200 προκύπτει από την καταμέτρηση των μολότοφ που κατά την Ασφάλεια είχαν πέσει σε επεισόδια από το 1998 έως τη μέρα της σύλληψης των τριών.

Η κατηγορία για οπλοκατοχή περιλάμβανε και μια σειρά όπλα τα οποία δεν βρέθηκαν στην κατοχή του Καλαϊτζίδη αλλά αποτελούσαν εγγραφές σε μικρό χειρόγραφο σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του. Στο «ύποπτο» έντυπο υλικό που κατασχέθηκε περιλαμβανόταν σχολικό τετράδιο με εργασία του Ασπιώτη πάνω στον πόλεμο του Ιράκ όταν ήταν 12 ετών, βίντεο με ταινίες του εμπορικού κινηματογράφου, όλες οι σημειώσεις των κατηγορούμενων κ.λπ.

Ο Καλαϊτζίδης απολογούμενος εξήγησε ότι ως Κρητικός είχε πάντα όπλο, το οποίο εξάλλου αποδείχτηκε ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε καμιά εγκληματική ενέργεια. Για τις ασπίδες υποστήριξε ότι βρέθηκαν στα χέρια του για να τις ξεφορτωθεί, αλλά αρνήθηκε ότι συμμετείχε στα επεισόδια κατά τα οποία αφαιρέθηκαν. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στην υπόθεση.

Πολύμηνη προφυλάκιση

Στο εξάμηνο αποφασίστηκε η συνέχιση της προφυλάκιση των τριών μέχρι το έτος.

Η δικογραφία έμεινε στο στάδιο της ανάκρισης επί 10 μήνες. Εφτασε στο Συμβούλιο για συζήτηση στις 23/5/06. Η αρχική κατηγορία κατέρρευσε. Την 1/6/06 το Συμβούλιο αποφάσισε την απόλυση των δύο κατηγορουμένων και τη συνέχιση της κράτησης του Καλαϊτζίδη μέχρι τις 8/1/07. Το βούλευμα όμως εκδόθηκε στις 26/9/06, 15 μήνες μετά τη σύλληψη των νεαρών.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Καλαϊτζίδης έπρεπε να μείνει προφυλακισμένος ως επικίνδυνος, μεταξύ άλλων γιατί «κρατούσε αρνητική στάση», αλλά και γιατί «ανελάμβανε την ευθύνη».

Με το βούλευμα οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από την κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και παραπέμφθηκαν ο μεν Καλαϊτζίδης για όλα τα υπόλοιπα, ενώ ο Ασπιώτης για διακεκριμένη οπλοκατοχή και ο Καρασαρίνης για συμμετοχή σε συμμορία και κάποια αλλά πλημμελήματα που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Στις αρχές Οκτώβρη υποβλήθηκε νέα αίτηση αποφυλάκισης για τον Καλαϊτζίδη, η οποία απορρίφθηκε αμέσως.

Στις 6/10/06 υποβλήθηκε αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος. Ο αντιτρομοκρατικός νόμος (2929/01) ορίζει ότι «η περάτωση της ανάκρισης για τα κακουργήματα του 187 κηρύσσεται από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο αποφαίνεται με αμετάκλητο βούλευμα». Σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα νομολογία, εφόσον το βούλευμα αποφαίνεται απαλλακτικά για την κακουργηματική διάταξη του 187 παρ. 1, υπόκειται σε αναίρεση ως προς το υπόλοιπα αδικήματα, και δεν είναι αμετάκλητο.

Με σειρά από αποφάσεις τους, τόσο το Συμβούλιο Εφετών όσο και ο Αρειος Πάγος είχαν κρίνει ότι στην περίπτωση αυτή υπήρχε η δυνατότητα άσκησης ένδικων μέσων. Τελευταίο ήταν το βούλευμα 2257/2005, ενώ με το 402/2004 ο Αρειος Πάγος, κρίνοντας ομοίως ότι το βούλευμα παύει να είναι αμετάκλητο, αναγνώρισε το δικαίωμα άσκησης ένδικων μέσων σε αντίστοιχη περίπτωση όπου η υπόθεση αφορούσε κύκλωμα μαστροπών και σωματεμπόρων.

Σε αντίθεση με όλα αυτά, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε να απορριφθεί η αναίρεση ως απαράδεκτη, με το σκεπτικό ότι το βούλευμα είναι αμετάκλητο εφόσον ασκείται ποινική δίωξη με το 187 παρ. 1, έστω κι αν τελικά η κατηγορία αυτή καταπέσει. Το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση με την υπ' αριθμ.1966/2006 απόφασή του.

Η υπέρμετρη διόγκωση του κατηγορητηρίου και η σκληρή αντιμετώπιση των κατηγορουμένων -και ειδικά του Καλαϊτζίδη- έχει προκαλέσει τη δημιουργία κινήματος συμπαράστασης που ξεπερνά τον πολιτικοϊδεολογικό χώρο στον οποίο ανήκουν. Εχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες υπογραφές, έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες εκδηλώσεις και έχουν φιλοξενηθεί επιστολές των κατηγορουμένων σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες.

Μόλις πριν από λίγες μέρες (6/12/06) προσδιορίστηκε αιφνιδιαστικά η δίκη για τις 20 Δεκεμβρίου. Ο Καλαϊτζίδης βρίσκεται στα Γιάννενα, όπου μεταφέρθηκε στις 15/11 από τον Κορυδαλλό. Ηταν ακόμα ένα σημάδι της «ειδικής» μεταχείρισης που του επιφύλασσαν οι διωκτικοί μηχανισμοί μετά τα παράπονα που εξέφρασε στον αρχιφύλακα της πτέρυγας για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και τις δημόσιες δηλώσεις του σε εφημερίδες για το θάνατο των 4 κρατουμένων που κάηκαν ζωντανοί στο κελί τους. Η μεταγωγή του κατηγορουμένου θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο χρόνος προετοιμασίας που του απομένει για να αντιμετωπίσει 3 κακουργήματα και αρκετά πλημμελήματα είναι μόλις 2 μέρες.

 

(Ελευθεροτυπία, 16/12/2006)

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο “Πρώτο Θέμα” (ΦΩΤΟ)


Κουκουλοφόροι με βαριοπούλες επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας, έσπασαν την είσοδο και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων εργαζομένων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο

- ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Δεν θα μας τρομοκρατήσει κανένας

Φασιστική τρομοκρατική επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχθηκαν τα γραφεία του «Πρώτου Θέματος», τα οποία υπέστησαν ζημιές.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ μια δράκα κρανοφόρων οπλισμένοι με ρόπαλα και βαριοπούλες, σφυριά και ρόπαλα προσέγγισαν τα γραφεία της εφημερίδας, στην οποία βρισκόταν δεκάδες εργαζόμενοι, και άρχισαν να επιδίδονται σε τυφλούς βανδαλισμούς.


Οι κουκουλοφόροι, αρχικά στράφηκαν κατά των οχημάτων που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο και εν συνέχεια άρχισαν να σπάνε τους υαλοπίνακες της εισόδου του κτιρίου και να πετούν μαύρες, κόκκινες και άσπρες μπογιές.

Οι εργαζόμενοι στην είσοδο, με κίνδυνο της ζωής τους, πρόλαβαν και έκλεισαν την είσοδο, και είναι ευτύχημα το γεγονός ότι δεν υπήρξε τραυματισμός από το τυφλό χτύπημα των κουκουλοφόρων. 

Η επίθεση διήρκεσε λίγα λεπτά και οι κουκουλοφόροι που ήταν πεζοί τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας πίσω τους φέιγ βολάν στα οποία έγραφαν «ΚΡΑΤΟΣ ΜΜΕ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ. ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ»

"Καταδικάζω την επίθεση και περιμένω να υπάρχει ομόθυμη καταδίκη. Δεν έχετε ακούσει ορισμένους να μιλάνε για ‘κακή’ και ‘καλή’ βία;" διερωτήθηκε με νόημα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης,

Τουρκονηπιαγωγεία στη Θράκη ζητούν οι πράκτορες της Άγκυρας!


Αίτημα προς τον Υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο κατέθεσαν οι τουρκόψυχοι του φασιστικού κόμματος της Θράκης DEB…

Συνεχίζει (και γιατί όχι άλλωστε) να αποθρασύνεται όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει το τουρκο-κόμμα DEB, που ζήτησε με επιστολή του για μια ακόμη φορά από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας νηπιαγωγεία. To «Προξενείο-Στοπ» σας παραθέτει εδώ σήμερα το δελτίο τύπου που εξέδωσε η εν λόγω πολιτική πρακτοροσύναξη στις 18/9/2013, την οποία υπογράφει ο (φερόμενος ως πρόεδρός της) Μουσταφά Αλή Τσαβούς (στη 2η φωτογραφία τον βλέπετε σε παλαιότερο εναγκαλισμό του με τον Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, πρώην πρόεδρο του φασιστο-αλυτρωτικού BTTDD και με φόντο τον Μουσταφά Κεμάλ). Και λέμε «φερόμενος», γιατί στην πραγματικότητα ο πρώην καφετζής της παράνομης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα μισθοδοτούμενο ανθυποτσουτσέκι του Προξενείου. Απολαύστε την ανακοίνωση (την αναδημοσιεύουμε από το αδελφό ιστολόγιο tourkikanea.gr):

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) έστειλε μια επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο σχετικά με το αίτημα ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ, που θα παρέχουν εκπαίδευση στα Τουρκικά και στα Ελληνικά.

Στην επιστολή του το ΚΙΕΦ επανέλαβε το αίτημά του για το ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ της μειονότητας. Το ΚΙΕΦ τόνισε ότι η ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ είναι ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα της μειονότητας και αυτό πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Έχει επισημανθεί ότι το αίτημα για δίγλωσσα ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ είναι μια δημοκρατική απαίτηση της μειονότητας και ότι το νηπιαγωγείο αποτελεί μια περίοδος προετοιμασίας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έτσι για την καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για το δημοτικό είναι απαραίτητα τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία.

Η επιστολή του ΚΙΕΦ σχετικά με τα νηπιαγωγεία έχει σταλεί ταυτόχρονα στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρη Γιαννακίδη και τους Βουλευτές των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Η επιστολή που απέστειλε το ΚΙΕΦ στον Υπουργό Παιδείας είναι ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να Σας υπενθυμίσουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και ένα χρόνιο αίτημα της μειονότητας της Θράκης σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση.

Η μειονότητα στη Θράκη απαιτεί και περιμένει την προστασία του δικαιώματος της μειονοτικής εκπαίδευσης, που τις αναγνωρίζεται από τις διεθνείς συνθήκες καθώς επίσης η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που στη χώρα μας συμπεριλήφθηκε στην υποχρεωτική εκπαίδευση το 2006, να περιλαμβάνεται και στο χώρο της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Πιστεύουμε ότι το δικαίωμα της μειονοτικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα της μειονότητας.

Στα δίγλωσσα (Ελληνικά – Τουρκικά) μειονοτικά νηπιαγωγεία, όπου η εκπαίδευση θα γίνετε στα Τουρκικά και στα Ελληνικά, όπως ακριβώς και στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία, είναι δικαίωμα της μειονότητας και ταυτόχρονα ένα δημοκρατικό αίτημα. Η μειονοτική κοινότητα και οι εκπρόσωποί της κατά καιρούς έχουν εκφράσει αυτό το δίκαιο αίτημα.

Η σχετική απάντηση του υπουργείου Σας (Α.Σ. 973 / 124530 / 21), στην επιστολή του κόμματός μας (αριθ. πρωτ. 09/2012) για το ίδιο θέμα, δυστυχώς έχει απογοητεύσει την μειονότητα. Ο ισχυρισμός ότι «Η Ελληνική πολιτεία δεν επιβαρύνετε με κάποια συμβατική υποχρέωση περί ίδρυσης μειονοτικών νηπιαγωγείων» με εκπαίδευση στα Ελληνικά και Τουρκικά, έχει απογοητεύσει βαθιά την μειονοτική κοινότητα.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Είναι γνωστό ότι τα νηπιαγωγεία είναι μια διαδικασία προετοιμασίας των μαθητών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα της μειονότητας και που καθορίζεται πρωτίστως από την Συνθήκη της Λωζάννης, τις διεθνείς συμφωνίες, τις σχετικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς και από τους νόμους της χώρας μας, βασίζεται σε ένα δίγλωσσο εκπαιδευτικό σύστημα, αποτελούμενης της ελληνικής και τουρκικής γλώσσας.

Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι ένας μαθητής που θα ξεκινήσει την μόρφωσή του στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο, πρέπει να περάσει από ένα νηπιαγωγείο που λειτουργεί με παρόμοιο σύστημα. Αυτό θα βοηθήσει τον μαθητή να προσαρμοστεί πιο εύκολα στην μειονοτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Ελληνόγλωσση και Τουρκόγλωσση). Παρόμοια παραδείγματα μπορούμε να τα δούμε στην Ευρώπη. Για παράδειγμα: Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία κλπ.)

Πιστεύουμε ότι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα των δημοκρατικών κυβερνήσεων και κρατών είναι η ανταπόκριση στις δίκαιες και δημοκρατικές απαιτήσεις των πολιτών τους. Θα Θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά την απαίτηση της μειονοτικής κοινότητας, η οποία ζει στη Δυτική Θράκη, εργάζεται και αγωνιά για την πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας μας και από κάθε άποψη αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα, για την ίδρυση Μειονοτικών Νηπιαγωγείων που θα παρέχουν εκπαίδευση στα Ελληνικά και στα Τουρκικά. Είναι μια από τις πιο μεγαλύτερες προσδοκίες μας να δούμε την θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης και του υπουργείου Σας στις εκκλήσεις της μειονότητας σε αυτό το ζήτημα και στην επόμενη σχολική χρονιά το να πραγματοποιηθεί το αίτημα. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι της μειονότητας και τα παιδιά της το αξίζουν.

Αναμένοντας την απάντησή Σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο Σας».

Εμείς πάντως να σας υπενθυμίσουμε ότι στα αρκετά ΠΑΡΑΝΟΜΑ νηπιαγωγεία που λειτουργούν και χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα στη Θράκη, η γλώσσα εκπαίδευσης φυσικά είναι αποκλειστικά και μόνο η τουρκική. Ενδεικτικό και αυτό των προθέσεων της Τουρκίας και των εν Θράκη οργάνων της, ε;

Στυγνός εκβιασμός της Τρόικας για την αμυντική βιομηχανία!

Μέγιστη αθλιότητα συνιστούν όσα διακινούνται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με όσα ζητά από την κυβέρνηση η Τρόικα στο θέμα των αμυντικών βιομηχανιών. Σε έναν στυγνό εκβιασμό, ζητούν είτε το κλείσιμο των βιομηχανιών είτε την επιστροφή των παρανόμων κρατικών ενισχύσεων που ανέρχονται στο ύψος του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ!
Πρακτικά, πρόκειται για μέγιστη αθλιότητα, αφού είναι απλώς αδύνατη η επιστροφή του ποσού, οπότε η έγερση τέτοιου ζητήματος γίνεται απλώς προσχηματικά, ώστε να πειθαναγκαστεί η κυβέρνηση να συναινέσει στο κλείσιμό τους. Πρόκειται ένα θέμα που αφορά όλη την ελληνική αμυντική βιομηχανία και προφανώς οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων είναι βαρύτατες.

Ωστόσο, το να εγείρεται τέτοιο θέμα που θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους, τη στιγμή μάλιστα που έχουν εμφανιστεί σοβαρότατοι ενδιαφερόμενοι – διεθνείς «παίκτες» του τομέα που δεσμεύουν μεγάλα συμβόλαια για εκτέλεση από τις ελληνικές βιομηχανίες, τα οποία θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν και να έχουν δουλειά χιλιάδες κόσμου τουλάχιστον μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση, ισοδυναμεί με έγκλημα.
Δυστυχώς, το συγκεκριμένο θέμα που άπτεται της ελληνικής εθνικής άμυνας και ασφάλειας, είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να επιτρέψει η κυβέρνηση να τη διαβούν οι δανειστές. Είναι τρομερό το να αναλογίζεσαι, ότι όλη η φασαρία γίνεται τη στιγμή που το ελληνικό χρέος ξεπερνά τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ. Και το λέμε εμείς αυτό, που έχουμε ασκήσει δριμύτατη κριτική για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ δραματικών τομών στη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων.
Δηλαδή, για να το καταλάβουμε, γιατί είναι πιο σημαντικό να μην αυξηθεί κατά μονοψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων εάν είναι οι άνθρωποι αυτοί να παραμείνουν στις θέσεις τους και να εργάζονται, αντί να μείνουν στον δρόμο γιγαντώνοντας ακόμα περισσότερο το κοινωνικό πρόβλημα; Φταίνε μετά όσοι μιλούν για τους «εγκληματίες χαρτογιακάδες»;

ΑΓΡΙΝΙΟ:Επεισόδιο μεταξύ ρομά και καταστηματαρχών

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ δύο ρομά (πατέρα και γιου) και καταστηματαρχών σημειώθηκε γύρω στις 13:40 κοντά στην Παναγία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του aerasnews.gr, ο νεαρός ρομά γυρνούσε στην περιοχή με ένα καροτσάκι με σταφύλια τα οποία προσπαθούσε να πουλήσει, όταν κάποιος του έκανε παρατήρηση να πάει αλλού να πουλήσει το εμπόρευμά του.
Ο ρομά αγνόησε την παρατήρηση και συνέχισε να πουλάει σταφύλια, μέχρι που αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί κοντά κατάλαβαν τη συμβαίνει και επενέβησαν. Αρχικά οι αστυνομικοί προσπάθησαν ήρεμα να πείσουν τον νεαρό να φύγει, αλλά αυτός άρχισε να τους αντιμιλά και να τους προκαλεί φραστικά με αποτέλεσμα να τον απομακρύνουν οι ίδιοι.


Το περιστατικό όμως δεν τελείωσε εδώ.
Έπειτα από περίπου μισή ώρα από την απομάκρυνση του από τους αστυνομικούς, ο νεαρός επέστρεψε ακόμα πιο προκλητικός και συνέχισε να προσπαθεί να πουλήσει σταφύλια κοντά στο μανάβικο της περιοχής.
Ο μανάβης τον πλησίασε και αφού πρώτα λογομάχησαν πιάστηκαν στα χέρια, ενώ ο φούρναρης που διατηρεί κατάστημα εκεί κοντά προσπαθούσε να τους χωρίσει.
Ο ρομά όμως κάλεσε «ενισχύσεις» με τον πατέρα του να καταφθάνει με ένα αγροτικό και αφού είδε τι γινόταν, κατέβηκε από το αυτοκίνητο κρατώντας έναν μεγάλο σιδερολοστό και απειλούσε να σπάσει τόσο τη τζαμαρία του φούρνου, όσο και να προκαλέσει ζημιές στα ταξί εκεί κοντά.

Τελικά μετά από καταγγελία η αστυνομία επέστρεψε στο σημείο και όχι απλά συνέλαβε τους ρομά, αλλά πήρε και το αγροτικό ενώ κατέσχεσε το καρότσι του νεαρού και τον σιδερολοστό του πατέρα του.

Στη Λάρισα συνελήφθη πα-τέρας που ασελγούσε στα ανήλικα παιδιά του


Στη Λάρισα εντοπίστηκε ένας 44χρονος που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης του 9ου ανακριτή Αθηνών, όταν διαπιστώθηκε ότι αποπλανούσε τα ίδια τα παιδιά του ηλικίας κάτω των 12 ετών και ασελγούσε πάνω τους!
Άνδρες…της Ασφάλειας συνέλαβαν τον 44χρονο και τον μετέφεραν στην Αθήνα όπου θα απολογηθεί στον ανακριτή. Ο «πατέρας» κατηγορείται για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση!
Για την υπόθεση δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, όμως το κατηγορητήριο είναι σαφές καθώς αναφέρεται σε αυτό πως το αδίκημα διαπράχθηκε από ανιόντες σε κατιόντες συγγενείς, δηλαδή από γονέα σε παιδιά!

Ελληνοαμερικανός επιστήμονας υποψήφιος για το Νόμπελ Χημείας

Ένας διακεκριμένος Ελληνο-αμερικανός χημικός, ο Παύλος Αλιβιζάτος, καθηγητής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ και από το 2009 διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ, είναι ένας από τους βασικούς…

διεκδικητές του φετινού Νόμπελ Χημείας, σύμφωνα με τις παραδοσιακές προβλέψεις του οργανισμού Thomson Reuters. Το Νόμπελ θα απονεμηθεί στις 9 Οκτωβρίου.
Ο Αλιβιζάτος θεωρείται αυθεντία διεθνώς στον τομέα της νανοτεχνολογίας, της επιστήμης των υλικών και γενικότερα της χημείας. Γεννήθηκε στο Σικάγο το 1959 και σε ηλικία δέκα ετών μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα, όπου έβγαλε το γυμνάσιο και έμαθε καλά τα ελληνικά. Στη συνέχεια επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε και έκανε καριέρα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, καθώς και πολλών άλλων επιστημονικών ενώσεων. Σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα της Thomson Reuters, θεωρείται πέμπτος στη λίστα των 100 κορυφαίων χημικών διεθνώς κατά την τελευταία δεκαετία. Έχει πρόσφατα τιμηθεί με κορυφαία επιστημονικά βραβεία, όπως το «Βραβείο Linus Pauling» (2011) και το «Βραβείο Χημείας Wolf» (2012).

13 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ "ΣΑΜΙΝΑ"... ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ;;;

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου του 2000 στις 22.15 το βράδυ όταν το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σάμινα» προσέκρουσε στο σύμπλεγμα βραχονησίδων Πόρτες, δύο ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάρου.
Πανικός και τρόμος επικράτησε στο πλοίο αμέσως μετά την πρόσκρουση. Το ρεύμα στο πλοίο κόβεται και επικρατεί συσκότιση. Αλλόφρονες επιβάτες και πλήρωμα προσπαθούν να βρουν τις σωστικές λέμβους, ενώ πολλοί μέσα στον πανικό τους βουτούν στη θάλασσα για να σωθούν.
Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος αφού έπνεαν άνεμοι έντασης οχτώ μποφόρ. Το ρήγμα που υπέστη το πλοίο από τη σύγκρουση ήταν τόσο μεγάλο που μέσα σε 25 λεπτά το Εξπρές Σάμινα βρέθηκε στο βυθό του Αιγαίου παρασέρνοντας στο θάνατο 81 από τους συνολικά 510 επιβάτες.