Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ - ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Η φτώχεια του Ν. Πλαστήρα δεν λέει τίποτε στους πολιτικούς κηφήνες!
«Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο», είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος.
Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για παλιότερους αλλά και σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι.
Ο αείμνηστος Ανδρέας Ιωσήφ – πιστός φίλος του – αναφέρει: Ο στρατηγός είχε απαγορεύσει στους δικούς του να χρησιμοποιούν το όνομα “Πλαστήρας” όπου κι αν πήγαιναν. Ο αδελφός του ήταν άνεργος. Το εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ» ζητούσε οδηγό κι εκείνος έκανε αίτηση. Ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε πώς λέγεται: Κι επειδή αυτός δίσταζε να πει το όνομά του, ενθυμούμενος την εντολή του στρατηγού, τον ξαναρώτησε και δυο και τρεις φορές, ώσπου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τον λένε Πλαστήρα.
Παραξενεμένος ο υπεύθυνος ζητάει να μάθει αν συγγενεύει με το στρατηγό και πρωθυπουργό. Μετά από πολύ δισταγμό του αποκαλύπτει ότι είναι αδελφός του. Αφού η αίτηση, ικανοποιήθηκε, παρακάλεσε να μη το μάθει ο αδελφός του. Ο στρατηγός το έμαθε κι αφού τον κάλεσε αμέσως στο σπίτι του τον επέπληξε και του απαγόρευσε να αναλάβει αυτή την εργασία λέγοντάς του: «Αν έχεις ανάγκη, κάτσε εδώ να μοιραζόμαστε το φαγητό μου». Και δεν πήγε.
Ο Πλαστήρας ήταν άρρωστος –έπασχε από φυματίωση – κι έμενε σ’ ένα μικρό σπιτάκι στο Μετς, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι αλλ’ αυτός αρνήθηκε λέγοντας: «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».Πολλές φορές με τρόπο έστελνε και αγόραζαν ψωμί, ελιές και λίγη φέτα… Τότε οι γύρω του, του υπενθύμιζαν ότι είχε ανάγκη καλύτερου φαγητού λόγω της αρρώστιας κι εκείνος με απλότητα τους απαντούσε: «Τι κάνω… σκάβω για να καλοτρώγω;».
Ο Βάσος Τσιμπιδάρος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη», περιγράφει το εξής περιστατικό: «Κάποτε, ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος, είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη, για να μην περιφέρεται εδώ και εκεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια Τράπεζα και μίλησε με τον διοικητή. «Τι;», απόρησε εκείνος. «Δεν έχει σπίτι ο Πλαστήρας; Βεβαίως και θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους!» Ο Μοάτσος έτρεξε περιχαρής στον Πλαστήρα, του το ανήγγειλε και εισέπραξε την αντίδραση: «Άντε ρε Γιάννη, με τι μούτρα θα βγω στο δρόμο, αν μαθευτεί πως εγώ πήρα δάνειο για σπίτι;». Έσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε.
Ο Δημήτρης Λαμπράκης «δώρισε» κάποια στιγμή στον Πλαστήρα ένα ωραίο χρυσό στυλό κι αφού ο στρατηγός κάλεσε τον φίλο του Ανδρέα του λέει: – Εγώ δεν βάζω χρυσές υπογραφές. Μου φτάνει το στυλουδάκι μου. Να το στείλεις πίσω. – Μα θα προσβληθεί… – Δεν πειράζει… Ας μου κόψει το νερό από το κτήμα. Δεν θέλω δώρα Ανδρέα. Γιατί τα δώρα φέρνουν και αντίδωρα!
Το 1952, πρωθυπουργός ο Πλαστήρας, ήταν κατάκοιτος από την αρρώστια που τον βασάνιζε, όταν μία μέρα δέχθηκε την επίσκεψη της Βασίλισσας Φρειδερίκης.
Μπαίνοντας εκείνη στο λιτό ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του, εξεπλάγη όταν είδε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ράντζο για τον ύπνο του, και τον ρώτησε με οικειότητα: «Νίκο, γιατί το κάνεις αυτό;» και η απάντηση ήρθε αφοπλιστική. «Συνήθισα, Μεγαλειοτάτη, το ράντζο από το στρατό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ…».
Ο στρατηγός Νικόλαος Σαμψών, φίλος του Πλαστήρα, σε επιστολή του περιγράφει, το παρακάτω: «Όταν πέθανε ο Πλαστήρας δεν άφησε πίσω του σπίτι, ακίνητα ή καταθέσεις σε τράπεζες.
Η κληρονομιά που άφησε στην ορφανή προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του, ήταν 216 δρχ., ένα δεκαδόλλαρο και μια λακωνική προφορική διαθήκη: «Όλα για την Ελλάδα!».
Βρέθηκε επίσης στα ατομικά του είδη ένα χρεωστικό του Στρατού (ΣΥΠ 108) για ένα κρεβάτι που είχε χάσει κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στη Μικρά Ασία και 8 δρχ. με σημείωση να δοθούν στο Δημόσιο για την αξία του κρεβατιού, ώστε να μην χρωστά στην Πατρίδα».
Όταν πέθανε ο Πλαστήρας στις 26/7/1953 τον έντυσαν το νεκρικό κοστούμι, που το αγόρασε ο φίλος του Διονύσιος Καρρέρ – γιατί ο ίδιος τον μισθό του τον πρόσφερε διακριτικά σε άπορους και ορφανά παιδιά – ο δε γιατρός, που ήταν παρών και υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό θανάτου, μέτρησε στο ταλαιπωρημένο κορμί του: 27 σπαθιές και 9 σημάδια από βλήματα.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΚΑΤΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ! ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ!

- Εντείνεται το κλίμα ανασφάλειας στην Βόρειο Ηπειρο!

Δολοφονική επίθεση σημειώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στο χωριό Λιβαδειά της Βορείου Ηπείρου.

Περίπου 10 άγνωστοι μασκοφόροι, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι Τσάμηδες από την Κονίσπολη, μπήκαν αργά το βράδυ στο μαγαζί του Βορειοηπειρώτη Σ. Τζ. με δολοφονική διάθεση.

Αποτέλεσμα της επιδρομής τους ήταν να τραυματιστούν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο η σύζυγος και ο γιος του ιδιοκτήτη του μαγαζιού, ο οποίος δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη.

Από τύχη γλύτωσαν η κόρη του ιδιοκτήτη και η υπάλληλος του μαγαζιού, οι οποίες προλάβανε και φύγανε από την πίσω πόρτα καθώς όπως έγινε γνωστό στην συνέχεια στόχος των αλβανών μασκοφόρων ήταν η απαγωγή τους.

Μάλιστα την στιγμή που οι κακοποιοί αντιλήφθηκαν ότι τα κορίτσια το σκάσανε, ένας εξ αυτών βγήκε έξω και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα.

Μόλις οι κάτοικοι του χωριού άκουσαν τους πυροβολισμούς βγήκαν στο δρόμο και εκεί άρχισε το ανθρωποκυνηγητό για να πιάσουν τους κακοποιούς.

Όπως μας ενημερώνει η Νεολαία Επαρχίας Λιβαδειάς, μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει κάνει κάποιες προσαγωγές ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για ταυτοποίηση των δραστών και την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη δολοφονία ενός ηλικιωμένου Βορειοηπειρώτη στο χωρίο Βελιάχοβο καθώς και στις συνεχόμενες ληστείες σε σπίτια Βορειοηπειρωτών και σε εκκλησίες τις περιοχής.

Τέλος, να σημειωθεί πως μόλις πριν από λίγες μέρες το Επαρχιακό Συμβούλιο Μεσοποτάμου απηύθυνε έκκληση προς τον πρόεδρο Δημοσίας Τάξης του Νομού Δελβίνου για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΠΛΑΝΟΥΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...!!!


Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες του 57χρονου Αθανάσιου Δωροθέου, ο οποίος συνελήφθη για αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή και αποπλάνησης παιδιών κατά συρροή, τετελεσμένης και σε απόπειρα, στο πλαίσιο σχετικών ποινικών δικογραφιών. Ο συλληφθείς Αθανάσιος Δωροθέου γεννήθηκε το 1956 στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου και κατοικεί.


Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ(ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΩΠΗ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ)

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που είχαν συστήσει Πακιστανοί και ενέχεται σε υπόθεση απαγωγής 27χρονου τον Ιούλιο στα Καλύβια Αττικής εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.
Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη περίπτωση απαγωγής Έλληνα από Πακιστανούς, καθώς μπορεί να είναι συνηθισμένα τα κυκλώματα απαγωγέων από άτομα που προέρχονται από το Πακιστάν, αλλά πάντοτε μέχρι τώρα οι απαγωγές που γίνονταν ήταν προς ομοεθνείς τους.Όπως αναφέρει το spirospero.gr η οργάνωσηαπαριθμούσε συνολικά 10 μέλη, με προκαθορισμένους και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, ενώ είχε χαρακτηριστικά δομημένης ομάδας, με ιεραρχία και εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων.


Συγκεκριμένα, η ομάδα των αλλοδαπών ενέχεται σε υπόθεση αρπαγής 27χρονου Έλληνατον περασμένο Ιούλιο, από την περιοχή των Καλυβίων Αττικής, σε πυροβολισμούς, τον περασμένο Σεπτέμβρη στα Μέγαρα Αττικής, κατά αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να ελέγξουν το όχημα στο οποίο επέβαιναν κάποιοι από τους δράστες, καθώς επίσης σε δύο ληστείες στην περιοχή των Καλυβίων Αττικής, η μία σε βάρος ζευγαριού Ελλήνων μέσα στο σπίτι τους και η άλλη σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων.
Την περασμένη Πέμπτη συνελήφθησαν στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Αττικής, 4 από τα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 57, 43, 27 και 50 ετών.

Το χρονικό της απαγωγής

Η απαγωγή του 27χρονου ξεκίνησε το βράδυ της 5ης Ιουλίου 2013, στα Καλύβια και εξελίχθηκε μέχρι το πρωί της 17ης Αυγούστου, οπότε και απελευθερώθηκε ο 27χρονος στην περιοχή των Ναυπηγείων της Ελευσίνας. Ειδικότερα, περίπου στις 23.20 της 5ης Ιουλίου, πέντε από τους δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, ιδιοκτησίας της μητέρας του θύματος, που βρίσκεται στα Καλύβια και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον 27χρονο, ερεύνησαν τους χώρους της και άρπαξαν χρήματα.

Στη συνέχεια, οι τρεις εξ αυτών μαζί με τον 27χρονο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και αποχώρησαν από την επιχείρηση, ενώ οι υπόλοιποι δράστες διέφυγαν πεζή.
Μετά από διαδρομή 15 λεπτών περίπου, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι δράστες τον κατέβασαν από αυτό, τη στιγμή εκείνη προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τον έναν από αυτούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφού οι άλλοι δύο τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι με αντικείμενο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Όταν συνήλθε, αντιλήφθηκε ότι του είχαν δεσμεύσει τα χέρια και τα πόδια και βρισκόταν στο πορτ-παγκάζ ενός άλλου αυτοκινήτου - σημειώνεται ότι το δικό του εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Καρελά Κορωπίου - ενώ στο κεφάλι του οι δράστες είχαν τοποθετήσει μπλούζα. Μετά από είκοσι λεπτά περίπου πορείας, τον κατέβασαν και τον μετέφεραν σε ένα μικρό και σκοτεινό δωμάτιο, όπου και παρέμενε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του, δηλαδή για 40 ημέρες.
Στο μεσοδιάστημα, οι δράστες ήλθαν αρκετές φορές σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους γονείς του 27χρονου, για την απελευθέρωση του οποίου ζητούσαν αρχικά ως «λύτρα» (3.000.000) ευρώ.
Ακολούθησαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις και τελικά με υπόδειξη των δραστών, την 15.08.2013, οι οικείοι του απαχθέντα άφησαν το χρηματικό ποσό των (20.050) ευρώ που είχαν τοποθετήσει σε πλαστική τσάντα, δίπλα σε κάδο, στ η Ν. Χαλκηδόνα Αττικής .
Δυο ημέρες μετά, νωρίς το πρωί της 17ης Αυγούστου οι δράστες αφού του έδεσαν τα μάτια με μαντήλι και τον έβαλαν στο πορτ-παγκάζ αυτοκινήτου, ύστερα από διαδρομή 50 λεπτών περίπου, τον άφησαν σε σημείο κοντά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου και εντοπίστηκε από αστυνομικούς.
Οι ληστείες
Το βράδυ της 3ης Απριλίου, στις 21.40 ώρα περίπου, τρεις από τους δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με καπέλα και κασκόλ, μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Λεωφόρου Μαρκοπούλου στα Καλύβια Αττικής, όπου εργαζόταν 31χρονος και με την απειλή όπλων (καραμπίνας και κουζινομάχαιρου), αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 700 ευρώ από τον παθόντα και το ταμείο του καταστήματος.
Στις 17 Μαΐου, τις πρώτες πρωινές ώρες, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν σε σπίτι ζευγαριού ημεδαπών, 51χρονου άνδρα και 45χρονης γυναίκας, επί της Λεωφόρου Προφάρτας στα Καλύβια και με την απειλή βίας αφαίρεσαν 330 ευρώ, δύο φορητούς υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα.
Στις 19.00 ώρα περίπου της 27ης Σεπτεμβρίου τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από εντολή του κέντρου της Άμεσης Δράσης, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν και να ελέγξουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN, χρώματος ασημί, το οποίο κινούνταν αρχικά στην οδό Αγίας Βαρβάρας στα Μέγαρα και στη συνέχεια στη Λ. Αλεποχωρίου, με κατεύθυνση το Αλεποχώρι.

Αντιλαμβανόμενος ο οδηγός του οχήματος τους αστυνομικούς ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Ο συνοδηγός του οχήματος πυροβόλησε επανειλημμένα, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, σε βάρος των αστυνομικών, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν.
Από τη συνδυαστική αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από τις έρευνες, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και η φυσική τους παρουσία σε χώρους όπου τελέστηκαν οι επιμέρους αξιόποινες ενέργειες της απαγωγής και ο συσχετισμός του καθενός, αλλά και οι λοιπές πράξεις (ληστείες, πυροβολισμοί) της εγκληματικής τους δράσης.

Επίσης, προέκυψε ότι ηγετικό ρόλο στην υπόθεση της αρπαγής είχε ο 57χρονος συλληφθείς και ένας ομοεθνής του 36 ετών που αναζητείται, οι οποίοι μεταξύ άλλων, πραγματοποιούσαν και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.
Στο πλαίσιο των ερευνών, επιπλέον εξακριβώθηκε και αναγνωρίστηκε από το θύμα ο χώρος στον οποίο κρατήθηκε και συγκεκριμένα πρόκειται για ένα κτίσμα – αποθήκη που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Θήβας – Λιβαδειάς, στην περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας.

Τα ευρήματα

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε διάφορες οικίες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, στις οποίες μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• διαβατήριο πακιστανικών Αρχών
• βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για άδεια παραμονής,
• βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. και βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων φυσικού προσώπου,
• δίκαννο κυνηγητικό όπλο βελγικής κατασκευής με κομμένο το ξύλινο κοντάκι του και την μεταλλική του κάννη
• μαύρο τσαντάκι με (14) κυνηγητικά φυσίγγια
• μαχαίρι και μπαλτάς
• 159 σφραγισμένα πακέτα σύνδεσης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και
• σακίδιο πλάτης μέσα στο οποίο υπήρχαν λευκοπλάστ και διάφορα πλαστικά γάντια.

Σε σωματική έρευνα στον 57χρονο συλληφθέντα, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, κατασχέθηκε μια συσκευή κινητού τηλεφώνου, η οποία όπως προέκυψε χρησιμοποιούνταν για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με την οικογένεια του απαχθέντα.

Στην κατοχή του, αλλά και στην κατοχή ενός ακόμα συλληφθέντα, του 43χρονου, κατασχέθηκαν ιδιόχειρα σημειώματα με χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονταν αριθμοί τηλεφωνικών συνδέσεων, οι οποίοι όπως προέκυψε ενεργοποιήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες.

Επιπλέον, εντοπίστηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN, που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάρκεια της αρπαγής, αλλά και στις λοιπές εγκληματικές τους πράξεις, χωρίς πινακίδες και χωρίς διακριτό αριθμό πλαισίου, σε αγροτεμάχιο στην περιοχή «Σακ Κυριακίου» στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

Το αυτοκίνητο και τα υπόλοιπα κατασχεθέντα πειστήρια έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Κακουργηματικού χαρακτήρα οι δικογραφίες

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων και έξι ακόμα ομοεθνών τους, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση, ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Σημειώνεται ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν κατηγορηθεί και συλληφθεί κατά το παρελθόν για συναφή, καθώς και για άλλα αδικήματα, όπως αρπαγή, ληστεία, κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβίαση περιοριστικών όρων, λαθρεμπόριο κ.ά., ενώ ο 57χρονος συλληφθείς Πακιστανός, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΖΕΡΟΝΥΜΟ ΓΚΡΟΥΒΥ, ΑΚΟΥΕΙ ΓΕΛΟΙΑ ΡΑΠ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ...

Κρίμα να χαραμίζονται πολύτιμα ζωτικά όργανα μέσα σ'αυτά τα σκατοκουφάρια, το μπούλο εκφυλισμένα ελληνόφωνα εκτρώματα. 

ΤΙ ΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΡΕ; ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΤΖΕΡΟΝΥΜΟ ΓΚΡΟΥΒΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΕ ΝΤΕΘ ΜΕΤΑΛ; ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΤΖΕΡΟΝΥΜΟ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΑΛΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΝΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΡΑΠ ΑΝΤΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ... ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΖΩΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΜΕ ΡΑΣΑ.....

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ- ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ Εξέφρασε την συμπαράσταση του στους γονείς Πακιστανού

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υποδέχθηκε τον Χαντίμ Χουσεϊν και την Σουγκράν Μπίμπι στο Δημαρχείο της Αθήνας. Για όσους δεν γνωρίζουν είναι οι γονείς του 27χρονου πακιστανού Λουκμάν Σαχζάτ που σκοτώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στα Πετράλωνα.
Πρώτιστο μέλημα του φυσικα ήταν να εκφράσει την αμέριστη προσωπική συμπαράστασή του, καθώς και τη στήριξη του δήμου της Αθήνας...Έπειτα αισθάνθηκε την ανάγκη να τους διαβεβαίωσει, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές του θέσεις, ότι «η θυσία του Λουκμάν δεν πήγε χαμένη, αφού η στυγερή δολοφονία του, ευαισθητοποίησε την ελληνική κοινή γνώμη και αποτέλεσε την απαρχή για την πολιτική απομόνωση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».
Στη συνάντηση του κ. Καμίνη με τους γονείς του Λουκμάν Σαχζάτ, οι οποίοι ήρθαν από το Πακιστάν στην Αθήνα προκειμένου να παραστούν στη δίκη που διεξάγεται δεν θα μπορούσε να λείπει και ο έτερος υποστηρικτής των λαθρομεταναστών, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου.
Στα αμέτρητα θύματα των λαθρομεταναστών πότε θα συμπαρασταθεί ο κ. Γ.Καμίνης;

Xαμός στη Ρόδο! “Έξω οι Πακιστανοί” φώναζαν οι κάτοικοι – Βγήκαν με τις μπουλντόζες στους δρόμους


Ξεσηκώθηκαν κάτοικοι στο χωριό Αφάντου κατα Πακιστανών που μένουν στην περιοχή μετά απο ληστεία Προποτζίδικου και τραυματισμό ατόμου με ειδικές ανάγκες .
Κάτοικοι του χωριού έχοντας υποψίες πως υπαίτιοι για τον τραυματισμό του ατόμου με αναπηρία είναι Πακιστανοί που μένουν στην περιοχή , είχαν συγκεντρωθεί με εσκαφέα έχοντας κλείσει το δρόμο και φωνάζοντας έξω οι Πακιστανοί.
Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο χωρίο Αφάντου μετά τον ξεσηκωμό των κάτοικων του χωριού κατά των Πακιστανών που μένουν στην περιοχή τους. Οι κάτοικοι λογόφεραν και πιάστηκαν στα χέρια με τον ιδιοκτήτη των σπιτιών οπου μένουν οι Πακιστανοί . Η αστυνομία κατάφερε να ελέγξει το μαινόμενο πλήθος , αλλά στο σημείο παρέμενε μέχρι αργά ο εκσκαφέας που είχαν φέρει μαζί τους οι κάτοικοι προσπαθώντας να διώξουν τους Πακιστανούς .
Η αστυνομία ισχυρίζεται πως οι Πακιστανοί που διαμένουν στην περιοχή έχουν ηδη ελεγχθεί και δεν είχαν καμιά ανάμειξη στη Ληστεία , αναφέρει το rodosreport.gr. Αυτό που εχει εξοργίσει τους Αφαντενούς είναι ο τραυματισμός του ιδιοκτήτη του προποτζίδικου που είναι άτομο με αναπηρία.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Θήβα: Στα χέρια της αστυνομίας Αλβανός καταζητούμενος της Ιντερπόλ


Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 14-03-2013 αγγελία διεθνών αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας.
 
Σύμφωνα με το ένταλμα ο 37χρονος Αλβανός διώκεται σε διεθνές επίπεδο από τις αρχές της χώρας του για συνέργεια σε ληστεία.
 
Ο 37χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Ευβοίας.
 

22 Δεκεμβρίου 1940, ο Ελληνικός Στρατός απελε υθερώνει την Χιμάρα

22 Δεκεμβρίου 1940, ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Χιμάρα
Μετά την απελευθέρωση των Αγίων Σαράντα στις 6 Δεκεμβρίου 1940, κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, του Λουκόβου στις 7 και του Πικέρασι (Πικέρνι) στις 8 του ίδιου μήνα, η 3η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού κινήθηκε βόρεια και στις 13 Δεκεμβρίου είχε φθάσει δυτικά και βορειοδυτικά του Μπόρσι, στην άριστα οχυρωμένη γραμμή, ύψωμα 613 – Μάλι ε Κηπαρόιτ – Μάλι ε Τζόρετ – αυχένας Κούτσι – Μάλι Ιτέρας που υπεράσπιζε η ιταλική μεραρχία Σιένα.
Το απόσπασμα Τσακαλώτου προώθησε το Ι/42 τάγμα στην περιοχή Φτέρα – Τζόρα για να αντικαταστήσει την Α΄ Ομάδα Αναγνωρίσεως, το δε ΙΙ/40 στον ορεινό όγκο Μάλι Ιτέρας για να εκβιάσει δι’ υπερκεράσεως τον αυχένα Κούτσι, με κατάληψη του όγκου της Παπαθιάς.
Στις 15 Δεκεμβρίου οι πρώτες επιθέσεις του 12ου Συντάγματος Πεζικού (Σ.Π.) κατά των υψωμάτων του Κηπαρού απέτυχαν.
Το ύψωμα 613 καταλήφθηκε τελικά, μέσα σε χιονοθύελλα και πολύνεκρο αγώνα εκ του συστάδην, στις 17 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα ο εχθρός να εγκαταλείψει και το Μάλι Βάριτ βορειότερα. Στις 19 Δεκεμβρίου κατελήφθησαν, με βαριές απώλειες, από το 6ο Σ.Π. το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Γκιάμι (βόρεια του Πανόρμου) και το ύψωμα Τσίπι (βόρεια του Πύλιουρι). Ανατολικότερα καταλαμβάνεται από το απόσπασμα Τσακαλώτου το ισχυρά οργανωμένο ύψωμα Μάλι ε Τζόρετ και ο αυχένας Κούτσι μετά από τριήμερο σκληρό αγώνα που απέφερε στη σημαία του 4ου Σ.Π. χρυσό αριστείο ανδρείας.
Το 6ο Σύνταγμα που ήλεγχε τις ανατολικές προσβάσεις του ορεινού όγκου του Κηπαρού (Μάλι Κηπαρόιτ) πριν προχωρήσει προς Χιμάρα, έταξε ένα τάγμα στο ύψωμα Τσίπι για να ελέγχει την οδό προς Πύλιουρι ενώ το δεύτερο τάγμα του βάδισε προς απελευθέρωση του χωριού.
Με τη διάνοιξη της κοιλάδας Σουσίτσα και του υψώματος Τσίπι (βορειοδυτικά της Χιμάρας) στις 21 Δεκεμβρίου, οι Ιταλοί αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την πόλη της Χιμάρας το ίδιο βράδυ ενώ λίγο μακρύτερα απελευθερώνονταν το Πύλιουρι. Πλήθος αιχμαλώτων (ανάμεσα τους δύο αντισυνταγματάρχες) και άφθονο υλικό περιέρχονταν στα ελληνικά χέρια αν και οι Ιταλοί είχαν δηώσει και καταστρέψει φεύγοντας ότι μπορούσαν.
Τη νύχτα του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου 1940, ελληνικά τμήματα εισέρχονταν στο κάστρο του Ελληνισμού της Ηπείρου, στην αδούλωτη Χιμάρα και προχωρούσαν προς το Σκουταρά όπου οι Ιταλοί θα προβάλουν σθεναρή αντίσταση.
Ο Ελληνικός Στρατός εισήλθε στη Χιμάρα με οδηγούς πολλούς ντόπιους Έλληνες: Θανάσης Κούστας, Αντώνης Κοκκαβέσης, Σάββας Πρίφτης, Πολυμέρης Κολιάκης, Π. Μπολάνος, Ν. Μπελέρης, Γ. Δημογιάννης, Σ. Λυκόκας, Γ. Μπρίγκος, Γ. Δήμας, Δ. Ζώτος, Ν. Ντούκος, Γρ. Πρίφτης, Π. Γκόρος κ.α.
Παράλληλα Χιμαριώτες πήραν τα όπλα και ενίσχυσαν δυναμικά τον Ελληνικό Στρατό στις επιχειρήσεις.
Την Κυριακή το πρωί, μετά την πρώτη δοξολογία στην παλιά μονή του Αγίου Κοσμά, λαός και στρατός έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» στους Άγιους Πάντες και ας ήταν παραμονές Χριστουγέννων. Ένας μεγάλος χορός αγκάλιασε ντόπιους και ελευθερωτές.
Απόσπασμα απ’ το βιβλίο του Κωστή Χατζηαντωνίου, Η ΧΙΜΑΡΑ

"Back to '70's": Το ΠΝ επαναφέρει στην δράση τα υποβρύχια κλάσης 209!


Το Πολεμικό Ναυτικό είναι ο πρώτος Κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων που λόγω της ανησυχητικής τροπής που παίρνει η τακτική κατάσταση στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο, αλλά και λόγω του, μέχρι στιγμής, πλήρους αδιεξόδου στα προγράμματα υποβρυχίων "Αρχιμήδης" και "Neptune II" με τις διαδοχικές σκανδαλώδεις συμβάσεις, παίρνει μια ιστορική απόφαση:
Ανατρέπει τα όσα του είχαν επιβληθεί προ διετίας σε ότι αφορά την απόσυρση των υποβρυχίων κλάσης 209/1100 και 1200 και επαναφέρει το σύνολο αυτών που έχουν βγει εκτός δράσης (δύο μέχρι στιγμής) και ταυτοχρόνως σταματά τις αποσύρσεις μέχρις νεωτέρας.
Η άρση της απόφασης παροπλισμού των υποβρυχίων 209 είναι οριστική και αποσκοπεί στην αποκατάσταση μιας στοιχειώδους ισορροπίας στο Αιγαίο απέναντι σε έναν τουρικό Στόλο που"μετρά" κάπου 14 ενεργά υποβρύχια, έναντι, θεωρητικώς, 7 ελληνικών.
Άμεσα υπογράφηκαν τα σχετικά κονδύλια (ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος "πήρε" πολιτικά πάνω του την απόφαση για την απαραίτητη δαπάνη) για τα προγράμματα συντήρησης της συνολικής δύναμης με την εξασφάλιση ροής ανταλλακτικών και είναι η πρώτη φορά που μια απόφαση που είχε επιβληθεί από την τρόικα, ανατρέπεται.
Έτσι ή αλλιώς το πρώτο 209/1100 που είχε αποσυρθεί, το ΓΛΑΥΚΟΣ S110 είχε μπροστά του κάποια χρόνια επιχειρησιακής ζωής (το σκάφος βγήκε ολοκαίνουριο και με προηγμένα συστήματα από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού NEPTUNE I) και ήταν πραγματικά σκανδαλώδες το γεγονός ότι κάποιοι ήθελαν να το στείλουν στο διαλυτήριο.
Ο Αρχηγός του ΠΝ, αντιναύαρχος Γ.Αποστολάκης, στις πρώτες του αποφάσεις τον περαμσένο Μάρτιο ήταν το υποβρύχιο να μην εγκαταληφθεί στην τύχη του, αλλά να συντηρηθεί.
Το εν λόγω υποβρύχιο είναι το πρώτο παγκοσμίως συμβατικό Τype 209 /1100, και φυσικά το πρώτο και ομώνυμο στη σειρά των τεσσάρων υποβρυχίων που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό (ΝΗΡΕΥΣ S111, ΤΡΙΤΩΝ S112, ΠΡΩΤΕΥΣ S113) τα οποία προορίσονταν να διατηρηθούν σε υπηρεσία μέχρι το 2015-16, αλλά η τρόικα είχε δώσει εντολή να αποσυρθούν.
Το πρόγραμμα NEPTUNE I  ήταν επιτυχημένο και επέτρεπε στα υποβρύχια να παραμείνουν αξιόμαχα για δύο δεκαετίες ακόμα, μετά από εκτεταμένη συντήρηση και εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων μάχης. Το πρόγραμμα προέβλεπε γενικές επισκευές σκάφους, καθώς επίσης:
-εγκατάσταση συστήματος σόναρ CSU 83-90
-εγκατάσταση συστήματος διαχείρησης τακτικών δεδομένων και ελέγχου βολής "Κανάρης"
-αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών αντιμέτρων
-ολοκλήρωση βλήματος υποβρύχιας εκτόξευσης εναντίων πλοίων UGM-84D Block 1C Harpoon
-αναβάθμιση του εξοπλισμού ναυτιλίας, επικοινωνιών και ESM (δέκτες GPS και SATNAV                           
-Σύστημα αδρανειακής Ναυτιλίας INS Sperry Marine Mk29 Mod 3, ραντάρ έρευνας Calypso III
-γενική συντήρηση και αναβάθμιση των κύριων κινητήρων, περισκοπίων και λοιπών συστηματων
Σημειώνεται ότι τα υποβρύχια που προέκυψαν από το πρόγραμμα NEPTUNE I είναι τα μοναδικά στο Π.Ν. που μπορούν να εκτοξεύουν βλήματα UGM-84D Block 1C Harpoon, κάτι για το οποίο δεν έχουν πιστοοποιηθεί ούτε τα νέα υποβρύχια Type 214! 
To ΓΛΑΥΚΟΣ κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο Κίελο της Γερμανίας. Η καθέλκυση του έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 1970, ενώ στις 6 Νοεμβρίου 1971 κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και εντάχθηκε στη δύναμη της Διοίκησης Υποβρυχίων του Αρχηγείου Στόλου.
Την ίδια στιφμή στην περίπτωση του προγράμματος Neptune II μπορούμε να μιλάμε για ένα απίστευτο "ναυάγιο" και στρατηγικό αδιέξοδο: Το πρώτο υποβρύχιο του προγράμματος, το Type 209/1200, S118 ΩΚΕΑΝΟΣ, ενώ θεωρητικά έχει ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό του με την εγκατάσταση, μάλιστα, μεταξύ άλλων συστημάτων ΑΙΡ, εν τούτοις παραμένει στο ναύσταθμο και κανένας δεν το αγγίζει.
Γιατί; Είναι κοινό μυστικό ότι το πρόγραμμα έχει αποτύχει και το υποβρύχιο "υπολείπεται σημαντικά των επιδόσεων και προδιαγραφών που είχε θέσει το ΠΝ", για να το πούμε κομψά.
Για τον λόγο αυτό οι Γερμανοί της TKMS βιάστηκαν αρχικά να προτείνουν το καλοκαίρι του 2009, την παράδοση δύο δωρεάν (!) νέων υποβρυχίων κλάσης 209/1400 για να γλιτώσουν από την αποκάλυψη του πρωτοφανούς φιάσκο, μια πρόταση που εν συνεχεία μετατράπηκε σε ... αγορά από τον Ε.Βενιζέλο των δύο νέων Type 214 (πλην των τεσσάρων Type 214 που είχαν αγοραστεί με την σύμβαση "Αρχιμήδης").

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Αρβανίτες: Μαχητές στην υπηρεσία του Ελληνισμού


Το Αρβανίτης παράγεται από το Αρβώνιος ή Αρβωνίτης, που υποδήλωνε τον κάτοικο της Άρβωνος, όπως την αναφέρει ο Πολύβιος. Η Άρβων ήταν ελληνική πόλη της Ιλλυρίας.
 
Στην Ιλλυρία, που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος της Αδριατικής, δημιουργήθηκαν ακμάζουσες ελληνικές πολιτείες, όπως η Επίδαμνος, η Έφυρα, η Ακρόλισσος, η Απολλωνία, κ.α. Οι πόλεις αυτές υπήρξαν οι μοχλοί για την ανάπτυξη ολόκληρης της ιλλυρικής περιοχής.
 
Οι κατερχόμενοι προς τον Ελλαδικό χώρο από την Ιλλυρία ονομάστηκαν σταδιακά Αρβανίτες. Παρά την αλβανοφωνία τους είχαν και έχουν ελληνική συνείδηση. Από την προφορική τους παράδοση γνώριζαν ότι ήταν εξαλβανισμένοι Έλληνες.
 
Το όνομα Αλβανός χρησιμοποιήθηκε από ελληνικές πηγές μόλις τον 11ο αιώνα. Οι Αλβανοί στο σημερινό αλβανικό κράτος ισχυρίζονται βέβαια ότι είναι απόγονοι των Αρχαίων Ιλλυριών.
 
Η ιστορία όμως μας διδάσκει το αντίθετο. Περιοχή Αλβανία υπήρχε στην περιοχή του Καυκάσου (βλ. χάρτη Πτολεμαίου) . Οι γηγενείς Αλβανοί προήλθαν στα Βαλκάνια από τα φύλα της Ανατολής (μογγολικά), όταν τους εξανάγκασαν να τους ακολουθήσουν σαν βοηθητικοί του στρατεύματος. Στην Ιλλυρία έφτασαν, όταν άρχισε να διαλύεται η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και αναμείχθηκαν με τους Έλληνες εκεί. 
 
Χάρτης Πτολεμαίου 
Ο γεωγράφος Στράβων αποκαλεί τους Αλβανούς της Κασπίας απλοϊκούς, μη ασχολούμενους με το εμπόριο, μιας και δεν ήξεραν να μετρούν πάνω από το 100! (Στράβωνος γεωγραφία).
 
Πέρα από τον Στράβωνα αναφορά στης Αλβανούς της περιοχής του Καυκάσου γίνεται και από άλλους αρχαίους συγγραφείς, που τότε δεν υπήρχε αλβανικό κράτος για να πει κανείς ότι οι αναφορές είχαν πολιτική σκοπιμότητα. Για παράδειγμα ο Αρριανός γράφει στο έργο του «Αλεξάνδρου Ανάβασις»:
 
 «Ώς δέ ομού ήδη τά στρατότεδα έγίγνετο, ώφθη Δαρείος και οί άμφ΄ αυτόν, οί τε μηλοφόροι Πέρσαι και Ινδοί και Αλβανοί και Κάρες οι ανάσπαστοι και οί Μαρδοι τοξόται κατ΄ αυτόν Άλέξανδρον τεταγμένοι και την ίλην την βασιλικην».Ο Αλέξανδρος είχε πολεμήσει δηλαδή κατά Αλβανών της Κασπίας που πολεμούσαν με τον στρατό των Περσών.
 
Ο Πλούταρχος γράφει στους παράλληλους βίους: «Καταλιπών δέ φρουρόν Αρμενίας Αφράνιον αυτός εβάδιζε δια τών περιοικούντων τον Καύκασον εθνών άναγκαίως έπι Μιθριδάτην.
 
Μέγιστα δε αυτών εστίν έθνη, Αλβανοί και Ίβηρες». 
Ο Στέφανος Βυζάντιος, γεωγράφος του 4ου αι. μ.Χ.: Αλβανία χώρα προς τοις ανατολικοίς Ίβηρσιν. Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί, ποιμενικοί και μετρίως πολεμικοί μεταξύ Ιβήρων και Κασπίας. Υπόκειται δε τη Σαρματία προς μεν τω Πόντω η Κολχική προς δε τή Κασπία η Αλβανία. 
 
Κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας πολλοί Αλβανοί άρχισαν να εξισλαμίζονται και κατά αυτόν τον τρόπο προήλθε η ομάδα των Τουρκαλβανών που καταδυνάστευαν τους Έλληνες. Ωστόσο κάποιοι από αυτούς, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής και της Βοιωτίας, παρέμειναν πιστοί στις αξίες του Ελληνισμού και διαφοροποιήθηκαν από τους Τουρκαλβανούς. Αυτή ακριβώς η στάση τους ωθούσε να χρησιμοποιούν το αρχαίο όνομα «Αρβανίτης». 
 
Την υποτιθέμενη μη ελληνικότητά τους θα μπορούσαν να την αποδείξουν κατά την επανάσταση του 1821, στην οποία όμως οι Αρβανίτες πολέμησαν στο πλευρό των υπολοίπων Ελλήνων, όπως π.χ. με τον Μελέτη Βασιλείου (απελευθέρωση Αθήνας) ή τον Μάρκο Μπότσαρη. Γνωστοί Αρβανίτες ήταν επίσης οι Κουντουριώτηδες, οι Ζαΐμηδες, ο Μιαούλης, η Μπουμπουλίνα και πιο πρόσφατα η Μελίνα η Μερκούρη, η πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. 
 
Άλλο παράδειγμα ήταν οι ανυπότακτοι Σουλιώτες, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ιστορικό Κωνσταντίνο Παπαρηγόπουλο, «ήταν κράμα Ελλήνων και εξελληνισθέντων Αλβανών»[1] (με την γεωγραφική και γλωσσική έννοια του όρου). Οι Σουλιώτες, που έμοιαζαν κατά πολύ στον τρόπο ζωής με τους Αρχαίους Σπαρτιάτες, αποτελούσαν μια κοινωνία πολεμιστών, όπως γράφει ο Χριστόφορος Περραιβός. Μάλιστα πολλοί Σουλιώτες, εκτός από τα αρβανίτικα έγραφαν και ελληνικά, όπως αποδεικνύεται στο ημερολόγιο του Φώτου Τζαβέλα[2]. 
 
Η γλώσσα των Αλβανών δε, μείγμα της αρχαίας Ιλλυρικής διαλέκτου των Ελλήνων, της σλαβικής, της λατινικής και της τουρκικής γλώσσας αντικατέστησε σταδιακά την ελληνική. Το ότι κάποιοι ήταν αλβανόγλωσσοι δεν σημαίνει ότι δεν ήταν και Έλληνες. Σήμερα υπάρχουν π.χ. αγγλόφωνοι Έλληνες που δεν γνωρίζουν σχεδόν καθόλου την ελληνική. Λόγω της έλλειψης σχολείων επικράτησε η αλβανική ως ευκολότερη γλώσσα. Πέραν τούτου για τον φόβο της… χαντζάρας πολλοί άλλαζαν τα ονόματά τους σε αλβανικά. 
 
Η επιμειξία λοιπόν των Ελλήνων Ιλλυριών και των Αλβανών που ήρθαν από τον Καύκασο στην Ιλλυρία «γέννησε» τους Αρβανίτες που όλοι τους είχαν έντονη την ελληνική συνείδηση. Άλλοι εξαλβανίστηκαν και παραμένουν σ’ αυτή την κατάσταση μέχρι και σήμερα. Ο Γενικός Προνοητής του Μοριά, Jacomo Barbarrigo, έγραψε τον 1479: «Οι Αρβανίτες και οι Έλληνες δεν είναι παρά ένας μόνος λαός που μισεί κάθε ξένο»[3](εννοώντας προφανώς τους κατακτητές της εποχής).
 
Σίγουρα θα μπορούσαμε να γράψουμε κι άλλα για τους Αρβανίτες, αλλά δεν μας το επιτρέπει ο χώρος. Όποιος θέλει μπορεί να ερευνήσει περαιτέρω, πριν βγάλει το οποιοδήποτε συμπέρασμα. Μερικοί πάντως,θα πρέπει να πάψουν να μιλούν για αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα και να εννοούν τους Αρβανίτες. Ας κοιτάξουν καλύτερα πάνω σε ποιες βάσεις δημιουργήθηκε το σημερινό αλβανικό κράτος με τον τεχνητό αλβανικό εθνικισμό που παρουσιάζει πολλές ομοίτητες, για όποιον μελετήσει τις διάφορες πηγές της εποχής, με το σημερινό εγχείρημα των Σκοπίων. 

Πεζικό στη Χαλκίδα (Φωτογραφίες)

pz2-copyΣτιγμιότυπα από την εκπαίδευση του Τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης (ΤΒΕ) των Ανθλγών Τάξεως 2013, που διεξάγεται στην Σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα.

PZ14 copyPZ11 copyPZ12 copy

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Άσκηση αντιμετώπισης ομάδων UCK και UCC απο Ειδικές Δυνάμεις στις Πρέσπες


Για δεύτερη φορά ενεργοποιήθηκε αιφνιδιαστικά η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του βορείου τομέα με σκοπό τη διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας καθώς και ανάπτυξης τμημάτων ορεινών καταδρομών στην περιοχή των Πρεσπών. Το σενάριο της άσκησης "Πυρπολητής 11/13" προέβλεπε τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση οπλισμένων ομάδων του UCK και του UCC εντός ελληνικού εδάφους.
Στην άσκηση «Πυρπολητής» συμμετέχουν προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων,ειδικά των ορεινών καταδρομών, το οποίο μεταφέρθηκε με τέσσερα ελικόπτερα τύπου Chinook, υποστηριζόμενα από δύο ελικόπτερα Apache.
Στόχος της άσκησης είναι η αντιμετώπιση του UCK και του UCC (Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς), καθώς έχει υπάρχουν αποδείξεις πως Αλβανοί περνούν στην Ελλάδα οπλισμό από την περιοχή των Πρεσπών και αναπτύσσουν παράνομη δραστηριότητα που σχετίζεται και με τα αλυτρωτικά σχέδια των Αλβανών, πέραν βέβαια της εγκληματικής τους δράσης εντός της χώρας μας.
Θυμίζεται πώς στις Πρέσπες έχασε τη ζωή του ένα αστυνομικός από τα πυρά Αλβανών κακοποιών, ενώ Δήμαρχοι της Ηπείρου έκαναν έκκληση να επιστρέψει ο Στρατός στα σύνορα προκειμένου να προστατεύσει τους Έλληνες των περιοχών που απειλούνται Αλβανούς εγκληματίες.
Η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε ο βόρειος τομέας της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης ήταν μετά την υπόθεση και την εξουδετέρωση της συμμορίας Κόλα, που αναζητούσαν ΕΚΑΜ, ΜΥΑ/ΛΣ, με την εμπλοκή και του Στρατού, στην ορεινή Ναυπακτία και αργότερα τη Θεσπρωτία.
Είχε εξαχθεί τοτε το συμπέρασμα πώς οι Αλβανοί κακοποιo;i είχαν την υποστήριξη μελών του UCK και του UCC που δρούσε στη βόρεια Ελλάδα. Αποφασίστηκε λοιπόν με μία άσκηση στο Γράμμο να σταλεί απο τις Ένοπλες Δυνάμεις σαφές μήνυμα. 
Στον «Πυρπολητή» που διέταξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σήμερα τα ξημερώματα, ενεργοποιήθηκε παράλληλα με τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του βορείου τομέα και το σύστημα αεράμυνας της χώρας.
Συμμετείχε το σύνολο των μονάδων με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης, αλλά το ενδιαφέρον εστιάστηκε στους S-300. Δοκιμάσθηκε μετά την πρώτη βολή προ ημερών στο Πεδίο Βολής Κρήτης η ανταπόκριση του ρωσικού συστήματος στον εγκλωβισμό εναέριων στόχων. Για άλλη μία φορά, εκ πρώτης όψεως όπως αναφέρουν πληροφορίες απο το ΓΕΕΘΑ, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

"Γαλάζιες κότες" στέλνουν στο πεζοδρόμιο δεκάδες χιλιάδες οικογένειες Ελλήνων


"Nαι, σε όλα" ετοιμάζονται να πουν το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής στην ψηφοφορία για τον εξωφρενικό φόρο ακινήτων οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και το ίδιο αναμένεται να γίνει αύριο και για το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
 
Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που εκτιμάται ότι θα είναι συνεπής με τις θέσεις που εξέφρασε όλο το πρηγούμενο χρονικό διάστημα κατά του να αρπάζουν οι τράπεζες τα σπίτια των ανθρώπων που η οικονομική κρίση τους οδηγεί στο δρόμο, αλλά και στην ανηλεή φορολόγηση ακίμα και των χέρσων χωραφιών, είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βυρωνας Πολύδωρας, ο οποίος επιμένει, μέχρι αυτή την στιγμή να απορρίπτει τα δύο νομοσχέδια.
 
Την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου εχει κι ένα άλλο πρόβλημα: Την διαλυτική κατάσταση που επικρατεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όπου μόνο και μόνο για να πάνε κόντρα στον Ε.Βενιζέλο και να θέσουν υποθήκες για την επόμενη ημέρα, αν και επί της ουσίας δεν έχουν καμμία αντίρρηση στα μέτρα αρπαγής της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, μπορεί να πέσει καμιά "ντουφεκιά" καταψήφισης άρθρων ή συνολικά ολόκληρου του νομοσχεδίου.
 
Μάλιστα, σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για να μεταφέρει στον υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη τις προτάσεις του κόμματος για διορθωτικές κινήσεις.
 
Ποιοι προσπαθούν να διαφοροποιηθούν "για τα μάτια του κόσμου": Ο Πρ. Παυλόπουλος που μίλησε για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για την φορολογία ακινήτων, ενώ μίλησε και για «έμμεση δήμευση». Αλλά δεν αρνήθηκε να ψηφίσει το νομοσχέδιο. της περιουσίας των πολιτών.
Ένας συνήθης αντάρτης "στα ... λόγια" ο βουλευτής Γ. Βλάχος της Περιφέρειας Αττικής είπε κι αυτός ότι "Μετά το χαράτσι μπαίνει και νέος φόρος και μέχρι εκεί"...
"Πιστολιές στον αέρα" έριξαν και οι εξής βουλευτές (για να λένε μετά στυος ψηφοφόρους τους "Εγώ τους τα είπα και δημοσίως, αλλά ψήφισα για να μην πέσει η κυβέρνηση):
  • Η Ντόρα Μπακογιάννη. Είπε πως η κυβέρνηση αδικεί "ένα πολύ καλό νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς" (σ.σ.: Δε νομίζουμε να συμφωνούν αυτοί που τους παίρνουν τα σπιτια επειεδή είναι άνεργοι) και αναφερόμενη στον υπουργός Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη είπε «οι διατάξεις που σας ανάγκασαν να βάλετε ξεπερνούν και τις αντοχές των πιο καλόπιστων υποστηρικτών της κυβέρνησης».
  • Γιάννης Ιωαννίδης: να αποσυρθούν όσες διατάξεις δεν είναι επείγουσες
  • Φεβρωνία Πατριανάκου: Οι διατάξεις που προστέθηκαν ενισχύουν τον απίθανο Χάρη Θεοχάρη
  • Η Φωτεινή Πιπιλή πρότεινε να μην κλείσει η Βουλή μέχρι τα Φώτα ώστε «να έχουμε το χρόνο να κουβεντιάσουμε και όχι να φτάνουμε σε... ακραίους χαρακτηρισμούς»
  • Ο Κώστας Μαρκόπουλος είπε: «Αδικείτε την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός όταν μέσα στο νομοσχέδιο ευνοείτε τις ... ΠΑΕ».
Επίσης  ο Α.Ντινόπουλος α τηρήσουν τα προσχήματα είχαν και οι βολευτές  τοποθετήσεις είχαν και οι βουλευτές, ο Ηλίας Βλαχογιάννης είπε πως θα τον ψηφίσει, αλλά διευκρίνισε πως στην πορεία πρέπει να αλλάξει.
 
Επίσης ο Ν. Κακλαμάνης εξαπέλυσε πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, αναφέροντας ότι "είναι σοσιαλδημοκράτης και όχι λαϊκός δεξιός για αυτό και είναι υπέρ του κεφαλαίου"! Τόσο σκληρή κριτική!
 
Eίναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς οι άνθρωποι αυτοί καταδικάζουν να γίνουν δεκάδες χιλιάδες συνανθρωποί τους μόνιμοι κάτοικοι των πεζοδρομίων και τα δίνουν όλα για άλλη μία φορά στις τράπεζες.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

44χρονος Βούλγαρος στη Θήβα έκρυβε λαθρομετανάστες στο αυτοκίνητό του

AFTOKONITOOO_474_355Συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Θήβα, ένας 44χρονος από τη Βουλγαρία, οοποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι παράνομους μετανάστες, Συριακής καταγωγής (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας από 19 έως και 40 ετών. 

Μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος βούλγαρος, διαπιστώθηκε ότι στα πίσω καθίσματα βρίσκονταν κρυμμένοι κάτω από κλινοσκεπάσματα,πέντε από τους παράνομους μετανάστες, ενώ ο έκτος ήταν κρυμμένος στον χώρο των αποσκευών!

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν ο 44χρονος διακινητής και οι έξι μη νόμιμοι μετανάστες,ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 44χρονου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι λαθρομετανάστες από τη Συρία, είχαν συμφωνήσει προ διημέρου με άνδρα Τουρκικής υπηκοότητας, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, να τους μεταφέρει σε περιοχή του Έβρου,έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 με 4.000 ευρώ που έλαβε από τον καθένα.

Από την ανωτέρω περιοχή παρέλαβε, χθες πρωινές ώρες, ο 44χρονος τους λαθρομετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό του Ι.Χ., στην Αθήνα .

Για την υπόθεση γίνεται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών,ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του Τούρκου και συνεργού του 44χρονου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μαρτυρία 96χρονης που έζησε τη Σμύρνη να καίγεται: "Ο κόσμος έτρεχε στα πλοία να σωθεί. Τους έκοβαν τα χέρια και έπεφταν στη θάλασσα"

Συγκλονίζουν οι μνήμες της 96χρονης Ελευθερίας Ψαλτήρα από την καταστροφή της Σμύρνης τον "μαύρο" Σεπτέμβρη του 1922
"Η Σμύρνη πήρε φωτιά, καίγεται... Εκεί, κορούλα μου, ήταν τα πλοία, τα γαλλικά και τα εγγλέζικα και πήγαινε ο κόσμος μπας και σωθεί. Και τους κόβανε τα χέρια και πέφτανε στη θάλασσα οι κοπέλες και τα παλικάρια". Πάνω από 90 χρόνια έχουν περάσει από τον "μαύρο" Σεπτέμβρη του '22 που η Σμύρνη παραδινόταν στις φλόγες και μαζί της η ζωή χιλιάδων ανθρώπων που έπρεπε να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Κι, όμως, η εικόνα της καιόμενης πόλης δεν "ξεθώριασε" ποτέ στη μνήμη της 96χρονης, σήμερα, Ελευθερίας Ψαλτήρα.
Μικρό παιδί, στην αγκαλιά της μητέρα της τότε, θυμάται σαν χθες τις τελευταίες ώρες που έζησε η οικογένειά της στην "πόλη του πόνου" και το μακρύ ταξίδι, με βάρκες, μέχρι την Ελλάδα και αφηγείται την προσωπική της "οδύσσεια" στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το διαμέρισμά της στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας "μικρασιάτισσα στην καρδιά και το μυαλό".
Ο παππούς και ο πατέρας της 96χρονης, βλέποντας τις σκηνές φρίκης που εκτυλίσσονταν μετά την κατάρρευση του ελληνικού στρατιωτικού μετώπου, λόγω της αντεπίθεσης των Τούρκων ανταρτών με επικεφαλής τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, αποφάσισαν να πάρουν την οικογένεια και μαζί με τα όποια χρήματα είχαν και κάποια απαραίτητα είδη, όπως παπλώματα, να μπουν στα καΐκια και να ξεκινήσουν για τη Θεσσαλονίκη.
"Τα πράγματα είχαν αγριέψει. Τα τρένα κουβαλούσαν πτώματα. Ο πατέρας μου σκέφτηκε να πάρει την οικογένεια του και να φύγουμε μακριά από τη Σμύρνη. Κρύψανε τα λεφτά τους, πήραν συγγενείς και κουμπάρους και σηκώθηκαν νύχτα και φύγανε. Εγώ ήμουν σχεδόν μωρό. Αρμενίζαμε μέρες με τα κουπιά- τότε δεν υπήρχαν μηχανές, μόνο πανιά" μας λέει η 96χρονη.
 
"Ο μπαμπάς μου, πριν εγκαταλείψουμε το σπίτι μας στη Σμύρνη, είχε πάρει ένα τσουβάλι λίρες, αλλά ήταν χάρτινες, μεγάλες. Τα λεφτά τους τα πήραν και οι υπόλοιποι συγγενείς. Για να ζήσουμε μέσα στα καΐκια καίγανε τις λίρες για να τηγανίσουνε αυγά να φάμε. Από τα συνολικά πέντε τσουβάλια έμεινε μόνο το ένα, όταν φτάσαμε. Τα άλλα τα κάψαμε στη διαδρομή γιατί νομίζαμε ότι δεν έχουν αξία" θυμάται.
Ύστερα από μια σύντομη στάση στη Μυτιλήνη και μια μεγαλύτερη στη Στυλίδα, η οικογένεια με τα εφτά καΐκια της έφτασε στη Θεσσαλονίκη. "Μόλις φτάσαμε στην Ελλάδα, κάποια στιγμή οι δικοί μου ήθελαν να δουν εάν περνάνε τα χρήματα που φέρανε από την Τουρκία. Πήγε τότε ο παππούς μου με μια χάρτινη λίρα στον μπακάλη και, όταν είδε πόσα πολλά ρέστα του έδωσε, τρελάθηκε. Γύρισε σπίτι και είπε: "τα λεφτά που φέραμε περνάνε κι εμείς τα κάψαμε...".
Εκείνα τα καΐκια, με τα οποία ήρθαν από τη Σμύρνη, αποτέλεσαν την "προίκα" της οικογένειας, αφού τα παιδιά της κυρίας Ελευθερίας, όπως και τα εγγόνια της, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση κι εργάζονται ως ψαράδες, ενώ η ίδια παραμένει "μικρσασιάτισσα με τα όλα της" παρά το γεγονός ότι λίγα χρόνια απομένουν για να συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής.

Κάθειρξη 13 ετών στον 52χρονο καθαρμα που ασέλγησε στην θετή του κόρη


Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε την Τετάρτη (18/12) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 52χρονο, ο οποίος κατηγορούνταν για ασέλγεια εις βάρος της ανήλικης θετής κόρης του.
 
Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
 
Η δίκη είχε ξεκινήσει την Τρίτη (17/12) αλλά διακόπηκε, καθώς δεν εμφανίστηκαν ούτε οι μάρτυρες ούτε ο 52χρονος λόγω οξείας οσφυαλγίας, όπως ανέφερε η ιατρική βεβαίωση που προσκομίστηκε. Η έδρα διέταξε τη βίαια προσαγωγή τους και έτσι την Τετάρτη έδωσαν το παρών ο δράστης, το θύμα, η μητέρα και ο πατέρας.
 
Η κοπέλα, που είναι σήμερα 22 ετών, επανέλαβε όσα είχε καταγγείλει τον Φεβρουάριο του 2010 ενώ η μητέρα της κατέθεσε ότι δεν είχε αντιληφθεί κάτι, τονίζοντας ότι "το παιδί μου δεν είναι μυθομανής". Όσον αφορά τον 52χρονο, αρνήθηκε ότι ασέλγησε στο τότε 11 ετών κοριτσάκι αλλά παραδέχτηκε ότι το χτυπούσε.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο Έλληνας αστυνομικός που σκοτώθηκε στα σύνορα


Ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού και 2 Αλβανών κακοποιών σημειώθηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο Βροντερό Φλώρινας.
 
Ο 43χρονος Ηλίας Κωστένης που έπεσε στο καθήκον ήταν πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού.
 
Την οδύνη του για το περιστατικό εξέφρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας:
 
"Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη.
 
Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους".
 
Το χρονικό της συμπλοκής
 
Η ώρα ήταν μία παρα τέταρτο όταν τρεις αστυνομικοί της συνοριακής φύλαξης, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη αλιεία, πήγαν να ελέγξουν - σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- μία καλύβα, 2 χιλιόμετρα από τη μικρή Πρέσπα.
 
Οι δύο αστυνομικοί προχώρησαν προς την καλύβα ενώ ο τρίτος στάθηκε πίσω απο ένα δέντρο για να τους παρέχει κάλυψη.
 
Οταν έφτασαν στην καλύβα ο ένας από τους δύο αστυνομικούς τράβηξε την κουβέρτα που είχε αντί για πόρτα ενώ ο δεύτερος φώτισε με το φακό του το εσωτερικό της. Οι δύο αστυνομικοί είδαν σε ένα κρεβάτι ένας άνθρωπο σκεπασμένο.
 
Φώναξαν στα αλβανικά “αστυνομία” κι εκείνος πετάχτηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει στα αλβανικά τον συνεργό του.
 
Μόλις οι αστυνομικοί είδαν και τον δεύτερο διαπίστωσαν πως κρατούσε καλάσνικοφ και άρχισαν να τρέχουν προς τα πίσω προκειμένου να βρουν κάλυψη.
 
Τότε, ο ένας από τους δύο κακοποιούς άρχισε να πυροβολεί μέσα από την καλύβα βγαίνοντας κι έξω απο αυτή. Μία από τις σφαίρες βρήκε και τραυμάτισε σοβαρά τον 43χρονο υπαρχιφύλακα και πατέρα ενός 12χρονου κοριτσιού.
 
Ο δεύτερος αστυνομικός κατάφερε να καλυφθεί και ο τρίτος άνοιξε πυρ εναντίον του οπλισμένου Αλβανού με υποπολυβόλο τύπο MP5, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
 
Στη συνέχεια ο δεύτερος κακοποιός βγήκε από την καλύβα, άρπαξε το όπλο του συνεργού του και συνέχισε να πυροβολεί εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος ανταπέδωσε τα πυρά τραυματίζοντας θανάσιμα τον κακοποιό.
 
Οι τρεις αστυνομικοί είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους μακρυά από το σημείο και είχαν κάνει πεζοπορία περίπου 45 λεπτών σε δύσβατη περιοχή του βουνού, προκειμένου να ελέγξουν τη συγκεκριμένη καλύβα.
 
Ετσι δεν ήταν δυνατή η άμεση μεταφορά του τραυματισμένου αστυνομικού. Μέχρι να έρθει η βάρκα για να τους παραλάβει, ο 43χρονος υπαρχιφύλακας, δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του.
 
Σημειώνεται επίσης οτι στην περιοχή τη συγκεκριμένη ώρα η θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί κάτω απο το μηδέν.
 
Μέσα στο εσωτερικό της καλύβας δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο ενώ ερευνάται η γύρω περιοχή όπου ενδεχομένως οι δύο κακοποιοί να είχαν κρύψει όπλα ή ναρκωτικά.
 
Απο τους δύο κακοποιούς έχει γίνει λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού προκειμένου σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές να διαπιστωθεί η ταυτότητα τω δραστών και το πιθανό εγκληματικό παρελθόν τους.
 
Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:
 
Σήμερα (08-12-2013), μεταμεσονύχτιες ώρες, ομάδα τριών (3) αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας εκτελούσε περιπολία για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης αλιείας στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες.
 
Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, που όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
 
Από την ένοπλη συμπλοκή τραυματίστηκαν θανάσιμα 43χρονος Υπαρχιφύλακας και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov το οποίο κατασχέθηκε.

Νεκροί και οι δύο κακοποιοί που άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ - Άγνωστη η ταυτότητά τους - Παντρεμένος με παιδί ο άτυχος υπαρχιφύλακας



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Αλβανοί κακοποιοί, που κρατούσαν καλάσνικοφ, άνοιξαν πυρ όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν την καλύβα στην οποία βρίσκονταν. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη Μικρή Πρέσπα, όπου οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο για παράνομη αλιεία.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών έχασε τη ζωή τους ένας 43χρονος Έλληνας αστυνομικός αλλά και οι δύο κακοποιοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Αλβανοί ήταν αποφασισμένοι καθώς ο ένας από τους δύο συνέχισε να πυροβολεί ακόμα και όταν έπεσε νεκρός ο σύντροφός του.

Ο αστυνομικός, ήταν υπαρχιφύλακας, παντρεμένος με ένα παιδί.

Η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι μπορεί να πρόκειται για λαθρεμπόρους ναρκωτικών.


Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΑΛΙΑΡΤΟΣ Δυο συλλήψεις για παράνομη κατοχή αρχαίων


Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην περιοχή Αλίαρτου Βοιωτίας, δύο άτομα ηλικίας 46 και 47 ετών, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
 
Ύστερα από διερεύνηση πληροφορίας και πολυήμερες έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων κατάφεραν να τους εντοπίσουν στην περιοχή Αλίαρτου Βοιωτίας στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αρχαίων αντικειμένων.
 
Τα αντικείμενα επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Θήβας, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και παραδόθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.