Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ηρωοποιήσαμε και το κάθαρμα: Ερχονται συλλήψεις σωφρονιστικών για τον θάνατο του βαρυποινίτη δολοφόνου 3 ατόμων

Ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή της Άμφισσας

Ένα βήμα πριν τη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό και τον θάνατο Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, βρίσκονται οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή της Άμφισσας, που χειρίζεται την έρευνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», το βράδυ της Δευτέρας είχαν ήδη εντοπιστεί στοιχεία που να συνδέουν τον ξυλοδαρμό με άτομα από τις φυλακές Νιγρίτας.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν σε πολύωρες καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών, φρουρών και μαρτυρίες δεκάδων ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο στη «διαδρομή» του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, το δικαστήριο και το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, μέχρι το του κελί, στις φυλακές Νιγρίτας.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ιλία Καρέλι, ο οποίος είχε δολοφονήσει τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου στις 25 Μαρτίου, ξυλοκοπήθηκε αγρία από τουλάχιστον δέκα άτομα στις φύλακες πριν μπει στο κελί του.

Πηγή από την ιατροδικαστική υπηρεσία που μίλησε στην εφημερίδα είπε ότι δεν έχει συνταχθεί ακόμα η έκθεση νεκροψίας και νεκροτομής, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων. Ωστόσο, οι ιστολογικές που θα καθυστερήσουν περίπου μια εβδομάδα, αναμένεται να αποδείξουν αν ένα σημάδι που υπάρχει στο χέρι του νεκρού προέρχεται από εκκένωση ηλεκτρισμού.

Αν και τα μέχρι στιγμής στοιχεία «δείχνουν» ότι ο Καρέλι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, ωστόσο, οι αρχές θέλουν να δουν πόσο βάναυσα ξυλοκοπήθηκε κι αν ο θάνατος του προήλθε -εκτός από τα χτυπήματα- και από ηλεκτροσόκ.

Σημειώνεται ότι το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου