Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ' ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ; > Αντίστροφη μέτρηση για το «big brother» φακέλωμα όλων των Ελλήνων > Μέχρι τις 31 Μαρτίου «θα έχει φακελωθεί» κάθε πολίτης

Μέχρι τις 31 Μαρτίου «θα έχει φακελωθεί» κάθε πολίτης –
Καταγράφονται πληρωμές 15.000 ευρώ και άνω, λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ 1.000 ευρώ, ΔΕΗ και κινητά τηλέφωνα.
Τα πλήρη στοιχεία για ό,τι εισέπραξαν και ό,τι πλήρωσαν το 2013 μέσω τραπεζών ή σε επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης, θέλει να έχει συγκεντρώσει μέχρι τις 31 Μαρτίου το υπουργείο Οικονομικών.
Με απόφαση Θεοχάρη το υπουργείο Οικονομικών ζητά αναλυτικά στοιχεία ανά ΑΦΜ για να γίνουν εκτεταμένες διασταυρώσεις και να εντοπιστούν κρυφά εισοδήματα, ακινήτων που έχουν δηλωθεί σαν «κενά» ή κάθε άλλο μελλοντικό έλεγχο της εφορίας κατά τα επόμενα 6 έτη που θα τηρούν τα στοιχεία στο αρχείο της ΓΓΠΣ.

Συγκεκριμένα το ΥΠΟΙΚ ζητά:

1. Από τις τράπεζες:

-Το ποσό των πιστωτικών και χρεωστικών τόκων καταθέσεων και repos που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος, καθώς και το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε, με τα στοιχεία των δικαιούχων/ συνδικαιούχων, όπως όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ και ημερολογιακό έτος αναφοράς.

-Στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι εμφανίζουν συνολική ετήσια κίνηση χρέωσης και πίστωσης αθροιστικά μεγαλύτερη των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

-Ποσά με υπόλοιπα αρχής και τέλους κάθε χρήσης της αξίας χαρτοφυλακίου συνολικής αξίας μεγαλύτερης από 100.000 ευρώ.

-Συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα με έδρα εκτός Ελλάδας. Μεταξύ άλλων ζητούνται το πλήθος συναλλαγών καρτών που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα βάση της ημερομηνίας συναλλαγής από την Τράπεζα, ακόμα και οι επιστροφές (ακυρώσεις) αλλά και η Αξία συναλλαγών καρτών σε ευρώ που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα βάση της ημερομηνίας συναλλαγής από την Τράπεζα.

-Μεταφορές πίστωσης, εμβάσματα, άμεσες χρεώσεις και τραπεζικές επιταγές πελατών τους (φυσικών και νομικών προσώπων) για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό,

-Εισπράξεις συμβεβλημένων με αυτά επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικών καρτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου