Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ενας απίστευτα επίκαιρος διάλογος 2500 χρόνων!!!


Δραματική επικαιρότητα, λόγω του χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, προσλαμβάνει η Ξυγγραφή, του Θουκυδίδη, σχετικά με ένα διάλογο των Αθηναίων και των κατοίκων της Μήλου. 

Είναι ο διάλογος ανάμεσα στον δυνατό και τον αδύνατο ανάμεσα στον άδικο και τον δίκαιο, που σχεδόν πάντα έχει την ίδια κατάληξη.


«Ξέρετε και ξέρουμε, ήταν το συμπέρασμα των πανίσχυρων Αθηναίων, ότι κατά την κρίση των ανθρώπων, το δίκαιο λογαριάζεται όταν υπάρχει ίση δύναμη για την επιβολή του, κι όταν αυτό δεν συμβαίνει, οι δυνατοί κάνουν ό,τι τους επιτρέπει η δύναμη τους κι οι αδύναμοι υποχωρούν και αποδέχονται...»

Ο διάλογος χρονολογείται γύρω στο 416 π.Χ., όταν οι Αθηναίοι εξεστράτευσαν πάνοπλοι στη Μήλο για να πείσουν τους κατοίκους τους να προσχωρήσουν στην Αθηναική Συμμαχία, κάτι που οι Μήλιοι δεν ήθελαν να αποδεχθούν.

Επέμειναν να μείνουν ανεξάρτητοι και ουδέτεροι στο μικρό νησί τους και τιμωρήθηκαν σκληρά.

Οι Αθηναίοι έσφαξαν όλους τους άνδρες, όλα τα γυναικόπαιδα τα πούλησαν ως δούλους και στην έρημη πια Μήλο εγκατέστησαν 500 Αθηναίους κληρούχους.

Ας παρακολουθήσουμε ένα μέρος του διαλόγου ανάμεσα στους Αθηναίους πρέσβεις και τους προκρίτους των Μηλίων:

Αθηναίοι: «Επειδή οι προτάσεις μας δε θα γίνουν προς το λαό, για να μην εξαπατηθεί το πλήθος ακούοντάς μας να εκθέτουμε, σε μια συνεχή αγόρευση, επιχειρήματα ελκυστικά και ανεξέλεγκτα (γιατί καταλαβαίνουμε πως αυτό το νόημα έχει το ότι μας φέρατε μπροστά στους λίγους), σεις οι συγκεντρωμένοι εδώ κάμετε κάτι ακόμη πιο σίγουρο. Μη μας απαντάτε και σεις μ’ ένα συνεχή λόγο αλλά σε κάθε σημείο που νομίζετε πως δε μιλάμε όπως είναι το συμφέρον σας, να μας σταματάτε και να λέτε τη γνώμη σας. Και πρώτα πρώτα πείτε μας αν συμφωνείτε με όσα προτείνουμε».

Μήλιοι: «Την καλή σας ιδέα να δώσουμε μεταξύ μας με ησυχία εξηγήσεις δεν την κατακρίνουμε, οι πολεμικές όμως ετοιμασίες που δεν είναι μελλοντικές, αλλά παρούσες ήδη, βρίσκονται σε φανερή αντίθεση με την πρότασή σας αυτή. Γιατί βλέπουμε ότι έχετε έρθει σεις οι ίδιοι δικαστές για όσα πρόκειται να ειπωθούν και ότι το τέλος της συζήτησης, σύμφωνα με κάθε πιθανότητα, θα φέρει σε μας πόλεμο, αν υπερισχύσουμε εξαιτίας του δίκιου μας και γι’ αυτό αρνηθούμε να υποχωρήσουμε, δουλεία αν πειστούμε».

Αθηναίοι: «Αν ήρθατε σ’ αυτή τη συνεδρίαση για να κάμετε εικασίες για τα μελλούμενα ή για τίποτε άλλο, κι όχι απ’ την τωρινή κατάσταση κι από όσα βλέπετε να σκεφτείτε για τη σωτηρία της πολιτείας σας, μπορούμε να σταματήσουμε, αν όμως ήρθατε γι’ αυτό, μπορούμε να συνεχίσουμε».

Μήλιοι: «Είναι φυσικό και συγχωρείται, στη θέση που βρισκόμαστε, να πηγαίνει ο νους μας σε πολλά, κι επιχειρήματα και σκέψεις. Αναγνωρίζουμε ότι η σημερινή συνάντηση γίνεται βέβαια για τη σωτηρία μας, κι η συζήτηση, αν νομίζετε σωστό, ας γίνει με τον τρόπο που προτείνετε».

Αθηναίοι: «Κι εμείς λοιπόν δε θα πούμε με ωραίες φράσεις μακρούς λόγους, που δεν πρόκειται να σας πείσουν, ή ότι δίκαια έχουμε την ηγεμονία μας, επειδή νικήσαμε τους Πέρσες, ή ότι τώρα εκστρατεύουμε εναντίον σας, επειδή αδικούμαστε, κι από σας ζητούμε να μη νομίσετε πως θα μας πείσετε λέγοντας ή ότι, ενώ είστε άποικοι των Λακεδαιμόνιων, δεν πήρατε μέρος στον πόλεμο στο πλευρό τους ή δε μας κάματε κανένα κακό.
Έχουμε την απαίτηση να επιδιώξουμε πιο πολύ να επιτύχουμε τα δυνατά από όσα κι οι δυο μας αληθινά έχουμε στο νου μας, αφού ξέρετε και ξέρουμε ότι κατά την κρίση των ανθρώπων το δίκαιο λογαριάζεται όταν υπάρχει ίση δύναμη για την επιβολή του κι ότι, όταν αυτό δε συμβαίνει, οι δυνατοί κάνουν ό,τι τους επιτρέπει η δύναμή τους κι οι αδύναμοι υποχωρούν κι αποδέχονται».

Μήλιοι: «Όπως εμείς ,τουλάχιστον νομίζουμε, είναι χρήσιμο (ανάγκη να μιλάμε γι’ αυτό, επειδή εσείς τέτοια βάση βάλατε στη συζήτησή μας, να αφήσουμε κατά μέρος το δίκαιο και να μιλάμε για το συμφέρον) να μην καταργήσετε σεις αυτό το κοινό καλό, αλλά να υπάρχουν, γι’ αυτόν που κάθε φορά βρίσκεται σε κίνδυνο, τα εύλογα και τα δίκαια και να ωφελείται κάπως αν πείσει, έστω κι αν τα επιχειρήματά του δε βρίσκονται μέσα στα πλαίσια του αυστηρού δικαίου. Κι αυτό δεν είναι σε σας λιγότερο συμφέρον από ό,τι σε μας, γιατί, αν νικηθείτε, θα μπορούσατε να γίνετε παράδειγμα στους άλλους για να σας επιβάλουν την πιο μεγάλη τιμωρία».

"ΗΝΙΟΧΟΣ 2015": Όλες οι Πολεμικές Μοίρες στον... αέρα - Συνεργασία με ισραηλινά F-16 και αμερικανικές δυνάμεις JTAC


Ολόκληρη η Πολεμική Αεροπορία θα «απογειωθεί» για μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις που θα διεξάγει στα τέλη Απριλίου και συγκεκριμένα το τελευταίο 10ήμερο του μήνα. Πρόκειται για την άσκηση «Ηνίοχος 2015» που θα είναι αναβαθμισμένη, διακλαδική και στην οποία θα συμμετάσχουν αεροπορικές δυνάμεις από το Ισραήλ και ειδικές δυνάμεις στην κατάδειξη στόχων από τις ΗΠΑ.   
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr στον «Ηνίοχο 2015» πρόκειται να συμμετάσχουν όλες οι Πολεμικές Μοίρες με 150 μαχητικά να βρίσκονται στον αέρα, όπως επίσης μεταφορικά αεροσκάφη και ελικόπτερα σε μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση της ΠΑ για τα ελληνικά δεδομένα.
 
Επιτελείς του ΓΕΑ αναφέρουν πως η άσκηση δε θα περιοριστεί στο «περιβάλλον» της εκπαίδευσης μάχης του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής  (ΚΕΑΤ), αλλά θα είναι ουσιαστικά μια γενική δοκιμή σε συνθήκες πλήρους προσομοίωσης μάχης του μηχανισμού μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.
 
Θα διεξαχθούν, επίσης, επί μέρους σενάρια με τη συνεργασία και μαχητικών αεροσκαφών F-16 του Ισραήλ που θα μετασταθμεύσουν σε ελληνική αεροπορική βάση (για λόγους ευνόητους δεν αποκαλύπτεται προς το παρόν από το defencenet.gr η βάση) αλλά και ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην κατάδειξη στόχων JTAC (Joint terminal attack controller).
 
Οι αμερικανικές αυτές δυνάμεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα αναπτυχθούν στην περιοχή της Λάρισας και με τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν θα συνεργαστούν με τα μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ αλλά και της Ισραηλινής Αεροπορίας στην εξουδετέρωση επίγειων στόχων μέσω της από εδάφους κατάδειξης τους.
 
Τώρα, όσον αφορά στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, θα συμμετάσχουν όλοι πρακτικά οι τύποι των αεροσκαφών και ελικοπτέρων της ΠΑ, ενώ θα υπάρξει και διακλαδική συνεργασία με ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.
 
Ήδη, τα τρία Γενικά Επιτελεία αλλά ιδιαίτερα αυτό της ΠΑ βρίσκονται σε πλήρη «συναγερμό» καθώς η προετοιμασία και μόνο πρόκειται να απαιτήσει χρόνο. Βέβαια, εκτός της καινοτομίας αυτής τη συγκέντρωσης, δηλαδή μεγάλου αριθμού μαχητικών –πρακτικά μονό όσα αεροσκάφη θα είναι σε καθήκοντα readiness και στα υπόστεγα για συντήρηση δε θα πάρουν μέρος σε αυτή λένε οι επιτελείς του ΓΕΑ- είναι τα απανωτά κύματα εξόδων των αεροσκαφών σε 24ωρη βάση.
 
Έτσι, όλες οι αποστολές θα είναι της τακτικής «hot seat» που σημαίνει πως το μαχητικό αμέσως μετά την επιστροφή του από μια έξοδο ανεφοδιάζεται, επανεξοπλίζεται σε χρόνους readiness και απογειώνεται ξανά με άλλο χειριστή.
 
Το καθαρά επιχειρησιακό κομμάτι της άσκησης πρόκειται να διαρκέσει τρεις έως και τέσσερις ημέρες και  πρόκειται να περιλαμβάνει πολλαπλά σενάρια μάχης, όπου εκτός των καθαρά εναερίων και ναυτικών προσβολών θα πραγματοποιηθούν ακόμη αποστολές CSAR, προσβολής στόχων εδάφους, ηλεκτρονικού πολέμου, συνάσκησης με αντιαεροπορικές μονάδες του Στρατού και πλοίων του Στόλου και όλα αυτά σε περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου.
 
Όπως είναι φυσικό, η άσκηση αυτή αποτελεί και ένα μήνυμα προς την πλευρά της Άγκυρας από μία εκ των καλύτερων αεροποριών του κόσμου, την Ελληνική.

Κρεσέντο οπαδικής βίας σε Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο

Η ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα σε οπαδούς ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Πυλαία έφερε διακοπή του τελικού στο κύπελλο χάντμπολ. «Ραντεβού» οπαδών ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο Αγρίνιο στο περιθώριο του final four στο βόλεϊ γυναικών σταμάτησε η ΕΛΑΣ..



Ο τελικός του χάντμπολ στην Θεσσαλονίκη βρισκόταν στο 17ο λεπτό, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 8-7, όταν οι οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο της Πυλαίας και πήραν θέση στο ένα πέταλο Μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισε η ανταλλαγή φωτοβολίδων, με τους διαιτητές να διακόπτουν τον τελικό.

Τον τελικό παρακολουθούσαν 2.500 περίπου οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και άρχισε χωρίς τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Η αστυνομία αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδό τους μετά την έναρξή του κι όταν οι 1.000 περίπου «κιτρινόμαυροι» οπαδοί εμφανίστηκαν στο ένα πέταλο, αμέσως άρχισε ο πόλεμος ανταλλαγής φωτοβολίδων.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων, αμέσως πήγαν κοντά στους οπαδούς και προσπαθούσαν να τους καθησυχάσουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά το γήπεδο εκκενώθηκε από τους οπαδούς και ο αγώνας συνεχίστηκε μπροστά σε άδειες εξέδρες.


Συλλήψεις μετά από μπλόκα σε μηχανοκίνητες «ορδές» οπαδών
Για αθλητική βία κα παράνομη οπλοκατοχή κατηγορούνται οκτώ άτομα, ηλικίας από 20 έως 33 ετών, τα οποία συνελήφθησαν στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει πάρει η Αστυνομία, με αφορμή τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδος βόλεϊ γυναικών, στο οποίο συμμετέχουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ηρακλής Κηφισιάς και Πανναξιακός.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες κινούνταν με αυτοκίνητα προς το Αγρίνιο, προκειμένου να παρακολουθήσουν έναν από τους δύο ημιτελικούς αγώνες.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων, κράνη, ξύλινα κοντάρια κ.α. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου εντοπίστηκε από αστυνομικούς, ομάδα περίπου 150 οπαδών, οι οποίοι είχαν σταθμεύσει περίπου 30 αυτοκίνητα έξω από το πανεπιστήμιο του Αγρινίου και μετέβαιναν πεζοί προς την πλατεία Δημοκρατίας.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για οπαδούς, οι οποίοι είχαν φθάσει στο Αγρίνιο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον δεύτερο ημιτελικό, χωρίς όμως να κατέχουν εισιτήρια. Η ομάδα των οπαδών περιορίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να απομακρυνθεί από την περιοχή.
Παράλληλα, έπειτα από λίγη ώρα, εντοπίστηκε σε περιοχή λίγο έξω από το Αγρίνιο, μία άλλη ομάδα οπαδών που επέβαιναν σε 32 αυτοκίνητα.

Και στη περίπτωση αυτήν, οι οπαδοί, οι οποίοι επίσης δεν κατείχαν εισιτήρια, αποχώρησαν από την περιοχή συνοδευόμενοι από τις αστυνομικές δυνάμεις,.
Όμως κατά τη διάρκεια του ελέγχου που προηγήθηκε στα αυτοκίνητα, βρέθηκαν σε δύο από αυτά, τρία ξύλινα κοντάρια οκτώ κράνη, κ.α.


Οι επιβαίνοντες στα δύο αυτοκίνητα, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αθλητική βία και παράνομη οπλοκατοχή.
Επίσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν οι αστυνομικοί στις περιοχές που κινήθηκαν οι ομάδες των οπαδών, βρέθηκαν 90 ξύλινα καδρόνια, έξι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και τρία δακρυγόνα.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

Ακραίος Εθνικισμός,Εθνική Αλβανίας με χρώμα ισλάμ


Η Εθνική Ποδοσφαίρου Αλβανίας λαμβάνει συμβουλές από ιμάμη πριν από τον αγώνα - Kombëtarja Shqiptare duke marrë këshilla nga imami para ndeshjes!


Καθώς αύριο γίνεται και ο αγώνας της Εθνικής Αλβανίας με αυτό της Αρμενίας στο Έλμπασαν Αρένα, μέρος της εθνικής ομάδας πήγε στο Δυρράχιο και βρήκε το χρόνο να μπει και να προσευχηθεί στο τζαμί της πόλης. 13 από αυτούς όπως φαίνεται από της φωτογραφίες έκαναν την καθιερωμένη προσευχή και έπειτα έβγαλαν και αναμνηστικές φωτογραφίες  με τους πιστούς. 
Αυτά μεταφέρονται από μέρος των ΜΜΕ στην Αλβανία. Στην ουσία συνεχίζεται έμμεσα η ισλαμοποίηση, η προβολή της εικόνας της Αλβανίας ως μια ισλαμική χώρα προοδευμένη. Επιπλέον με την πράξη αυτή πολλοί πολίτες Αλβανίας των άλλων θρησκευτικών πίστεων νοιώθουν κατά κάποιο τρόπο προσβεβλημένοι και έξω από μια τέτοια ομάδα η οποία θα έπρεπε να είναι πάνω από  όποιες διακρίσεις. 
Ένα άλλο γεγονός που συνδέεται με την εθνική ποδοσφαίρου της Αλβανίας είναι η απόδοση αλβανικής υπηκοότητας στον ιταλό προπονητή της εθνικής με σύντομες διαδικασίες. Αυτό από μόνο του αποτελεί πρόκληση γιατί ενώ αυτός έχει μόνο κερδίσει (οικονομικά) από την Αλβανία και δεν της έχει δώσει τίποτα του δίνουν την υπηκοότητα ενώ στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο που  μόνο έχει δώσει για είκοσι χρόνια και έχει εισπράξει βρισιές, συκοφαντίες και πόλεμο σε όλα τα επίπεδα δεν του δίνουν την υπηκοότητα. Το έχουμε ξαναπεί πως αυτό αποτελεί προσβολή για κάθε ορθόδοξο. Αλλά όπως πάει καλύτερα να μην του το δώσουν ποτέ γιατί ο Αρχιεπίσκοπος μας δεν βρίσκεται στο επίπεδο αυτών των ανθρώπων  και ούτε θα είναι ποτέ. 
Σ’ αυτή την χώρα τελικά μόνο η σιωπή αξίζει γιατί φαίνεται πως κανείς δεν  καταλαβαίνει, σχεδόν κανείς δεν έχει την μόρφωση και το πολιτισμό να καταλάβι. Αν ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έπαιρνε την υπηκοότητα η Αλβανία θα κέρδιζε τιμή από έναν άνθρωπο που ευλογεί, φωτίζει  ο Θεός και τιμά όλος ο κόσμος. 
Στην σειρά των γεγονότων που συνδέονται με την εθνική έρχεται να προστεθεί και το νέο τραγούδι από το σπόνσορα της εθνικής Digitalb-TopChannel. Ένα τραγούδι χαρακτηριστικό του ακραίου εθνικισμού με συνθήματα και εικόνες εθνικιστικές (όπως η ψευδο-σημαία που σηκώθηκε στον αγώνα Αλβανία – Σερβία). Για να προωθηθεί αυτό το έκτρωμα, έγινε χθες μια εκπομπή όπου τα χειροκροτήματα και η ζητωκραυγές συνοδεύονται από σλόγκαν όπως «Εθνική Αλβανία», «Μεγάλη Αλβανία».  Το εργοστάσιο παραγωγής εθνικού μίσους όπως η εταιρία που προαναφέραμε έχει επενδύσει για πολλούς λόγους στο μίσος. Κυρίως στο μίσος εναντίων της Ελλάδας και Σερβίας. Φυσικά αυτοί στοχεύουν στην δημιουργία πελατών, συγκεκριμένης νοοτροπίας, ιστορίας, αλήθειας που θα εξυπηρετήσει την ύπαρξη αυτού του κράτους αλλά όποιος υπηρετεί το μίσος καταστρέφει πρώτα τον εαυτό του. Τα ΜΜΕ στην Αλβανία δημιουργούν πολλά από τα προβλήματα στην χώρα αυτή αλλά το μεγαλύτερο θα το προκαλέσει το μίσος που εμπνέουν , η δημιουργία αβάσιμης εθνικής υπερηφάνειας, κενοδοξίας, γιατί τα μόνα καλά πράγματα που έκαναν οι αλβανόφωνοι τα έκαναν όσο καιρό εμπνέονταν, ζούσαν, σκέφτονταν ως έλληνες ορθόδοξοι δηλαδή εμπνέονταν από το Ελληνορθόδοξο πολιτισμό. Και φυσικά όσα έχουν και παινεύονται είναι έργα των ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού στην χώρα αυτή. 
Ο «τρελός» από την Κορυτσά.  

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

O βυζαντινός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ζ΄ για τα έθνη, τους ξένους και τις επιμειξίες.


O Κωνσταντίνος Ζ΄ Πορφυρογέννητος, γιος του αυτοκράτορα Λέοντος ΣΤ΄ του Σοφού, ήταν αυτοκράτορας της βυζαντινής αυτοκρατορίας τον δέκατο αιώνα (905-959 μ.Χ.). 
Ήταν μέλος της Μακεδονικής δυναστείας, μιας δυναστείας με πολύ ικανούς αυτοκράτορες που σταθεροποίησαν και επέκτειναν τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, δίνοντάς της νέα ώθηση μετά από τρεις αιώνες συρρίκνωσης των συνόρων της μετά τις κατακτήσεις του Ιουστινιανού. Ο Κωνσταντίνος Ζ΄ ήταν ο τέταρτος αυτοκράτορας της Μακεδονικής δυναστείας και λόγω του γεγονότος ότι πέρασε ένα μεγάλο μέρος της βασιλείας του ως συν-αυτοκράτορας, δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρός στην εκτελεστική εξουσία. Ήταν ωστόσο, ένας πολύ εξειδικευμένος διαχειριστής της και συχνά αναφέρεται ως «o λόγιος αυτοκράτορας», καθώς συνέλεξε και έγγραψε βιβλία, ενίσχυσε τις τέχνες, νοιάστηκε πολύ για την παιδεία του λαού και δη για την ανώτατη, έδινε μάλιστα και επίδομα στους φτωχούς φοιτητές και διέσωσε πολλά έργα του αρχαίου ελληνικού λόγου. Μια από τις μεγαλύτερες κληρονομιές του είναι το βιβλίο του “De Administrando Imperio” («Περί της Διοίκησης της Αυτοκρατορίας»), που γράφτηκε με την πρόθεση να δώσει στον γιο του Ρωμανό έναν οδηγό για το πώς να διοικήσει την αυτοκρατορία, τόσο όσον αφορά το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Μετά από ένα μεγάλο τμήμα που περιγράφει την ιστορία πολλών από τα έθνη γύρω από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ο Κωνσταντίνος Ζ΄ επισημάνει την κακή κατάληξη και την κηλιδωμένη κληρονομιά αυτών των αυτοκρατόρων που παραβίασαν τους κοσμικούς  και τους θρησκευτικούς νόμους και έθιμα στις σχέσεις τους με τους ξένους.



Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ζ΄, υπήρχαν τρία θανάσιμα αμαρτήματα που ένας βυζαντινός αυτοκράτορας μπορούσε να διαπράξει σε σχέση με τους ξένους λαούς.



1. να υπεξαιρέσει τα άμφια και τα κοσμήματα του Πατριάρχη, όπως με το να τα δώσει ως πολεμικές παραχωρήσεις ή να τα χρησιμοποιήσει για λόγους κοσμικούς για να εντυπωσιάσει τους αλλοδαπούς,

2. να δώσει το μυστικό του ελληνικού υγρού πυρός ή να επιτρέψει να κατασκευαστεί σε οποιαδήποτε πόλη που δεν είναι Χριστιανική,

3. να παντρευτεί ή να δώσει τον γιο του ή την κόρη του να παντρευτεί έναν αλλοδαπό, εκτός από τους Φράγκους, ιδιαίτερα ειδωλολάτρες του βορά ή μουσουλμάνους της ανατολής



Σε κάποιο σημείο, ο Κωνσταντίνος Ζ΄ μιλά για έναν αυτοκράτορα που παραβίασε τους νόμους αυτούς και πώς του ήρθε ένα κακό τέλος και κηλίδωσε την κληρονομιά του. Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι συνδέει το 3 με το 1. Ο Κωνσταντίνος Ζ΄ υποστηρίζει ότι ο Λέων IV παντρεύτηκε μια Χαζάρα, ενώ κοσμικές πηγές λένε ότι ο πατέρας του παντρεύτηκε μια Χαζάρα, καθιστώντας τον Λέοντα Δ΄ μισό-Χαζάρο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η επιρροή των Χαζάρων οδήγησε τον Λέοντα Δ΄  να άρπαξε ένα από τα κοσμήματα του Πατριάρχη από την Αγία Σοφία χωρίς άδεια και να το θέσει στο μέτωπό του σαν στέμμα, και τότε χτυπήθηκε από μια ασθένεια που τον σκότωσε τελικά. Ο Κωνσταντίνος Ζ΄ είναι σαφής: Η μίξη με ξένο οδηγεί σε θρησκευτική αμαρτία. Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση η πριγκίπισσα των Χαζάρων ειπώθηκε ότι είχε βαφτιστεί ορθόδοξη, αλλά αυτό δεν άλλαξε τίποτα. Ο Κωνσταντίνος Ζ΄ το θεωρούσε αυτό "επαρκή προειδοποίηση για να συγκρατήσει όποιον που είναι διατεθειμένος να μιμηθεί τις κακές πράξεις του."



Για να συνοψίσει την αρχή αυτή, ο Κωνσταντίνος Ζ΄ γράφει:



«Επειδή κάθε έθνος έχει διαφορετικά έθιμα και αποκλίνοντες νόμους και θεσμούς, οφείλει να εδραιώσει εκείνα τα πράγματα που είναι κατάλληλα για αυτό, και θα πρέπει να γίνονται και να ενεργούνται μέσα στο ίδιο έθνος οι σύνδεσμοι για την συντήρηση της ζωής του. Γιατί ακριβώς όπως κάθε ζώο με την δική του ράτσα ζευγαρώνει, γι’ αυτό είναι σωστό κάθε έθνος να παντρεύεται και να συνοικεί όχι με εκείνους από άλλες φυλές και γλώσσες, αλλά από την ίδια φυλή και γλώσσα. Γιατί εκ τούτου προκύπτει φυσικά η αρμονία της σκέψης (ομοφρονία) και η επικοινωνία μεταξύ τους και η φιλική συναναστροφή και η συμβίωση. Αλλά τα ξένα έθιμα και οι διαφορετικοί νόμοι είναι πιθανό, αντιθέτως, να προκαλέσουν έχθρες και έριδες και μίση και διαφωνίες, οι οποίες τείνουν να μην γεννήσουν φιλία και σύνδεση, αλλά έχθρα και διαίρεση».



«Έκαστον γαρ έθνος διάφορα έχον έθη και διαλλάττοντας νόμους τε και θεσμούς οφείλει τα οικεία κρατύνειν και από του αυτού έθνους τας προς ανάκρασιν βίου κοινωνίας ποιείσθαι και ενεργείν. Ώσπερ γαρ έκαστον ζώον μετά των ομογενών τας μίξεις εργάζεται, ούτω και έκαστον έθνος ουκ εξ αλλοφύλων και αλλογλώσσων, αλλ’ εκ των ομογενών τε και ομοφώνων τα συνοικέσια των γάμων ποιείσθαι καθέστηκεν δίκαιον».



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΝ, 13–29

«Εάν ποτέ κανένα έθνος απ’ τα άπιστα τούτα και άτιμα βόρεια φύλα ζητήσει να συμπεθεριάσει με τον βασιλέα των Ρωμαίων και ή να κάμουν νύφη την θυγατέρα του ή να δώσουν δικιά τους θυγατέρα για να γίνει γυναίκα του βασιλέως ή του διαδόχου, πρέπει με τέτοια λόγια συ και τούτη την παράλογη αξίωσή τους να αποκρούσεις, λέγοντας ότι: «Και γι’ αυτή την υπόθεση παραγγελία και διαταγή φοβερή και ξεκάθαρη του μεγάλου και αγίου Κωνσταντίνου έχει γραφή στην ιερή τράπεζα της οικουμενικής των Χριστιανών εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, να μη συμπεθεριάσει ποτέ ο βασιλεύς των Ρωμαίων με έθνος που διατηρεί διαφορετικά και ξένα έθιμα από τον Ρωμαϊκό χαρακτήρα και μάλιστα με αλλόπιστο και αβάπτιστο, παρά μόνο με τους Φράγκους, διότι μονάχα αυτούς εξαίρεσε ο μέγας εκείνος άνδρας, ο άγιος Κωνσταντίνος, γιατί κι αυτός από την γέννησή του βαστούσε από κείνα τα μέρη, εξ αιτίας του ότι υπήρχε μεγάλη συγγένεια και επιμιξία ανάμεσα στους Φράγκους και στους Ρωμαίους. Και γιατί προέτρεψε μόνο μ’ αυτούς να κάνουν ανταλλαγές γάμων οι βασιλείς των Ρωμαίων; Εξ αιτίας της προγονικής λαμπρότητος και ευγενείας των μερών και φυλών εκείνων. Με οποιοδήποτε δε άλλο έθνος να μη μπορούν να κάμουν τούτο, αλλά κείνος που θα τολμούσε να το κάμει να κρίνεται άγνωστος στις Χριστιανικές τάξεις και να παραδίδεται στο ανάθεμα, σαν παραβάτης των πατρικών εντολών και βασιλικών θεσμών».



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)
http://redskywarning.blogspot.gr/2015/03/o.html

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τούρκος ΥΠΑΜ: «Θα διεκδικήσουμε με στρατιωτικά μέσα τα 16 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο»

ΤΟ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΙΜΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;

Νέα θρασύτατη πρόκληση από την Τουρκία.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ισμέτ Γιλμάζ, με ομιλία του στη Βουλή έθεσε θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας 16 ελληνικών νησιών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και επεσήμανε πως η Άγκυρα θα διεκδικήσει αυτά τα νησιά ακόμη και με στρατιωτικά μέσα.

Οι ισχυρισμοί Γιλμάζ έρχονται σε συνέχεια της έγερσης θέματος από το τουρκικό Ινστιτούτο, «Τουρκία -21ος αιώνας», όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr και το οποίο αποτελεί το think tank της κυβέρνησης του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, όπως αναφέρει η εφημερίδα todayzaman.com στην ηλεκτρονική έκδοση της, μίλησε για αμφισβητούμενα ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές και συγκεκριμένα για «αρχιπέλαγος τουρκικών νησιών».

ismet_yilmaz

Δηλαδή, ο κ. Γιλμάζ γκριζάρισε όλο το νοτιοανατολικό Αιγαίο αμφισβητώντας το status quo των ελληνικών νησιών.

«Η Τουρκία συνεχίζει να απολαμβάνει την εδαφική κυριαρχία της σε μία σειρά από νησιά και νησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει από την Ελλάδα οριστικοποιηθεί», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και έκανε ακόμη πιο προκλητικές αναφορές χαρακτηρίζοντας τις διεκδικήσεις της Άγκυρας με τον όρο «EGAYDAAK».

«Η Ελλάδα έχει μόνο εκ των πραγμάτων και  προσωρινά, κανόνα κυριαρχίας πάνω στα νησιά με την ονομασία EGAYDAAK και η διοίκηση της εκεί δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα νησιά αυτά είναι έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας», είπε σε απάντησή του στους βουλευτές  της αντιπολίτευσης που αμφισβήτησαν την πολιτική του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν. 

TurkDeadXL_0

Μάλιστα, όταν ένας βουλευτής τον ρώτησε αν ο τουρκικός Στρατός έχει αναστείλει τις ναυτικές περιπολίες στα 16 νησιά που αμφισβητεί η Τουρκία, δεδομένης της συνεχούς παρουσίας ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον αέρα και πολεμικών πλοίων στη θάλασσα, ο Ισμέτ Γιλμάζ απάντησε ότι «η Τουρκία δεν έχει σταματήσει τις εδαφικές διεκδικήσεις της στα νησιά αυτά», υποστηρίζοντας (άκουσον άκουσον) πως «έμειναν εκτός του πεδίου εφαρμογής των συνθηκών με τις οποίες δόθηκαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τις Συνθήκες της Λωζάννης του 1923 και των Παρισίων του 1947.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κάνει το άσπρο μαύρο προκειμένου να στηρίξει τις αστήρικτες διεκδικήσεις του και το χειρότερο είναι πως καλλιεργεί ένα κλίμα στην τουρκική Βουλή σε βάρος της Ελλάδας και της κυριαρχίας της, αφήνοντας σαφέστατα μέσα από αναφορές του να φανεί πως η Άγκυρα θα διεκδικήσει τα 16 ελληνικά νησιά και με στρατιωτικά μέσα.

Αυτό, άλλωστε, δείχνει και η τουρκική προκλητική συμπεριφορά του τελευταίου διαστήματος, όπως και το πρόσφατο περιστατικό με την ΤΠΚ που έριξε άγκυρα ανατολικά του Αγαθονησίου σε μία πρωτοφανή ενέργεια η οποία δείχνει επιθετικότητα.

Κατά τα άλλα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο και κάποιους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού τους ενοχλούν τα συνθήματα των ΟΥΚάδων. Καμία δήλωση καταδίκης των τουρκικών προκλήσεων όμως δεν είδαμε.

Αλλά αυτό δεν το έπραξε ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Εξωτερικών, θα το πράξει τώρα ως υπό προθεσμία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας για την αμφισβήτηση των 16 νησιών έρχονται σε συνέχεια του τουρκικού Ινστιτούτου, «Τουρκία -21ος αιώνας» που όπως είχε αποκαλύψει προ 20ημέρου το defencenet.gr ξεκαθάριζε ότι «θα προχωρήσει άμεσα στη διεκδίκηση των απωλεσθέντων 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή».

U1GxeGf

Ποια είναι αυτά τα ελληνικά νησιά;

Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο νότια της Κρήτης, Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία «κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου και στενός φίλος του Ερντογάν καθηγητής πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο Ινστιτούτο θεωρείται το επίσημο think takn της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Τούρκοι λοιπόν επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα Ιμίων (έτσι ξεκίνησε και η κρίση του 1996) διεκδικώντας ελληνικό «ζωτικό χώρο». Αυτό αποδεικνύει η συμπεριφορά τους στο Αιγαίο με στοιχεία που δείχνουν ποιοτική αναβάθμιση της προκλητικότητάς τους.

Οι Έλληνες επιτελείς, ωστόσο, έχουν γνώση των κινήσεων της Τουρκίας και, όπως αναφέρουν, έχουν λάβει τα μέτρα τους ενισχύοντας την παρουσία του Ναυτικού κυρίως στο νοτιοανατολικά Αιγαίο αλλά και αυξάνοντας την ετοιμότητα μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ!!!Ο Έμπολα χτυπάει την Ελλάδα!!!ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

Οργανώνονται ήδη δύο μεγάλα κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας για τη νοσηλεία ασθενών με Έμπολα και δημιουργούνται εκεί χώροι αυστηρής απομόνωσης των ασθενών αυτών. Είναι αναπόφευκτη η εμφάνιση κρουσμάτων του Έμπολα και στην Ελλάδα. Αυτή είναι μία επίσημη προειδοποίηση από αρμόδιους επιστήμονες, καθώς ο φονικός ιός είναι φανερό ότι έχει ξεφύγει από τα υποσαχάρια αφρικανικά κράτη και ταξιδεύει ήδη σε όλο τον κόσμο.
Αργά ή γρήγορα και πάντως μέχρι τέλος του έτους, θα μας έρθει στην Ελλάδα και το ερώτημα είναι πόσο έτοιμη είναι η χώρα μας να αντιμετωπίσει αυτή την επιδημία, που ήδη θερίζει χιλιάδες ζωές και χαρακτηρίζεται πλέον επίσημα όχι σαν επιδημία, αλλά σαν μία παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση. Στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) μου έλεγε χθες ότι από προσομοιώσεις της εξάπλωσης της επιδημίας προβλέπεται ότι:
1. Μέχρι τέλος του 2015 θα έχουν ασθενήσει εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο.
2. Το πρόβλημα νοσηλείας τους θα είναι τεράστιο γιατί δεν υπάρχουν τόσα νοσοκομεία για την τοποθέτηση αυτών των ασθενών σε καραντίνα.
3. Το εμβόλιο δεν υπολογίζεται να βρεθεί πριν από τα μέσα του 2015.
4. Ο ιός, όσο θα βρίσκει ελεύθερο έδαφος και θα προχωρεί, θα μεταλλάσσεται συνεχώςδημιουργώντας πρόσθετες δυσκολίες για την αντιμετώπισή του.
Στην Ελλάδα ξεκίνησαν τώρα τα πρώτα βήματα για την προστασία της χώρας μας και την αντιμετώπιση του ιού. Το Σάββατο ομάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ πήγε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και έκανε ειδικό σεμινάριο στους αστυνομικούς πώς να ελέγχουν επιβάτες αεροπλάνων που έρχονται από τις υποσαχάριες χώρες της Αφρικής και κυρίως από τη Νιγηρία και τη Λιβερία μέσω άλλων σταθμών. Οδηγίες δόθηκαν και προς το Λιμενικό, για την ανίχνευση ναυτικών που έρχονται με καράβια, προερχόμενα από χώρες όπου υπάρχει η επιδημία και παράλληλα καταστρώθηκε σχέδιο για άμεσο έλεγχο κάθε λαθρομετανάστη που εισέρχεται στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Αιγαίου, που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία.
Οργανώνονται ήδη δύο μεγάλα κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας για τη νοσηλεία ασθενών με Έμπολα και δημιουργούνται εκεί χώροι αυστηρής απομόνωσης των ασθενών αυτών.
Και ενώ δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να υπάρχει πανικός στην Ελλάδα για το θέμα αυτό, βασική διαπίστωση των γιατρών και των στελεχών των υγειονομικών υπηρεσιών είναι ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει μεγάλα κενά στην αντιμετώπιση της επιδημίας και άρχισε ένας αγωνιώδης δρόμος ταχύτητας τις τελευταίες μέρες για να καλυφθούν αυτά τα κενά.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

. Καραϊσκάκης: «Ρώτησα τον μπούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...

Ο Καραϊσκάκης ήταν γενναίος, ζούσε για τη νίκη και όλοι είχαν να λένε για την αθυροστομία του. Γεννημένος το 1782 σε μια σπηλιά και αφού η μάνα του ήταν καλόγρια, τον ακολουθούσε πάντα η φράση: «Ο γιος της καλογριάς». 
Από νεαρή ηλικία έδειξε την επαναστατική του διάθεση. Φυσικά, έγινε κλεφτόπουλο και η επανάσταση τον βρήκε καπετάνιο. Ωστόσο, τον πρώτο καιρό της επανάστασης, δεν πήρε μέρος, γιατί πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως βρισκόταν σε συνεννόηση με τους Τούρκους, επειδή είχε θητεύσει στην αυλή του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος τον κατηγόρησε, πως είχε: «μυστικήν ανταπόκρισην (καπάκια) με τον Ομέρ Βρυώνη και ότι συμφώνησε… να του παραδώσει Μεσολόγγι και Αιτωλικό». Γρήγορα όμως, ο Καραϊσκάκης απάντησε με πράξεις στους επικριτές του. Έλαβε μέρος στην επανάσταση και διακρίθηκε για την αγωνιστικότητά, τις ηγετικές και στρατηγικές του ικανότητες. Ξεχώριζε όμως και για το πλούσιο υβρεολόγιό του. 
Το 1823, έστειλε την εξής απάντηση στον Μαχμούτ Πασά: «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω». Πέθανε τον Απρίλιο του 1827, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, μετά από τραυματισμό του σε μία συμπλοκή, στην περιοχή του σημερινού Φλοίσβου (Νέου Φαλήρου). Κανείς δεν είπε με βεβαιότητα ποιός τον πυροβόλησε. Έλληνας ή εχθρός; 
Πολλοί συγγραφείς-ερευνητές μιλούν για δολοφονία οργανωμένη από τον Μαυροκορδάτο, αλλά τα στοιχεία είναι ελλιπή. Ο Καραϊσκάκης, όταν τον ρώτησαν ποιος ήταν ο δολοφόνος του, αν κι ετοιμοθάνατος, φέρεται να είπε: «Ξέρω ποιος το ‘κανε. Ας ζήσω και θα μου κλάσει τον μπούτσον». 
Όταν ο Κολοκοτρώνης έμαθε τον θάνατο του Καραϊσκάκη, έκατσε και άρχισε να μοιρολογά «σαν γυναίκα». Ίσως τον Καραϊσκάκη να τον λάβωσε θανάσιμα χέρι εχθρού κι όχι Έλληνα, αλλά και μόνο η πίστη πολλών, πως σκοτώθηκε από ελληνικό όπλο, δείχνει πόσο βαθιά ήταν η αρρώστια του διχασμού, που στοίχισε πολύ στην επανάσταση και προφανώς μας στοιχίζει ακόμη.... 

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αφγανοί λαθρομετανάστες μετά την αντιρατσιστική πορεία βίαζαν επί πέντε ώρες 19χρόνη στα Πατήσια

 Απίστευτη καταγγελία από την εφημερίδα Μακελειό..του Στέφανου Χίου..που αξίζει να ερευνηθεί από τον Υπουργό κύριο Γιάννη Πανούση,για το αν ισχύει ή όχι..και να γίνουν οι σχετικές μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Η καταγγελία της εφημερίδας αναφέρει τα εξής..


-Σοκ στα Πατήσια: Αφγανοί λαθρομετανάστες βίασαν φύσει και παρά φύσει 19χρονη Ελληνίδα.

- Την ακινητοποίησαν μέσα σε ταξί. 

Ανατριχιαστικό ρεπορταζ. 
Δεν ανακοίνωσε το παραμικρό η ΕΛΑΣ...


ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ:

 “ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΜΕ ΒΙΑΖΑΝ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΒΙΝΤΕΟ. 

ΒΓΗΚΑ ΓΥΜΝΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ”.....

αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Στέφανος Χίος..