Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

«Κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου το CNN: Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται μια ανάσα από την Κρήτη

Την πόλη Ντέρνα στο βορειότερο σημείο της Λιβύης έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, κάτι που σημαίνει πως βρίσκονται, πλέον, σε απόσταση αναπνοής από την Κρήτη.

Αυτή την ανησυχητική είδηση μεταφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, το οποίο μεταδίδει ότι οι ισλαμιστές έχουν καταλάβει την πόλη που απέχει μόλις 200 μίλια από την Κρήτη εκμεταλλευόμενοι το πολιτικό χάος που επικρατεί στην περιοχή.

Η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους κυματίζει σε κυβερνητικά κτίρια, ενώ, οι τζιχαντιστές έχουν επεκτείνει την παρουσία τους στην περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές από τη Λιβύη, τις οποίες επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο, η ομάδα που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος και έχει καταλάβει την Ντέρνα, αποτελείται από 800 περίπου μαχητές, ελέγχει έξι στρατόπεδα, αλλά και μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στα Πράσινα Ορη, όπου εκπαιδεύονται τζιχαντιστές.


Οι δυνάμεις του βραχίονα του ISIS στην χώρα ενισχύθηκαν από την επιστροφή περίπου 300 Λίβυων ισλαμιστών μαχητών από την Συρία και το Ιράκ.

«Η Ντέρνα δείχνει ακριβώς όπως και η Ράκα, η πόλη που βρίσκεται το αρχηγείο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία» τόνισε ένας πρώην μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου