Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ οι Τούρκοι έχουν καταρρίψει το ΠΝ21


Το δράμα των Ιμίων κορυφώθηκε τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996, όπως αυτή που ξεκινά σε λίγες ώρες. Όταν ο ελληνικός λαός κοιμήθηκε με την πεποίθηση ότι ένοπλες δυνάμεις και στρατιωτική ηγεσία είχαν "στριμώξει" την Τουρκία, η οποία θα επέλεγε μεταξύ στρατιωτικής ήττας και υποχώρησης.
Ο συσχετισμός δυνάμεων ήταν σε βάρος του τουρκικού Ναυτικού στην περιοχή που εξελισσόταν η αντιπαράθεση κια πολα τα τουρκικά σκάφη ήταν ¨λοκαρισμένα" από τα υπέρτερα ελληνικά ενώ και οι συστοιχίες ΜΜ-40 Εxocet είχαν "κλειδώσει" μία τουρκική φρεγάτα στο κεντρικό Αιγαίο. Παραμένει ερωτηματικό αν η Πολεμική Αεροπορία θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της σύγκρουσης στερούνταν βλήματα αέρος-αέρος μακρού βεληνεκούς AΙΜ-120Α τα οποία είχε παραλάβει η τουρκική Αεροπορία, όπως και βλήματα αντί ραντάρ AGM-88B HARM τα οποία επίσης είχε παραλάβει η τουρκική Αεροπορία.
Μόνο τα Mirage 2000EGM/BGM είχαν βλήματα αέρος-αέρος μακρού βεληνεκούς Super-530D αλλά σαφώς υποδεέστερα τεχνολογικά και με μικρότερη ακτίνα δράσης από τα ΑΙΜ-120Α.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αρκούσε μία εντολή για μαζικό κτύπημα στα τουρκικά αεροδρόμια μέσα στη νύχτα μετά την έναρξη των επιχειρήσεων στα Ίμι, για α μειωθεί κατά πολύ το τουρκικό πλεονέκτημα...
Λίγο μετά τη 01.30΄ π.μ. ενημερώνεται ο Α/ΓΕΕΘΑ μέσω σημειώματος στην αίθουσα του ΚΥΣΕΑ που του στέλνει ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Σταμπουλής, καθώς η σύσκεψη δεν γινόταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων στα υπόγεια του Γενικού Επιτελείου, αλλά στη Βουλή (...), ότι η τουρκική φρεγάτα «YAVUZ» είχε απονηώσει δύο ελικόπτερα τα οποία κινούνταν προς τις βραχονησίδες Ίμια.
Την πληροφορία για την απονήωση των ελικοπτέρων είχε δώσει η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 στο ΓΕΝ στις 00.47΄. Εντός πέντε λεπτών απαντάει το ΓΕΝ, δίνοντας εντολή να αποτραπεί η τυχόν αποβίβαση τουρκικών δυνάμεων με ελικόπτερα.
Συγκεκριμένα διατάχθηκε η ρίψη προειδοποιητικών βολών σε περίπτωση προσέγγισης και εφόσον αυτό δεν λειτουργήσει αποτρεπτικά και τα ελικόπτερα συνεχίσουν πορεία, τότε θα έπρεπε να καταρριφθούν.
Ζητήθηκε επίσης από τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις να προστατέψουν τόσο τα Ίμια όσο και το Φαρμακονήσι.
Η αδυναμία εκτίμησης ότι πιθανότατα η αεροκίνηση αποτελούσε κίνηση παραπλάνησης επέτρεψε την αποβίβαση στη Δυτική Ίμια Τούρκων κομάντος μέσα σε δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες. Ολοι παρακολουθούν τα ελικόπτερα τα οποία κινούνται παραπλανητικά και κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι οι Τούρκοι αποβιβάζουν φουσκωτή λέμβο με ομάδα καταδρομέων, δίπλα από την δυτική Ίμια (λιγότερο από 50 μέτρα από το νησί) οι οποίοι εν συνεχεία υπό την κάλυψη της «YAVUZ», πλέουν προς μία προσβάσιμη βραχώδη περιοχή του νησιού και αποβιβάζονται.
Ο κλοιός του Πολεμικού Ναυτικού γύρω από τα Ίμια έχει διατρηθεί. Και η αποτυχία αυτή θα πληρωθεί ακριβά με το αίμα των στελεχών του.
Στη 01.00΄ τη νύχτα αποπλέει από το ναύσταθμο η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» F450, επί της οποίας επιβαίνει ο Αρχηγός Στόλου.
Στη 01.04΄ π.μ. το ΓΕΝ ενημερώνεται από τη φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 ότι δύο τουρκικά ελικόπτερα τύπου Black Hawk βρίσκονται στην περιοχή. Το ένα αιωρείται πλησίον της τουρκικής φρεγάτας «YAVUZ» F240 τύπου MEKO-200 Track 1 σε απόσταση 1.000 μέτρων από τα Ίμια, ενώ ένα ακόμη υπερίπταται της «YAVUZ». Είναι συνέχεια της παραπλανητικής κίνησης.
Στη 01.05΄ π.μ. πραγματοποιείται τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα υπουργού Άμυνας με τον Αμερικανό ομόλογό του Ουίλιαμ Πέρι. Ο Έλληνας υπουργός ενημερώνεται ότι επίκειται τουρκική επίθεση χωρίς να προσδιορίζεται ο τόπος και ο χρόνος. Ο Ο.Πέρι γνωρίζει από τον δορυφόρο ότι Τούρκοι κομμάντο έχουν αποβιβαστεί ήδη στα Ίμια και επιχειρεί να προετοιμάσει την ελληνική πλευρά.
Στη 01.25΄ π.μ. το ΓΕΝ ζητεί από τις φίλιες ναυτικές μονάδες τη στοχοποίηση κάθε τουρκικού πλοίου και διατάζει την πλήρη ετοιμότητα διά παν ενδεχόμενον.
Στη 01.37΄ π.μ. δίδεται νέα εντολή από το ΓΕΝ προς τη φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461. Συγκεκριμένα διατάχθηκε η κατ’ αρχήν ρίψη φωτοβολίδας στην περίπτωση που τα τουρκικά ελικόπτερα επιχειρήσουν να αποβιβάσουν προσωπικό σε ελληνική βραχονησίδα. Αν δεν αναστελλόταν η επιχείρηση, διατάχθηκε η ρίψη -σε δεύτερο χρόνο- προειδοποιητικών βολών, και ως τρίτη ενέργεια η κατάρριψη των ελικοπτέρων.
Στη 01.40΄ π.μ. ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημερώνεται ότι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης, Τούρκοι καταδρομείς κατέλαβαν τη δεύτερη νησίδα των Ιμίων.
Στη 01.55΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι τα ελικόπτερα είναι κοντά στην τουρκική φρεγάτα, που πλέον βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από τα Ίμια.
Στις 02.00΄ π.μ. τα τουρκικά ελικόπτερα απομακρύνονται από την περιοχή και το ΓΕΝ εφιστά την προσοχή της φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 για το ενδεχόμενο η απομάκρυνση των ελικοπτέρων να είναι παραπλανητική ενέργεια προκειμένου στη συνέχεια να εκτελεστεί αποβίβαση στο Φαρμακονήσι.
Κανείς δεν έχει αντιληφθεί ότι οι Τούρκοι κομάντο έχουν κάνει απόβαση και όλοι κοιτάνε το ... ελικόπτερο. Αυτό δηλαδή που ήθελαν να τους δείξουν οι Τούρκοι.
Στις 02.17΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» ενημερώνει το ΓΕΝ: «Ο επικεφαλής της ομάδας των ΟΥΚ εκτιμά ότι, αν προσγειωθεί ελικόπτερο στο βράχο, ο αριθμός των αντρών είναι μικρός. Ζητάει ενισχύσεις. Προτείνει να αποβιβαστεί και η δεύτερη ομάδα».
Στις 02.50΄ π.μ. το ΓΕΝ απορρίπτει το αίτημα.
Στις 03.00΄ π.μ. φθάνουν οι πρώτες πληροφορίες στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) περί πιθανής κατάληψης των Δυτικών Ιμίων από Τούρκους καταδρομείς.
Στις 03.15΄ π.μ. το ΓΕΝ γνωστοποιεί στη «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 ότι ίσως κάτι γίνεται στα Δυτικά Ίμια. Ζητά εξακρίβωση της κατάστασης και αναφορά.
Στις 03.16΄ π.μ. δίδεται εντολή από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας στον Α/ΓΕΝ να σταλεί η δεύτερη διαθέσιμη τοπικά, επί της κανονιοφόρου «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» ομάδα επτά βατραχανθρώπων της ΜΥΚ στη συγκεκριμένη νησίδα.
Το ΓΕΝ ζητά από τη «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 να διατάξει την κανονιοφόρο «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» P61 να αποβιβάσει άμεσα την ομάδα των βατραχανθρώπων στα Δυτικά Ίμια. Πράγματι, οι βατραχάνθρωποι κινούνται προς τα εκεί, αλλά καθυστερούν για λίγο προκειμένου να περάσουν πρώτα από τα Ανατολικά Ίμια για να πάρουν φορτισμένες μπαταρίες ασυρμάτων.
Εδώ έχουμε την τραγική διαπίστωση ότι δεν υπήρχε το πιο απλό κατάλληλο υλικό διαθέσιμο. Και αν σας φαίνεται "μακρυνό" το 1996 να προσεύχεστε σήμερα να μην χρειαστεί να αποδειχθεί η επάρκεια των απλών, αυτών, υλικών που συχνά, όπως στην περίπτωση των Ιμίων, έκριναν την σύγκρουση
Αν αυτό δεν συνέβαινε, τότε Έλληνες και Τούρκοι θα βρισκόντουσαν πρόσωπο με πρόσωπο στο συγκεκριμένο νησάκι. Θα ξεσπούσε μάχη και φυσικά θα εμπλέκονταν άμεσα οι μονάδες του ΠΝ που βάσει της τακτικής κατάστασης θα κατάφερναν αποφασιστικό πλήγμα στον τουρκικό Στόλο.
Το ΓΕΝ ζητά επίσης αναφορά για την έναρξη και το πέρας της ενέργειας.
Στις 03.30΄ π.μ. το ΓΕΝ γνωστοποιεί στη «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 ότι υπάρχει πληροφορία περί ύπαρξης30 περίπου ατόμων στα Δυτικά Ίμια. Διατάζει την προσέγγιση της νησίδας από την κανονιοφόρο «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» P61 πρώτα για διενέργεια ελέγχου με τον προβολέα και στη συνέχεια για αποβίβαση των βατραχανθρώπων.
Στις 03.35΄ π.μ. η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ενημερώνει τον πρωθυπουργό για δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών περί αποβίβασης Τούρκων καταδρομέων στη Δυτική Ίμια.
Στις 03.36΄ η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει έναρξη επιβίβασης της ομάδας των βατραχανθρώπων στη βάρκα που κατέβασε η κανονιοφόρος «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» P61. Ανέφερε επίσης ότι η ενέργεια θα ολοκληρωνόταν σε 30 λεπτά.
Στις 03.38΄ π.μ. το ΓΕΝ ζητά από τη «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 άμεση αναφορά περί ύπαρξης τουρκικού πλοίου κρατημένου στα Δυτικά Ίμια. Ζητούνται άμεσα πληροφορίες περί ύπαρξης ή μη προσωπικού στο νησί.
Εκεί παρεμβαίνει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ζητά να πάει ένα ελικόπτερο από τηην πιο κοντινή φρεγάτα και να πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη Τούρκων καταδρομένων. Ανακαλείται η ομάδα της ΜΥΚ.
Στις 03.42΄ π.μ. το ΓΕΝ ζητά την απογείωση του ελικοπτέρου της «ΝΑΒΑΡΙΝΟ»
Στις 04.00΄ π.μ. ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επιβεβαιώνει την κατάληψη της βραχονησίδας, προκαλώντας σύγχυση στην ελληνική πλευρά. Παράλληλα διαβιβάζεται μέσω του ίδιου διαύλου τουρκικό τελεσίγραφο: Σε περίπτωση προσβολής των Τούρκων κομάντος, αυτό θα σήμαινε αυτομάτως ολοκληρωτικό πόλεμο.
Λόγω της απουσίας του ΚΥΣΕΑ από το ΕΘΚΕΠΙΧ οι τελευταίες ενέργειες έγιναν εν αγνοία του πρωθυπουργού. Είναι προφανές ότι θα μπορούσε να είχε ξεσπάσει σύγκρουση, ενώ ο κ. Σημίτης θα πίστευε ότι είχε τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια του. Άραγε τι θα είχε συμβεί εάν η Ελλάδα είχε προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια χάραξης «κόκκινης γραμμής» νωρίτερα; Προ της αποβίβασης των Τούρκων κομάντος είχε αποφασισθεί η αποβίβαση δυνάμεων της ΜΥΚ, που βρισκόντουσαν στην περιοχή επάνω στην κανονιοφόρο «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ», στη Δυτική Ίμια.
Ακολουθεί ένταση στο ΚΥΣΕΑ μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών για το χειρισμό. Μία ώρα αργότερα αποφασίζεται να γίνει αποδεκτή η «φόρμουλα απεμπλοκής» που πρότειναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την αποχώρηση πολεμικών πλοίων, στρατιωτών και τέλος των σημαιών (no ships - no flags - no troops).
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη φόρμουλα είχε αναφερθεί και στις 29 Ιανουαρίου, όταν οι Τούρκοι είχαν παραδώσει στον Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα ρηματική διακοίνωση. Εγγυητής της διαδικασίας απεμπλοκής θα ήταν το State Department (Κρίστοφερ - Χόλμπρουκ), που μεσολαβούσε στην επικοινωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Oι συμμετέχοντες στη σύσκεψη δεν πείθονται για την ύπαρξη Τούρκων κομάντος στη Δυτική Ίμια. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Λυμπέρης απορεί πώς οι Τούρκοι αποβίβασαν κομάντο στα Δυτικά Ίμια.
Στις 04.25΄ π.μ. η «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι έχει ήδη απογειώσει το ελικόπτερο της AB-212ASW «ΠΝ21» που αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω από τη νησίδα και αναμένει την αναφορά των αποτελεσμάτων της αναγνώρισης από το πλήρωμά του.
Στις 04.26΄ π.μ. η ίδια φρεγάτα αναφέρει ότι το ελικόπτερο δεν έχει εντοπίσει ακόμη τίποτα.
Στις 04.28΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι βρέχει στην περιοχή, η ορατότητα είναι χαμηλή και το ελικόπτερο προσπαθεί να εντοπίσει οτιδήποτε.
Στις 04.29΄ π.μ. το ΓΕΝ γνωστοποιεί στη φρεγάτα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναμένει την άμεση ενημέρωσή του για τα αποτελέσματα της αναγνώρισης του ελικοπτέρου.
Στις 4.47΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι το ελικόπτερο έχει μέχρι στιγμής εκτελέσειτέσσερις διελεύσεις πάνω από τη νησίδα σε ύψος 40-50 μέτρων, με αρνητικά αποτελέσματα εντοπισμού ατόμων.
Στις 04.50΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι το ελικόπτερο εντόπισε άτομα πάνω στη Δυτική Ίμια και ότι πρόκειται για 10 περίπου Τούρκους καταδρομείς.
Φωτίζει με τον προβολέα του την νησίδα. Είναι εντελώς άοπλο και κάνει απλά αναγνωριστική αποστολή.
Οι Τούρκοι καταδρομείς δεν το γνωρίζουν αυτό. Έχουν πληροφορίες για έλευση στην περιοχή ΑΗ-64Α Apache.
Το ελικόπτερο στις 04.51 παίρνει εντολή να απομακρυνθεί. Ο καιρός είναι πολύ κακός. Βορειοανατολικός. Ξαφνικά δίνει "Master Caution". Που σημαίνει βλάβη σε συστήματα το. Βλάβη από τι;
Και για να είμαστε συγκεκριμένοι: Η σύμπτωση του εντοπισμού των Τούρκων καταδρομέων με την εμφάνιση Master Caution είναι κάτι παραπάνω από "σατανική". Το ελικόπτερο συντρίβεται με το ταχύμετρο να δείχνει 120 κόμβους την ώρα της πτώσης.
Που σημαίνει ότι έφευγαν με αδικαιολόγητα, για τις καιρικές συνθήκες και τον μηδενικό εξωτερικό φωτισμό, υψηλή ταχύτητα από την περιοχή. Μήπως γιατί είχαν συνειδητοποιήσει ότι βάλλονταν; Να σημειώσουμε ότι ήταν πρακτικά αδύνατον να αντιληφθούν αν βάλλονταν ή όχι λόγω του αέρα που λυσσομανούσε και του θορύβου του ελικοπτέρου.
Το ελικόπτερο εν συνεχεία ανασύρεται. Βρίσκεται διάτρητο. Μαζί τους ανασύρονται και οι τρεις ήρωες: Κυβερνήτης υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και χειριστής ραντάρ αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός...Η δικαιολογία είναι ότι έφυγαν τα μπουλόνια από την πίεση και την πτώση. Αλλά κανείς δεν το βλέπει. Βρίσκεται φυλαγμένο στο υπόστεγο του Ναυτικού στη βάση του Κοτρωνίου.

Ίμια 30 Ιανουαρίου 1996: Στρατιωτικό πλεονέκτημα είχαμε - Επελέγη η... προδοσία


Την 30η Ιανουαρίου του 1996 η κρίση στην περιοχή των Ιμίων έχει κορυφωθεί με ναυτικές δυνάμεις να έχουν αναπτυχθεί και από τις δύο χώρες. Ο συσχετισμός των πολεμικών πλοίων ήταν σαφώς υπέρ της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας. Είχαμε το πλεονέκτημα με το Στόλο να κυριαρχεί σε ολόκληρο το Αιγαίο. Τα τουρκικά πλοία είχαν στοχοποιηθεί. Υπολογισμοί που έγιναν εκ των υστέρων βέβαια ανέφεραν πώς αν εξελίσσονταν η κρίση σε πολεμική σύγκρουση η Τουρκία θα έχανε επτά φρεγάτες και εμείς δύο, το πολύ τρεις.   
Είναι ένα ερώτημα που 18 χρόνια μετά παραμένει αναπάντητο. Παραμένει γιατί ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Σημίτης και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος προτίμησαν να παραδώσουν τη διαχείριση της ελληνοτουρκικής κρίσης στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα υπέστη μια ταπεινωτική ήττα, απώλεσε εθνική κυριαρχία χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα και έχασε τρία παλικάρια, τους τρεις ήρωες του μοιραίου ελικοπτέρου της φρεγάτας «Ναβαρίνο».
Και ενώ ολόκληρος ο Ελληνικός λαός βρέθηκε μία ημέρα μετά με σκυμμένο το κεφάλι, ο κ. Σημίτης ευχαριστούσε από το βήμα της Βουλής τους Αμερικανούς και ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο, όπως έγινε αργότερα γνωστό «για ένα πανί που το πήρε ο αέρας». Χαρακτήρισε πανί την ελληνική σημαία και την υποστολή της από τα Ίμια που αποφάσισε η κυβέρνηση την απέδωσε στον… αέρα. Τέτοια προδοσία.
Η Ελλάδα ή ποιο συγκεκριμένα οι Ένοπλες Δυνάμεις την 30η Ιανουαρίου δεν κυριαρχούσαν μόνο στη θάλασσα, βγάζοντας στο Αιγαίο περισσότερα πλοία, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα. Στο Έβρο ήμασταν απολύτως ασφαλείς και σε πλεονεκτική θέση, αφού ξέραμε πώς οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να κινήσουν ούτε ένα άρμα, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων.
Όλες οι μονάδες του ελληνικού Δ’ Σώματος Στρατού είχαν κινητοποιηθεί άμεσα και βρίσκονταν έγκαιρα στις θέσεις τους λόγω και της άσκησης «Αλέξανδρος» που ήταν σε εξέλιξη. Οι Τούρκοι από την πλευρά τους δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αμφίβια επιχείρηση καθώς δύο από τα τέσσερα αρματαγωγά τους ήταν εκτός ενεργείας.
Και ενώ η Ελλάδα είχε πλεονέκτημα σε επίπεδο στρατιωτικής δύναμης, δεχόταν από την Τουρκία προκλητικά τελεσίγραφα με την απειλή χρήσης βίας. Η Άγκυρα δημοσίευσε σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι Τούρκοι διεκδικούσαν το σύνολο των βραχονησίδων, οι οποίες βρισκόταν κοντά στα τουρκικά παράλια, ενώ η πρωθυπουργός Τανσού Τσιλέρ δήλωνε στην τουρκική Βουλή ότι την επόμενη ημέρα η ελληνική σημαία θα έχει κατέβει από τα Ίμια.
Ο Κ. Σημίτης όμως έχει ήδη εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον του αναφέρει πως η χώρα μας δεν επιθυμεί την ένταση, αλλά εφόσον προκληθεί θα αντιδράσει δυναμικά και δηλώνει έτοιμη να αποσύρει το άγημα.

ΙΜΙΑ Ντοκουμέντο: Το σήμα του Α/ΓΕΝ προς τις μονάδες του Στόλου - Ώρα 2.04 31ης Ιανουαρίου

Το σήμα ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε είναι από τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γιάννη Στάγκα. Ξημερώματα 31ης Ιανουαρίου 1996. Ώρα 2.04 το πρωί. Ο τότε Αρχηγός μη γνωρίζοντας προφανώς το “παιχνίδι” που εκείνη την ώρα παιζόταν σε πολιτικό επίπεδο έκρινε σκόπιμο να στείλει αυτό το σήμα προς όλες τις μονάδες του Στόλου που βρίσκονταν στο Αιγαίο και γύρω από τα Ίμια. Η στοχοποίηση του τουρκικού στόλου είχε ολοκληρωθεί! Όλα και όλοι ήταν έτοιμοι γι΄ αυτό που έμοιαζε αναπόφευκτο. 


Έγραφε στο σήμα του ο Στάγκας:

“Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν χρειαστεί όλοι σας θα φανείτε αντάξιοι της ενδοξου ιστορίας του ΠΝ.
Καλή τύχη και ο Θεός Μαζί σας”. 

Ιανουάριος 1996:18 χρονια πριν


18 χρονια περασανε απο την καταραμενη νυχτα απο την 31 ιανουαριου 1996 που 3  Ελληνες αξιωματικοι περασανε στο πανθεων των Ηρωων 
Ο τότε δήμαρχος της Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός ότι η Τουρκία εγείρει εδαφικές αξιώσεις στα Ίμια, ύψωσε την ελληνική σημαία σε ένα από αυτά τα δύο νησιά στις 25 Ιανουαρίου 1996, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου Γ. Ριόλα, έναν ιερέα και δύο κατοίκους του νησιού.
Τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες με την ελληνική σημαία υψωμένη στα Ίμια, κάτι που προκάλεσε σάλο στην κοινή γνώμη της Τουρκίας. Δύο δημοσιογράφοι του γραφείου της εφημερίδας Χουριέτ στη Σμύρνη, μετέβησαν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική σημαία. Η όλη επιχείρηση των δημοσιογράφων βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στη Χουριέτ. Το γεγονός αυτό πήρε σημαντικές διαστάσεις. Σύντομα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά σκάφη κινήθηκαν στην περιοχή.
Η κρίση κλιμακώθηκε τις επόμενες μέρες. Στις 28 Ιανουαρίου 1996 το περιπολικό "Αντωνίου" του Πολεμικού Ναυτικού κατέβασε την τουρκική σημαία και ύψωσε την ελληνική. Επίσης, το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου, Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μεγάλη Ίμια χωρίς να τους αντιληφθούν τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά.
Στις 29 Ιανουαρίου, ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά. Στις 30 Ιανουαρίου, η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ δηλώνει μέσα στην Τουρκική βουλή ότι την επόμενη μέρα η Ελληνική σημαία θα έχει κατέβει από τα Ίμια.
Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 01:40 Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια. Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχοςΠαναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός,επεσαν για την πατριδα

ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΝΕΚΡΟΙ 3 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ ΕΡΙΞΕ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Σε εγρήγορση βρίσκονται το τελευταίο 24ωρο οι φιλόζωοι της Κομοτηνής μετά τις φόλες που εντοπίσθηκαν από φοιτητές στον χώρο της πανεπιστημιούπολης και μάλιστα, έξω ακριβώς από τη λέσχη σίτισης.
Στην περιοχή, σύμφωνα με τα Νέα, ειδοποιήθηκαν και έφθασαν μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Κομοτηνής, που μετέφεραν σε κτηνίατρο τα δηλητηριασμένα σκυλιά, τα οποία και σώθηκαν ύστερα από πολύωρες προσπάθειες.  Τα ζώα αναρρώνουν στο καταφύγιο αδέσποτων της οργάνωσης.
Την αποτρόπαια πράξη κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Φιλοζωϊκή Οργάνωση, ζητώντας να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ασυνείδητοι που έριξαν τις φόλες και, μάλιστα, σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο.
Την ίδια ώρα, καταγγελίες υπάρχουν και από τα φιλοζωϊκά σωματεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, των οποίων τα μέλη καταγγέλλουν θανάτους από φόλες αλλά και περίεργες εξαφανίσεις αδέσποτων σκύλων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Φιλοζωική Κομοτηνής, «η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 και το Νόμο 1197/1981 και τον Νόμο 4039/2012. Το συγκεκριμένο έγκλημα, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιοδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές».

Θήβα: Συνελήφθη ανήλικος τσιγγάνος αρχηγός ληστοσυμμορίας


Ήξεραν πού θα έβρισκαν οι αστυνομικοί τον μόλις 15 χρόνων αρχηγό της σπείρας τσιγγάνων που λήστευαν και έκλεβαν οδηγούς στη γέφυρα του Πυρίου Θήβας!
 
Ο ανήλικος αρχιληστής που το έσκασε από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου την προηγούμενη Τετάρτη μαζί με τον 16χρονο υπαρχηγό του, εντοπίστηκε στον οικισμό τσιγγάνων στο Πυρί.
 
Οι δυο πιτσιρικάδες που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας Θηβών, είχαν καταφύγει στους γονείς τους μετά την απόδρασή τους από το ίδρυμα στο οποίο κρατούνταν με διάταξη του ανακριτή Θηβών, μετά την εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης.
 
Στις 12 Ιουλίου είχαν συλληφθεί μαζί με ακόμη πέντε άνδρες ηλικίας 42, 41, 15, 16 και 15 χρόνων και τρεις γυναίκες ηλικίας 43, 40 και 37 χρόνων. Άλλοι πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας από 15 ως 41 χρόνων ταυτοποιήθηκαν ότι συμμετείχαν στις ληστείες και κλοπές.
 
Η δράση της σπείρας είχε ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου του 2013 υπό τις εντολές του 15χρονου, που «στρατολογούσε» συνεχώς νέα μέλη και τους καθοδηγούσε πώς να επιτίθενται ακόμη και σε ηλικιωμένα άτομα για να τους αρπάξουν τιμαλφή ή χρηματικά ποσά.
 
Μάλιστα, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία αν συναντούσαν αντίσταση! Ως τώρα εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και έξι κλοπές από διερχόμενα ή σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η νύχτα των Ιμίων έφερε τη νύχτα των μνημονίων

Τόσα χρόνια μετά από την τραγωδία των Ιμίων ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει την πλήρη αλήθεια για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία για τους τρεις αξιωματικούς του ΠΝ και για τη χώρα νύχτα; Πόσοι μπορούν με βεβαιότητα να υποστηρίξουν ότι έχουν απόλυτα πειστεί από την αλήθεια που έχει παρουσιαστεί κατά καιρούς;

Και όμως πέρα από τα γεωπολιτικά, τις γκρίζες ζώνες και τα υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής που είναι μια απτή πραγματικότητα στις ημέρες μας ψηλαφάμε και μία άλλη διάσταση που δρομολογήθηκε εκείνη την κρίσιμη νύχτα και έφερε μετέπειτα ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Δυστυχώς εκείνη η νύχτα δρομολόγησε την "μεγάλη νύχτα των λαμογιών των στρατιωτικών εξοπλισμών". 

Κάποιοι αποφάσισαν να τρέξουν στο γκράν- πρί της μίζας των εξοπλισμών και να παίξουν κορώνα γράμμα την ασφάλεια της Ελλάδας σε κρίσιμες εποχές.
Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας θεωρείται εύλογη ανάγκη και μεγίστη προτεραιότητα .
Εκείνες τις στιγμές που το αίσθημα του Έλληνα πληγώθηκε και ο Εθνικός συναισθηματικός του χώρος κατέρρευσε με τον θάνατο των τριών παλληκαριών το βράδυ των ΙΜΙΩΝ κάποιοι ξεκινούσαν το marketing της κούρσας των εξοπλισμών της μίζας.
Σου λέει ο Έλληνας δεν ευχαριστήθηκε "με το ευχαριστώ που είπαμε στους Αμερικάνους" γι αυτό θα τον ¨πνίξουμε¨ στα εξοπλιστικά προγράμματα για να αισθάνεται ασφαλής!!
Γι αυτούς η νύχτα των ΙΜΙΩΝ και ο Θάνατος των Ηρώων μας ήταν η καλύτερη τους ευκαιρία και η απαρχή του άκρατου πλουτισμού τους.
Αναρωτιούνται αν στα ΙΜΙΑ υπήρξε προδοσία;
Μα η προδοσία φτάνει μέχρι τις ημέρες μας. 

Άλλωστε την διαβάζουμε στην καθημερινή ειδησεογραφία.
Δεν έχουν τελειωμό οι λίστες μίζας!
Βρήκαν κι άλλες οι ανακριτές.
Λίστα με ύποπτα εμβάσματα που αφορούν την περίοδο 2001 έως το 2010 κατάσχεσαν οι ανακριτές της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε έφοδο που έκαναν στο γραφείο προσωρινά κρατούμενου στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από γερμανική εταιρία , έχουν πλέον στην διάθεσή τους λίστα που βρέθηκε στο γραφείο ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου η οποία περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010. 

Από τα στοιχεία της λίστας φαίνεται να αποκαλύπτονται εμβάσματα που πιθανότατα σχετίζονται με την διερευνώμενη υπόθεση και φαίνεται να έχουν σταλεί προς άγνωστες ως σήμερα εταιρείες. Οι δικαστικοί λειτουργοί φέρονται ήδη να έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να αξιολογήσουν το σημαντικό υλικό που κατέσχεσαν αλλά και να εντοπίσουν τα στοιχεία των επίμαχων εταιρειών.
Σήμερα αποτυπώνεται το ψηφιδωτό της προδοσίας με τις διαδρομές του μαύρου χρήματος της "ξεπλυμένης μίζας" μέσω υπεράκτιων εταιρειών.
Σήμερα ο Λαός καλείται να πληρώσει με το υστέρημα του τα κλεμμένα των πάσης φύσεως λαμογιών.


Σήμερα τίθεται και ένα κορυφαίο ερώτημα γιατί περιμέναμε να έρθει η ώρα των μνημονίων για να ανοίξουν οι όζουσες υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων όπως και άλλες;
Οι απαντήσεις δίνονται μέσα από την οδύνη των ημερών που βιώνουμε και ποικίλουν.
Η θεατρική αυλαία των δήθεν αξιολογήσεων, των δήθεν συμβούλων , των βαρέων υπογραφών που έπεσαν ΑΝΟΙΞΕ και φιγουράρουν πλέον τα καλοπληρωμένα ¨σαπάκια¨ που αγοράσθηκαν από τον ανυποψίαστο Έλληνα φορολογούμενο για να ενισχύσουν την Αμυντική Θωράκιση της χώρας!!
Είναι η απληστία των πράξεων αυτών μόνο κακούργημα;
Ή η διακινδύνευση της Εθνικής Άμυνας αποτελεί Εσχάτη Προδοσία;

Την στιγμή που σε όλα αυτά τα χρόνια το ΑΙΓΑΙΟ έπαιρνε φωτιά από την θρασύτητα των γειτόνων.

Η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την νύχτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Μήπως η νύκτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ φέρει άλλου είδους ΙΜΙΑ;

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Πώς ο Πακιστανός λάθρο-ORK πολτοποίησε το κεφάλι της Μυρτούς - Την παραμόνευε


Ράγισαν και οι πέτρες στο άκουσμα της τρεμάμενης φωνής της μητέρας της 17χρονης, σήμερα Μυρτούς, της Μαίρης Κοτρώτσου στο δικαστήριο της Σύρου, όπου ξεκίνησε η δίκη του Πακιστανού που με φρικιαστικό τρόπο αποπειράθηκε να δολοφονήσει την τότε 15χρονη κοπέλα συντρίβοντάς της το κεφάλι με μία πέτρα, αφού προηγουμένως την είχε βιάσει. στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.
 
Ο Πακιστανός λαθρομετανάστης είχε μπει στην Ελλάδα, ακολουθώντας το γνωστό δρομολόγιο των Τούρκων δουλεμπόρων με βάρκα από τις ακτές του Αιγαίου και ουδείς τον είχε ενοχλήσει. Μάλιστα είχα πιάσει δουλειά και παραμόνευε το θύμα του επί μία εβδομάδα.
Ιδού τα λόγια της τραγικής μάνας:
«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη!
 
Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Οχι της είπα!
-Γιατί μαμά; είπε η Μυρτώ.
- Γιατί παιδί μου είναι ένας μαυριδερός και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Και θα φύγουμε σε λίγο.
- Πού είναι τώρα, δεν τον βλέπω, είπε η Μυρτώ
- Εφυγε προς τα επάνω παιδί μου, της είπα
- Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα φώναξε με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω...
Λίγο αργότερα όμως όταν η μητέρα της της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.
Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Φτάσαμε στα βράχια και μου λέει η κόρη μου:
- Μαμά, ειναι ένας περίεργος άνθρωπος εδώ κάτω.
- Μήπως ειναι η Μυρτω; ρώτησα
- Οχι δεν νομίζω, είπε το κορίτσι μη μπορώντας να αναγνωρίσει την ίδια της την αδερφή!
Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Εβλεπα παντού αίμα. Παρά πολυ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο.
 
Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο.
 
Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου ειναι κλινικά νεκρό.
 
Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο! Ήθελα να το δω.
 
Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξεβράζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου! Εννέα φιάλες αιμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο.
Ηταν τόσο φορτισμένη και πονεμένη η κ. Κοτρώτσου, που ο εισαγγελέας της έδρας έψαξε λόγια για να την παρηγορήσει και να μην χάσει τις ελπίδες της: «Θα σας πω κάτι, κανένας γιατρός δεν ξέρει τα πάντα! Όλοι οι ανθρώπινοι οργανισμοί αντιδρούν διαφορετικά. Αυτο να το θυμάστε πάντα» της είπε.
Πριν από τη συγκλονιστική αυτή περιγραφή που έκανε τους πάντες στο δικαστήριο να ανατριχιάσουν, ο πονηρός Πακιστανός ζήτησε "συγγνώμη και την επιείκεια του δικαστηρίου"!
Από την πλευρά του, ένας από τους αστυνομικούς, που συμμετείχαν στην επιχείρηση για τη σύλληψη του Πακιστανού δράστη, κατέθεσε, εμφανώς σοκαρισμένος από την αγριότητα της επίθεσης στη νεαρή Μυρτώ: «Είμαι απο το 1992 στο Σώμα. Τέτοιου είδους απόπειρα δεν έχω ξαναδεί. Η συμπεριφορά του (σ.σ. δράστη) δείχνει ενα άτομο νηφάλιο, έξυπνο, ήρεμο, ο οποίος επιστρέφει στην εργασία του μετά το συμβάν, για να μην κινήσει υποψίες. Την άφησε, όταν διαπίστωσε ότι δεν κουνιέται. Θεώρησε ότι ήταν νεκρή. Αυτο καταλαβαίνω».
»Τον συλλάβαμε δύο ημέρες πριν ταξιδέψει για την πατρίδα του, όπως προέκυψε από τις έρευνες. Τότε μας είχε πει ότι αρχικά ήθελε να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο και στη συνέχεια, επειδή ήταν ωραία κοπέλα, ήθελε να κάνει σεξ μαζι της. Στη συνέχεια, έσπασε την κάρτα sim του κινητού, προφανώς για να μην εντοπιστεί. Άρα, δείχνει ενα άτομο υποψιασμένο για την πράξη του. Μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούσε να αποφύγει την ομολογία. Αφού πήραμε δείγμα DNA, ομολόγησε».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ Αφγανιστάν με λαθρο-συνεντεύξεις έξω από την Βουλή!


Στον απόλυτο εξευτελισμό της κυβέρνησης και κατ'επέκταση της Ελλάδας εξελίσσεται η υπόθεση με τους "λαθρομετανάστες του Φαρμακονησίου" μια ομάδα Αφγανών που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην χώρα.
 
Οι Αφγανοί δεν φτάνει που μπήκαν παράνομα στην χώρα, αντί να συλληφθούν και να οδηγηθούν σε κέντρο διαμονής μέχρι την απέλασή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι και χθες έδωσαν .... συνέντευξη Τύπου έξω από την Βουλή (!)  καταγγέλλοντας την Ελλάδα και τους υπεραπιστές της, εν προκειμένω τους άνδρες του Λιμενικού/Ακτοφυλακής, γιατί ... τους εμπόδιζαν να μπουν στην Ελλάδα!
 
Πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να εισέρχονται λαθρομετανάστες σε μία χώρα και την επομένη να δίνουν συνέντευξη Τύπου διαμαρτυρόμενοι γιατί τα στελέχη ασφαλείας δεν τους επέτρεψαν να μπούν στην χώρα ή εν προκειμένω να ... ανέβουν στο σκάφος του Λιμενικού (ναι, ειπώθηκε και αυτό από τους Αφγανούς ως κατηγορία: Δεν τους επιτράπηκε να ανέβουν στο σκάφος!)
 
Φαντασθείτε Μεξικάνοι λαθρομετανάστες στις ΗΠΑ να μπαίνουν στην χώρα και την επόμενη ημέρα να αφήνονται ελεύθεροι και δίνουν συνέντευξη κατά των συνοριακών φρουρών!
 
Σωστά, είναι αδύνατον να φαντασθείτε κάτι τέτοιο γιατί μόνο σε μία χώρα του κόσμου και με την συγκεκριμένη ψοφοδεή κυβέρνηση θα μπορούσε να συμβεί: Στην Ελλάδα!
 
Κατά τα λοιπά: Ρώτησε στην "συνέντευξη Τύπου" κανείς τους "ταλαίπωρους Αφγανούς" για τους Τούρκους λαθρέμπορους που τους μετέφεραν; Όχι!
 
Τους ρώτησε κανείς πώς κατάφεραν και πέρασαν μέσα από μια ολόκληρη Τουρκία και βρέθηκαν στις ακτές του Αιγαίου;
 
Πώς το ίδιο το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί την διακίνησή τους και μετά τους βάζει σε μιά σάπια βάρκα και τους πετάει κυριολεκτικά στην θάλασσα; Όχι φυσικά.
 
Λένε ότι "Οι λιμενικοί προσπάθησαν να ρυμουλκήσουν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν προς την Τουρκία αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, της μεγάλης ταχύτητας του σκάφους του Λιμενικού και του πανικού που επικράτησε, πολλοί από τους επιβάτες άρχισαν να πηδούν στη θάλασσα".
 
Αν δεχθούμε ότι έτσι έγινε τότε οι άνδρες του Λιμενικού έπραξαν άριστα!
 
Η χώρα ούτε είναι (ή μάλλον δεν πρέπει να είναι) ανθρωποσυλλέκτης πάσης φύσεως λαθρομεταναστών και φυσικά υποτίθεται ότι υπάρχουν κάποιοι νόμοι. Και οι νόμοι λένε ότι το ΛΣ/Ακτοφυλακή είναι υποχρεωμένο να εμποδίσει την παράνομη είσοδο στην χώρα ατόμων τα οποία δεν έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα..
 
Από εκεί και πέρα, αν ανατράπηκε η βάρκα του Τούρκου δουλέμπορου και αν χάθηκαν ζωές αποτελεί τραγωδία μεν, αλλά εντελώς ανεξάρτητη από το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι παράνομοι.
 
Και σε τελική ανάλυση, η ευθύνη είναι 100% της Τουρκίας και των τουρκικών κρατικών κυκλωμάτων που θησαυρίζουν προωθώντας κάπου 200.000- 300.000 λάθρο τον χρόνο στην Ελλάδα.
 
Και αν η ΕΕ έχει "ανθρωπιστικό" πρόβλημα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Nα καλύψει όλη την δαπάνη για 10.000 συνοριοφύλακες, με 100 πλωτά σκάφη, 50 οχήματα και 20 ελικόπτερα από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο για να "προλαβαίνει τις ανθρώπινες τραγωδίες".
 
Σε διαφορετική περίπτωση οι μαγκιές του στιλ "Δουβλίνο ΙΙ" που υπέγραψε η ελληνική πολιτική ελίτ αποδεχόμενη ότι η χώρα θα γίνει ο "ανθρωποτενεκές" Ασίας και Αφρικής και θα είμαστε υποχρεωμένοι να εμποδίζουμε τους λάθρο να ταξιδεύσουν εκτός Ελλάδος προς τις λοιπές χώρες της ΕΕ, φιλοξενώντας τους μόνιμα εδώ, κομμένες.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Ιμια 1996: Η κρίση αρχίζει ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ-ΓΙΑΛΟΨΟΣ-ΒΛΑΧΑΚΟΣ ΠΑΡΩΝ

Σαν σήμερα, δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 1996 της ανταλλαγής των ελληνοτουρκικών ρηματικών ανακοινώσεων για το θέμα των Ιμίων, το δράμα εισέρχεται στην τελική του φάση.
Από την Τρίτη 23 Ιανουαρίου η ΕΥΠ έχει παρατηρήσει "κινήσεις" στην Δ.Θράκη μεταξύ εξτρεμιστών μελών της μειονότητας και αύξηση της συχνότητας των επαφών τους με το τουρκικό προξενείο και στέλνεται σήμερα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στις αστυνομκές διευθύνσεις της Θράκης για αύξηση των μέτρων επιτήρησης των ανθρώπων αυτών, όπως επίσης και την εντατικοποίηση της επιτήρησης του προξενείου, έτσι ώστε να αποφευχθούν προβοκάτσιες.
Γενικά ήταν διάχυτη από την αρχή η ανησυχία της ελληνικής πλευράς, δηλαδή των στρατιωτικών και της ΕΥΠ, για τις κινήσεις των εξτρεμιστών και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία για το σήμερα: Σήμερα τα πράγματα έχουν "ξεφύγει" κατά πολύ σε ότι αφορά την δράση των εξτρεμιστών της μειονότητας...
Στις 23 Ιανουαρίου γίνεται σύσκεψη στην Κομοτηνή, στην οποία συμμετέχει και η διοίκηση Εθνοφυλακής και φυσικά η στρατιωτική διοίκηση και δίνονται σαφείς εντολές για την αντιμετώπιση κινήσεων και προβοκατσιών.
Και ερχόμαστε στην Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 1996, ακριβώς 18 χρόνια πριν, σαν σήμερα: Ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος (τι τραγικό για την χώρα να έχει υπουργό Εξωτερικών σε δύο μεγάλες κρίσεις, των Ιμίων και της υπόθεσης Οτσαλάν, τον Θ.Πάγκαλο και πρωθυπουργό τον Κ.Σημίτη...) παραδέχεται εμμέσως το περιστατικό στα Ίμια, επιβεβαιώνοντας την αποστολή ρηματικής διακοίνωσης από την Τουρκία και την απάντηση της ελληνικής πλευράς.
Επίσης δηλώνει ότι «το θέμα έχει κλείσει» (φαντασθείτε τι αξία έχουν οι επίσημες διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών!) και ότι «δεν το θεωρεί ζήτημα ικανό για δημιουργία ατμόσφαιρας κρίσης», αφού πρόκειται για μία «εξωφρενική απαίτηση». Φοβερή διορατικότητα!
Επίσης σαν σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» αναφέρει ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και το Γενικό Επιτελείο άρχισαν τη χαρτογράφηση νησίδων στο Αιγαίο, και ότι μετά το πέρας της η Τουρκία θα καλέσει την Ελλάδα για διαπραγματεύσεις, όπου και θα τη «στριμώξει».
Μάλιστα χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως απάντηση σε σχετική ελληνική νομοθετική πρωτοβουλία που εκδηλώθηκε πριν τρεις μήνες και προέβλεπε τον «εποικισμό» των βραχονησίδων.
Είναι περίπου η ίδια αφορμή που χρησιμοποίησε ο τουρκικός Τύπος το καλοκαίρι του 2009 για να δικαιολογηθεί το σχέδιο κατάληψης της Ρω, όταν ένα στέλεχος του υπουργείου του στενού περιβάλλοντος Μεϊμαράκη διέρρευσε σε δύο ελληνικές εφημερίδες το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και την ΑΥΡΙΑΝΗ, ότι "Η Ελλάδα στέλνει 1000 κομάντο σε βραχονησίδες στο Αιγαίο"...
Από αυτό το χρονικό σημείο ξεκινάει η διαδικασία κατακόρυφης κλιμάκωσης της κρίσης σε μία χώρα που η στρατιωτική ηγεσία υπό τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη ήθελε ένοπλη απάντηση, αλλά δεν μπόρεσε ή δίστασε να επιβάλλει την βούλησή της (ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ ήταν μοναδική περίπτωση αφού ήταν και ... πολιτικό στέλεχος αφού είχε εκλεγεί στα όργανα του ΠΑΣΟΚ κατά την διάρκεια της αποστρατείας του πριν την επαναφορά του το 1994, άρα είχε και έμμεση πολιτική νομιμοποίηση) και η πολιτική ηγεσία, υπό τον Κ.Σημίτη, απλά είχε άλλα πράγματα στο μυαλό της.
Τα οποία απείχαν σαφώς από την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Σε λίγες ώρες ξημερώνει η 27η Ιανουαρίου που έφερε την κορύφωση διά χειρός ΜΙΤ της τουρκικής πρόκλησης:
Το περιστατικό που συνέβη την ημέρα αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί η κορυφαία πράξη κλιμάκωσης. Δημοσιογράφοι της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», από το γραφείο της εφημερίδας στη Σμύρνη,μεταβαίνουν με ιδιωτικό ελικόπτερο, που απογειώθηκε στις 13.00΄ από το αεροδρόμιο «Αντνάν Μεντερές» της Σμύρνης, στην Ανατολική Ίμια, όπου και προσγειώνονται στις 14.10΄.
Εκεί, σπάζοντας τον ιστό, κατεβάζουν την ελληνική σημαία και ανυψώνουν στη θέση της την τουρκική. Αποχωρούν, παίρνοντας μαζί τους την ελληνική σημαία. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική σημαία που πέφτει στα χέρια Τούρκου μετά το 1922.
Η ενέργειά τους μαγνητοσκοπείται και παρουσιάζεται σε τηλεοπτική εκπομπή τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου.
Δύο εκ των μελών της αποστολής είναι άτομα που τους έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Ελλάδα, καθώς εμπλέκονται στην πρόκληση επεισοδίων στη Θράκη και θεωρούνται ενεργούμενα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Η πράξη τους εμφανίζεται ως «ιδιωτική πρωτοβουλία» από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στις 28 Ιανουαρίου 1996 το ελληνικό περιπολικό «ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΙ» P70 κατά τη διάρκεια περιπολίας του στην περιοχή των Ιμίων στις 08.10΄, νωρίς το πρωί, εντοπίζει την τουρκική σημαία. Ενημερώνεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δίνει εντολή για την άμεση υποστολή της.
Για τις ενέργειες αυτές ενημερώνεται η Κυβερνητική Επιτροπή. Περί τις 10.30΄ το περιπολικό «ΑΝΤΩΝΙΟΥ» P286 υποστέλλει την τουρκική σημαία, αλλά και την αντικαθιστά με την ελληνική.
Τα δύο ελληνικά περιπολικά παρέμειναν στην περιοχή.
Στην Θράκη μέλη της μειονότητας που διακρίνονται για την εξτρεμιστική τους δραστηριότητα καλούνται στις αστυνομικές διευθύνσεις Ξάνθης και Κομοτηνής, καθώς και των τμημάτων των χωριών και προειδοποιούνται εμμέσως και με διακριτικότητα ότι θα πρέπει να απέχουν από "παράνομες ενέργειες".
Στα Ίμια στέλνεται μια μεγάλη μονάδα του Στόλου η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 με το τραγικό ελικόπτερο ΑΒ 212, το ΠΝ 21 και βέβαια και οι Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Έκτορας Γιαλοψός. Ανακαλείται η φρεγάτα F 452 ΥΔΡΑ από την Αδριατική Θάλασσα όπου συμμετέχει σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ.
Ολα αρχίζουν...

Εκτός απο το έγκλημα των δουλεμπόρων, κατι βρωμάει πολυ στο Φαρμακονήσι…

20140127-000312.jpgΗ φωτογραφία που έπαιξε σε δεκάδες μεσα, ειναι μαϊμού. Απο το Κοσσυφοπέδιο οπου ο εικονιζόμενος δήθεν θρηνούσε την οικογενεια του. Οπως αποδείχθηκε, ηταν μια χαρα.
Γιατι λοιπον να κυκλοφορει μαϊμού φωτογραφία; Υποτίθεται οταν υπάρχουν 9 νεκρά παιδια, θα υπάρχουν αντίστοιχοι πατεράδες
για να κλάψουν αληθινά. Άσχετα εαν δεν πνίγηκε ουτε ένας προκειμένου να τα σώσει, αφου οι επιζώντες δήλωσαν οτι ταξίδευαν με τις οικογένειες τους.
Αυτο λοιπον που πρεπει να γίνει άμεσα, ειναι η ταυτοποίηση των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ στοιχειων όσων επέζησαν και η ταυτοποίηση καθε σορού που εντοπίστηκε. Ειναι πολυ πιθανόν ανάμεσα στους επιζώντες να κρύβονται δουλεμποροι και δολοφόνοι μεταναστών, με σχέσεις μαλιστα εντος Ελλάδας.
Πως αλλιώς εξηγείται οτι καποιοι ελληνόφωνοι βγήκαν να υποστηρίξουν την θεσμοθέτηση του σκυλοπνιξιματος και του δουλεμπορίου αντί να απαιτήσουν κέντρα υποδοχής προσφύγων στις πρεσβείες μας;
Θα επανέλθουμε.

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

AΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΠΟΥ ΜΑΚΕΛΕΨΕ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ... ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ...


Η ώρα της κρίσης και των δικαστών έφθασε για την υπόθεση της άγριας κακοποίησης της Μυρτούς από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, καθώς την Τρίτη το πιθηκη θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Σύρου.

Η μητέρα της 16χρονης θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη για το οποίο είχε τον περασμένο Οκτώβριο : «Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτα που να αφορά αυτό το πλάσμα γιατί όσο και να το σκεφτώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τρελαθώ. Κοιτάω μόνο τη Μυρτώ».

Η άτυχη κοπέλα αναμένεται να επιστρέψει το Σάββατο στην Ελλάδα, μετά από επτά μήνες νοσηλείας σε νοσοκομείο της Βοστόνης, όπου θα συνεχίσει τον αγώνα της σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Η 16χρονη στις 10 Δεκεμβρίου υπεβλήθη σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο.

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ(ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ)


Η κοινωνία χωρίς επαναστατική ομάδα επικεφαλής, δεν εξεγείρεται.

konstantinoupoliΠολλοί αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα εξεγερθεί η ελληνική κοινωνία; Τι συμβαίνει γιατί τόση απάθεια; Γιατί τόσος καναπές; Ποια όμως είναι η αλήθεια;
Την απάντηση την δίνει η επιστήμη (κατ’ άλλους η τεχνική) της προπαγάνδας. Η προπαγάνδα λοιπόν μας λέει ότι κάθε κοινωνία χωρίζεται σε δύο αντίθετες ψυχολογικά ομάδες. Μια μικρή που αποτελεί την κυρίαρχη πολιτικοοικονομική ελίτ και τη συντριπτική πλειοψηφία που μένει σταθερά εκτός εξουσίας και αποκτά μια ψυχολογία «επαναστατικής μάζας». Αυτό συμβαίνει πάντα, σε κάθε κοινωνία και σε κάθε εποχή, ακόμα και σε εποχές ευημερίας, πολύ δε περισσότερο στην Ελλάδα σήμερα, όπου υπάρχει οξύτατη κρίση. Γιατί λοιπόν δεν εξεγείρεται η ελληνική κοινωνία; 
Από την ίδια την προπαγάνδα και πάλι μαθαίνουμε πως, για να γίνει κοινωνική εξέγερση, θα πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη επαναστατική ομάδα η οποία θα τεθεί επικεφαλής. Μόνη της, χωρίς αυτή την ηγετική ομάδα, η μεγάλη λαϊκή μάζα, όσο επαναστατημένη και να είναι, παραμένει ασυντόνιστη, δεν εξεγείρεται, ούτε αποτελεί κίνδυνο για το σύστημα.
Τον ρόλο της επαναστατικής ομάδας τον παίζουν συνήθως κόμματα της αντιπολίτευσης (π.χ. Αίγυπτος, Ουκρανία κ.λ.π.) ή εργατικά συνδικάτα (π.χ. το συνδικάτο «Αλληλεγγύη» στην Πολωνία κ.λ.π.). Όμως από τη στιγμή που σε μας, όλα αυτά είναι πλήρως υποταγμένα στην άρχουσα ελίτ και απολύτως συστημικά, η κοινωνία έχει αδρανοποιηθεί.
Η αγωνία και η προσπάθειες του συστήματος, με όλα τα μέσα που διαθέτει, είναι να μην υπάρξει επαναστατική ομάδα. Αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πολύ και όσο συνεχίζεται η κρίση, σύντομα η επαναστατική ομάδα θα κάνει την εμφάνισή της.

Η Ελλάδα στο "βούρκο" των μνημονίων όταν Ισπανία-Πορτογαλία αποτινάσσουν το ζυγό


Η Ελλάδα βουλιάζει στο βούρκο των μνημονίων όταν όλες οι υπόλοιπες χώρες που μπήκαν σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης βγαίνουν στο ξέφωτο. Η Ιρλανδία προηγήθηκε, η Ισπανία ακολούθησε και έρχεται εντός των επομένων μηνών η σειρά της Πορτογαλίας να διώξει την τρόικα.
Αυτό αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πώς η Ελλάδα αποτέλεσε το πειραματόζωο για να διασωθεί φυσικά η Ευρωζώνη, όπως έχουν ομολογήσει Ε.Ε. και ΔΝΤ. Οι δανειστές εφάρμοσαν μία συνταγή αρχικά στη χώρα μας για να μην εξελιχθεί η γάγγραινα και εν συνεχεία τη βελτίωναν προκειμένου να σώσουν τα άλλα μέλη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωση η Eurostat το ελληνικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε και έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 341,31 δις ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2013, από τα 317 δις ευρώ που ήταν το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτινάχθηκε στο 171,8% από το 168,8%.
Και ενώ όπως έλεγε η κυβέρνηση έρχεται η ανάπτυξη από τις αρχές του 2014, όχι μόνο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά η τρόικα πιέζει να υπογραφεί νέο μνημόνιο για να μας χορηγηθεί νέο δάνειο. Με το αζημίωτο φυσικά και εγγυήσεις τα ασημικά της χώρας, τα οποία είναι υπερπολύτιμα.
Κυβέρνηση (αρχικά αυτή του Γ. Παπανδρέου και μετά των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου) και δανειστές έδωσαν πακτωλό χρημάτων στις ελληνικές τράπεζες δήθεν γιατί ήταν ο βασικός πυλώνας της οικονομίας μας και έπρεπε να στηριχθεί.
Δεκάδες δισεκατομμύρια τα έκλεψαν από τις τσέπες των Ελλήνων για να τα δώσουν στους τραπεζίτες και τα συμφέροντα που εκφράζουν. Τα «κόκκινα» δάνεια των πολιτών δήθεν θα βύθιζαν την οικονομία. Τώρα αποκαλύπτεται όμως που πήγαν τα χρήματα των πολιτών από την ανακεφαλαιοποίηση. Στα σκάνδαλα της Proton, της FBB, του ΤΤ κ.α.
Ούτε ένα ευρώ δεν έπεσε στην αγορά που έχει στραγγίσει. Η έλλειψη ρευστότητας οδηγεί στο κλείσιμο ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, αυξάνει την ανεργία σε δραματικά επίπεδα, αυξάνει τη φορολογία, εξαντλεί τα νοικοκυριά και τροφοδοτεί ένα φαύλο κύκλο ύφεσης.
Αυτόν τον φαύλο κύκλο ύφεσης έσπασε η Ιρλανδία και αντί η κυβέρνηση να «μοιράσει» χρήματα στις τράπεζες απαίτησε να μειωθούν τα επιτόκια στο χαμηλότερο επιτρεπτά όρια. Εκεί σκέφτηκαν του πολίτες όχι τους τραπεζίτες.
Με άλλα λόγια, οδήγησαν τις ελεγχόμενες από το κράτος τράπεζες, σε μια πορεία ελεγχόμενων κα απομειούμενων ζημιών, δίνοντας προτεραιότητα στην πραγματική οικονομία, ενισχύοντας τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, και υποστηρίζοντας τις αξίες των περιουσιών.
Προτίμησαν μέσω της ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας να επιφέρουν την ανάκαμψη και των τραπεζών. Όχι το αντίθετο, όπως έγινε στην Ελλάδα. Αυτοί πέτυχαν. Βγήκαν από το μνημόνιο.
Από το μνημόνιο βγήκε και η Ισπανία. Στη Μαδρίτη είχε χορηγηθεί από την ευρωζώνη το 2012 δάνειο 100 δις ευρώ για να στηριχθούν οι τράπεζές της που βρίσκονταν σε κρίση. Τελικά δεν άντλησε παρά περίπου 41,3 δις ευρώ.
Τα χρήματα αυτά δόθηκαν με την εγγύηση του EFSF. Στην Ελλάδα ούτε αυτό δεν κατάφεραν να κάνουν και έβαλαν το Δημόσιο, του φορολογούμενους δηλαδή να πληρώσουν πολλάκις την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
«Το πρόγραμμα πέτυχε τον διττό στόχο του της ανάταξης και της αναμόρφωσης του ισπανικού χρηματοπιστωτικού τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωση της Κομισιόν ο Όλι Ρεν, εκφράζοντας βέβαια κάποιες επιφυλάξεις.
Τώρα ετοιμάζεται να βγει από το μνημόνιο και η Πορτογαλία. Στις 20 Φεβρουαρίου η τρόικα θα μεταβεί στη Λισαβόνα για να ξεκινήσει την προτελευταία αξιολόγηση της χώρας για να της δώσει 2,6 δις ευρώ. Μετά από αυτή απομένει η τελευταία αξιολόγηση το Μάιο, όπου ολοκληρώνεται το σχέδιο διάσωσης συνολικού ύψους 78 δις ευρώ.
Όλα αυτά δείχνουν πώς με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων στην Ελλάδα από το 2009 και μετά η χώρα κατέστη ένα πειραματόζωο και η συνταγή που του χορηγήθηκε το σκοτώνει καθημερινά.
Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος που θέλουν να το παίξουν γιατροί δεν τόλμησαν ούτε μία φορά να κάνουν αυτό που έπρεπε για να προστατεύουν τους πολίτες της χώρας. Χτύπησαν προσοχή στην τρόικα και εκτελούν τις εντολές τους που διασφαλίσουν τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα και γκρεμίζουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε εποχή Κατοχής.

ΕΘΝΟΚΤΩΝΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Ηλικιωμένη δολοφονημένη από γεωργιανούς


Για ακόμη μια φορά μια ηλικιωμένη  έπεσε θύμα αλλοδαπών διαρρηκτών και μάλιστα από τη Γεωργία υπήκοοι της οποίας  ως «οικονομικοί μετανάστες» έχουν και στο παρελθόν δολοφονήσει και κατακρεουργήσει  αρκετούς Έλληνες.
Να θυμίσουμε μόνο την άγρια δολοφονία της Καίτης Δούβλη στα Ιωάννινα από πέντε γεωργιανούς   ή την δολοφονία τον Απρίλιο του 2013 της ηλικιωμένης στην Κυψέλη από δύο γεωργιανούς, ή την δολοφονία ηλικιωμένης στις 10 Ιουλίου του 2012 στη Φιλοθέη απο γεωργιανό,  ή στις 4 Οκτωβρίου 2012 στο Χαλάνδριμε τη δολοφονία  71 χρονης γυναίκας –με τη μέθοδο της ασφυξίας- μπροστά στα μάτια του 85χρονου συζύγου της με υπαίτιους γεωργιανής  οικιακής βοηθού του ζεύγους  μαζί με δύο ακόμη άτομα. για να αναφέρουμε μόνο ένα ελάχιστο αριθμό εγκλημάτων από άτομα της συγκεκριμένης εθνικότητας.
Και αυτή τη φορά με το σύνηθες κόλπο της οικιακής βοηθού τέσσερα συνολικά άτομα, όλοι «οικονομικοί μετανάστες» από τη Γεωργία δολοφόνησαν μια 95χρονη στην Θεσσαλονίκη.
Πιο συγκεκριμένα οικιακή βοηθός και άλλα τρία άτομα εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπής μεγάλου ποσού από διαμέρισμα στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Ιούνιο, που είχε ως αποτέλεσμα μάλιστα να χάσει τη ζωή της μία ηλικιωμένη γυναίκα.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας και ως δράστες κατηγορούνται πέρα από την 34χρονη γεωργιανή οικιακή βοηθό και άλλοι τρεις ομοεθνείς της. Οι τρεις τελευταίοι συνελήφθησαν, ενώ η οικιακή βοηθός εξαφανίστηκε από την Ελλάδα και αναζητείται.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η 34χρονη είχε αναλάβει τη φροντίδα της 95χρονης γυναίκας, το διάστημα που έλειπαν από το διαμέρισμα η κόρη της και ο σύζυγός της, οι οποίοι βρίσκονταν σε ολιγοήμερες διακοπές.
Εκμεταλλευόμενοι την απουσία τους, οι δύο εκ των συλληφθέντων μπήκαν στο διαμέρισμα την ώρα που βρισκόταν εκεί και η 34χρονη αρπάζοντας 260.000 ευρώ σε μετρητά, όπως επίσης κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ.
Η 95χρονη υπέστη σοκ και σωριάστηκε στο πάτωμα, όπου έμεινε αβοήθητη επί τρεις μέρες, μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι η κόρη της. Στη συνέχεια η υπερήλικη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου όμως κατέληξε τρεις εβδομάδες αργότερα.
Ακόμη ένα παράδειγμα της μάστιγας της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα η οποία γίνεται αιτία για να δολοφονούνται ηλικιωμένοι και όχι μόνο Έλληνες.

O Έλληνας που τα έβαλε με την αεροπορική εταιρία Ryanair για το απαράδεκτο διαφημιστικό σποτ που διαφήμιζε την Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος.


Μια άγνωστη ιστορία με αφορμή το τελευταίο διαφημιστικό σποτ της γνώστης αεροπορικής εταιρίας που διαφήμιζε την Κρήτη με το σύμβολο της ανεξάρτητης Κρήτης  ήρθε στο φως.

(Να υπενθυμίσουμε πως η σημαία αυτή συμβολίζει την Οθωμανική Ηγεμονία..Η Σημαία της Κρητικής Πολιτείας υποδείκνυε τη σχέση υποτέλειας μεταξύ Ηγεμόνα-Υποτελή: Επιλέχθηκε μεν η Ελληνική Σημαία ως σύμβολο της Κρήτης (λόγω της πλειοψηφίας του Ελληνικού πληθυσμού στο νησί) αλλά με τον λευκό Τουρκικό αστέρα εντός ερυθρού φόντου στο άνω αριστερό τεταρτημόριο.) Ο λόγος για τον το νεαρό επιχειρηματία κ. Δεληγιαννίδη Γιωργο , γνωστό στην Θεσσαλονίκη για την κοινωνική και πατριωτική του δράση, ο οποίος ορμώμενος από την αγανάκτηση του για την προσβλητική για την Ελλάδα διαφήμιση αποφάσισε να αντιδράσει.

Έχοντας συμβουλευτεί το Νομικό του τμήμα έστειλε την ακόλουθη επιστολή ζητώντας την άμεση απόσυρση του εν λόγω σποτ. Μετά από την επικοινωνία μεταξύ των δικηγορών και τον κίνδυνο να μηνυθεί άμεσα η Ryanair , η εταιρία κατάλαβε το ολέθριο λάθος της το όποιο ως γνωστόν φρόντισε να διορθώσει αποσύροντας την σημαία. Ερωτώμενος για το θέμα αρκέστηκε να μας πει μονάχα πως «ελέω της κρατικής απουσίας, κρατάμε οι Έλληνες Θερμοπύλες και είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιζόμαστε απέναντι σε όσους υποθάλπουν την εθνική μας ακεραιότητα

Η πρώτη επιστολή

dear sir / madam

I take a look to your last adv and found that you promote creta island with different that Greek flag. Dont forget that Creta was, is and will be greek island. we would like to ask you why you promote creta with a flag that ( flag of independent island) even though that this symbol does not exist. This provocation will not stand. We had a discussion for this theme with many poloticians AND hELLENIC patriotic unions. We want a apologize letter into 10 days. Otherwise you and your provocation co-drivers will found us in front of your evil plans. Our legal team is ready.

Waiting for your reply.

yours ,

George Deligianndis

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

TID 882633 Re: Compliments/Complaints • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. • • Ιαν 21 τις 6:41 μ.μ. Προς • george deligiannidis Dear Customer,
Thank you for contacting Ryanair. Please accept our apologies. We have raised this issue with the third party company who made the advertisement for us and it is being changed. The amended version will be uploaded to the Ryanair TV section of our website shortly. We again apologise and hope that this unfortunate situation will not deter you from flying with us again. Yours sincerely, Meda The Customer Service Team
For and on Behalf of RYANAIR LIMITED