Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ 10-4-1826 Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Missolonghi.jpgΟι δυσβάστακτες πλέον συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων (λιμός, αρρώστιες κλπ.) καθώς και η νέα αποτυχία του Μιαούλη να προσεγγίσει το Μεσολόγγι προκάλεσαν απελπιστική κατάσταση μεταξύ των πολιορκημένων, οι οποίοι δεν έβλεπαν πια άλλη λύση από τη Έξοδο. Έτσι τη νύχτα της 10ηςΑπριλίου 1826 οργάνωσαν τις δυνάμεις τους σε τρία σώματα, υπό την αρχηγία του Νότη ΜπότσαρηΔημήτριο Μακρή και Κίτσο Τζαβέλα· στο μέσο του τριγώνου που θα σχημάτιζαν αυτές οι δυνάμεις, τοποθετήθηκαν τα γυναικόπαιδα. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αν και ανέλαβε να επιτεθεί από τις πλαγιές του Ζυγού, ελπίζοντας να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στους πολιορκητές, τελικά δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει την υπόσχεσή του, αφού οΙμπραήμ πληροφορήθηκε τα σχέδια των πολιορκημένων. Επομένως, όταν η ογκώδης μάζα των Ελλήνων ξεκίνησε στις δύο τα μεσάνυχτα την Έξοδο, με αρχηγό τον Αθανάσιο Ραζή- Κότσικα οι άνδρες του Ιμπραήμ και του Κιουταχή ήταν προετοιμασμένοι και οι ντάπιες (προμαχώνες) που είχαν οριστεί ως περάσματα των Μεσολογγιτών είχαν αποκλειστεί. Ο αιφνιδιασμός του Ιμπραήμ προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στην ελληνική πλευρά και ο άνισος αγώνας που επακολούθησε απέβη συντριπτικός για τους Έλληνες. Η πρωτοπορία ωστόσο του σώματος της Εξόδου προχώρησε, διασχίζοντας τις τουρκικές τάξεις κι φθάνοντας αποδεκατισμένη στις πλαγιές του Ζυγού και από εκεί στην Άμφισσα. Όσοι είχαν μείνει πίσω αναγκάστηκαν να αγωνιστούν σε φονικές οδομαχίες. Μεταξύ εκείνων που ξέφυγαν (1.300 μαχητές και περίπου εκατό γυναικόπαιδα) ήταν οι Νότης Μπότσαρης, Δημήτριος Μακρής, Κίτσoς Τζαβέλας, Χρήστος Φωτομάρας κ.α. Ανάμεσα στο πλήθος που επέστρεψε και σφιαγιάστηκε μέσα στην πόλη βρίσκονταν ο επίσκοπος Ρωγών Ιωσήφ (ο εκκλησιαστικός ηγέτης των πολιορκημένων), ο Γιάκομ Μάγερ, ο Μιχαήλ Κοκκίνης (τειχοποιός-αρχιτέκτων) και όσοι ανατινάχθηκαν μαζί με τον Χρήστο Καψάλη στις πυριτιδαποθήκες. Υπολογίζεται ότι εκείνη την ημέρα- Κυριακή των Βαϊων- πυρπολήθηκαν 2.000, άλλοι 3.000 σκοτώθηκαν από τους Τούρκους και άλλοι χίλιοι αιχμαλωτίσθηκαν.

Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Οι τζιχαντιστές του ISIS απειλούν ευθέως τους Έλληνες με θάνατο! 'Είμαστε στις χώρες σας, στις γειτονιές σας, στις πόλεις σας!'

Το ethnikismos.net δέχεται μεγάλη ηλεκτρονική επίθεση. Παράλληλα, έλαβε και μήνυμα με απειλές από ομάδα τζιχαντιστών χάκερς που πρόσκυται στο ISIS (Ισλαμικό Κράτος). Είναι το δεύτερο μήνυμα που λαμβάνει με απειλές.
Παράλληλα, νωρίτερα οι ίδιοι τζιχαντιστές κατάφεραν να χακάρουν γνωστή ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα, αφήνοντας μηνύματα μίσους ειδικότερα κατά των Ελλήνων και γενικότερα κατά των χριστιανών.
Το μήνυμα στην ιστοσελίδα λέει τα εξής:
"Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΧΕΙ ΧΑΚΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ CYBERJIHAD
Μάθαμε την σελίδα σας μέσω των ψεύτικων ειδήσεων που ανεβάζετε για το Ισλαμικό Κράτος. Θα της επιτεθούμε σύντομα, κατεβάζοντας την.
Το Ισλαμικό Κράτος θα σας σκοτώσει όλους, διεφθαρμένοι και αμαρτωλοί Δυτικοί, Έλληνες, Αμερικανοί, Βρετανοί! Θα πάρουμε τα κεφάλια των ανδρών σας, θα βιάσουμε και θα εξεφτελίσουμε τις γυναίκες σας και θα πάρουμε τα παιδιά σας!
Το Ισλάμ είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στον κόσμο, επειδή είναι η μόνη αληθινή θρησκεία. Όσο σκληρά και να μας ψάχνουν η αστυνομία και ο στρατός σας, είμαστε παντού, είμαστε στις χώρες σας, στις γειτονιές σας, στις πόλεις σας!
Δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε μέχρι όλος ο κόσμος να υπακούσει τις διαταγές του προφήτη μας! Δεν θα αφήσουμε τα όπλα μέχρι να μπει μια μαύρη σημαία στην κορυφή του Λευκού Οίκου
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ!
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!
ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ!"
Ακολουθεί το μήνυμα που έστειλαν στο ethnikismos.net μαζί με την απάντηση των Συναγωνιστών:
Ο ISIS έρχεται για σας Έλληνες Εθνικιστές.
Αγνοήσατε την προηγούμενη προειδοποίησή μας και συνεχίσατε την ισλαμοφοβική προπαγάνδα.
Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, σταματήστε τώρα, αλλιώς θα έχετε σοβαρές συνέπειες.

Η ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Να αποκαταστήσει η Αστυνομία την Ασφάλεια των πολιτών
Η Ελλάς εάλω… Η χώρα «πέφτει» εκ των έσω… Από τους ίδιους του Έλληνες. Μπορεί τα Μνημόνια να έχουν οδηγήσει σε οικονομική χρεοκοπία και διατάραξη της κοινωνικής συνοχής, ωστόσο την ταφόπλακα στην Ελλάδα την βάζουν οι ίδιοι οι Έλληνες.
Την στιγμή που υποτίθεται ότι η χώρα μας, θα πρέπει ενωμένη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα, ένα τσούρμο αναρχικών ανακατεμένων με παρακρατικούς, αποδεικνύουν ότι η χώρα παραμένει ένα σύγχρονο προτεκτοράτο. Μια σύγχρονη μπανανία…
Κρίσιμα ζητήματα καθοριστικά για την πορεία της χώρας μας στα πολλά επόμενα χρόνια επιβάλλουν, όσο ποτέ στο παρελθόν, την ανάγκη σταθερότητας και πολιτικής ομαλότητας. Αφορούν καίριας σημασίας άξονες για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, την ανάπτυξη και την αναβάθμιση των θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή μιας επώδυνης πορείας για έξοδο από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση. Οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες, εξαιτίας της ανωριμότητας του πολιτικού συστήματος του χτες. Η Ελληνική Αστυνομία έχει χρέος να αποκαταστήσει την Ασφάλεια των πολιτών.
Την στιγμή που η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού, τις τελευταίες ημέρες όλοι Έλληνες έχουμε γίνει μάρτυρες της διαμάχης των συνιστωσών του κυβερνόντος κόμματος. Την ίδια στιγμή στην δεξιά πλευρά επιβεβαιώνεται η πλήρης κυριαρχία της αριστεράς, με την mainstream εκδοχή αυτής.
Γιατί; Μα γιατί οι δεξιοί, ειδικά στην Ελλάδα είναι γαλουχημένοι με το αριστερίστικο πνεύμα που κατάφερε να επιβληθεί στις ελίτ από τις οποίες προέρχονταν οι πολιτικοί της. Και επιπρόσθετα η αποκοπή της δεξιάς από οτιδήποτε «εθνικό» δημιούργησε ανθρώπους που δεν νοιώθουν ουδεμία σύνδεση με τον κορμό του έθνους. Τα παραδείγματα πολλά. Αρκεί να κοιτάξει κανείς σήμερα στα ανώτατα αξιώματα της χώρας…
Επί του προκειμένου μόλις λίγες μέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης ήρθε το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα Τα Νέα να ταράξει ξανά τα νερά στις τάξεις της κυβέρνησης. 

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΟΙ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ

DISTOMOAPRΤο Δίστομο επισκέφθηκαν σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στην πρώτη από μία σειρά οργανωμένων προσκυνηματικών επισκέψεων Τιμής και Μνήμης σε Τόπους Μαρτυρίου -χωριών και κωμοπόλεων που υπέστησαν Ολοκαυτώματα από τη ναζιστική θηριωδία.

Το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο αφορά τους σπουδαστές όλων των Στρατιωτικών Σχολών, τελεί υπό την πολιτική εποπτεία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα. Ξεκίνησε δε ενόψει της αποφράδας επετείου της εισβολής των Γερμανών ναζί στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941, όπως και της επερχόμενης επετείου της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη στις 8-9 Μαΐου 1945.

Στην επίσκεψη στο Δίστομο συμμετείχε 100μελές τμήμα τεταρτοετών της ΣΣΕ, με επικεφαλής τον Διοικητή της Σχολής, Υποστράτηγο Δημήτρη Ρέσκο. Οι Ευέλπιδες κατέθεσαν στεφάνι στο Λόφο του Μαυσωλείου, τιμώντας τη μνήμη των 218 Διστομιτών αμάχων που εσφάγησαν στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Παρακολούθησαν επίσης σεμινάριο ιστορικής ενημέρωσης για τη Σφαγή του Διστόμου. Παράλληλα, με οικοδεσπότη τον Γιάννη Γεωργάκο, Δήμαρχο Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας, επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού με φωτογραφίες και ντοκουμέντα της Σφαγής.

Ένα ακόμα 100μελές τμήμα τεταρτοετών της Σχολής Ευελπίδων προγραμματίζεται να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα στις 17 Απριλίου. Ακόμα, σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) πρόκειται να επισκεφθούν στις 20 Απριλίου το Δίστομο και στις 27 Απριλίου τα Καλάβρυτα.