Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΟΙ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ

DISTOMOAPRΤο Δίστομο επισκέφθηκαν σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στην πρώτη από μία σειρά οργανωμένων προσκυνηματικών επισκέψεων Τιμής και Μνήμης σε Τόπους Μαρτυρίου -χωριών και κωμοπόλεων που υπέστησαν Ολοκαυτώματα από τη ναζιστική θηριωδία.

Το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο αφορά τους σπουδαστές όλων των Στρατιωτικών Σχολών, τελεί υπό την πολιτική εποπτεία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα. Ξεκίνησε δε ενόψει της αποφράδας επετείου της εισβολής των Γερμανών ναζί στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941, όπως και της επερχόμενης επετείου της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη στις 8-9 Μαΐου 1945.

Στην επίσκεψη στο Δίστομο συμμετείχε 100μελές τμήμα τεταρτοετών της ΣΣΕ, με επικεφαλής τον Διοικητή της Σχολής, Υποστράτηγο Δημήτρη Ρέσκο. Οι Ευέλπιδες κατέθεσαν στεφάνι στο Λόφο του Μαυσωλείου, τιμώντας τη μνήμη των 218 Διστομιτών αμάχων που εσφάγησαν στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Παρακολούθησαν επίσης σεμινάριο ιστορικής ενημέρωσης για τη Σφαγή του Διστόμου. Παράλληλα, με οικοδεσπότη τον Γιάννη Γεωργάκο, Δήμαρχο Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας, επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού με φωτογραφίες και ντοκουμέντα της Σφαγής.

Ένα ακόμα 100μελές τμήμα τεταρτοετών της Σχολής Ευελπίδων προγραμματίζεται να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα στις 17 Απριλίου. Ακόμα, σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) πρόκειται να επισκεφθούν στις 20 Απριλίου το Δίστομο και στις 27 Απριλίου τα Καλάβρυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου