Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ο Τούρκος παρακρατικός Perinçek συγχαίρει τον Έλληνα Υπουργό Φίλη για τη δήλωσή του για μη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Nouvelles dArménie
Ο Dogu Perincek, ηγέτης του τουρκικού Εργατικού Κόμματος Ταλάτ Πασά, μετά τη διαφορά του με την Ελβετία, είχε ορκιστεί να καταργήσει τον ελληνικό νόμο σχετικά με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Εξάλλου, είχε βροντοφωνάξει: «Περιμένετε, ερχόμαστε στην Αθήνα!».
Ως εκ τούτου, τον άκουσαν εν μέρει... αλλά για τους Έλληνες του Πόντου, όταν ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας Νίκος Φίλης, υποστήριξε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι δεν υπήρχε καμιά γενοκτονία που να αφορά τους Έλληνες του Πόντου.
Με αυτή την άκαιρη δήλωση ενός αριστερού υπουργού, πρώην κομμουνιστή, η εφημερίδα Aydinllik ανέφερε ότι ο κ Perinçek πανηγύρισε περήφανος και επαίνεσε τον Φίλη επειδή μίλησε «στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των ιστορικών γεγονότων».

Στον απόηχο, ο πρόεδρος της επιτροπής Ταλάτ Πασά, έσπευσε να δηλώσει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Τουρκία τις επόμενες ημέρες. 

Επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα καλέσει να καταργηθεί ο νόμος του 1994 για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου