Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ, ΕΝΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ!

kypros
Βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε ο μικρότερος σε ηλικία αγνοούμενος της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο: πρόκειται για τον Ανδρέα Κυριάκου, ένα βρέφος έξι μηνών, το οποίο δολοφονήθηκε μαζί με την μητέρα, τις θείες και τη γιαγιά του. Η κηδεία του, όπως και των υπολοίπων μελών της οικογένειάς του, θα τελεστεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. από τον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας.
Δίπλα από τα λείψανα του βρέφους, υπήρχε η πιπίλα του, για να μαρτυρά την απανθρωπιά των δολοφόνων!  Μαζί με τα λείψανα του βράφους, βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν αυτά της μητέρας του Αγγελικής, των αδελφών της, Σούλας  Θεμιστοκλέους μόλις 11 ετών, Μάρως Θεμιστοκλέους 19 ετών, Θεμιστούλας  Θεμιστολέους 21 ετών, καθώς και της μητέρας των κοριτσιών, Ελένης Θεμιστοκλέους, όλων από το Τραχώνι Κυθραίας.
κυπρος
Ο θείος του μικρού Ανδρέα, Παναγιώτης, θυμάται τα γεγονότα όπως τα έζησε την ημέρα της εξαφάνισης των μελών της οικογένειάς του τον Αύγουστο του 1974: «Τρέχαμε να εγκαταλείψουμε το Τραχώνι με κατεύθυνση το Παλαίκυθρο εννέα άτομα. Εγώ και ο πατέρας μου ήμασταν στον δρόμο και οι υπόλοιποι μέσα στο χωράφι σε απόσταση περίπου μιας σκάλας. Ερχόταν μια άμαξα με τρακτέρ και με τον πατέρα μου φωνάξαμε και στους υπόλοιπους να έρθουν να ανέβουν στην καρότσα για να φύγουμε όλοι μαζί. Εκείνη την ώρα ήρθε ο ξάδελφός μου και μας είπε ότι ο πατέρας του ήταν τραυματισμένος στο πόδι. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και είδαμε και άρματα μάχης στον δρόμο της Αμμοχώστου. Μετά από εκείνη τη στιγμή δεν ξέραμε τι έγινε. Ο οδηγός του τρακτέρ μάς οδήγησε στον Λυθροδόντα και από τότε προσπαθούσαμε να μάθουμε τι απέγιναν. Όταν αφήνονταν ελεύθεροι οι αιχμάλωτοι, πηγαίναμε και ρωτούσαμε αν ήξερε κάποιος τι συνέβη, αλλά δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε, μέχρι που εντοπίστηκαν τα λείψανα».
Τα οστά εντοπίστηκαν στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Αμμοχώστου κοντά στο χωριό Τραχώνι και οι εκταφές έγιναν σε δύο φάσεις. Αρχικά βρέθηκε αριθμός οστών και στη συνέχεια το συνεργείο ανέστειλε την εκσκαφή. Ωστόσο, επανήλθε σε μεταγενέστερο στάδιο και εντόπισε και τα υπόλοιπα λείψανα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου