Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ...!!!
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Αλβανική πλευρά θεωρείται η σημερινή αιφνιδιαστική ενεργοποίηση με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, στο πλαίσιο της ασκήσεως «Πυρπολητής 5/14», του τμήματος της Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως του Βορείου Τομέως, με αντικειμενικό σκοπό στην ακριτική Σαγιάδα της Θεσπρωτίας.

Για το σκοπό αυτό, και μία μόνο ημέρα μετά την επίσης αιφνιδιαστική χθεσινή ενεργοποίηση του συστήματος της Ελληνικής Αεραμύνης, σήμερα δόθηκε αιφνιδιαστικά η εντολή από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε τμήμα της Β’ Μοίρας Καταδρομών να επιβιβαστεί σε ελικόπτερα UH-1H του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού και με τη συνοδεία ζεύγους επιθετικών ελικοπτέρων AH-64A+ Apache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, να σπεύσουν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν «επεισόδιο».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα οι ελληνοαλβανικές σχέσεις έχουν επιβαρυνθεί σημαντικότατα, αφού μετά την υπαναχώρηση της Αλβανίας και τη μη υπογραφή της συμφωνίας για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), έχουμε πρόσφατα, και στο πλαίσιο σχεδιάσεως του αντίστοιχου αλβανικού «Καλλικράτη», η προσπάθεια αναδιανομής των ελληνικών περιοχών της Βορείου Ηπείρου με ένταξη σε αυτές και διπλανών αμιγώς αλβανοφώνων περιοχών για αλλοίωση του ελληνικού στοιχείου στις περιοχές αυτές κ.λπ., γεγονός που έχει προκαλέσει τις εντονότατες αντιδράσεις των Αθηνών, τόσο με διαβήματα προς τα Τίρανα, όσο και με κατ’ιδίαν επαφές του Έλληνος ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλβανό ομόλογό του και άλλους Αλβανούς επισήμους.

ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ;; > Σπουδές με δίδακτρα για αλλοδαπούς φοιτητές στα πανεπιστήμια της Ελλάδας

Σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο τηςκυβέρνησης θα έχει αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, με θέμα την αυτοχρηματοδότηση των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης μέσω της έρευνας και την καταβολή διδάκτρων για προπτυχιακές σπουδές στην αγγλική γλώσσα για αλλοδαπούς.

 Ο υπουργός ζήτησε και υπάρχει ήδη ανταπόκριση από τις Φιλοσοφικές σχολές να ιδρύσουν τμήματα προπτυχιακά, με δίδακτρα στην αγγλική για αλλοδαπούς και, όπως ο ίδιος είπε, περιοχές της χώρας που είναι κοντά στα σύνορα μπορούν με ένα αγγλόφωνο τμήμα στη Φιλοσοφική αλλά και στο Οικονομικό, σε σπουδές δηλαδή Διοίκησης, σε σπουδές που δεν θέλουν βαριές εγκαταστάσεις, να απευθυνθούν σε αλλοδαπούς φοιτητές και να έχουν με τα δίδακτρα ανθρώπους στην Ελλάδα που θα κάνουν τη ζωή τους εδώ και θα πληρώνουν στο Πανεπιστήμιο.


Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Πόσο Πιθανή Είναι Η Γέννηση Ενός Sin Fein - IRA Στην Ελλάδα;

οταν βλεπουμε αυτες της μερες ολο το κρατος να κυνηγαει (πατριωτες-εθνικιστες)και με ολα αυτα που γινονται ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ  Sin Fein - IRA Στην Ελλάδα;


Μέσα στην γενικότερη ένταση των ημερών λοιπόν αναδύεται ένα ενδιαφέρον ερώτημα: «Κατά πόσο αυτή η ρευστή κατάσταση – τόσο στα κοινωνικοοικονομικά όσο και στα Εθνικά θέματα όσο και στα θέματα Δημόσιας και Εθνικής Ασφάλειας - θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια Νέα «μεικτή» Δυναμική Παρουσία του ευρύτερου Πατριωτικού χώρου η οποία θα περιελάμβανε δύο «βραχίονες» - στα πρότυπα Εθνοαπελευθερωτικών κινημάτων όπως το Sin Fein- IRA – τουτέστιν, έναν πολιτικό (και politically correct) με κοινοβουλευτική και επικοινωνιακή δημόσια παρουσία και έναν «Στρατιωτικό» με «ένοπλη δράση»;...»- Υφίστανται τα επιμέρους «ζητήματα έντασης» που θα πυροδοτούσαν κάτι τέτοιο που να κάνει ευθεία αναφορά σε εθνοαπελευθερωτική δράση; Και ποιά θα μπορούσαν να παίξουν αυτό τον ρόλο; Εδώ θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε τα κυρίαρχα στοιχεία «έντασης» στον Πατριωτικό χώρο, όπως αυτά αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο σημείωμα: - Εκτεταμένη (και συστηματικά ατιμώρητη) Διαφθορά των ελίτ (ένταση ενισχυμένη καίρια από την οικονομική κρίση και την εξαθλίωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων) και χωρίς βούληση από μέρους της Πολιτείας για δραστική και αποφασιστική αντιμετώπισή της. Αντιθέτως, η Πολιτεία επιλέγει συστηματικά να οδηγεί στην καταστροφή και στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς Πολίτες (πχ με την θανάσιμη υπερφορολόγηση και την στέρηση της περίθαλψης) προκειμένου να «μην πλήξει αυτούς που θα έπρεπε». Τα «προνομιούχα ανώτερα κοινωνικά στρώματα». Αυτό από μόνο του γεννά και αυξάνει «θανάσιμα μίση και συνακόλουθα εξεγερτική ένταση». 


- Εκτεταμένη ωμή εγκληματικότητα ενισχυόμενη καίρια από την ανικανότητα και την έλλειψη βούλησης της Πολιτείας να την αντιμετωπίσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Η ταυτόχρονη συστηματική απονεύρωση των Δυνάμεων ασφαλείας επιτείνει αυτή την παράμετρο όπως και την αμέσως επόμενη. 


- Μαζική ισλαμική λαθρομετανάστευση (ενισχυμένη από την αντίστοιχα ογκώδη Αλβανική) που λόγω του δυσθεώρητου όγκου τους (κάμποσα εκατομμύρια συνολικά), της ποιότητάς της (εξαθλίωση και έλεγχος από διεθνές οργανωμένο έγκλημα και «ξένες στρατιωτικές δυνάμεις» όπως UCKάδες και μουτζαχεντίν), της επιμονής της (ασταμάτητα κύματα εισόδου), της επιθετικής της φιλοσοφίας (το Κοράνι είναι ξεκάθαρο ως προς την υποχρέωση των μουσουλμάνων να επιβάλλουν δια του αίματος το Ισλάμ σε όλη την υφήλιο) και των γεωπολιτικών διεθνών συνιστωσών του θέματος (εκπεφρασμένοι «επεκτατικοί σχεδιασμοί» Ισλαμικών διεθνών δυνάμεων αλλά και δυνάμεων παγκοσμιοποίησης) μετατρέπουν την λαθρομετανάστευση σε «ξεκάθαρη μαζική εισβολή» που η Πολιτεία αφήνει να ξεδιπλώνεται ταχέως σαν καρκίνωμα χωρίς να την αντιμετωπίζει δραστικά. (και τα δύο ωθούν όλο και μεγαλύτερες μάζες Πολιτών να αναζητούν εναγωνίως κάποια άλλη αποφασιστική δύναμη «προστασίας» και «αποτροπής», ανεξάρτητης από την Πολιτεία.


Αν πρέπει να δώσουμε έναν κοινωνικοψυχολογικό χαρακτηρισμό θα το λέγαμε :«αποφασιστική στροφή του Πολίτη προς την Αυτοάμυνα παντί τρόπω και μέσω».Αυτή η παράμετρος αποτελεί και τον Νο1 Δίαυλο Στρατολόγησης στην «φιλοσοφία του Sin Fein – IRA»). 


- Συστηματική αύξηση γεωπολιτικών πιέσεων εναντίον της Ελλάδας, συνοδευόμενη από διαρκή εξίσου συστηματική υποχώρηση της Πολιτείας σε όλα τα Εθνικά Θέματα με άμεσα διαφαινόμενο κίνδυνο απώλειας εδαφών και εθνικής ανεξαρτησίας, καθώς και από εξίσου συστηματική απονεύρωση της Εθνικής Άμυνας. 


Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία (αλλά όχι τα μόνα) που προκαλούν την «υπερπίεση» στην «χύτρα του Πατριωτικού χώρου» (να ξαναθυμηθούμε για μια ακόμη φορά πως: ο Πατριωτικός χώρος βράζει στην κυριολεξία σε πολύ, υπερβολικά πολύ υψηλές θερμοκρασίες και πίεση που πλησιάζουν πλέον σε απόσταση αναπνοής το «σημείο έκρηξης». Εάν αυτό δεν το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις, τότε οι εκρηκτικές εξελίξεις όλα δείχνουν πως θα είναι και ραγδαίες και ασύλληπτης έντασης και κλιμάκωσης). ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ: ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΣΑΝ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ!!!

Τον τρόμο έζησαν μια 60χρονη μητέρα και ο 25χρονος γιος της, στα Οινόφυτα, όταν τα ξημερώματα μπήκαν στο σπίτι τους μπήκαν 5 άτομα, με σκοπό να τους ληστέψουν. 

Οι ληστές άρχισαν να τους χτυπούν προκειμένου να τους δώσουν χρήματα. Τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το σπίτι και εξαφανίστηκαν αμέσως.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση πραγματοποιεί έρευνες η αστυνομία.

94 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Ίων Δραγούμης Ο Ίων Δραγούμης ήταν διπλωμάτης, πολιτικός και λογοτέχνης. Υπήρξε βασικός οργανωτής των ελληνικών κοινοτήτων κατά τον Μακεδονικό Αγώνα. Υποστήριξε τη δημιουργία ενός πολυεθνικού ελληνικού κράτους, εκφραζόμενος από το 1908 εναντίον της Μεγάλης Ιδέας Μαζί με τους φίλους του Περικλή Γιαννόπουλο και Αθανάσιο Σουλιώτη - Νικολαΐδη, υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του ελληνικού ρομαντικού εθνικισμού των αρχών του 20ου αιώνα.
Οι επαγγελίες των επαναστατών «περί ισοπολιτείας των διαφόρων εθνοτήτων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία» φάνηκαν να δικαιώνουν ορισμένες απόψεις του, που θεωρούσαν ότι η λύση του ελληνικού ζητήματος θα μπορούσε να αναζητηθεί όχι με την ενσωμάτωση των αλύτρωτων πατρίδων στο Ελληνικό Κράτος, αλλά με τη «δημιουργία των συνθηκών που θα επέτρεπαν την ελεύθερη οικονομική, πολιτική και πολιτισμική ανάπτυξη των Ελλήνων στην ανατολική τους κοιτίδα».φοβόταν τον από βορρά σλαβικό κίνδυνο.Τον Μάιο του 1915 παραιτήθηκε από τη διπλωματική υπηρεσία για να πολιτευθεί. Πήρε μέρος στις εκλογές της 31ης Μαΐου και εκλέχθηκε ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας. Υποστηρικτής αρχικά του Ελευθέριου Βενιζέλου ήλθε σε ρήξη μαζί του, καθώς διέκρινε σημάδια αυταρχισμού και εθνικής υποτέλειας στην πολιτική του. Ο αντιβενιζελισμός του Δραγούμη δεν προερχόταν από κάποια τυφλή πίστη στη Μοναρχία, αλλά αντίθετα από την πίστη στην εθνική αυτοδιάθεση. Τον Ιανουάριο του 1916 εξέδωσε το περιοδικό Πολιτική Επιθεώρησις, που συμμεριζόταν τις επιλογές της αντιβενιζελικής παράταξης.
Μετά την επιτυχία του βενιζελικού κινήματος το 1917 εξορίσθηκε με άλλους αντιβενιζελικούς πολιτικούς στην Κορσική, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του πολέμου (1918). Επανήλθε στην Ελλάδα για να εξοριστεί αυτή τη φορά στη Σκόπελο. Απελευθερώθηκε στα τέλη του 1919 και ανέπτυξε δράση υπέρ της «Ηνωμένης Αντιπολιτεύσεως», η οποία συσπείρωνε τους αντιβενιζελικούς. Ο Ίων Δραγούμης ήταν ένας από τους ηγέτες της, καθώς ξεχώριζε τόσο για τις πολιτικές και διπλωματικές του ικανότητες, όσο και για την πνευματικότητα και την αγνή φιλοπατρία του.
Την επομένη της απόπειρας δολοφονίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Παρίσι (30 Ιουλίου 1920), ο Ίων Δραγούμης δολοφονήθηκε από βενιζελικούς αξιωματικούς στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας (τότε Κηφισίας) και Παπαδιαμαντοπούλου. Η άσκοπη και άδικη δολοφονία του συγκίνησε το Πανελλήνιο και τον πολιτικό κόσμο. Ο Κωστής Παλαμάς από τις στήλες τηςΚαθημερινής του αφιέρωσε τη Νεκρική Ωδή:
Λευκή ας βαλθεί όπου έπεσες, Κολώνα
(Πώς έπεσες, γραφή να μη το λέη)
Λευκή με της Πατρίδας την εικόνα
Μόνο εκείνη ταιριάζει να σε κλαίη,
Βουβή, μαρμαρωμένη να σε κλαίη!

 • «Θέλω να είμαι ωραίο δείγμα Έλληνος. Να σκοπός μιας ζωής!»
 • «Να ξέρετε πως αν σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει… Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε…»
 • «Δεν ξέρω αν είμαστε καθαροί απόγονοι των αρχαίων. Είτε καθαροί, είτε κι ανακατωμένοι, μιλούμε όμως γλώσσα ελληνική».
 • «Ξεσκέπασε τη δημοτική παράδοση και πρόσωπο με πρόσωπο θα αντικρίσεις γυμνή την ψυχή σου».
 • «Εκείνο που με συνδέει μ' έναν τόπο δεν είναι το καλοκαίρι, είναι ο χειμώνας, και με τους ανθρώπους, οι λύπες της αγάπης».
 • «Η φρονιμάδα είναι τυφλή. Η τρέλα έχει μάτια και βλέπει».
 • ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 1878-1920

  Η Ε.Ε. αποφάσισε να επιτίθεται στρατιωτικά στα κράτη - μέλη της


  Το Δ' Ράιχ αποκαλύπτεται και απειλεί...Εθνική ακεραιότητα τέλος, με νόμο της Ε.Ε. 
  Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

  Με απόφαση - νόμο των Βρυξελλών η Ε.Ε. έχει δικαίωμα εισβολής και καταστολής, σε περίπτωση που διαπιστώσει η ίδια (δηλαδή το "διευθυντήριο" των ανωνύμων συμφερόντων πολυεθνικών) πως απειλούνται τα συμφέροντά της…

  Πού θα εισβάλει η Ε.Ε. στρατιωτικά και θα καταστέλλει κινητοποιήσεις πολιτών; Μα, στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των οποίων τη γνώμη δεν θα λαμβάνει υπόψιν, αφού θα έχει τη δυνατότητα εισβολής και επιβολής στρατιωτικών μέσων (δηλαδή πολέμου και θανάτου πολιτών) χωρίς να αιτηθεί κάτι τέτοιο η κυβέρνηση της χώρας που "αποσταθεροποιείται"...!

  (ενδεχομένως η συγκεκριμένη απόφαση να είναι και η κύρια αιτία ασκήσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για μάχες πόλεων και καταστολή εξεγέρσεων πολιτών...).
  Η Δημοκρατία μέσα στην Ευρώπη έχασε και την έσχατη άμυνά της και το προσωπείο της ευρωχούντας με νόμο των Βρυξελλών αποφασίζει και διατάσσει...
  Στο σημείο αυτό, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο συμπτωματική μπορεί να είναι η βούληση του Βερολίνου να λειτουργεί ο γερμανικός στρατός και πέραν των ορίων της Γερμανίας, αλλά και πέραν των ορίων δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ...


  Με Ευρωπαϊκό νομοθέτημα, λοιπόν, οι Βρυξέλλες μπορούν από τώρα και στο εξής να δώσουν το δικαίωμα σε χώρες μέλη, εφόσον μια κυβέρνηση τρίτης χώρας οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της Ευρώπης από τις 24.6.2014 και μετά...
  Η οδηγία/νόμος δίνει πλέον και έμπρακτα το δικαίωμα σε χώρες της Ε.Ε. να καταστείλουν με δικές τους δυνάμεις αναταραχές στο εσωτερικό τρίτων χωρών, ακόμα και αν δεν το αιτηθεί η τοπική ηγεσία αν θεωρηθεί από Βρυξέλλες πως έχει χάσει τον έλεγχο και μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα συνοχής της ΕΕ.
  Οι αντιδράσεις, όπως ήταν φυσικά, είναι εντονότατες και δεκάδες βουλευτές όλων των κρατών μελών δηλώνουν πως δεν θα το αφήσουν να περάσει. Δυστυχώς, οι διαμαρτυρόμενοι ευρωβουλευτές ανήκουν σε "φατρίες" (ομάδες της ευρωβουλής) και ελέγχονται κατά πολύ στις αποφάσεις τους.
  Έτσι, δεν αναμένεται καμία ουσιαστική αντίδραση, όπως δεν αναμένεται να δοθεί καμία απολύτως έκταση στο συγκεκριμένο θέμα από τα μεγάλα ΜΜΕ της Ευρώπης (τα οποία ελέγχονται είτε άμεσα - ιδιοκτησιακά από μεγάλες πολυεθνικές, είτε οικονομικά από τράπεζες, λόγω των χρεών τους).

  Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι η απαρχή της διάλυσης κάθε δημοκρατικού ιδεώδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία -ως γνωστόν- κυριαρχεί η Γερμανία. Η "απομάκρυνση" αυτή από τις δημοκρατικές διαδικασίες και το δικαίωμα της ανεξαρτησίας των κρατών - μελών της ΕΕ (το οποίο προστατεύεται από το Διεθνές Δίκαιο), είναι η πρώτη επίσημη είσοδος του Δ' Ράιχ, το οποίο δεν διστάζει πλέον να απειλεί ευθέως με μέτρα τα οποία δεν θα είναι αποκλειστικά οικονομικά και φυσικά καμία απολύτως σχέση δεν θα έχουν με την αυτοπροστασία των κρατών - μελών της Ε.Ε. από αποφάσεις του ευρω-διευθυντηρίου.
  Η απόφαση αυτή ενδεχομένως θα αποτελέσει την απαρχή διαδικασιών από κράτη - μέλη της Ε.Ε., που θα οδηγήσουν σε κρίση το οικονομικό οικοδόμημα που απειλεί να μετατραπεί σε φασιστικό - ναζιστικό έκτρωμα... Μένει να αναρωτηθούμε τι θα συμβεί στην Ελλάδα εάν θελήσει να απαγκιστρωθεί από την ευρωπαϊκή αγχόνη; Προφανώς όχι πλέον. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι πόσο σύντομα η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα εφαρμόσει (και επίσημα) αυτού του είδους την πρακτική στο εσωτερικό της Ελλάδας...
  Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


  Πληροφορίες από Geopolitcs and Daily News
  Το αρχείο είναι σε μορφή pdf εδώ (EU LAW FOR ARMED INTERVENTION)
   

  Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

  Η ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ

  ΚΟΥΛΑΞΙΔΗ Παναγιώτη του Χρήστου και της Μαρίκας, γεννηθέντα στο Μπρέττεν Γερμανίας το έτος 1967.

  ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ Η "ΤΣΟΠΑΝΙ" ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ... ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΓΕ!!!


  Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε τέλος στην υπόθεση «Greek Yoghurt», με την απόφασή του να είναι οριστική, χωρίς δυνατότητα άσκησης περαιτέρω ενδίκων μέσων.

  Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Lord Neuberger, καθώς και δύο ακόμη ανώτατοι δικαστές, αρνήθηκαν να δώσουν άδεια στην Chobani να ασκήσει αναίρεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι δεν εγείρεται κανένα αμφισβητήσιμο νομικό στοιχείο.

  Το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης είναι ότι, προκειμένου να πωληθεί γιαούρτι ως Greek Yoghurt στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει σωρευτικά:
  1. να παρασκευάζεται σύμφωνα με μια διαδικασία στράγγισης που αφαιρεί τον υδαρή ορό γάλακτος,
  2. να μην περιέχει πρόσθετα ή συντηρητικά, και
  3. να παρασκευάζεται στην Ελλάδα.

  Τα μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ, απαγορεύοντας στην Chobani να πωλεί, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στραγγιστό γιαούρτι που παρασκευάζεται στις ΗΠΑ ως Greek Yoghurt. Η διαταγή του Δικαστηρίου υποχρεώνει την Chobani να αποζημιώσει τη ΦΑΓΕ για τα έξοδα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία αίτησης της πρώτης για άδεια προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ η Chobani υποχρεούται, επίσης, να καλύψει το υπόλοιπο των εξόδων του Αγγλικού Εφετείου, εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών.

  Με την απόφαση αυτή η υπόθεση «Greek Yoghurt» στο Ηνωμένο Βασίλειο κλείνει οριστικά.

  Νέα Παγκόσμια Αναταραχή – Η διχόνοια μεταξύ Δύσης και Ανατολής οδηγεί τον Πλανήτη στο Χάος

  Νέα Παγκόσμια Αναταραχή – Η διχόνοια μεταξύ Δύσης και Ανατολής οδηγεί τον Πλανήτη στο Χάος
  Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών ο κόσμος γνώρισε σε… γενικές γραμμές μία πρωτοφανή περίοδο ειρήνης και ευημερίας.
  Το άνοιγμα των σχέσεων με την Κίνα και το «τέλος του Ψυχρού Πολέμου», οδήγησε σε μία παρατεταμένη περίοδο συνεργασίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης που ήταν πραγματικά μοναδική στα χρονικά της ιστορίας. Ωστόσο, τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία και η συντριβή του MH17 έχουν δημιουργήσει τεράστια της ένταση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, και πολλοί αναλυτές πιστεύουν, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων είναι ακόμα χειρότερες από εκείνες που είχαν μετά τη λήξη του «Ψυχρού Πολέμου».
  Επιπλέον, το κατηγορητήριο των πέντε αξιωματικών για κατασκοπία στον κυβερνοχώρο και οι αιχμηρές διαφωνίες για τις εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας (μεταξύ άλλων) έχουν προκαλέσει στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα μία ένταση, που παρόμοιά της έχει να καταγραφεί τουλάχιστον από το 1989.
  Για όσο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να θυμηθούν οι περισσότεροι Αμερικάνοι, το δολάριο των ΗΠΑ, όσο και το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα ήταν συντριπτικά κυρίαρχο στον πλανήτη. Αλλά τώρα οι δυνάμεις της Ανατολής εμφανίζονται αποφασισμένες να σπάσουν αυτό το μονοπώλιο. Τέσσερα από τα έθνη BRICS (Κίνα, Ρωσία, Ινδία και Βραζιλία) είναι στην λίστα των δέκα μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, και τα οι χώρες αυτές αρχίζουν να κάνουν κινήσεις για να εξαρτώνται όσο το δυνατόν λιγότερο από τις ΗΠΑ και το κεντρικό σύστημα του Δυτικού κόσμου. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα τα έθνη που συναποτελούν το BRICS, ίδρυσαν δύο νέα θεσμικά όργανα που προορίζονται ως εναλλακτικές λύσεις για την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ…
  Σε σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου, οι πέντε χώρες του BRICS ανέλαβαν πρωτοβουλίες που στοχεύουν ξεκάθαρα στην αύξηση της δύναμής τους στην παγκόσμια οικονομία. Ανακοίνωσαν την ίδρυση της νέας Τράπεζας Ανάπτυξης, η οποία εδρεύει στη Σαγκάη, που θα προσφέρει χρηματοδότηση για αναπτυξιακά έργα στον αναδυόμενο κόσμο.
  Η τράπεζα θα ενεργεί ως εναλλακτική επιλογή της Παγκόσμιας Τράπεζας, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον. Επιπλέον, σχημάτισαν μία σειρά νομισματικών συμφωνιών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να εξομαλύνουν τις οικονομικές ανισορροπίες ανά τον κόσμο. Κάτι το οποίο κάνει αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ.
  Σαφώς, η ιδέα είναι να δημιουργηθούν όργανα και διαδικασίες για την ενίσχυση των λειτουργιών, που διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ η Ευρώπη. Και ότι θα μπορούσαν να έχουν τους δικούς τους πόρους, χωρίς τις ενοχλητικές συμφωνίες που τόσο η Παγκόσμια Τράπεζα, όσο και το ΔΝΤ επιβάλλουν για την συνδρομή τους. Αυτό έρχεται σε μια χρονική στιγμή που τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία επιδιώκουν να ενισχύσουν τα δικά τους νομίσματα, με σκοπό να απομακρυνθούν από τη χρήση του δολαρίου των ΗΠΑ.
  Ακόμη και στην δυτικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει η παραδοχή πως το κινέζικο Γουάν αποτελεί «μια αυξανόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία». Σύμφωνα με το CNBC, η χρήση του κινεζικού νομίσματος στο διεθνές εμπόριο αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς.
  Στις μεγάλες γερμανικές εταιρείες, το 23% χρησιμοποιεί το Γουάν για συναλλαγές, 9% περισσότερο από το προηγούμενο έτος, ενώ η χρήση του στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε στο 58% από 50% και 17% από 9% στις ΗΠΑ. Παράλληλα, η χρήση του Γουάν μεταξύ των γαλλικών εταιρειών – μια νέα προσθήκη στην λίστα του τρέχοντος έτους – αυξήθηκε σε ποσοστό 26%.
  Και φυσικά η Ρωσία έχει επιδιώξει ενεργά μια στρατηγική «αποδολαριοποίησης» εδώ και πολλούς μήνες. Σε κάθε νέο γύρο οικονομικών κυρώσεων Ρωσία ωθείται ακόμη περισσότερο στην κατεύθυνση της ανεξαρτησίας της από το δολάριο ΗΠΑ, και η Gazprom έχει εργαστεί σκληρά για να πάρει μεγάλους πελάτες, προκειμένου να αλλάξει την πληρωμή για το φυσικό αέριο σε δολάρια, επιδιώκοντας να πραγματοποιείται σε ευρώ ή άλλα νομίσματα.
  Είναι μάλλον σαφές, ότι η Ρωσία προσπαθεί να απεξαρτηθεί μόνιμα από την αμερικανική οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ. Μόλις πρόσφατα μάθαμε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να οδηγήσει τη Ρωσία στο να εξαρτάται λιγότερο από τις αμερικανικές εταιρείες όπως η IBM και η Microsoft, ενώ αν μελλοντικά προκύψουν και άλλες κυρώσεις, είναι πιθανό να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά σε αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.
  Εντούτοις, ακόμα πιο ανησυχητικό για την οικονομία των ΗΠΑ είναι η τρομερή επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της κυβέρνησης Ομπάμα και αυτής της Κίνας. Ορισμένοι αναλυτές περιγράφουν αυτό το γεγονός ως «σημείο καμπής».
  Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες υπόσχονται διαρκή υποστήριξη στους ασιατικούς συμμάχους τους, ενώ αμφισβητούν ανοιχτά τη νομιμότητα των κινεζικών εδαφικών αξιώσεων στη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Στο μεταξύ η Κίνα απασχολείται με τη δημιουργία «επεισοδίων» σε στεριά και θάλασσα. Τον περασμένο μήνα, μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου αξίας 1 δισ. ευρώ στήθηκε από κινέζικη επιχείρηση στα χωρικά του Βιετνάμ. Παράλληλα, στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, μαχητικά αεροσκάφη τύπου SU-27 ήρθαν σε απόσταση αναπνοής με ιαπωνικά αεροσκάφη επιτήρησης.
  Τα γεγονότα αποκαλύφθηκαν κατά τον πρόσφατo Διάλογο Ασφάλειας της Ασίας, που έλαβε χώρα στη Σιγκαπούρη (ετήσια συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Ασίας): ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ περιγράφει ωμά τις κινήσεις της Κίνας «ως μονομερείς ενέργειες αποσταθεροποίησης.» Ενώ ο αντιπτέραρχος Γουάνγκ Γκουανζόνγκ, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για «ηγεμονισμό».
  Το ερώτημα τώρα δεν είναι αν ένα «νέο είδος σχέσης» είναι προ των πυλών, αλλά μάλλον, αν οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Kίνας έχουν φτάσει στο σημείο καμπής. Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν νοιάζονται και τόσο για το τι κάνουν οι Κινέζοι στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αλλά στην αντίπερα όχθη, αυτό αποτελεί μια πολύ, πολύ σημαντική υπόθεση. Στην πραγματικότητα, η Κίνα έστειλε απλά ένα σκάφος επιτήρησης στη Χαβάη ως αντίποινο, για αυτό που αποκαλούν οι ΗΠΑ «προκλήσεις» στην περιοχή.
  Στα παλιά τα χρόνια, η Κίνα δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Ωστόσο οι Κινέζοι αποκτούν αυτοπεποίθηση, καθώς βλέπουν το χάσμα μεταξύ του στρατού των ΗΠΑ και του κινεζικού στρατού, να μειώνεται σημαντικά.
  Πέρα από την επέκταση των δυνατοτήτων του κινεζικού στρατού στον κυβερνοχώρο και τον ηλεκτρονικό πόλεμο, το Πεκίνο αυξάνει το μέγεθος και την έκταση του στόλου του, εξελίσσει την αεροπορία του και δοκιμάζει ένα πλήθος νέων πυραύλων, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το Πεντάγωνο.
  Στην πραγματικότητα, η κινεζική στρατιωτική δύναμη έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορούμε πλέον να βλέπουμε τίτλους, όπως αυτόν του «The Week», όπου αναφέρεται πως «η Κίνα πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει τη μάχη με την Αμερική».
  Όμως και ο ρωσικός στρατός έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο, καθώς ο Πούτιν έχει εργαστεί σκληρά για τον εκσυγχρονισμό του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου. Οι Ρώσοι διαθέτουν πλέον μια «πέμπτης γενιάς» μαχητικά αεροσκάφη, που υποτίθεται ότι είναι ανώτερα από το F-22 Raptor, ενώ ταυτόχρονα έχουν πυρηνικά υποβρύχια που είναι αθόρυβα σε βαθμό που το ναυτικό των ΗΠΑ τα αναφέρει ως «μαύρες τρύπες».
  Αν η Ρωσία και η Κίνα παραμείνουν ενωμένες, τότε είναι κάτι περισσότερο από ικανές στο να αποτελέσουν ένα αντίβαρο της ισχύος των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο. Αλλά ακόμη και αν μία στρατιωτική σύγκρουση δεν πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, τότε η διακοπή των σχέσεων ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση θα μπορούσε να έχει ακόμα μια δραματική επίπτωση στην παγκόσμια οικονομία.
  Με τα χρόνια, οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν αναπτύξει μια πολύ συμβιωτική σχέση, η οποία κινεί μία τεράστια οικονομική δραστηριότητα σε όλο τον πλανήτη. Κάθε χρόνο, έχουμε δαπανήσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουμε προϊόντα από τους Κινέζους.
  Φανταστείτε πως θα έμοιαζαν τα καταστήματά μας αν τους παίρναμε όλα τα προϊόντα. Και στη συνέχεια να στέλναμε σωρούς από τα χρήματά μας, και να τους παρακαλούσαμε να μας τα επιστρέψουν με χαμηλά επιτόκια. Η ρύθμιση αυτή επέτρεψε στην Κίνα να γίνει πλούσια και στους Αμερικανούς να απολαύσουν ένα υπερτροφικό βιοτικό επίπεδο, το οποίο τροφοδοτείται από τις ολοένα και περισσότερο αυξανόμενες ποσότητες χρέους.
  Συνεπώς τι θα συνέβαινε εάν αυτή η σχέση αρχίζει να σπάει; Χωρίς αμφιβολία, θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει σε παγκόσμιο χάος. Θα παρακολουθήσουμε στενά τις εξελίξεις γι αυτή τη διαίρεση μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Και αυτό γιατί η κατάληξη θα μπορούσε να είναι πολύ σημαντικότερη, απ’ όσο μπορούν να φανταστούν οι Αμερικάνοι.

  Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

  ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΚΟΡΕΣ ΜΑΣ ΟI ΛΑΘΡΟ: ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 25ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΑΣΕΛΓΗΣΕ ΣΕ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!!!


  Ποινή κάθειρξης τριών ετών και έξι μηνών χωρίς αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης σε έναν 25χρονο Πακιστανό που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, λίγη ώρα αφ’ ότου προσπάθησε να ασελγήσει σε δυο ανήλικα κορίτσια!

  Η επίθεση είχε εκδηλωθεί το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης και οι 13χρονες κατάφεραν να ξεφύγουν από τα χέρια του αλλοδαπού σάτυρου και να ενημερώσουν τους γονείς τους, οι οποίοι κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες στην πόλη, καθώς η περιγραφή του δράστη ήταν σαφής και λεπτομερής.

  Άνδρες της Ασφαλείας του Λιμενικού εντόπισαν το νεαρό Πακιστανό να κινείται στο λιμάνι και τον προσήγαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, όπου τον αναγνώρισαν με βεβαιότητα οι ανήλικες και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και τον παρέπεμψε σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία.

  ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ... ΛΙΒΑΝΕΖΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΤΟ… ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΛΙΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ !

  Στο Βενιζελοσαμαρικό κράτος ασυδοσίας όποιος ξένος διαθέτει χρήμα και συτίζεται η εγχώρια διαπλοκή χρίζεται αυτομάτως και "ευεργέτης του Ελλαδιστάν", κι ως φαίνεται κάνει τα γούστα του με το παραπάνω... 

  Το ξεπούλημα των πάντων, λάβαρο της "ανάπτυξης" του ξενόδουλου πολιτικού εκτρώματος που εξουσιάσει στον τόπο αποδεικνύεται περίτρανα στις εικόνες ντροπής που είδαν σήμερα το φώς της δημοσιότητας απο το νησί των Φαιάκων. Έτσι μετά το Αλβανικό πανηγύρι που στήθηκε εντός δημόσιου δημοτικού σχολείου στην περιοχή Σιναράδες της Κέρκυρας, την επικαιρότητα ήρθε να συμπληρώσει το γαμήλιο πάρτι Λιβανέζου εμπόρου στο Αχίλλειο. 

  O λόγος για τον ιστορικό χώρο του Αχιλλείου της Κέρκυρας, ένα απο τα πιο γνωστά και σημαντικά αξιοθέατα του νησιού που έχει χαρακτηριστεί ως Μουσείο και διαχειρίζεται πλέον απο την Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε).
  Τον ιστορικό αυτό χώρο επέλεξε να βεβηλώσει Λιβανέζος έμπορος -κατα την κατοχική κυβέρνηση "επενδυτής"- που είχε την έμπνευση να στήσει ένα καλό φαγοπότι για το γάμο του δίπλα στο άγαλμα του Αχιλλέα και να στρώσει την τραπεζαρία του ανάμεσα σε αγάλματα Αρχαϊκού τύπου.  Για να ικανοποιήσουν μάλιστα τον "υψηλό επενδυτή" φρόντισαν να τοποθετήσουν μέχρι και φωτορυθμικά κέντρου διασκέδασης στην οροφή του κτιρίου για τη νυχτερινή χοροεσπερίδα των υψηλών προσκεκλημένων μετα απο το φαγοπότι.  Έκπληκτοι ακόμη και οι τουρίστες που πήγαν να επισκεφθούν το μουσείο μένουν με το στόμα ανοιχτό κάνοντας "σλάλομ" στην τραπεζαρία του Λιβανέζου.  Ο εξευτελισμός βέβαια δεν σταματά εκεί, αφού ο Λιβανέζος "επενδυτής" φαίνεται πως διαμαρτυρήθηκε οτι τα αγάλματα στον προαύλιο του "μαγαζιού" που νοίκιασε για το γλέντι του δεν είναι αρκετά καθαρά, έτσι κάποιοι πανηλίθιοι ραγιάδες για να τον ευχαριστήσουν
  (μπάς και πέσει κάνα μπουρμπουάρ) σκέφτηκαν να βάψουν τα φθαρμένα ιστορικά μνημεία με μπογιά !  Το απόλυτο αίσχος και μια τεράστια ιστορική απρέπεια στο βωμό του κέρδους αυτών που καπηλεύονται και μεσιτεύουν Ελλάδα ωσάν να επρόκειτο για το παλιοχώραφο του πατέρα τους.

  Το ίδιο καθεστώς των πολιτικάντηδων και των ρουσφετοραγιάδων της κλεπτοκρατία, της μίζας και της αρπαχτής που εξουσιάζει και λυμαίνεται την Πατρίδα μας απ'άκρη σ'άκρη

  ΕΦΤΑΣΑΝ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΟΙ ΔΥΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΚΕΝΩΝ ΔΑΣΟΚΟΜΑΝΤΟΣ...


  Σήμερα 27 Ιουλίου 2014 έφτασε στην κορύφωσή του το εγχείρημα δύο Σπαρτιατών οι οποίοι διήνυσαν 856 χιλιόμετρα με τα πόδια για να τιμήσουν τους αδικοχαμένους Δασοκομάντος που έχασαν την ζωή τους όταν συνετρίβη το ελικόπτερο Huey ΕΣ 633 στο οποίο επέβαιναν κατά την δασοπυρόσβεση στην περιοχή Τερψιθέας Δράμας.


  Οι Δύο Σπαρτιάτες Γιώργος Βασίλαρος και Νίκος Μπακής ξεκίνησαν το Δρομικό προσκύνημα από την Σπάρτη την Κυριακή 29 Ιουνίου και σχεδόν μετά από έναν ολόκληρο μήνα έφτασαν στην Δράμα και το μνημείο των πεσόντων Ηρώων Δασοκομάντος ολοκληρώνοντας την «Αποστολή» τους με το Τρισάγιο στο εξωκλήσι που έχει στηθεί στο σημείο.

  Τα συναισθήματα πολλά δίχως να μπορούν να μεταφραστούν σε λόγια εύκολα. Στιγμές συγκινητικές με τους Δυο Σπαρτιάτες να στέλνουν μηνύματα παντού. Σε όλους.
  Το παράδειγμά τους θα μείνει πάντα φωτεινό και πηγή έμπνευσης για όλους εμάς.
  Συγχαρητήρια στον Γιώργο Βασίλαρο και τον Νίκο Μπακή και τους αναμένουμε στην Σπάρτη να μοιραστούν μαζί μας.. μαζί σας την Μεγάλη αυτή εμπειρία.

  00000000000000000000

  00000000000


  000000000000000000

  4 χρονια απο την δολοφονια του ΗΡΩΑ ΝΤΡΑΣΙΟΥΣ ΚΕΝΤΙΣ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ


  Ορισμένες υποθέσεις μέσα μια κοινωνία είναι υπεράνω νόμου. Μερικές φορές η ηθική είναι πιο δυνατή και δίκαιη από κάθε νόμο. Η υπόθεση του Λιθουανού Ντράσιους Κέντις είναι μία από αυτές.
  Τα κυκλώματα παιδεραστών -και στην Ελλάδα- αποτελούνται και από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα,δημοσιογράφους, δικαστές, ιατρούς, πολιτικούς, δικαστές κ.α. Για το λόγο αυτό είναι πολύ δύσκολη η σύλληψη μελών των κυκλωμάτων παιδοφιλίας, ίσως της πιο απεχθούς και καταδικαστέας πράξης στην ιστορία της ανθρωπότητας.
  Στην Λιθουανία, πριν από μερικά χρόνια ένα μικρό, ανήλικο κοριτσάκι αποκάλυψε στον πατέρα της ότι υπέστη βιασμό από έναν πολιτικό και έναν δικαστή. Εκείνος παρακολούθησε τους δύο υπόπτους και ηχογράφησε τις συνομιλίες τους από τις οποίες αποδεικνυόταν ότι ήταν ένοχοι.
  Εστειλε τις κασέτες στην δικαιοσύνη και στα Μ.Μ.Ε της χώρας. Μετά από ένα σχεδόν χρόνο ο φάκελος έκλεισε και οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. Μια κοπέλα βιάστηκε και ο πατέρας του έψαχνε δικαιοσύνη σε ένα διεφθαρμένο κράτος. Τον έπνιγε το δίκιο του και αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του. Αφού είδε ότι η δικαιοσύνη της Λιθουανίας δεν ήθελε την σύλληψη των δύο δραστών, ο Ντράσιους Κέντις τους ακολούθησε και τους σκότωσε. Σήμερα καταζητείται ως δολοφόνος. Μεγάλα κινήματα έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Ευρώπη υπέρ του Ντράσιους. Στη χώρα του είναι ένας εθνικός ήρωας.

  ΤΟΝ ΣΚΩΤΟΣΑΝ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ 
  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΗΚΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΥΣΤΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ

  ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΤΡΑΣΙΟΥΣ ΚΕΝΤΙΣ

  Καταγγελία για βιασμό 15χρονης από δύο συγχωριανούς της στο Αγρίνιο

  Καταγγελία για τον βιασμό ανήλικης από δύο συγχωριανούς της, συγκλονίζει χωριό του Αγρινίου, που βρίσκεται κοντά στη Λίμνη Τριχωνίδα.
  Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniovoice.gr, οι δύο άνδρες, ηλικίας κάτω των 30 ετών, κρατούνται μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να δοθεί γενετικό υλικό στον ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες της ανήλικης.
  Σύμφωνα με το agriniovoice.gr, την Τετάρτη 23 Ιουλίου το βράδυ οι δύο άνδρες βρίσκονταν σε μαγαζί του χωριού μαζί με την κοπέλα και τον πατέρα της και διασκέδαζαν καταναλώνοντας αλκοόλ μέχρι πρωίας. Σύμφωνα με πηγές, ο πατέρας παρέμεινε στο μαγαζί, ενώ οι κατηγορούμενοι πήραν την κοπέλα, επειδή ήταν αργά, με την πρόφαση να την πάνε στο σπίτι της. Αντί αυτού όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, την πήγαν στο σπίτι του παντρεμένου και την βίασαν.
  Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του χωριού, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο νεαροί απασχολούν την τοπική κοινωνία, ενώ ο πατέρας του ενός έχει κατηγορηθεί παλιότερα -επίσης- για βιασμό.

  5 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη– Η επιχείρηση Zeppelin της Αστυνομίας τσακιστε τους

  20 σκληρούς δίσκους κατάσχεσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γεμάτους με υλικό παιδικής πορνογραφίας και έβαλε τέλος στη δράση πέντε παιδόφιλων
  Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου, διενεργήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στοχευμένες έρευνες πανελλαδικά, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Zeppelin».

  Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών αποκαλύφθηκε η δράση πέντε ατόμων που χρησιμοποιώντας 199 διαφορετικές IP διευθύνσεις, που ανήκουν σε διάφορες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, κατείχαν και ήταν πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία που περιείχαν σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

  Έτσι οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στο σπίτι ενός Κύπριου στη Θεσσαλονίκη, ενός 48χρονου στους Αγίους Αναργύρους,, ενός 37χρονου στον Κορυδαλλό, ενός 39χρονου στο Χολαργόκαι ενός 43χρονου στην Αθήνα. Τα στοιχεία που εντοπίστηκαν κατασχέθηκαν και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τους.

  Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

  ΙΔΟΥ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ: ΑΛΒΑΝΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΣΚΕΠΑΡΝΙ

  ptomaΠρο δύο εβδομάδων, ευρέθη μέσα στο διαμέρισμα πρώτου ορόφου σε περιοχή της Μυκόνου, όπου κατοικούσε, το πτώμα ενός 49χρονου Έλληνα. Τελικώς, η δολοφονία εξιχνιάστηκε από την αστυνομία και φονιάς του 49χρονου Έλληνα απεδείχθη ότι ήταν ένας 19χρονος «κατατρεγμένος οικονομικός μετανάστης» από την Αλβανία.
  Ο νεαρός Αλβανός φονιάς, σκότωσε το θύμα του χτυπώντας τον στο κεφάλι με ένα σκεπάρνι κι έφυγε κλειδώνοντας την πόρτα. Ωστόσο, η αστυνομία τον ταυτοποίησε από ίχνη που είχε αφήσει στο σπίτι του 49χρονου και τον συνέλαβε στην Παιανία.
  Ο δράστης ευρέθη να έχει στην κατοχή του προσωπικά αντικείμενα του θύματος κι αφού οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου, ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια το στυγερό του έγκλημα.
  Να τον χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

  Η ΝΔ γλεντοκοπάει, οι Έλληνες πεθαίνουν

  Η ΝΔ γλεντοκοπάει, οι Έλληνες πεθαίνουν από εξαθλίωσηΟι υπηρέτες των ξένων εντολέων που διοικούν την Ελλάδα συνεχίζουν τα πάρτι και τις φιέστες την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται και αυτοκτονεί από τις τραγικές συνέπειες του μνημονίου.
  Σε πάρτι στο Μαρούσι βρέθηκαν ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης,  ο Μάριος Σαλμάς και η Άννα Καραμανλή για να γιορτάσουν μαζί με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη το όνομα της γυναίκας του Μαρίνας Πατούλη, δημοτικής συμβούλου στον Δήμο Αμαρουσίου. 
  Μάλιστα δεν έλειψαν και τα καβγαδάκια μεταξύ τους για το ποιος χαιρέτησε ποιον, ποια φοράει το καλύτερο φόρεμα και ποιος παίρνει τις καλύτερες πόζες για να φωτογραφηθεί.
  Την ίδια στιγμή οι ίδιοι υποτακτικοί της Μέρκελ ξεπουλούν την Εθνική μας περιουσία και υπογράφουν μνημόνια καταδικάζοντας τον Ελληνικό λαό σε οικονομική εξαθλίωση.

  ΜΠΑΧΑΛΟ Η ΧΩΡΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ (ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ)

  Του Θοδωρή Τσέλα.
  20702_diegoΟ αγώνας του λαού μας για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία πετάχθηκε στον κάδο των αχρήστων μετά την απόφαση των Παπανδρέου – Βενιζέλου – Σαμαρά – και όλων όσων ενέδωσαν και υπέγραψαν τα μνημόνια της συμφοράς του Ελληνικού Λαού – να δεχτούν ασυζητητί την Τρόϊκα και να της παραχωρήσουν εξουσίες, αντί να κάνουν λογιστικό έλεγχο και μονομερή άρνηση πληρωμής των ομολόγων με τα τοκογλυφικά επιτόκια.
  Έτσι μετά την Τρόϊκα, άνοιξε η όρεξη των αμερικανών που (μεταξύ μας) ποτέ δεν έφυγαν, παρά τις φανφάρες. Έτσι, νασου και οι βάσεις (του θανάτου).
  Βάση για μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Καστέλι της Κρήτης (ξανα)ζητούν οι Αμερικανοί. Η κυβέρνηση απάντησε πως θα το σκεφτεί, (ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΔΩΣΕΙ, ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ). Την βάση, λένε πως την θέλουν “για την αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας” κι άλλα κατασκοπευτικά και περίεργα, (που φυσικά δεν ευσταθούν). 
  Ο λαός μας το λέει μια χαρά “ενός κακού μύρια έπονται”. Και μην έχετε αμφιβολία πως τα χειρότερα είναι εμπρός μας, όπως εμπρός μας είναι και οι συνέπειες.. 
  Συνέπειες που θα αποτυπωθούν στα επόμενα χρόνια… Όταν το ξεπούλημα της ΔΕΗ, το ξεπούλημα του Ελληνικού, το ξεπούλημα του Αιγιαλού, των δασών και του αέρα που αναπνέουμε, το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου και όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών που συνιστούν ένα κράτος “ελεύθερο και ανεξάρτητο” ολοκληρωθούν. Όταν θα δούμε την Πελοπόννησο (το έχει ήδη ζητήσει επίσημα ο Τατούλης ως περιφερειάρχης) – μεταξύ άλλων περιοχών – ανεξάρτητη οικονομική ζώνη, κράτος εν κράτει, με δικούς της νόμους δουλοποίησης του εργατικού δυναμικού, να δέχεται επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη πληρώνοντας ως μηνιάτικο στους “εργαζόμενους” 170-200 ευρώ, με τους ΣαμαροΒενιζέλους να πανηγυρίζουν πως “καταπολέμησαν την ανεργία”, παροτρύνοντας μας να μετακομίσουμε σε αυτές τις “ζώνες” εαν θέλουμε να εργαστούμε και να μην χαρακτηριστούμε τεμπέληδες…
  Στην ερώτηση πως θα ζήσουμε με μηνιάτικο 200 ευρώ, όταν το σπίτι που θα πρέπει να νοικιάσουμε θα κοστίζει 200-300 ευρώ, θα μας λένε να νοικιάσουμε “7 νομά ένα δωμά”… 
  Μεγαλεία…
  Υ.Γ.: Το ενδεχόμενο να ψάχνουμε να κρυφτούμε από τους βομβαρδισμούς των εχθρών των αμερικανών που θα ρίχνουν στις βάσεις το αφήνω στην άκρη ως εφιαλτικό (αλλά δυστυχώς αληθινό) σενάριο… 

  40 χρόνια μετά τον "Αττίλα" οι ΗΠΑ νομιμοποίησαν με επίσημη δήλωση του State Department την εισβολή!

  Mε μία απλή δήλωση, σαράντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο οι ΗΠΑ νομιμοποίησαν πλήρως την Τουρκία και τον "Αττίλα" με μια τρομακτική, "αμερικάνικης" λογικής, δήλωση που συνέκρινε την ρωσική στάση στην Ουκρανία με την τουρκική εισβολή:
  "Στην Κύπρο δεν καταρρίπτονται (σ.σ.: από τους Τούρκους) αεροσκάφη. Είναι εντελώς διαφορετικό. Στην Κύπρο υπάρχει αποστολή καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών και μία συνεχιζόμενη διαδικασία υπό την αιγίδα αυτής της αποστολής"!
  Η δήλωση ανήκει στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και διατυπώθηκε από την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χάρφ, η οποία όταν ερωτήθηκε πώς οι ΗΠΑ θεωρούν εισβολή την περίπτωση της Κριμαίας και δεν ενοχλούνται από την εισβολή και κατοχή της Κύπρου απάντησε ψυχρά: "Είναι γελοίο να γίνονται τέτοιοι συλλογισμοί.
  Δεν είδα αεροσκάφη να καταρρίπτονται πάνω από την Κύπρο. Είναι εντελώς διαφορετικό. Στην Κύπρο υπάρχει αποστολή καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών και μία συνεχιζόμενη διαδικασία υπό την αιγίδα αυτής της αποστολής.
  Στην Ουκρανία γίνονται μάχες, ενώ στην Κύπρο η κατάσταση είναι διαφορετική για πολλούς λόγους και τα Ηνωμένα Έθνη ηγούνται της προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού. Δεν είναι με κανένα τρόπο συγκρίσιμες οι δύο υποθέσεις, δηλαδή της Κύπρου και της Ουκρανίας".
  Και συνέχισε λέγοντας: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν και τις δύο πλευρές ν’ αδράξουν την ευκαιρία για να επιτύχουν πραγματική και ουσιαστική πρόοδο, για μία διευθέτηση η οποία θα επανενώνει την Κύπρο ως διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
  Έχουμε διακηρύξει πως είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τα μέρη με όποιο τρόπο βρίσκουν χρήσιμο. Όμως, ξανά, είναι παντελώς διαφορετική περίπτωση από αυτή της Ουκρανίας"!
  Σε ότι αφορά το εάν θεωρεί ότι η πράξη της Τουρκίας, τον Ιούλιο του 1974, είναι εισβολή ή κάτι άλλο, η αναπληρωτής εκπρόσωπος απάντησε ως εξής: "Δεν θα ακολουθήσει το μονοπάτι της ιστορίας, αλλά θα δείξει το δρόμο προς τα εμπρός".
  Δηλαδή οι Τούρκοι είναι οι "καλοί" επειδή δεν "καταρρίπτουν αεροσκάφη"!
  Δηλαδή και νομιμοποίησε την τουρκική εισβολή και ανακήρυξε την Κυπριακή Δημοκρατία ως"διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία"!
  To τραγικό είναι ότι υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί (για την ακρίβεια η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής πολιτικής ελίτ, που πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν για να βρεθεί μια "δίκαιη λύση" στο Κυπριακό!
  Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν "τους έχει ψήσει το ψάρι στα χείλη" και με κάθε ευκαιρία επιτίθεται στις ΗΠΑ και προσωπικά στον πρόεδρο Μ. Ομπάμα. Αλλά οι Αμερικανοί σέβονται αυτόν που φοβούνται. Τις υποτελείς χώρες όπως την Ελλάδα τις μεταχειρίζονται σαν γιουσουφάκια...

  Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στον Πύργο (εικόνες)


  Ένας 35χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας τραυματίστηκε σοβαρά λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Σπιάντζα, κατά τη διάρκεια περιπολίας και μετάβασης σε περιστατικό που είχε κληθεί.
   
  Το ατύχημα συνέβη περίπου στη μια τα ξημερώματα, λίγο πριν λήξει η βάρδια της ΔΙ.ΑΣ. Δύο αστυνομικοί περιπολούσαν με τις μηχανές τους και κατευθύνονταν προς τη Σπιάντζα. Στη μεγάλη στροφή του Ενωσιακού γηπέδου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο ένας από τους δύο αστυνομικούς εξετράπη με τη μηχανή του της πορείας του και ανετράπη στο πρανές της οδού, περίπου τρία με τέσσερα μέτρα από το ύψος του δρόμου. 
   
  O συνάδελφος που ήταν μαζί του ειδοποίησε άμεσα το κέντρο της Α.Δ. Ηλείας και το ΕΚΑΒ που δεν είχε διαθέσιμο ασθενοφόρο στον Πύργο και μετέβη στο περιστατικό από την Αμαλιάδα.
   
  Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πύργου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής.