Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΝΕΟ «ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ

«Περισσότερα μαθαίνουν τα παιδιά μας για το ολοκαύτωμα και για τον αντιρατσισμό, παρά για τους Έλληνες και την Ιστορία του Μεγάλου μας Έθνους. Είναι προφανές πως το νέο κράτος που θέλουν να φτιάξουν απαιτεί πολίτες χωρίς εθνική ταυτότητα.»
Μετά το 1993, όταν και φάνηκε με τα ογκώδη συλλαλητήρια για το Μακεδονικό ότι ο Ελληνικός Λαός διατηρεί ισχυρά Πατριωτικά στοιχεία, ετέθη η νεολαία μας κάτω από ένα αυστηρό πρόγραμμα ανθελληνισμού και αποεθνικοποιήσεως. Άρχισε ένα νέο «παιδομάζωμα» στην κυριολεξία, παιδομάζωμα ψυχών, που είχε σαν αποτέλεσμα γενίτσαρους δύο ειδών: Τους συνειδητούς προδότες, που δεν θέλουν η Ελλάδα να είναι ένα κράτος εθνικό, αλλά μια απλή επαρχία μέσα στα πλαίσια μίας άχρωμης, χωρίς καμμία ταυτότητα, παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, και οι γενίτσαροι, που είναι το μέρος εκείνο της κοινής γνώμης, που αποδέχεται χωρίς αντίδραση τα κηρύγματα της «νέας εποχής».
Αλλάζουν συνεχώς τα σχολικά βιβλία αφαιρώντας τα τμήματα εκείνα που αποτελούν και την ουσία της εθνικής μνήμης του λαού μας. Μαθαίνουν τα παιδιά μας με το ζόρι να αγαπούν τους λαθρομετανάστες, όποιοι και εάν είναι αυτοί. Και όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον έχουν αποτύχει! Η Ιστορία, ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνει το μέλλον του Έθνους, η νεολαία μας, το παρελθόν της μεγάλης Πατρίδος μας, είναι ένα καίριο σημείο για την διαπαιδαγώγηση ενός λαού. Για τον λόγο αυτό μία ανθελληνική συμμορία με την πλήρη κάλυψη της εξουσίας αλλάζει τα πάντα, χωρίς δυστυχώς να συναντά σοβαρή αντίδραση στον ακαδημαϊκό κόσμο, στην διδασκαλία της Ιστορίας του λαού μας. Περισσότερα μαθαίνουν τα παιδιά μας για το ολοκαύτωμα και για τον αντιρατσισμό, παρά για τους Έλληνες και την Ιστορία του Μεγάλου μας Έθνους. Είναι προφανές πως το νέο κράτος που θέλουν να φτιάξουν απαιτεί πολίτες χωρίς εθνική ταυτότητα.
Αναφερόμενη στην σχολική ύλη μια καθηγήτρια «προοδευτική», η οποία μάλιστα έχει διαχειριστεί και τεράστια κονδύλια για τον «επαναπροσανατολισμό» της παιδείας αποκαλύπτει την αποστολή της(…) γράφοντας: «Η εθνική ταυτότητα που καλλιεργούν τα περιεχόμενα των σχολικών βιβλίων ανήκει σε εποχές περασμένες, ανήκει στις εποχές των επεκτατισμών και των ηρώων. Δεν προετοιμάζει για την αποδοχή της πραγματικότητας που υπερκαθορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, η αυξανόμενη παρουσία αλλοδαπών, τόσο Ευρωπαίων πολιτών όσο και μεταναστών εργαζομένων».
Ιδού λοιπόν, η νέα «Ελλάς», που θέλουν οι δεξιοί και αριστεροί λακέδες της παγκοσμιοποίησης: Μια Ελλάδα χωρίς ήρωες, χωρίς σκλαβωμένες Πατρίδες, χωρίς θυσίες για την Πατρίδα. Μια Ελλάδα με αυξανόμενη την παρουσία των αλλοδαπών, με κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, μια Ελλάδα πολιτών με δικαιώματα και όχι εθνικό χρέος απέναντι στην Ιστορία. Το χρέος απέναντι στην Ιστορία είναι η ουσία του Εθνικισμού και για τον λόγο ακριβώς αυτόν, η πρώτη μεγάλη νίκη των «εκσυγχρονιστών», που το πολιτικό τους φάσμα αρχίζει από την μαρξιστική αριστερά και τελειώνει στην φιλελεύθερη δεξιά, είναι η δαιμονοποίηση του Εθνικισμού!
Για την σημερινή κατάσταση, βεβαίως, φταίνε πολλοί, φταίει προπαντός και η δεξιά, η λεγόμενη δεξιά και το κέντρο, που λειτουργώντας μόνιμα σαν πελατειακοί μηχανισμοί διαχειρίσεως της εξουσίας, παρέδωσαν τα πάντα σε κάθε είδους διεθνιστές, χωρίς να προτάξουν στον κυρίαρχης σημασίας τομέα των Ιδεών, την οποιαδήποτε αντίσταση. Τους αρκούσε και τους αρκεί να κυβερνούν και τίποτα άλλο, να διαχειρίζονται τα κονδύλια και τα κρατικά έσοδα και τίποτε άλλο, να βολεύουν τους «ημετέρους» και τίποτα άλλο.
Η Νεολαία(τουλάχιστον κατά ένα μεγάλο μέρος της) ακόμη αντιστέκεται. Παρ’ όλα αυτά, είναι προφανές πως ένας θανάσιμος κίνδυνος απειλεί την Πατρίδα μας και πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Πρέπει να υπάρξει Αντίσταση και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν μπορεί να γίνει με ένα πνεύμα απολογητικό, αλλά με ξεκάθαρες Ιδέες και με μία ολομέτωπη επίθεση!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ 19 Ιουνίου 1951

O ΜΕΓΑΣ ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣΤΗΣΓεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο το 1900 και τον επόμενο χρόνο γράφτηκε στη Νομική Σχολή της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει ποτέ τις νομικές του σπουδές. Τα ενδιαφέροντά του ήταν καθαρά λογοτεχνικά και από νωρίς μελέτησε ΌμηροΠίνδαρο, Ορφικούς και Πυθαγόρειους, λυρικούς ποιητές, προσωκρατικούς φιλοσόφους, ΠλάτωναΑισχύλο
Η αρχαιοελληνική πνευματική ατμόσφαιρα απασχόλησε βαθιά το Σικελιανό και συνέλαβε την ιδέα να δημιουργηθεί στους Δελφούς ένας παγκόσμιος πνευματικός πυρήνας ικανός να συνθέσει τις αντιθέσεις των λαών («Δελφική Ιδέα»). Για το σκοπό αυτό ο Σικελιανός, με τη συμπαράσταση και την οικονομική αρωγή της γυναίκας του, δίνει πλήθος διαλέξεων και δημοσιεύει μελέτες και άρθρα. Παράλληλα, οργανώνει τις «Δελφικές Εορτές» στους Δελφούς με τις παραστάσεις του Προμηθέα Δεσμώτη (1927) και των Ικέτιδων (1930) του Αισχύλου να ανεβαίνουν στο αρχαίο θέατρο. Η «Δελφική Ιδέα» εκτός από τις αρχαίες παραστάσεις περιελάμβανε και την «Δελφική Ένωση», μια παγκόσμια ένωση για τη συναδέλφωση των λαών και το «Δελφικό Πανεπιστήμιο», στόχος του οποίου θα ήταν να συνθέσει σε έναν ενιαίο μύθο τις παραδόσεις όλων των λαών. Για τις πρωτοβουλίες αυτές, το 1929, η Ακαδημία Αθηνών του απένειμε αργυρό μετάλλιο για τη γενναία προσπάθεια αναβίωσης των δελφικών αγώνων. Από το φιλόδοξο αυτό σχέδιο το μόνο που πραγματοποιήθηκε τελικά ήταν οι Δελφικές Εορτές, αλλά και αυτές οδήγησαν σε οικονομική καταστροφή και χωρισμό του ζεύγους, αφού η Εύα Πάλμερ εγκαταστάθηκε από τότε στην Αμερική και επέστρεψε μόνο μετά το θάνατο του ποιητή.
Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, ο Σικελιανός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πνευματική αντίσταση του λαού, με κορυφαία εκδήλωση το ποίημα και το λόγο που εκφώνησε στην κηδεία του Παλαμά το 1943

.Επειδή απλά, από τη Δελφική Ιδέα
του Σικελιανού και της Πάλμερ,
είχαν οδηγηθεί στην ιδέα
του Cayenne και του Hammer.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) ΣΙΑΛΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΦΙΛΩ

11042-620x412

Τι κάνατε σαν σήμερα το πρωϊ το 1992; Ποιος θυμάται; Εξάλλου κανείς μας δεν έκανε κάτι σημαντικότερο από αυτό που έκανε εκείνη την ώρα ο Νίκος Σιαλμάς! Ο Νίκος έχασε τη ζωή του, όταν το παλαιάς κατασκευής αεροπλάνο του δεν άντεξε την αερομαχία με το πλέον σύγχρονο τουρκικό αεροσκάφος, σαν σήμερα, κοντά στον Αϊ-Στράτη. Τι έχει καταθέσει ο πατέρας του ήρωα Σιαλμά «…Θυμάμαι που από πιτσιρικάς μού έλεγε: “Θα με γράψουν με μεγάλα γράμματα! Θα φτάσω ψηλά!” Ομως, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι εννοούσε” Έτσι είναι οι ΗΡΩΕΣ! Κάτι τους το λέει μέσα τους… Γιαυτό και είναι έτοιμοι…
18/6/1992 – Ο Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς πετώντας με Mirage F-1 CG, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών F-16, που είχαν εισέλθει παράνομα στο FIR Αθηνών.
Ο Νίκος Σιαλμάς έδωσε τη ζωή του σε έναν άνισο αγώνα, για να μπορούμε όλοι εμείς να θεωρούμε σημαντικά πολύ πιο πεζά ή και ευτελή πράγματα. H ιδέα εκείνου για το σπουδαίο, ήταν η εκδίωξη με κάθε μέσο του Τούρκου εισβολέα από τον εθνικό εναέριο χώρο. Έκοψε το νήμα της ζωής του στα γαλανά νερά του Αιγαίου που τάχθηκε να υπερασπίζει με κάθε τρόπο. O ακήρυκτος πόλεμος στο Αιγαίο συνεχίζεται χωρίς διακοπή…
Οι χειριστές της αεροπορίας μας τον αντιμετωπίζουν σαν καθημερινή ρουτίνα. Καβαλάρηδες σε σιδερένια άλογα σε ένα συνεχή αγώνα που προκαλεί τα όρια. Αεροδρόμια διασποράς, ρέντινες, σκραμπλ, εμπλοκή. Μέρες μοναξιάς μακριά από την οικογένεια και κακές συνθήκες διαβίωσης. Οι χειριστές μας ξέρουν το παιχνίδι καλά. O εισβολέας αυτήν τη φορά αποχώρησε νικητής, εκμεταλλευόμενος την τεχνολογική του υπεροχή.
H πίκρα των χειριστών της Αεροπορίας μας για το χαμένο συνάδελφό τους υπήρξε μεγάλη. O πόνος γίνεται μεγαλύτερος όμως καθώς εμείς οι υπόλοιποι, οι βολεμένοι στην ασφάλεια και στις δουλίτσες μας, τους ανακαλύπτουμε μετά από κάθε ατύχημα. Και τότε με το θράσος που εξασφαλίζει η άγνοια, προχωρούμε σε κρίσεις και επικρίσεις. Έτσι έγινε και μετά το θάνατο του Νίκου Σιαλμά. Οι πολιτικάντηδες πάντα εκεί για να εξαργυρώσουν και το τελευταίο ίχνος ντροπής σε ψήφους.
Έτσι, η πρώτη αντίδραση αφορά το ερώτημά τους γιατί στάλθηκαν αεροσκάφη δεύτερης γενιάς για αναχαίτιση. Το ερώτημα τέθηκε από εκείνους που είναι κύρια υπεύθυνοι για το ότι δεν διαθέτουμε αρκετά αεροσκάφη τρίτης γενιάς! Παράλληλα, πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δηλώνει ότι »δεν υπάρχει κίνδυνος από Ανατολάς».
Είναι λοιπόν μάταιη η θυσία του Νίκου Σιαλμά; 
Όχι βέβαια. Οι κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών, βιώνουν καθημερινά τις παραβιάσεις και γνωρίζουν την αυταπάρνηση των χειριστών της Π.Α. Και εκείνοι, πάντα σεμνοί και χωρίς περιαυτολογίες, εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο.
Όχι, ο Νίκος Σιαλμάς δεν ήταν ήρωας. Ήταν ένας άνθρωπος του καθήκοντος.
Εμείς θεωρούμε ότι δεν θα αργήσει η ώρα που το υπόλοιπο σμήνος θα πάρει εκδίκηση για το θάνατό του.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ... ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ "Λ-SAT"...

Tην Ελλάδα στο… Διάστημα ετοιμάζεται να στείλει μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, δημιουργώντας επί αμερικανικού εδάφους τον πρώτο «ελληνικής κατασκευής» δορυφόρο, η εκτόξευση του οποίου προγραμματίζεται να γίνει στις 17 Ιουνίου από το Mid-Atlantic Regional Spaceport της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. 

Πρόκειται για έναν low cost δορυφόρο, ιδιαίτερα μικρό σε μέγεθος, του οποίου η κατασκευή όχι μόνο δημιουργεί νέα δεδομένα στον χώρο της διαστημικής τεχνολογίας, αλλά ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να καταστεί από το μηδέν πρωτοπόρος δύναμη στον τομέα της Αεροδιαστημικής! Μόνο τυχαία δεν είναι άλλωστε η ονομασία («Λ-Sat»), που επέλεξαν να δώσουν οι Ελληνες επιστήμονες στον συγκεκριμένο μικροδορυφόρο -όπως τον χαρακτηρίζουν λόγω των διαστάσεών του-, η προέλευση της οποίας παραπέμπει ευθέως στο γράμμα λάμδα του ελληνικού αλφαβήτου που θυμίζει Ελλάδα, ήλιο, λίθο (δηλαδή «Γη του φωτός»). 

Παρά το γεγονός ότι στο πρόγραμμα κατασκευής του μικροδορυφόρου εργάστηκαν εθελοντικά περισσότεροι από 15 Ελληνες ερευνητές και εργαζόμενοι σε πανεπιστήμια και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, εμπνευστής αλλά και ψυχή της προσπάθειας είναι ο αστροφυσικός, καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ στη Silicon Valley της Καλιφόρνια Περικλής Παπαδόπουλος. «Ονόμασα την ομάδα που δούλεψε πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα “Greek Minds at Work” (Ελληνικά Μυαλά σε Δράση) και αυτό διότι για την κατασκευή του μικροδορυφόρου δούλεψαν αποκλειστικά ελληνικής καταγωγής επιστήμονες. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και μία ομάδα 6 παιδιών που ήρθαν από την Ελλάδα και έμειναν στην Καλιφόρνια για περίπου 8 μήνες έως ότου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, ενώ σημαντική ήταν επίσης και η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον καθηγητή κ. Νικήτα Νικητάκο», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο «ΘΕΜΑ». 

Κόστισε 100.000 δολάρια


Εχοντας ως βασικό στοίχημα να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη διαστημικής τεχνολογίας, ο Ελληνας επιστήμονας τονίζει ότι όχι μόνο χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία αιχμής για την κατασκευή του μικροδορυφόρου, αλλά και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματά του δημιουργήθηκαν από το μηδέν, με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί μια εξαιρετικά πολύτιμη γνώση για τη χώρα μας, στο ενδεχόμενο βεβαίως που θελήσει να την εκμεταλλευτεί. «Είναι ευκαιρία αυτός ο “σπόρος” να καλλιεργηθεί ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί σε πρωτοπόρο βιομηχανία κατασκευής μικροδορυφόρων από τα άτομα που έχουν εμπλακεί και κατέχουν πλέον τη σχετική τεχνογνωσία. Πρέπει να σημειώσω ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια μικρή επανάσταση στον χώρο της διαστημικής τεχνολογίας, όπου παρατηρείται στροφή στη χρήση μικροδορυφόρων. Ενδεικτικά να επισημάνω πως για έναν κανονικό δορυφόρο, μεγέθους μερικών μεγάλων δωματίων, χρειάζονται περίπου 400-500 εκατ. δολάρια, ενώ για την κατασκευή και εκτόξευσή του απαιτούνται έως και 7 χρόνια. Η σημερινή τάση είναι να κατασκευάζονται πλέον μικρότερου μεγέθους δορυφόροι, με σημαντικά λιγότερο κόστος, πολύ πιο εύκολοι στο να εκτοξευτούν και με τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές εταιρείες στη Silicon Valley -τα πιο πολλά μέλη τους είναι μάλιστα μαθητές μας- να στρέφονται σ την κατασκευή μικροδορυφόρων», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος. 

Η κατασκευή του ελληνικού μικροδορυφόρου κόστισε περίπου 100.000 δολάρια, ενώ για τη χρηματοδότησή του υπήρξε εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών. Τελικά και αφού πρώτα αποκλείστηκαν όσοι ήθελαν να βοηθήσουν οικονομικά επιδιώκοντας να διαφημιστούν μέσω του δορυφόρου για προσωπικό όφελος, το σύνολο σχεδόν των χρημάτων δόθηκε από έναν Ελληνα ομογενή. «Πρόκειται για έναν συμπατριώτη μας με μεγάλη αγάπη για τη χώρα, όχι πολύ πλούσιο. Επειδή ο ίδιος έχει ζητήσει να διατηρηθεί η ανωνυμία του, θα σας μόνο ότι κατάγεται από τη Μεσσηνία», μας λέει σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος. Ο «Λ-sat» θα παραμείνει σε τροχιά γύρω από τη Γη για περίπου έναν χρόνο, έχοντας κατά την παραμονή του δύο στόχους: πρώτον -στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών-, να παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση όλων των ελληνικών εμπορικών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων που πλέουν στον Ινδικό ωκεανό και στα ανοιχτά των αφρικανικών ακτών, βοηθώντας έτσι στην προστασία τους από την πειρατεία μέσω του συστήματος AIS. 

Το συγκεκριμένο σύστημα λαμβάνει ένα συγκεκριμένο σήμα από τα ελληνικά πλοία και το μεταδίδει σε έναν σταθμό εδάφους, ενημερώνοντας έτσι τα γειτονικά καράβια εάν υπάρχει κάποιος κίνδυνος ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεύτερον -σε επιστημονικό πεδίο-, θα πραγματοποιηθεί παγκοσμίως το πρώτο test του γραφένιου στο Διάστημα. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά νέα «υλικά» της νανοτεχνολογίας, το οποίο σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά τρανζίστορ, σε διάφανες και εύκαμπτες οθόνες, σε μπαταρίες του μέλλοντος και αρκετές ακόμη εφαρμογές. Ο «Λ-sat» έχει ήδη προσελκύσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενώ η εκτόξευσή του θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από το www.lambdasat.com όσο και από την ιστοσελίδα της NASA στη διεύθυνση http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv

Ο Ελληνας πίσω από τον πρώτο low cost δορυφόρο


Αν και αποτελεί έναν από τους πιο επιφανείς επιστήμονες στον τομέα της αεροδιαστημικής τεχνολογίας και είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Αμερική ως ο άνθρωπος που προσεδάφισε το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο «Curiosity» στην επιφάνεια του Αρη, ο κ. Παπαδόπουλος ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Μεσσηνία, απ’ όπου κατάγεται. Πρόσφατα μάλιστα απασχόλησε θετικά και την ελληνική επικαιρότητα έχοντας, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, συναντηθεί δύο φορές με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της πρότασής του για τη δημιουργία διαστημικού σταθμού στην Καλαμάτα. 

«Είναι κάτι για το οποίο θεωρώ πως όσο δύσκολο και αν φαίνεται, είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί και μάλιστα άμεσα», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής, αποφεύγοντας ωστόσο να επεκταθεί περαιτέρω. 

Ο κ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1963. Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο και εν συνεχεία, το 1982, έφυγε για την Αμερική με σκοπό να σπουδάσει Αεροαστροναυτική Ναυπηγική. «Για κάποιον λόγο είχα από μικρός κλίση στη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Πιστεύω ότι επηρεάστηκα σημαντικά από το γεγονός ότι κατά τις δεκαετίες ’60 και ’70, χάρη στο πρόγραμμα “Απόλλων”, το Διάστημα ήταν συνεχώς στην επικαιρότητα», προσθέτει ο ίδιος. 

Το 1992 παίρνει το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, αποσπώντας μάλιστα για εκείνη τη χρονιά το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής. Από το 1987 εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της NASA Ames στην Καλιφόρνια, ενώ δούλεψε για περισσότερο από 10 χρόνια στο πρόγραμμα προσεδάφισης του «Curiosity» στον πλανήτη Αρη. 

Από τη NASA έχει βραβευτεί για την προσφορά του. Μεταξύ άλλων, του απενεμήθη και το βαρύτιμο βραβείο Turning Goals Into Reality (TGIR). Το 2003 ίδρυσε την εταιρεία Space Systems LLC και ηγείται μιας ομάδας ερευνητών που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία πολλά προγράμματα και αποστολές για την εξερεύνηση του Διαστήματος και πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Σήμερα είναι καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ειδικός στο αντικείμενο της υπερηχητικής επανένταξης. Ακόμη, είναι μέλος στο Tau Beta-Pi-National Engineering Honorary Society και το Pi Tau Sigma-National Mechanical Engineering Honorary Fraternity.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ανήλικοι ήταν οι δράστες που δολοφόνησαν τον 83χρονο στο Γαρέφι Πέλλας




Του έδεσαν τα χέρια με καλώδιο και τον φίμωσαν με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

Τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, σκότωσαν 83χρονο στο Γαρέφιο της Πέλλας, για να τον ληστέψουν.

Τελικά οι ανήλικοι ληστές έφυγαν από το σπίτι του άτυχου γέροντα με λεία ένα αγροτικό εργαλείο, ένα κινητό τηλέφωνο και μόλις 50 ευρώ, όπως διαβάζουμε στο e-saloniki.gr.

Έτσι τους έπιασε η αστυνομία

Επαληθεύτηκε πλήρως η θεωρία ότι «ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος»! Η άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας ενός 83χρονου που είχε γίνει πριν από δυο εβδομάδες στο Γαρέφι Πέλλας, βρέθηκε χάρη στην απροσδόκητη τροπή που πήρε η διάρρηξη στην αποθήκη ενός 49χρονου από τρεις «κυνηγούς» μετάλλων στο ίδιο χωριό.

Σύμφωνα με το blog "Προμαχιώτικα Νέα", ο ιδιοκτήτης πήρε είδηση τους δράστες και προσπάθησε να τους σταματήσει, αλλά εκείνοι τον απείλησαν με δυο ξύλινα ρόπαλα και ένα κατσαβίδι. Αμέσως μετά, άρπαξαν το κινητό του για να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία και τράπηκαν σε φυγή με ένα Ι.Χ. φορτηγό. Ωστόσο, το θύμα βρήκε τρόπο να επικοινωνήσει με τις αρχές και να δώσει την περιγραφή και τον αριθμό κυκλοφορίας του φορτηγού, που εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των συνοριοφυλάκων και αστυνομικών από τα τμήματα Ασφαλείας Έδεσσας, Γιαννιτσών και Αριδαίας.

Όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δυο ανήλικους επιβάτες ηλικίας 16 και 17 χρόνων μαζί με έναν 28χρονο, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι είχαν στα χέρια τους αυτούς που είχαν σκοτώσει τόσο άγρια στις 31 Μαΐου τον 83χρονο, όταν μπήκαν στο σπίτι του για να κλέψουν και τον βρήκαν ξύπνιο. Του έδεσαν τα χέρια με καλώδιο και τον φίμωσαν, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία! Όμως, οι «σκληροί» πιτσιρικάδες δεν πτοήθηκαν. Άρπαξαν τα 50 ευρώ που βρήκαν όλα κι όλα, ένα χειροκίνητο γεωργικό μηχάνημα, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και ένα κινητό και εξαφανίστηκαν.

Δυο εβδομάδες αργότερα, όμως, επέστρεψαν στο χωριό και με τη σύλληψή τους ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα με αυτά που είχαν αφήσει στο σπίτι του άτυχου ηλικιωμένου. Έτσι, αναγκάστηκαν να ομολογήσουν το έγκλημα. Στο Ι.Χ. φορτηγό τους που κατασχέθηκε, εκτός από το καλοριφέρ το οποίο επιστράφηκε στον 49χρονο και τα όπλα που χρησιμοποίησαν, βρέθηκαν σωροί από παλιά σίδερα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.

Η ιερή Ιστορία της σβάστικας έγινε σύμβολο ναζισμού και θανάτου από τον Χίτλερ

Η ιστορία της σβάστικας, η οποία από ιερό σύμβολο κατέληξε να ταυτιστεί με τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων και τον όλεθρο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου

Η σβάστικα είναι ένα σύμβολο που έχει ταυτιστεί με την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας, το ναζισμό και με έναν από τους πιο μισητούς αρχηγούς, τον Χίτλερ. Όμως, ο αποκαλούμενος φύρερ δεν ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τη σβάστικα ως σύμβολο. Η σβάστικα είναι ένα από τα αρχαιότερα και πιο γνωστά σύμβολα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από διάφορους πολιτισμούς χιλιάδες χρόνια πριν από τους Ναζί.
Για τους βουδιστές και τους ινδουιστές στην Ινδία, αλλά και σε άλλες Ασιατικές χώρες είναι ένα σύμβολο χιλιάδων ετών, που το συναντάμε ακόμα και σήμερα σε ναούς, λεωφορεία, ταξί ή εξώφυλλα βιβλίων. Στην αρχαία Ελλάδα βρίσκουμε τη σβάστικα στην Τροία 4.000 χρόνια πριν, όπως αποδείχτηκε με τις ανασκαφές και τα ευρήματα του Σλήμαν. Οι αρχαίοι Κέλτες το χρησιμοποίησαν σε πολλά έργα τέχνης που έχουν διασωθεί. Οι πρώτοι χριστιανοί είχαν τη σβάστικα ως ένα από τα σύμβολά τους και αργότερα τη συναντάμε στους Τεύτονες Ιππότες, ένα γερμανικό ιπποτικό μεσαιωνικό τάγμα το οποίο πρέσβευε το καθολικό δόγμα.



Αλλά τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το σύμβολο για να το επιλέξει ο Αδόλφος Χίτλερ; Η λέξη σβάστικα είναι σανσκριτική «svasktika» και σήμαινε ευημερία και τύχη. Σε διάφορες χώρες η σβάστικα είναι γνωστή με άλλη ονομασία. Στην Κίνα ονομάζεται «Wan», στην Ιαπωνία «Manji», στην Αγγλία «flyfot», στη Γερμανία «Hakenkreuz» και στην αρχαία Ελλάδα τετρασκέλιον ή τετραγαμμάδιον.

Ο P.R. Sarkar, λόγιος μελετητής της σανσκριτικής γλώσσας, είπε το 1979 ότι η βαθύτερη έννοια της λέξης είναι η αδιαμφισβήτητη νίκη και ολοκληρωτική επικράτηση, η νίκη κατά κράτος. Είπε επίσης ότι όπως κάθε σύμβολο έτσι και η σβάστικα, μπορεί να έχει θετική ή αρνητική σημασία ανάλογα με το πώς σχεδιάστηκε. Έτσι π.χ στον Ινδουισμό, η δεξιόστροφη σβάστικα είναι σύμβολο του θεού Vishnu και του ήλιου, ενώ η αριστερόστροφη συμβολίζει την σκοτεινή θεά kali και τη μαγεία. Η διπλή έννοια των συμβόλων συνηθίζεται στους αρχαίους πολιτισμούς όπως π.χ το σύμβολο της πεντάλφα. Αν η πέμπτη γωνία που συμβολίζει το πνεύμα δείχνει προς τα κάτω έχει αρνητικό συμβολισμό, ενώ προς τα πάνω έχει θετικό.


Η παλαιότερη σβάστικα βρέθηκε στην πόλη Mezine της Ουκρανίας, σκαλισμένη σε αγαλματίδιο από ελεφαντόδοντο και χρονολογείται 12.000 χρόνια πριν. Ο αρχαιότερος πολιτισμός που χρησιμοποίησε τη σβάστικα ως σύμβολο ήταν ο Βίντσα, πριν από 8.000 χρόνια στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται η Σερβία και η Κροατία.


Στον βουδισμό η σβάστικα είναι σύμβολο τύχης, ευημερίας, αφθονίας και αιωνιότητας. Σχετίζεται άμεσα με τον Βούδα και είναι σκαλισμένη στα αγάλματα στο σημείο της καρδιάς. Στις χριστιανικές κατακόμβες η σβάστικα εμφανίζεται δίπλα από τις λέξεις ΖΟΤΙΚΟ ΖΟΤΙΚΟ που σημαίνει η υπέρτατη ζωή. Επίσης, τη συναντάμε στα παράθυρα των εκκλησιών Lalibela Rock στην Αιθιοπία. Στην αρχαία Ελλάδα ο Πυθαγόρας την ονόμασε τετρακτύς και αποτελούσε την ουσία της διδασκαλίας του. Οι Φοίνικες χρησιμοποιούσαν τη σβάστικα ως σύμβολο του ήλιου και διακοσμούσαν τα άμφια των ιερέων με αυτή. Μυστήριο είναι το πώς και το γιατί τόσοι πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί στο πέρασμα των αιώνων, χρησιμοποιούσαν το ίδιο σύμβολο με την ίδια σημειολογία . Ωστόσο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι ένας άνθρωπος, ο Χίτλερ, κατάφερε να ταυτίσει αυτό το ιερό σύμβολο με τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων και τον όλεθρο του Β´ Παγκόσμιου Πολέμου.

ΣΦΑΓΗ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ > Κατακρεούργησε με μπαλτά έναν 54χρονο, σε σοβαρή κατάσταση ένας ακόμη άνδρας

- Ένας 25χρονος Πακιστανός σκόρπισε τον τρόμο στηνΙεράπετρα το βράδυ του Σαββάτου
- Ο φερόμενος ως δράστης αρχικά προσπάθησε να βιάσει τη γυναίκα του εργοδότη του
- Στη συνέχεια κατακρεούργησε με μπαλτά ομοεθνή του, με τον οποίο φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές
- Σε κατάσταση αμοκ τραυμάτισε σοβαρά και έναν 50χρονο αγρότη, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
- Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής από το αιματηρό περιστατικό
Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Ιεράπετρα όταν ένας 25χρονος σε κατάσταση σοκ πήρε έναν μπαλτά κι άρχισε να σκορπά τον θάνατο.
Σύμφωνα με το flashnews, όλα ξεκίνησαν νωρίς το βράδυ, όταν αποπειράθηκε να κακοποιήσει μια 40χρονη γυναίκα, σύζυγο αγρότη της περιοχής, στον οποίο εργαζόταν ο 25χρονος.
Η απόπειρά του δεν πέτυχε καθώς η γυναίκα αντιστάθηκε σθεναρά. 

Τον χτυπούσε με μανία στο κεφάλι
Όπως διαβάζουμε στο cretapost, στη συνέχεια και λίγο μετά τις 11 το βράδυ ο νεαρός άνδρας από το Πακιστάν, κρατώντας ένα μπαλτά στο χέρι εμφανίστηκε στην παραλία της Ιεράπετρας και χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε σ’ έναν 50χρονο αγρότη ο οποίος ήταν σε ταβέρνα μαζί με την οικογένειά του.
Ο νεαρός Πακιστανός, άρχισε να χτυπάει με μανία στο κεφάλι τον 50χρονο μπροστά στα μάτια της οικογένειας του θύματος αλλά και των θαμώνων του μαγαζιού. Όλοι είχαν παγώσει μπροστά σε αυτό το περιστατικό, με την κόρη του 50χρονου να σηκώνεται και να σπρώχνει τον Πακιστανό.
 Ο δράστης έφυγε από σημείο αφήνοντας πίσω τον 50χρονο αιμόφυρτο, με τρία χτυπήματα με μπαλτά στο κεφάλι.
Το αμόκ του δράστη δεν σταμάτησε εκεί καθώς φεύγοντας από το σημείο ο Πακιστανός πήγε προς το αστυνομικό τμήμα όπου άρχισε να χτυπάει με το μπαλτά του ένα περιπολικό.
Ένας αστυνομικός τον αντιλήφθηκε, κατάφερε να τον ακινητοποιήσει, να το αποσπάσει τον μπαλτά και να τον οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα.

Τον κατακρεούργησε μέσα στο μαγαζί του
Στο αστυνομικό τμήμα ήταν που η υπόθεση πήρε εντελώς διαφορετική τροπή. Την ώρα που οι αστυνομικοί κρατούσαν τον Πακιστανό, ένας ομοεθνής του, έφτασε σε κατάσταση σοκ στο τμήμα λέγοντας πως βρήκε τον αδερφό του κατακρεουργημένο μέσα στο κατάστημα που διατηρούσαν.
Σύμφωνα με την κατάθεση του αδερφού του 54χρονου θύματος, είχε αφήσει τον αδερφό του στο μαγαζί στις 9 το βράδυ καθώς είχε να παραδώσει μία παραγγελία στην Βαϊνιά. Επέστρεψε στις 11 το βράδυ και του φάνηκε παράξενο που βρήκε την πόρτα του καταστήματος ανοιχτή.
Όπως αναφέρει το flashnews, ο δράστης είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα και τον αδερφό του.
Το περιστατικό, σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αδερφός του 54χρονου θύματος, 
Μπήκε μέσα και αντίκρισε τον αδερφό του κατακρεουργημένο. Αμέσως στο σημείο, στην οδό Κονδυλάκη, έσπευσε ιατροδικαστής. 

Στο Βενιζέλειο ο τραυματίας
Ο 50χρονος Ιεραπετρίτης που δέχτηκε τα χτυπήματα του μπαλτά από το χέρι του νεαρού Πακιστανού νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το cretalive φέρει κατάγματα στο κρανίο, ωστόσο εκτιμάται ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Σαν σήμερα έφυγε ο Αλέξανδρος ο Μέγας (Ιούλιος 356 π.Χ. - 10 Ιουνίου 323 π.Χ.)

1. Υπήρξε ο μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων τών εποχών, αφήνοντας πολύ πίσω τούς επίδοξους ανταγωνιστές του, Ιούλιο Καίσαρα, Αννίβα, Πύρρο, Ναπολέοντα κ.α. Καί τούτο διότι αντιμετώπισε πολυπληθέστερους στρατούς, ακόμα καί πεντηκονταπλάσιους τού δικού του καί όλους τούς κατενίκησε. Γρανικός - Ισσός - Γαυγάμηλα κ.α. Εκπόρθησε πόλεις πού φαινόταν αδύνατη η κατάληψή τους. Αλικαρνασός - Μίλητος - Τύρος - Γάζα κ.α. Αντιμετώπισε βαρβαρικά, άγρια καί πολεμικότατα έθνη καί λαούς μέ καινοφανείς εξοπλισμούς (δρεπανηφόρα άρματα - πυργωτοί ελέφαντες), όπως Σκύθες, Πάρθους, Πέρσες, Ινδούς κ.α. καί ουδεμία υπέστη ήττα, φαινόμενο μοναδικό παγκοσμίως.

2. Υπήρξε ανυπέρβλητος πολιτικός. Συνήνωσε τούς μέχρι τότε αλληλοσπαρασσόμενους Έλληνες στή εκστρατεία του κατά τών Περσών. Απήλλαξε τίς πόλεις τής Μ. Ασίας απ' τά τυραννικά καθεστώτα. Ίδρυσε περισσότερες από 70 νέες πόλεις καί ανάμεσά τους τήν Αλεξάνδρεια τής Αιγύπτου, η οποία εξελίχθηκε σέ πρωτεύουσα τού Κόσμου. Εδραίωσε στά όρια τού τότε γνωστού κόσμου τήν οικουμενική του εξουσία, τήν οποία κατέκτησε μέ τούς μεγαλοφυείς του στρατιωτικούς χειρισμούς.


3. Υπήρξε ο μεγαλύτερος καί ο μόνος μετακατακλυσμιαίος εκπολιτιστής τού γνωστού τμήματος τού πλανήτη. Δίδαξε τούς Υρκανούς νά συνάπτουν νόμιμους γάμους, τούς Αραχωσίους νά καλλιεργούν τήν γή, τούς Σογδιανούς νά συντηρούν τούς γέρους πατεράδες τους καί νά μήν τούς σκοτώνουν, τούς Πέρσες νά σέβονται τίς μητέρες τους καί νά μήν συνουσιάζονται μαζί τους. Δίδαξε ακόμα τούς Ινδούς νά λατρεύουν τούς θεούς τής Ελλάδος καί τούς Σκύθες νά θάβουν τούς νεκρούς τους καί νά μήν τούς καταβροχθίζουν. Εξημέρωσε όλη τήν Ασία κάνοντας τόν Όμηρο ανάγνωσμά της αλλά μαθαίνοντας καί τά παιδιά τών βαρβάρων νά ψάλουν τίς τραγωδίες τού Ευριπίδη καί τού Σοφοκλέους. Διέδωσε μέ μιά λέξι τόν Ελληνικό πολιτισμό στήν Ασία αποσπώντας τούς ανθρώπους απ' τόν θηριώδη καί άγριο τρόπο ζωής. Γι αυτό δικαίως καί ο Πλούταρχος γράφει γι αυτόν:
νύν δέ τής γής ανήλιον μέρος έμεινεν, όσον Αλέξανδρον ούκ είδεν!!!

Η προσφορά του στήν ανθρωπότητα είναι ανεκτίμητη. Καί μόνη η διάδοση αυτού τού καταπληκτικού μέσου επικοινωνίας, αλλά καί θείου εργαλείου ανάπτυξης νοητικών δυνατοτήτων, πού λέγεται "Ελληνική Γλώσσα", αρκεί γιά νά αποδείξει κανείς τό μέγεθος τής προσφοράς πού μετέτρεψε τούς κοινούς βροτούς σέ αν(ω)θρώπους.
-

10-6-1944 προσκλητηριο νεκρων απο το μαρτυρικο Διστομο





 Αριθ.
Όνομα και επώνυμοΗλικίαΠαρατηρήσεις
1Ανέστη Αν. Αθηνά16α αδέρφια
2Ανέστης Αν. Λουκάς11β
3Ανέστη I. Σοφία44α μητέρα
4Ανέστης I. Νίκος14β γιος
5Βασιλαράκος Β. Τάσος63
6Βασιλείου Β. Παναγιώτης49
7Βουζιλάκος Α. Μιχάλης29Αίγινα*
8Γαμβρίλης Β. Γιώργης41α
9Γαμβρίλη Γ. Θηρεσία39β
10Γαμβρίλης Γ. Βασίλης7γ
11Γαμβρίλης Γ. Δημήτρης5δ οικογένεια
12Γαμβρίλη Γ. Βασιλική4ε
13Γαμβρίλη Γ. Ανεστία1στ
14Γαμβρίλη Χ. Χάιδω34
15Γαμβρίλη Ν. Σοφούλα43α μητέρα
16Γαμβρίλη Ν. Ευσταθία7β κόρη
17Γέωργακός Δ. Λουκάς51α
18Γεωργακού Λ. Βασιλική45β
19Γεωργακού Λ. Γιαννούλα24γ οικογένεια
20Γεωργακός Λ. Δημήτρης19δ
21Γεωργακού Λ. Ουρανία14ε
22Γρίβα Δ. Χρυσούλα38α μητέρα
23Γρίβας Δ. Λουκάς2β γιος
24Δημάκας Λ. Νικόλας17
25Δημάκα Ματθ. Παγώνα31α μητέρα
26Δημάκα Ματθ. Κων/ναμηνών 6β κόρη
27Ζάκκας Λ. Γιάννης40α αντρόγυνο
28Ζάκκα I. Διαμάντω37β
29Ζάκκα Ν. Αρχόντω24
30Ζάκκας Ν. Λουκάς38
31Ζάκκα Θ. Ζωή25α μητέρα
32Ζάκκα Θ. αβάφτιστομηνών 2β γιος
33Ζήσης Ν. παπά - Σωτήρης38α
34Ζήση Ν. Μαργαρίτα1β οικογένεια
35Ζήσης Σ. Νικολάκης71γ
36Ζήσης Λ. Παναγιώτης66α πατέρας
37Ζήσης Π. Νικόλας26β γιος
38Και_λης Ν. Γιάννης74α πατέρας
39Και_λη I. Γεωργία29β κόρη
40Και_λη I. Δήμητρα33γ κόρη
41Και_λης Α. Λουκάς8
42Και_λης Μ. Δημήτρης66
43Καραγιάννης Οθ. Παναγιώτης57α
44Καραγιάννη Π. Μαρία47β αντρόγυνο
45Καρούζου Δ. Ελένη66α μητέρα
46Καρούζου Δ. Τούλα17β κόρη
47Καρβούνη Αλκ. Αθανασία37α μητέρα
48Καρβούνη Αλκ. Γιάννης5β γιος
49Καστρίτη Αθ. Σταμούλα44
50Κελέρμενου Σ. Καλούσα39
51Κελέρμενου Χ. Αθηνά53
52Κελέρμενου I. Αθηνά48
53Κίνιας Γ. Χρήστος34
54Κίνιας Σ. Θεμιστοκλής51α πατέρας
55Κίνια Θ. Ευτυχία21β κόρη
56Κόκκινης Λ. Γιάννης26α
57Κόκκινης Λ. Θανάσης19β αδέρφια
58Κόκκινης Αρισ. Αγγελής78α
59Κοκκίνη Αγγελ. Θεοφάνη76β αντρόγυνο
60Κορούμπαλης Λ. Μιλτιάδης39α Δελφοί
61Κορούμπαλη Μ. Νερατζούλα32β Δράμα αντρ.
62Κούτρου Γ. Πανάγιου59
63Κουτριάρη Ν. Γιαννούλα38α μητέρα
64Κουτριάρη Ν. Καλούσα12.β
65Κουτριάρης Ν. Λουκάς6γ
66Κουτριάρη Ν. Λουκία5δ παιδιά
67Κουτριάρη Ν. Νικολέττα7ε
68Κριτσώπης Α. Κώστας44α Βελίτσα
69Κριτσώπη Κ. Αστερία34β
70Κωνσταντίνου Μ. Γιάννης63α πατέρας
71Κωνσταντίνου I. Κατερίνη19β κόρη Δεσφίνα
72Λαγός Κ. Γιώργης35Στείρι
73Λάμπρου Π. Μαρία62
74Λάμπρου Γ. Νίκος33α
75Λάμπρου Γ. Γιάννης29β αδέρφια
76Λεμονής I. Γιώργης68α
77Λεμονής Γ. Γιάννης30β οικογένεια
78Λεμονή I. Παναγιωτίτσα22Ύ
79Λιάσκος Αν. Λουκάς76α
80Λιάσκου Λ. Φωτεινή23β
81Λιάσκος Λ. Νικόλας5γ οικογένεια
82Λιάσκος Λ. Δημήτρης1δ
83Λίτσου I. Ασήμω63
84Λουκάς Ε. Γιώργης62α αντρόγυνο
85Λούκα Γ. Πανδώρα41β Αράχωβα
86Λούκα Αν. Χρυσούλα23α μητέρα
87Λούκας Αν. Γιάννης2β γιος
88Λούκα Αν. Αρτεμησία85
89Μαλάμος Α. Σπύρος67α πατέρας
90Μαλάμου Σ. Λουκία8β κόρη
91Μαλάμου Α. Δήμητρα38α μητέρα
92Μαλάμος Α. Γιάννης9β γ^ς
93Μάριος Δ. Παναγιώτης68
94Μάριου Δ. Πανώρια42
95Μαστρογιάννης Λ. Νικύλας69α πεθερός
96Μαστρογιάννη Λ. Ελισσάβετ29β νύφη
97Μίχας Ν. Γιώργης60
98Μίχας I. Ηρακλής66
99Μπαλαγούρας I. Νικόλας49
100Μπαλαγούρα Π. Θεοχού71
101Μπαμπανοπούλου Β. Χρυσάφω45α μητέρα
102Μπαμπανοπούλου Β. Σοφία6β κόρη
103Μπάρλου Χ. Ταρσία44
104Μπάρλου Π. Λουκούλα29α μητέρα
105Μπάρλου Π. Τασούλα4β
106Μπάρλου Π. αβάφτιστομηνών 5γ παιδιά
107Μπάρλου Λ. Ελένη9
108Μπαρμπούτα Σ. Νίτσα39α μητέρα Λε
109Μπαρμπούτας Σ. Αλέκος6β γιος
110Μπασδέκη Αν. Γαρυφαλιά32α μητέρα
111Μπασδέκη Αν. Ελένη3β κόρη
112Μπασδέκη Ευθ. Ανθούλα80
113Μπούρα Ν. Ασήμω54
114Μπούρας Γ. Μητρός63α
115Μπούρα Δ. Αφροδίτη55β αντρόγυνο
116Μπούρας I. Μήτσος38
117Μπούρας Λαζ. Λουκάς25
118Νικολάου Νεοκ. Μιλτιάδης37α
119Νικολάου Μ. Κονδύλω30β
120Νικολάου Μ. Κατίνα5γ οικογένεια
121Νικολάου Μ. Μαρία3δ
122Νικολάου Β. Βιολέττα5
123Νικολάου Γ. Θεοχού34
124Νικολάου Γ. Γιάννης65α
125Νικολάου I. Γιαννούλα60β οικογένεια
126Νικολάου I. Ασήμω39Ύ
127Νίκου Θ. Νίκος69α
128Νίκου Ν. Γιαννούλα64β αντρόγυνο
129Νταή Κ. Μαρία16
130Οικονόμου Ν. Φαίδων69
131Οικονόμου Αν. Γιάννης45
132Παντίσκα Ν. Παγώνα52
133Πανουριάς I. Θανάσης53
134Παπαδιάς Μήτσος50Ξηροπήγαδο
135Παπαθανασίου I. Φροσύνη78
136Παπαϊωάννου Αρ. Γιώργης33
137Παπαϊωάννου Λ. Γιάννης38α
138Παπαϊωάννου Λ. Δήμητρα66β
139Παπαϊωάννου I. Γεωργία31γ οικογένεια
140Παπαϊωάννου I. Λουκάς6δ
141Παπαϊωάννου Ν. Γιάννης31α
142Παπαϊωάννου I. Φροσύνη36β αντρόγυνο
143Παπαϊωάννου Γ. Αριστοτέλης9
144Παπαλεωνίδα Λ. Παγώνα34
145Πασχούλη Δ. Βασιλική38α μητέρα
146Πασχούλης Δ. Στάθης6β γιος
147Πελεκάνος Α. Σπύρος42Λειβαδιά
148Πελέκης Δ. Ηλίας36Λειβαδιά
149Περγαντά Κ. Ελένη50
150Περγαντάς Ματ. Νικολής52α
151Περγαντά Ματ. Μαρία73β οικογένεια
152Περγαντά Νικ. Βασίλω48Τ
153Περγαντά I. Βασίλω65
154Περγαντάς Ν. Πέτρος19
155Περγαντά Αν. Ελένη68
156Περγαντά Β. Ζαφείρω10
157Πετσάβα Β. Σοφία19Δεσφίνα
158Σεχρεμέλης Α. Γιάννης14
159Σεχρεμέλης Γ. Χρήστος3
160Σεχρεμέλη Λ. Κυριακούλα57
161Σιδεράς Λ. Σπόρος71
162Σιδέρη Γ. Ευσταθία28
163Σκούτας I. Χρήστος58
164Σκούτας Ν. Γιάννης64
165Σταθάς Ε. Γιάννης69α
166Σταθά Α: Φροσύνη27β
167Σταθά Α. Ελένη8γ οικογένεια
168Σταθάς Α. Γιάννης3δ
169Σταθά Α. Ζωίτσαμηνών 7ε
170Σταθάς Δ. Στάθης5
171Σταθάς Α. Γιώργης84
172Σταθά Ηλ. Παναγιωτίτσα12
173Σταύρου Ν. Λουκάς33α
174Σταύρου χήρα Ν. Ασήμω69β
175Σταύρου Λ. Ασήμω29γ οικογένεια
176Σταύρου Λ. Παναγιωτίτσα4δ
177Σταύρου Λ. Γιάννης68α πατέρας
178Σταύρου I. Σοφία26β κόρη
179Σταύρου Αν. Ασήμω30
180Σφοντούρη Π. Γαρυφαλλιά24α μητέρα
181Σφοντούρης Π. Αργύρης4β γιος
182Σφοντούρη Θ. Ασήμω39α
183Σφοντούρης Θ. Αργύρης7β οικογένεια
184Σφοντούρη χήρα Αργ. Σταμ.80Ύ
185Σφοντούρη I. Φροσύνη42
186Σφοντούρη Π. Νικολέττα63
187Σφοντούρη Π. Άννα50α μητέρα
188Σφοντούρης Π. Νίκος12β γιος
189Σφοντούρης Π. Γιάννης43
190Σφοντούρη Π. Μαρία55
191Σφοντούρη Αρ. Κατερίνη44
192Σφοντούρης Αρ. Νικόλας45α
193Σφοντούρη Ν. Βασιλική35β αντρόγυνο
194Σφοντούρης Π. Θανάσης35α
195Σφοντούρη Θ. Βασιλική35β οικογένεια
196Σφοντούρης Θ. Νικόλας2γ
197Σφοντούρης Λ. Αριστείδης60
198Σφοντούρης Λεων. Νικόλας12
199Σφοντούρης Θ. Χαράλαμπ.63α
200Σφοντούρη Χ. Πετρούλα60β αντρόγυνο
201Σφοντούρης Θ. Γιώργης62α πατέρας
202Σφοντούρης Γ. Γιάννης30β
203Σφοντούρης Γ. Δημήτρης26γ γιοί
204Σφοντούρη I. Ζαφείρω57
205Σφοντούρη Ν. Βασιλική65
206Σφοντούρης Θεμ. Λουκάς52α
207Σφοντούρη Λ. Φλωρού55β
208Σφοντούρη Λ. Όλγα22γ οικογένεια
209Σφοντούρη Λ. Παναγιωτίτσα15δ
210Σφοντούρης Λ. Θεμιστοκλής32ε
211Σωτηρίου Σ. Ασήμω61Στείρι
212Τζάθας Α. Νίκος57α πατέρας
213Τζάθας Ν. Τάσος30β γ·ος
214Τζάθα I. Παγώνα38α μητέρα
215Τζάθας I. Χαράλαμπος14β γιος
216Τζάθας Π. Μήτσος42
217Τσάμη Λ. Αστέρω42α μητέρα
218Τσάμη Λ. Κατερίνη13β
219Τσάμης Λ. Όθωνας3γ παιδιά
220Τσάμη Λ. Ευδοκία64
221Τσάμη I. Αλεφάντω60
222Τσόκος Δημήτρης30Λειβαδιά
223Φιλίππου I. Μαριέττα29