Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Πολεμικές ιαχές από Τουρκία: "Θα κάνουμε έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ με χρήση όπλων αν απαιτηθεί"


ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

Η Άγκυρα απειλεί τη Λευκωσία με πολεμικές επιχειρήσεις προκειμένου να κάνει κτήμα της μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ. Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ μίλησε ευθέως για δεύτερη «εισβολή», αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου με στόχο τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, ενώ αυτό ήταν και το μήνυμα που εξέπεμψε και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας μετά από 10 ώρες συνεδρίασης.

Σε ανακοίνωση του το Συμβούλιο Ασφαλείας αναφέρει πως «η Άγκυρα θα προστατεύσει με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της εντός της υφαλοκρηπίδας της και τις περιοχές που την εξουσιοδότησε το ψευδοκράτος για να διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου στη Κυπριακή ΑΟΖ».
Θεωρεί δηλαδή κυριαρχία της την Κυπριακή ΑΟΖ και μιλάει για προάσπιση της. Το κάνει πιο σαφές ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
«Όλες οι πηγές που υπάρχουν ή θα υπάρξουν στο νησί ανήκουν σε ολόκληρο το νησί. Επομένως η Τουρκία δεν αποδέχεται η ελληνοκυπριακή διοίκηση, η οποία έχει στο χέρι την ένταξη (στην ΕΕ) ολόκληρου του νησιού, να διεκδικεί όλες τις πηγές του νησιού ενώ επικρατεί επί του μισού» ήταν η δήλωση του Βολκάν Μποζκίρ από την Άγκυρα.
Δεν έμεινε όμως εκεί ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Υιοθέτησε μία πολεμική ρητορική λέγοντας πώς «θα στηρίζουμε οπωσδήποτε ότι όλες οι πηγές του νησιού ανήκουν σε ολόκληρο το νησί. Μέχρι να γίνει αυτό, θα εκφράζουμε την άποψή μας με τον πιο ισχυρό και σαφή τρόπο».
Ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Η δύναμη των όπλων και η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας στην περιοχή. Άλλωστε, έχει δείξει τις προθέσεις της στέλνοντας συνοδεία πολεμικών πλοίων και υποβρυχίου το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» να κάνει έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, λίγα μίλια ανοιχτά της Λάρνακας, ενώ φρεγάτες επιτηρούν από απόσταση πέντε μιλιών το γεωτρύπανο στο «οικόπεδο 9».
Για να ενισχύσει δε τη θεωρία του ο κ. Μποζκίρ, που βασίζεται στον τουρκικό επεκτατισμό και καμία σχέση δεν έχει με το διεθνές δίκαιο ή έστω κάποια έννοια αυτού, επισημαίνει πώς «αυτοί που αποδέχονται την ύπαρξη ενός νησιού Κύπρος, το οποίο βρίσκεται 40 μίλια από την Τουρκία, δεν πρέπει να παραβλέπουν ότι υπάρχει και μια τεράστια Τουρκία, η οποία κοιτάζει προς τη Μεσόγειο και έχει ΑΟΖ».
Πιο σαφή την αμφισβήτηση της Κυπριακής ΑΟΖ δεν θα μπορούσε να την κάνει ισχυριζόμενος μάλιστα πώς η ΑΟΖ πρέπει να καθοριστεί μέσα από αμοιβαία συμφωνία με την Τουρκία. Δηλαδή, η Άγκυρα ζητά από τη Λευκωσία να την κάνει συνέταιρο στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχει μέσα στο «σπίτι» της. Διαφορετικά την απειλεί με πόλεμο.
Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η Άγκυρα έχει διαθέσεις κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή προκειμένου να πετύχει ότι περισσότερο μπορεί στη μοιρασιά των υδρογονανθράκων της Κυπριακής ΑΟΖ που είναι και η βασική της στόχευση.

ΣΚΑΤΟΓΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ΒΙΑΖΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ

Aχαΐα: Ο παπούς βίαζε τα εγγόνια του 6 και 4 ετών
Ο παππούς κατηγορείται για ασέλγεια, βιασμό και αποπλάνηση των δύο εγγονιών του, ενός 4χρονου κοριτσιού κι ενός 6χρονου αγοριού. 
Πρόκειται για έναν 82χρονο από χωριό της Δημοτικής Ενότητας Λευκασίου Αχαΐας που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία με την αποκάλυψει αυτή.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλα αυτά εκτυλίσσονταν από τον Δεκέμβριο του 2006 έως τις 23 Ιουλίου του 2008.

Τη δράση του παππού αποκάλυψε ο γιος του, ο οποίος έπιασε επ αυτοφώρω τον ηλικιωμένο να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης του. Μάλιστα τα εγγόνια δέχονταν απειλές από τον παππού ότι θα τα σκότωνε εάν μιλούσαν.

Η υπόθεση έφτασε εκ νέουν στο ακροατήριο. Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας δεν μείωσαν την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης των 25 ετών.

"Δεν μπόρεσα να πιστέψω ότι αυτό που έβλεπα ήταν αλήθεια" είπε στους δικαστές ο πατέρας των παιδιών.

Μετά το επεισόδιο ο ηλικιωμένος έφυγε από το χωριό και πήγε να μείνει στο Αίγιο.

Σε βάρος του υποβλήθηκε μηνυση μετά τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε προβεί στις πράξεις που αναφέρονταν στο 
κατηγορητήριο. 

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Συλλήψεις για κλοπή ρεύματος στην Αλίαρτο

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ROMA , για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, στην Αλίαρτο Βοιωτίας

Είχαν προβεί σε αυτοσχέδια σύνδεση καλωδίων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, από στύλο χαμηλής τάσεως της ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία κατέληγαν στις οικίες τους

Στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών ελέγχων από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικής Βοιωτίας, με σκοπό την αποτροπή διάπραξης παραβατικών συμπεριφορών και ειδικότερα την πρόληψη και καταστολή περιπτώσεων κλοπών, συνελήφθησαν χθες (23-10-2014) το πρωί στην Αλίαρτο Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί ROMA , ηλικία 26 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος .

Ειδικότερα χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Αλίαρτου και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, μετέβησαν μαζί με συνεργείο τεχνικών υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ, σε οικισμό ROMA στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν προβεί σε αυτοσχέδια σύνδεση καλωδίων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μήκους (130) μέτρων, από στύλο χαμηλής τάσεως της ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία κατέληγαν στις οικίες τους.

Τα ανωτέρω καλώδια αποσυνδέθηκαν με ασφαλή τρόπο από αρμόδιους υπάλληλους της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ η απώλεια σε κιλοβατώρες και η συνεπακόλουθη οικονομική ζημιά που υπέστη η εταιρεία, δεν έχει μέχρι στιγμής προσδιοριστεί.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς. 

ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΕΝ ΕΤΗ 2014!!!!!!!!!!!!!
Αλίαρτος Βοιωτίας ο δήμος με έκταση 257.000 στρέμματα και με πληθυσμό 12.000 κάτοικων ο μόνος δήμος σε όλη την επικράτεια της Ελλάδος που δεν έχει αστυνομικό τμήμα αλλά εν έτη 2014 να έχει αστυνομικό σταθμό  
Λόγο της τεράστιας προσέλευσης γύφτων-ρομα ο Αλίαρτος αρχίζει και παρουσιάζει τεραστία ποσοστά εγκληματικότητας των (μικρών εγκλημάτων) ληστείες-ναρκωτικά-ξυλοδαρμοί-κλοπές ρεύματος κλπ
Από το 2013 με την τελευταία επιχείρηση της αστυνομίας που έγινε στον Αλίαρτο η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατά 30% με πρώτο  της κλοπές αυτοκινήτων και δεύτερο της ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων και φυσικά η συνεχόμενη αύξηση των ναρκωτικών η απάντηση της αστυνομίας και του δήμου σε αυτό το κύμα εγκληματικότητας είναι να μην γίνεται καμία σύλληψη αν και υπάρχουν καταγγελίες των κατοίκων οι υποσχέσεις του κράτους για περισσότερη αστυνόμευση και δημιουργία Α.Τ στον Αλίαρτο δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ  ακούμε υποσχεσεις πολλα χρονια τωρα για αστυνομικο τμημα και δεν εχει γινει απολυτος τιποτα ουτε από τον πρωην δημαρχο αλλα ουτε και από τον νυν δημαρχο κυριο Ντασιωτη
Ερωτήσεις προς τον δήμαρχο Αλίαρτου Κ Γιώργο Ντασιωτη
1)ποτέ θα δημιουργηθεί επιτέλους αστυνομικό τμήμα
2)τι  προτίθεστε να κάνετε με την αυξανόμενη προσέλευση ρομα-γυφτων
3)τι προτίθεστε να κάνετε για την αλλαγή κτιρίου αστυνομικού σταθμού Αλίαρτου

4)και γενικός τη προτίθεστε να κάνετε  με την αυξανόμενη εγκληματικότητα στο Δήμο Αλίαρτου-Θεσπιών

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Οι ισλαμοπαράφρονες Αλβανοί αποθεώνουν τον φασίστα Κασαμι και χλευάζουν τους οπαδούς του Ολυμπιακού!

“Τους έκανε τον αλβανικό αετό στο κέντρο της Αθήνας!
εκδίκηση στους οπαδούς του Ολυμπιακού που είχαν κρεμάσει την σημαια της Σερβίας ως ένδειξη αλληλεγγύης”!
Αυτα και άλλα διθυραμβικά γράφουν τα ορφανά του Μουσολινι για τον φασίστα Κασαμι που έκανε χθες τα κόκκαλα του Γιώργου Καραϊσκακη να τρίζουν.
Ο φασίστας Κασαμι έκανε τον ναζιστικο χαιρετισμό του “αετού” που συμβολίζει την μεγαλη Αλβανια, σε συνεχεια τηςπρόκλησης μεσα στην Σερβία απο ομοϊδεάτες του. Στην σελιδα του στο FB εχει φωτογραφίες στυλ “ISIS” με το δάχτυλο να δείχνει τον Αλλαχ, ενώ στο τουιτερ δεν ξεχνά να στελνει τις ευχές του “στους μουσουλμάνους όλου του κόσμου”! (Οι άλλοι, να πα να αποκεφαλιστουν).
Κάποτε ο Καραϊσκακης τους έδιωχνε με το σπαθί. Σημερα τρώνε ψωμί πάνω απο το μνήμα του. Και φτύνουν κι’ όλας.
Να δουμε τι θα κάνουν οι αρμόδιες αρχές μπροστά σε αυτη την φασιστική πρόκληση.

Την πανέμορφη ηρωϊδα ακτιβίστρια Maram Susli στοχοποιούν οι ισλαμοφασίστες του Al Arabiya.

PARTIZAN GIRL AL ARABYIA

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ SERENA SHIM.

Με ένα χυδαίο άρθρο τους στην Αγγλική έκδοση, τα καθάρματα του Al Arabiya στοχοποιούν την πανέμορφη Σύρια ακτιβίστρια Maram Susli. Η Partizan Girl ήταν από τις πρώτες φωνές που αποκάλυψαν τι πραγματικά συμβαίνει στην Συρία, δίνοντας στην δημοσιότητα δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο από τις θηριωδίες των ισλαμοφασιστών που τότε η δύση παρουσίαζε ως “δημοκρατικούς επαναστάτες”.

Από τότε με αμείωτη ένταση συνέχισε τον αγώνα κατά του διωγμού των μειονοτήτων στην Συρία, με πλήρη δημοσιοποίηση των καταστροφών, λεηλασιών και θηριωδιών που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Ήταν η γυναίκα που αποκάλυψε και την μυστική συνάντηση του φασίστα γερουσιαστή Μακέιν με τον σημερινό αρχηγό της Isis στην Τουρκία.

Οι χυδαιολόγοι του Al Arabiya προβάλλοντας την εμφάνιση της Maram, στην ουσία καλούν για την δολοφονία της, όπως έγινε και με την άλλη ηρωΐδα δημοσιογράφο, Serena Shim.

Η πολιτισμένη δύση βέβαια, σιωπά. Μέχρι το “ατύχημα” ή και μετέπειτα, όπως έγινε με την Λιβανέζα Ηρωΐδα.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

ΚΡΕΜΑΛΑ: Ανάγκαζαν ανήλικη να κάνει σεξ με 73χρονο και τους βιντεοσκοπούσαν

Το δράμα που πέρασε μία ανήλικη κοπέλα στα χέρια ενός 73χρονου και μίας 39χρονης. Την ανάγκαζαν σε σεξουαλικές συνευρέσεις με τον ηλικιωμένο, με την δεύτερη να τους βιντεοσκοπεί και να τους φωτογραφίζει
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 39χρονη ανάγκαζε την ανήλικη να συνευρεθεί ερωτικά με τον ηλικιωμένο έναντι χρηματικού αντιτίμου. Οι σεξουαλικές συνευρέσεις λάμβαναν χώρα στην εξοχική κατοικία του 73χρονου στην Κατερίνη και στις εγκαταστάσεις πρώην επιχείρησης του και καταγράφονταν βιντεοσκοπικά και φωτογραφικά από την 39χρονη.

Στο σπίτι του ηλικιωμένου στην περιοχή του Ευόσμου, στον πρώην χώρο εργασίας του και στο όχημά του, βρέθηκαν 10 ψηφιακοί δίσκοι, σε κάποιος από τους οποίους περιεχόταν πορνογραφικό υλικό με τον δράστη και την ανήλικη, πέντε έγχρωμες φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού, εννιά βιντεοκασέτες, τρεις φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερα και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Στο σπίτι της 39χρονης, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για υπόθεση εξύβρισης, βρέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η κοπέλα υποστηρίζεται ψυχολογικά από ψυχολόγο του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων ενώ σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα περίπτωση αδικήματα της ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής, της πορνογραφίας ανηλίκων, της μαστροπείας και της διευκόλυνσης αλλότριας ακολασίας και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Βρώμικο παιχνίδι των Αγγλων στην Κύπρο-Εβαλαν βέτο στο διάβημα κατά της Αγκυρας

kameron


Σε επιθυμία αποφυγής πρόκλησης εντάσεων και διατάραξης των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών αποδίδει η βρετανική κυβέρνηση την απόφαση να μπλοκάρει το διάβημα της ΕΕ προς τα Ηνωμένα Έθνη αναφορικά με την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία.
Σε δήλωσή του προς το Kυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις ανέφερε πως “το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υποστήριξε το

διάβημα της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη διότι ήταν μία ασυνήθιστη διαδικασία με κίνδυνο πρόκλησης εντάσεων και διατάραξης της εξυπηρέτησης των συνομιλιών λύσης από τα Ηνωμένα Έθνη”.
Ο εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών στο Λονδίνο πρόσθεσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο “θέλει να μειώσει τις εντάσεις και να ενθαρρύνει τις πλευρές να συνεχίσουν τις συνομιλίες για λύση”.
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο εκπρόσωπος επανέλαβε πως το Λονδίνο “αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου να αξιοποιήσει τα ορυκτά αποθέματα στην ΑΟΖ της και παραμένει θέση μας ότι τέτοιοι πόροι θα πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος όλων των κοινοτήτων στην Κύπρο”.
Η δήλωση προσθέτει: “Λυπούμαστε που η ανακοίνωση της Τουρκίας για ερευνητικές δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο έχει προκαλέσει εντάσεις και καλούμε όλες τις πλευρές να αποφεύγουν εμπρηστικές ενέργειες ή δηλώσεις.
“Το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία μιας συνολικής λύσης. Ελπίζουμε επομένως ότι οι συνομιλίες για λύση θα μπορέσουν να συνεχιστούν το συντομότερο δυνατό. Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να διευκολύνουν μία διαρκή λύση”.

Δεύτερο "1974": Η Λευκωσία ζητά να στείλουμε φρεγάτα και η κυβέρνηση δηλώνει "Η Κύπρος κείται μακράν"!

Να στείλει έστω ένα πολεμικό πλοίο στην ΑΟΖ για να υπάρξει μια μίνιμουμ αποτροπή από ελληνικής πλευράς και να φανεί ότι δεν έχει ξεχάσει την Κύπρο τώρα που του "Barbaros" και οι τουρκικές φρεγάτες αλωνίζουν την κυπριακή νότια ΑΟΖ, ζήτησε η Λευκωσία από την Αθήνα, αλλά η απάντηση της Ελλάδας ήταν αρνητική σε μία επανάληψη του 1974 όταν η κυβέρνηση Καραμανλή αρνήθηκε να στείλει βοήθεια στην Κύπρο! 

Οπως αναφέρουν σχετικές έγκυρες πηγές από την Λευκωσία τέθηκε το ζήτημα "Τουλάχιστον μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού να έρθει στην περιοχή για να μην νομίζει η Τουρκία ότι είμαστε μόνοι μας", αλλά κατόπιν διαβούλευσης στο υπουργείο Εξωτερικών απορρίφθηκε το ενδεχόμενο. 

Χθες το θέμα συζητήθηκε στο κυπριακό Εθνικό Συμβούλιο και μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, ρώτησε "Ποια είναι η απάντηση της Αθήνας; Είναι ανάγκη η Ελλάδα να στείλει φρεγάτα στην περιοχή, για να λειτουργήσει τούτο αποτρεπτικά. Να δείξει ότι υπάρχει και η Ελλάδα"! 

Εις μάτην! Ακόμα και η άσκηση που έγινε ανατολικά του Καστελόριζου, όπως αποκάλυψε σήμερα το defencenet.gr, έγινε στα κρυφά για να μην ... ερεθιστεί η Τουρκία! 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε την τουρκική πρόκληση ως τη μεγαλύτερη μετά το 1974, ενώ επέμεινε όπως δημιουργηθούν συνθήκες επανόδου στις συνομιλίες. 

Από την πλευρά του το Πολεμικό Ναυτικό δηλώνει "Ετοιμο" να ανταποκριθεί σε μία τέτοια αποστολή και έχει μία φρεγάτα κλάσης "S" σε ετοιμότητα, ενώ υπάρχει και μία ΤΠΚ κλάσης "Ρουσσέν" έτοιμη, αλλά φαίνεται ότι για άλλη μια φορά "Η Κύπρος κείται μακράν"... 

Στο παρακάτω βίντεo φαίνεται η πορεία του «Μπαρμπαρός» από εχθές. Εισήλθε στην Κυπριακή ΑΟΖ στο ύψος του Γκάβο Γκρέκο γύρω στις 06:30 της Δευτέρας. Στη, συνέχεια ακολουθώντας παράλληλη πορεία με την ακτογραμμή, έπλευσε μέχρι το ύψος της Λάρνακας. 

Στο σημείο εκείνο έκανε αναστροφή και ακολούθησε την ίδια παράλληλη πορεία, αυτή τη φορά προς τα ανοιχτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου. 

Εξήλθε της ΑΟΖ και στη συνέχεια επανέλαβε την ίδια κάθετη πορεία εντός του Οικοπέδου 3, επεκτείνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες τις έρευνές του εντός του Οικοπέδου 2 της κυπριακής ΑΟΖ. 

Το «Μπαρμπαρός» καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας είχε ως συνοδεία δύο πλοία υποστήριξης, ενώ σύμφωνα με την «Καθημερινή» τις κινήσεις του πλοίου παρακολουθούσε από απόσταση φρεγάτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.
 

Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ μας ζητάνε οι Τούρκοι για το F 16 τους που έπεσε το 1996!

Να τα ζητήσει από την ιμπεριαλιστική τουρκική κυβέρνηση, που υποχρέωσε τον τούρκο πιλότο να κάνει "μαγκιές" στον Ελληνικό εναέριο χώρο.                         ΑΛΕΞ

Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Αποζημίωση ζητάει από την Ελλάδα η οικογένεια του Τούρκου πιλότου Να'ί'λ Ερντογάν που σκοτώθηκε όταν το μαχητικό αεροσκάφος του F-16 είχε καταπέσει το 1996 ανοιχτά της Χίου, κατά την διάρκεια αερομαχίας.H Hurriyet επανέρχεται και σε είδηση με τίτλο «Ζητούν από την Ελλάδα 1.5 εκατ. ευρώ»γράφει ότι η οικογένεια του πιλότου, 17 χρόνια μετά το δυστύχημα, ζητάει από την Ελλάδα το ποσό των 625 χιλ. ευρώ, το οποίο με τους τόκους φθάνει το ποσό του 1.5 εκατ. ευρώ. Να θυμίσουμε ότι υπάρχει ισχυρισμός από την τουρκική πλευρά - μετά από σχετικό δημοσίευμα ενός ελληνικού περιοδικού που δεν κυκλοφορεί πια - ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο ελληνικού Μιράζ 2000. Το θέμα επανέρχεται από καιρού εις καιρό με τουρκικά δημοσιεύματα ή δηλώσεις της οικογένειας, ενώ σχετικά πρόσφατα το τουρκικό κράτος με εντολή του Τούρκου Πρωθυπουργού έκανε έρευνες στην περιοχή του δυστυχήματος , χωρίς όμως αποτέλεσμα. Επίσης να σημειωθεί ότι και πάλι στο παρελθόν έχει γραφεί για αγωγή κατά της Ελλάδας που όμως δεν υποβλήθηκε ποτέ.

Μετά την Συρία και το Ιράκ, θέλουν να βάλουν φωτιά στα βαλκάνια;

Ποιος  θέλει να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια;
Είναι φως φανάρι πως δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Μέση Ανατολή, στις Ασιατικές χώρες και ευρύτερα. Το σκηνικό, συμφέρει να πάρει διαστάσεις και στα Βαλκάνια. Και βρήκαν το δόλωμα. Την Αλβανία. 
Βρήκαν την Αλβανία, βασιζόμενοι σε δύο βασικούς άξονες: στον τρομερό εθνικισμό και μεγαλοϊδεατισμό των Αλβανών και στο φιλοαμερικανικό πρόσωπό τους. 


Το να κάνεις τον τσαμπουκά μέσα σε σερβικό έδαφος, μέσα σ’ ένα γήπεδο που είναι κατακλεισμένο από Σέρβους και λιγοστούς Αλβανούς (δεν ανέλαβε την προσωπική ασφάλειά τους η αστυνομία), το να προβάλεις αλυτρωτικούς πόθους με το σύμβολο της μεγάλης Αλβανίας, διεκδικώντας τα μισά Βαλκάνια, δεν είναι και τόσο εύκολο και τυχαίο. Κάποιος κρύβεται πίσω τους. Κάποιο δάκτυλο τους κατευθύνει. 
Κι αυτό το δάκτυλο περίμεναν, για να ξεσπάσουν δημοσίως.... Όχι πως μέχρι τώρα έκρυβαν τα ουτοπικά σχέδιά τους. Απεναντίας. Ερχόντουσαν κάθε χρόνο και κάθε μήνα σε αναβάθμιση, σε τελειοποίηση, σε εγρήγορση.

Στα 24 χρόνια, της λεγόμενης δημοκρατίας στην Αλβανία, παρά τις συναλλαγές, ανταλλαγές, επισκέψεις κλπ, οι σχέσεις των δύο χωρών, Αλβανίας –Ελλάδος, ήταν πάντα οξυμένες και πάντα προειδοποιητικά μηνύματα έστελνε το ΥΠΕΞ Ελλάδος, όπως οι 1561 «σοβαρές» προειδοποιήσεις της κομμουνιστικής Κίνας κατά των Αμερικανών, που παραβίαζαν τον εναέριο χώρο τους. Το τσάμικο στο επίκεντρο των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων με ξέσπασμα την τωρινή εποχή. Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, με πρωτεργάτες τους υποψηφίους για το θώκο του Πρωθυπουργού, στις προεκλογικές τους συναντήσεις, ξεστόμιζαν περί αδικιών και περί μεγάλης Αλβανίας. Τα σχολικά βιβλία και όλα τα εγχειρίδια μολυσμένα με εθνικισμό και μεγαλοϊδεατισμό. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα να περιπλανείται σαν τον Οδυσσέα και να περνά κάθε λίγο και λιγάκι μέσα από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη. 


Δεν μπορείς ν’ αναφέρεις σ’ ένα γραπτό τα δεινά των Βορειοηπειρωτών, λόγω των τεταμένων σχέσεων, μα κυρίως λόγω του συσσωρευμένου μίσους που ξεσπά ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τους κυβερνήτες, πολιτικούς, αρχηγούς κομμάτων και μέχρι τα μέλη των εθνικιστικών κομμάτων και συμμοριών. 
Μετά τα γεγονότα του ποδοσφαιρικού αγώνα, ο εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός μεγάλωσαν πάρα πολύ. Δεν υπάρχει μέσο ενημέρωσης που να μην προβάλλει την «ανδρεία» των ποδοσφαιριστών, την ιδέα της μεγάλης Αλβανίας, την κακή ποιότητα των σερβικών και ρωσικών προϊόντων, τον κακό Έλληνα Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, την αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα... 


Κομβόι με αυτοκίνητα γυρόφερναν στους δρόμους των αλβανικών πόλεων βρίζοντας και χουχιάζοντας τους Σέρβους και τους χριστιανούς και υμνώντας τους ήρωες ποδοσφαιριστές Αλβανούς. 
Τα αλβανικά σόου «πορτοκαλί» και «αλ παζάρ» γελοιοποιούν τους αδύναμους Σέρβους, τους φτωχούς από την κρίση Έλληνες και δοξάζουν, για δύο ώρες, τους λεβέντες ήρωές τους, προβάλλοντας ανοιχτά πια, το χάρτη της μεγάλης Αλβανίας. 
Κάθε πρωί, την τελευταία εβδομάδα, δέκα λεπτά προτού οι μαθητές μπουν στις τάξεις θ’ ακουστεί από το μεγάφωνο ο εθνικός αλβανικός ύμνος, ανεξαρτήτως που κάποιος είναι κουρασμένος και θέλει την ησυχία του. 
Ο εθνικιστής Τζούφι γράφει σε πρωτοσέλιδο πως απειλή για τα Βαλκάνια είναι η Σερβο-ελληνική συμμαχία και όχι η μεγάλη Αλβανία. 


Ξέρουν πάρα πολύ καλά το ρόλο τους. Πάντα σε αντεπίθεση. Πάντα να προσκομίσουν οφέλη και όχι να παραχωρήσουν το οτιδήποτε. Να τραβηχτεί ο όρος «Βόρειος Ήπειρος» ζητούν τώρα. Με κυβερνητικές προειδοποιήσεις. Με τσαμπουκά. 


Η Ελληνική Πολιτεία, με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλο, να κοιτάει πώς να εξαντλήσει την τετραετία. Αυτό είναι το ποθούμενο. Τι γίνεται με τα εθνικά θέματα, τι παθαίνουν οι Δερβιτσιώτες και όλοι οι Βορειοηπειρώτες, τι γράφουν τα βιβλία και ιδίως αν υπάρχει ένα εκκρεμές ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου να τα βάλουν επί τάπητος, λίγο τους νοιάζει.

Μπουρλότο η Κυπριακή ΑΟΖ - Η Μόσχα προειδοποιεί την Άγκυρα να μαζευτεί


Με αγωνία αναμένει η Λευκωσία την αυριανή ημέρα, όπου θα διαφανεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, κατά πόσο η Τουρκία θα υλοποιήσει τις απειλές της για διερευνητικές γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.  
Αναμένει ότι η οδηγία προς ναυτιλλομένους - Navtex - θα παραμείνει λόγια και ότι η γείτονα χώρα δεν θα προκαλέσει περαιτέρω κρίση...
Συνεδριάζουν...
Η σημερινή μέρα είναι πολύ κρίσιμη τόσο για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Λευκωσίας, όσο και για το μέλλον των συνομιλιών για το Κυπριακό, θα βρει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς να συσκέπτονται στο Προεδρικό Μέγαρο, στην πιο κρίσιμη ίσως σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου την τελευταία δεκαετία.

«Θα παρακολουθούν τα δεδομένα και αναλόγως θα λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις» δήλωσε στη «Μ» ανώτατη κυβερνητική πηγή, η οποία δεν έκρυψε την ανησυχία της κυβέρνησης για τις εξελίξεις.

Η ροή δεδομένων που θα συλλέγονται από το καθ' υλην αρμόδιο Υπουργείο της Άμυνας θα είναι συνεχής, όπως και τα δεδομένα για όλα όσα θα τεκταίνονται στην ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι στον κατάλογο των μέτρων περιλαμβάνονται αποφάσεις που θα δημιουργήσουν αίσθηση όπως είναι π.χ η επιβολή διοικητικού προστίμου σε όσους Ελληνοκύπριους χρησιμοποιούν παράνομες εισόδους και εξόδους στα κατεχόμενα (αεροδρόμιο Τύμβου).

Από το τραπέζι του διαλόγου των πολιτικών δυνάμεων δεν λείπει και η σκέψη για να ζητηθεί επίσημα από την Ε.Ε η επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία, υπό το πρίσμα ότι παρενοχλεί με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ένα κράτος μέλος της Ένωσης.

Στην προσπάθεια αυτή αναπτύσσεται ως επιχειρηματολογία το γεγονός ότι η ίδια η Ένωση επέβαλε κυρώσεις σε άλλο κράτος (Ρωσία) για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους (Ουκρανία) που δεν είναι καν μέλος της Ε.Ε, αλλά έχει μόνο εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με την Κοινότητα.

Παρόντες οι Ρώσοι
Οι όποιες ενέργειες της Τουρκίας, όπως αυτές σχεδιάστηκαν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι η Ρωσία, σε μια κίνηση που δεν συνδέεται άμεσα αλλά έχει άκρως πολιτικά μηνύματα, θα ασκείται στην ίδια περιοχή με την χρήση πραγματικών πυραύλων και ρουκετών.
Άσκηση η οποία θεωρείται από την Λευκωσία κλειδί για τις εξελίξεις αφού ερμηνεύεται ως μήνυμα της Μόσχας προς την Άγκυρα. Παρά ταύτα όμως δεν θεωρείται δεδομένη μια οπισθοχώρηση της Τουρκίας στο όλο θέμα αφού πολιτικά, όπως μας έλεγε κυβερνητικός αξιωματούχος, θα αποτελούσε ήττα, κάτι που δεν θέλει με τίποτα αυτή τη στιγμή η Άγκυρα.
 Υπενθύμισε δε ότι ήδη ο Ερντογάν και ο έμπιστος του Νταβούτογλου έχουν καταγράψει στο ενεργητικό τους μία τεράστια συντριβή, στην προσπάθεια που κατέβαλαν εδώ και δύο χρόνια ώστε η Τουρκία να εκλεγεί ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 Ως γνωστό η Ισπανία κατατρόπωσε την Άγκυρα στη σχετική ψηφοφορία γεγονός που είναι, όπως μας λέχθηκε, άρρηκτα συνδεδεμένο με την στάση των Αραβικών χωρών και ιδιαίτερα της Αιγύπτου, η οποία ήλθε το τελευταίο διάστημα πολύ κοντά με την Κυπριακή Δημοκρατία στέλνοντας σαφή μηνύματα στον πλέον εχθρικό για τη Λευκωσία χώρο, αυτό της Ισλαμικής Διάσκεψης.

Και οι Ισραηλινοί...
Στην εξίσωση των αντιδράσεων χωρών της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου εντάχθηκε εσχάτως και το Τελ Αβίβ. Παρά τις επικρίσεις που ακούστηκαν για ηχηρή απουσία του Ισραήλ από την έναρξη της μίνι κρίσης, ανακοινώθηκε κοινή άσκηση Λευκωσίας - Τελ Αβίβ από μεθαύριο Τρίτη. Κάτι που αποτελεί ξεκάθαρη και κρυστάλλινη απάντηση του Εβραϊκού κράτους στις τουρκικές μεθοδεύσεις που απειλούν όχι μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και του πλανήτη ολόκληρου.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε πριν από μερικές μέρες μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του κράτους του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό ανέλαβε πρωτοβουλία για να έλθει σε επαφή με ηγέτες χωρών που μπορούν να ασκήσουν πίεση στην Άγκυρα, όπως για παράδειγμα τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να ενταχθούν και οι ανακοινώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη ότι έρχεται τις επόμενες εβδομάδες στην Κύπρο ο Ισραηλινός ομόλογος του, ως προάγγγελος στην ουσία της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στο νησί ο κύριος Νετανιάχου, σίγουρα πριν από το τέλος του χρόνου.

Χαστούκι...
Αναμένοντας πάντως τις εξελίξεις επί του πρακτέου, η Λευκωσία δεν μπορεί παρά να εκφράζει δυσφορία για την έλλειψη στήριξης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Και αναφερόμαστε συγκεκριμένα στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλντς ο οποίος φέρεται να φρέναρε, ανεξήγητα, την προσπάθεια που καταβλήθηκε για τη συζήτηση της Τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς στην Ολομέλεια του σώματος που θα συνεδριάσει από βδομάδας στο Στρασμβούργο.

Το θέμα της συζήτησης είχε τεθεί χθες ενώπιον της διάσκεψης των Προέδρων των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Αριστερά και υποστηρίχθηκε μόνον από τη δεξιά, δηλαδή το ΕΛΚ. Καθοριστικά αρνητική ήταν η στάση των Σοσιαλιστών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γίνει μια τέτοια συζήτηση.
Και η θέση αυτή ελήφθη μια μέρα μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου με τον Σοσιαλιστή Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αλλά μετά τις επαφές που είχε μαζί του η τουρκική αντιπροσωπεία. Μάλιστα, όπως πληροφορίες αναφέρουν, εθεωρείτο δεδομένη η στήριξη των Σοσιαλιστών.
Εκτός των Σοσιαλιστών αρνητική στάση τήρησε το ECR, δηλαδή οι Συντηρητικοί, όπου κυρίαρχο ρόλο έχουν οι Άγγλοι, ενώ η στάση των Πρασίνων ήταν ουδέτερη έως αρνητική.

Στήριξη στο ...παρά πέντε από τον Πούτιν
Απαράδεκτη χαρακτήρισε την όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη «κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας προς τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της ASEM, στο Μιλάνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία, σε μια φιλικότατη και εγκάρδια ατμόσφαιρα, να συζητήσει επί μακρόν με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν».

Η συζήτηση των δύο ηγετών κατά τη διάρκεια του δείπνου, σημειώνει ο κ. Χριστοδουλίδης «αφορούσε σε όλο φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας, τις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, καθώς επίσης και την παρούσα φάση του Κυπριακού με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με αφορμή την τουρκική οδηγία προς ναυτιλομένους αναφορικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Ο κ. Πούτιν επαναβεβαίωσε τη ρωσική θέση αρχής τόσο σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού όσο και για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προσθέτει ότι «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και, αναλόγως των εξελίξεων, να διευθετηθούν επισκέψεις εκατέρωθεν».

Δεν αρκείται σε λόγια η Ρωσία
Η Ρωσία όμως δεν αρκείται στα λόγια (τα οποία είναι ξεκάθαρα) αλλά προχωρά και σε πράξεις. Οι ασκήσεις του ρωσικού Ναυτικού σε μεγάλη θαλάσσια έκταση ανατολικά της Αμμοχώστου μεταξύ Κύπρου και Συρίας με χρήση πυραύλων, την ίδια ώρα που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» θα πραγματοποιεί προκλητικές έρευνες σε παρακείμενη περιοχή με πρόφαση την τουρκική «Navtex», στέλνουν σαφέστατο το μήνυμα της Μόσχας προς την Άγκυρα: «Τουρκία μαζέψου»…

Δυτικότερα, θα διεξάγει σειρά ασκήσεων το Ισραήλ, με βάση τις πληροφορίες και τα στοιχεία από δύο εκ των συνολικά πέντε σχετικά ΝΟΤΑΜ, που έχουν εκδοθεί από την Εθνική Φρουρά Κύπρου. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για κοινές ασκήσεις.

Επίσης, οι βρετανικές βάσεις έχουν δεσμεύσει περιοχές νότια του Ακρωτηρίου για ασκήσεις, αλλά και για τις επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία. Κάποιες από τις περιοχές συμπίπτουν.

Σύμφωνα με NOTAM που εξέδωσε το Ναυτικό της Ρωσίας το απόγευμα της Τετάρτης, οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 7.00 το πρωί (ώρα Κύπρου) της Δευτέρας 20ής Οκτωβρίου –δηλαδή με την έναρξη ισχύος του τουρκικού Navtex και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα.

Με βάση το ΝΟΤΑΜ η Ρωσία δέσμευσε συνολικά θαλάσσια ζώνη έκτασης 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τα δυτικά όρια της περιοχής που δεσμεύτηκε για τις ασκήσεις, ξεκινούν από σημείο σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από τον Απόστολο Αντρέα και φτάνει σε απόσταση μέχρι και 90 χιλιόμετρα από το Κάβο Γκρέκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφάπτεται των ορίων της περιοχής που «δέσμευσε» η Τουρκία, για τις έρευνες του Μπαρμπαρός από τις 20 Οκτωβρίου, όπως και των ορίων του τεμαχίου 3 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Τα ανατολικά όρια της περιοχής εκτείνονται μέχρι και σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας μεταξύ Ταρτούς και Λατάκιας.
Να σημειωθεί ότι το Ρωσικό ΝΟΤΑΜ, αναφέρει σαφώς ότι στην περιοχή θα γίνουν δοκιμαστικές βολές με πυραύλους [RUSSIAN NAVY EXERCISE (ROCKET TEST FIRINGS)] και για τον σκοπό αυτό κατά το διάστημα των ασκήσεων η περιοχή θα κλείσει για την αεροπλοΐα σε ύψος μέχρι και 33.000 πόδια.
Για τον λόγο αυτό την περίοδο της δέσμευσης της περιοχής, θα κλείσουν δύο αεροδιάδρομοι υπερπτήσεων στο FIR Λευκωσίας. Θα επηρεαστούν χωρίς όμως να κλείσουν, άλλοι δύο αεροδιάδρομοι του FIR.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η Ρωσία έχει συγκεντρώσει ήδη στην περιοχή –με κύριο γνώμονα τις εξελίξεις στη Συρία– πρόσθετο όγκο πυρός και ισχύος του πολεμικού της ναυτικού.

Τις τελευταίες μέρες έχουν πλεύσει στην περιοχή, η πυραυλάκατος «Σμετλίβι» και η πυραυλάκατος «Ιβάνοβετς», το ειδικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και κατασκοπείας «Πριαζόβνιε», τα αμφίβια αποβατικά «Νοβοσιερκάσκ» και «Μινσκ» και το καταδρομικό «Μόσκβα», ενώ παραμένει σταθερά –μεταξύ και άλλων πολεμικών και συνοδευτικών πλοίων στην περιοχή, το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Παντελέγιεφ».

Όπως αναφέραμε τα όριά της ρωσικής άσκησης εφάπτονται αυτών που «δέσμευσε» η Τουρκία. Επίσης, σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, η παρουσία του ρωσικού πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου από τη μια, και της λειτουργίας του γεωτρύπανου «Saipem 10000» από την άλλη, συνθέτουν την εικόνα κάτω από την οποία θα «καταγράφουν» τον υποθαλάσσιο φυσικό πλούτο της Κύπρου, οι υπερευαίσθητοι σεισμογράφοι του «Μπαρπαρός» στα νότια της Κύπρου.
Η ρωσική δέσμευση περιοχής στο FIR Λευκωσίας για στρατιωτικές ασκήσεις δεν είναι η μόνη παρόμοια ενέργεια που «συμπίπτει» με το πρώτο 48ωρο ισχύος του τουρκικού NAVTEX για το Μπαρπαρός.
Άλλες μεγάλες περιοχές, που ξεκινούν από τη θάλασσα δυτικά της Πάφου μέχρι και ανοικτά του κόλπου Πισσουρίου και εκτείνονται καλύπτοντας μεγάλο μέρος του Τροόδους μέχρι και τα Καννάβια ανατολικά και τα Κατύδατα βόρεια, έχουν δεσμευτεί για επανάληψη προηγούμενων παρόμοιων ασκήσεων του Ισραήλ, ενώ με άλλο ΝΟΤΑΜ έχει δεσμευτεί και περιοχή που καλύπτει τα όρια των τεμαχίων 2, 3 και 9 επίσης για αεροναυτικές ασκήσεις.

Την ίδια περίοδο, δηλαδή από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και την Τρίτη, σε τρεις περιοχές –η μία θαλάσσια εντός του FIR Λευκωσίας και της ΑΟΖ, στο Τρόοδος και νότια του Ακρωτηρίου, θα διεξαχθούν ασκήσεις με τη συμμετοχή της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ.
Επίσης, στο FIR Λευκωσίας θα γίνονται και ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ. Τέλος, σε χερσαία και θαλάσσια περιοχή, που ξεκινά από τα περίπου Βρέτσια Πάφου και εκτείνεται μέχρι τα ανοικτά της Πέγειας δυτικά και τα ανοικτά Πισσουρίου νότια, θα διεξαχθεί διακρατική άσκηση έρευνας και διάσωσης.
Κι αυτά δεν είναι τα μόνα ΝΟΤΑΜ που δεσμεύουν περιοχές για ασκήσεις και καλύπτουν μεγάλες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ αλλά και χερσαίων περιοχών στο δυτικό τμήμα της.
Άρθρο του ΠΑΝΤΕΛΗ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ στην κυπριακή εφημερίδα «Η Μάχη»

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΒΑΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ!!! ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΥΤΣΕΚΑ!!!

Ένας 32χρονος Αλβανός, κάτοικος Ιταλίας είναι ο άνθρωπος που έβαλε φωτιά στα Βαλκάνια. Ο Ισμαΐλι Μορινάι, ορειβάτης και αναρριχητής είναι σύμφωνα με την «Kurir» ο πρωταγωνιστής για την έναρξη των επεισοδίων στο ματς της προηγούμενης Τρίτης.Συγκεκριμένα, ο 32χρονος πέρασε τα σύνορα στις 11 Οκτωβρίου χάρη στις ιταλικές πινακίδες του αυτοκινήτου του. Ο Αλβανός με το παρατσούκλι «Μπαλίστα» έμεινε σε έναν ξενώνα απέναντι από το γήπεδο και είχε όλο τον χρόνο να οργανώσει την επιχείρηση – σημαία! Οι Σέρβοι επιμένουν πως συνεργάστηκε άψογα με τον αδελφό του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Ορφι Ράμα, ο οποίος είχε την εποπτεία μέσα από το γήπεδο.Όπως αναφέρουν οι Σέρβοι, ο 32χρονος είναι γνωστός για τις εθνικιστικές του πεποιθήσεις, καθώς πέρσι είχε προκαλέσει προβλήματα στους Σλοβένους ανεβαίνοντας στα κάγκελα με τεράστια σημαία της Αλβανίας, ενώ έχει φωτογραφηθεί μπροστά από τον τάφο του Saban Poluza, αλλά και μπροστά από φωτογραφία ενός εκ των ιδρυτών του UCK, Αντέμ Γιασάρι.

Ο μεμέτης Ερντογάν παρατάσεται!!! Αρχίζει το πανηγύρι λέτε ???

Το «Χιλιάρμενο»… μαζώχτηκε στα ελληνικά ύδατα!!! (;) Έρχονται ο «κοντός Μόσκοβος» και το «Ποθούμενο»;…

XILIARMENO

«Όταν θα δείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, θα ’ρθεί το ποθούμενο»…(Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)

Η ξαφνική μάζωξη τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο με επιθετική διάταξη κατά της Ελλάδας είναι ένα γεγονός που, σε συνδυασμό με όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά θέματα και γενικότερα στην περιοχή μας, φέρνει τα πράγματα ακόμα πιο κοντά σε μια πολεμική αναμέτρηση! Έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες ότι πλήθος καραβιών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και είχε διάθεση προέλασης προς τις Κυκλάδες!… Κι όλα αυτά, ενώ γύρω μας συντελούνται απίστευτες σχεδόν κοσμογονικές αλλαγές…


Κατά πρώτο λόγο στα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Είναι αναμφίβολο ότι τον τελευταίο καιρό η Τουρκία έχει λάβει επιθετική στάση έναντι του μείζονος ελληνισμού, εκμεταλλευόμενη πλήρως και την ανακατάταξη δυνάμεων που παρατηρείται την ίδια χρονική περίοδο στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Η Ελλάδα και η κοινωνία της αδυνατούν να βγουν από την οικονομική κρίση και την κρίση αξιών και οδηγήθηκαν σε ένα εφιαλτικό υπαρξιακό αδιέξοδο. Έτσι, η Τουρκία (με δημογραφικό, αλλά και ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι της χώρας μας) προέβη σε μια σειρά δυναμικών και προκλητικών κινήσεων απέναντι στον ελληνισμό:

α) Ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν απείλησε ότι θα μετατρέψει ξανά την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης σε… ισλαμικό τέμενος! Κι αυτό, την ώρα που στην Ελλάδα συζητούν ακόμα για χτίσιμο τζαμιού σην Αθήνα…

β) Ο Έρντογαν επίσης δήλωσε δημόσια πέρσι, και εις διπλούν μάλιστα, ότι για τον ίδιο ΔΕΝ υπάρχει ανεξάρτητο κράτος με την ονομασία «Κυπριακή Δημοκρατία»! Κάτι που θέτει υπό τουρκική ομηρεία τον ελληνοκυπριακό Νότο της Μεγαλονήσου…

γ) Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στη Θράκη, πόσο μάλιστα που στις πρόσφατες εκλογές οι «Τούρκοι» μειονοτικοί ανεδείχθησαν στις περιοχές Ροδόπης και Ξάνθης πρώτη πολιτική δύναμη!… Οι Έλληνες που αγωνίζονται για να διατηρηθεί η περιοχή αυτή στα όρια του ελληνικού κράτους, όπως π.χ. η Ελληνόψυχη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, αποτελούν διαχρονικό στόχο των Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ που εδρεύουν στη «σφηκοφωλιά» του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής…

δ) Δεν χάνει επίσης την ευκαιρία η Άγκυρα να αμφισβητεί το νομικό καθεστώς του Αιγαίου πελάγους: δηλ. τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα… Άλλωστε η Τουρκία επικαλείται ότι δεν έχει υπογράψει τη διεθνή σύμβαση των θαλασσών του 1982 (ανανέωση εκείνης του 1958), συνεπώς εμμένει στη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» του Αρχιπελάγους και στο σχέδιο περί «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου και των πλουτοπαραγωγικών του πηγών.

ε) Επίσης η Άγκυρα, κατά τρόπο δόλιο, στηρίζει τόσο τις διεκδικήσεις της ΠΓΔΜ έναντι της ελληνικής Μακεδονίας («Μακεδονίας του Αιγαίου»), όσο και τον κρυφό πόθο των Αλβανών ανθελλήνων να εξαλείψουν την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου μέσω της «μαλακής γενοκτονίας», που δεν είναι παρά αντιγραφή των όσων έκαναν οι Τούρκοι το 1955 σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο κατά των εκεί Ρωμηών. Όλα τα παραπάνω η Τουρκία τα καλύπτει υπό το κέλυφος του «ισλαμικού τόξου» και του «τουρκικού προστατευτισμού»…

Έρχεται λοιπόν τώρα και η εμφάνιση του τουρκικού πολεμικού στόλου στο Αιγαίο, ενώ τουρκικές στρατιές μαζεύτηκαν και έναντι του Αιγαίου και της Κύπρου! Κι όλα αυτά, ενώ την ίδια στιγμή η Ουκρανία «βράζει» και η Ρωσία ετοιμάζεται για προέλαση προς νότο και έξοδό της στις ζεστές θάλασσες της Μεσογείου και του Ινδικού… Ετοιμάζεται άραγε η Άγκυρα για πόλεμο με την Ελλάδα και όχι μόνο;

Όλα αυτά όμως θύμισαν σε πολλούς την προφητική φράση του Πατροκοσμά του Αιτωλού, ο οποίος τον 18ο αιώνα (πριν από σχεδόν 250 χρόνια!) είχε πει ενώπιον του σκλαβωμένου τότε γένους: «Όταν θα δείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, θα ’ρθεί το ποθούμενο»! Άλλες εκδοχές της ως άνω προφητικής ρήσης: «Όταν θα δείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα ’ρθεί». Και: «Όταν θα δείτε το χιλιάρμενο στην Άσπρη Θάλασσα, θα ’ρθεί το ποθούμενο»…

Ερμηνείες των παραπάνω. Τι είναι το περίφημο «χιλιάρμενο»; Χιλιάρμενο = υπερσυγκέντρωση πλοίων, μας λέει η ελληνική γλώσσα! Και το περιβόητο «ποθούμενο», για το οποίο τόσα και τόσα ειπώθηκαν κατά καιρούς, δεν είναι παρά ο πόθος του ελληνικού γένους απελευθέρωσης των υπόδουλων εδαφών και δημιουργίας της Μεγάλης Ελλάδας (δηλ. η Μεγάλη Ιδέα)!… Τέλος, Άσπρη Θάλασσα είναι το Θρακικό πέλαγος, ακριβώς πάνω από το Αιγαίο, δηλ. τα ύδατα νοτίως της Μακεδονίας και της Θράκης (καλύπτει νήσους όπως η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος κτλ.). Λέγεται έτσι σε αντιδιαστολή προς τη Μαύρη Θάλασσα, που δεν είναι παρά ο Εύξεινος Πόντος.

Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν; Ζούμε άκρως δραματικές ημέρες! Αυτό είναι πλέον το μόνο βέβαιο. Η Ελλάδα έχει οδηγηθεί σε πλήρες πολιτικό αδιέξοδο. Παρά τα περί «πρωτογενούς πλεονάσματος» και «εξόδου στις αγορές» είναι παραπάνω από σίγουρη η λήψη νέων, ακόμη πιο σκληρών, μέτρων κατά του λαού!… Κάτι που οδηγεί νομοτελειακά στην απόλυτη κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας… Θα είναι μήπως ένας πόλεμος το φοβερό εκείνο γεγονός που θα εκτονώσει την ελληνική κρίση; Θα είναι άραγε μία νέα ελληνοτουρκική σύρραξη η τελική λύση του ελληνικού προβλήματος; Τότε είναι λοιπόν που θα επέμβει ο «κοντός Μόσκοβος» (δηλ. ο Βλαντίμιρ Πούτιν) και θα απελευθερώσει την Κωνσταντινούπολη, αποδίδοντάς την στους Έλληνες και εκπληρώνοντας έτσι τις Γραφές; Εκείνος που Πρέπει είχε πει κάποτε: «Μόνο με αίμα, παιδάκι μου, θα γίνει η νέα αρχή»…

ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ Α.ΜΕΣΟΓΕΙΟ Και η Αίγυπτος στέλνει σε βοήθεια της Κύπρου μόνο η Ελλάδα απουσιάζει...

Η απουσία της Ελλάδος, δεν είναι κατακριτέα, γιατί η κίνηση των Τούρκων στη περιοχή της Κύπρου, ενδεχομένως να είναι κίνηση αντιπερισπασμού και να επιδιώκει την απομάκρυνση μονάδων του στόλου μας από το Αιγαίο, για ...ευνοήτους λόγους.Συνεπώς δεν θα πρέπει να είμαστε βιαστικοί στις κρίσεις μας.Κάτι περισσότερο ξέρει το ΓΕΕΘΑ από εμάς.Εξ άλλου τα κράτη που συμμετέχουν στις "ασκήσεις" αρκούν...
ΑΛΕΞ

Mετά την Ρωσία και το Ισραήλ και η Αίγυπτος σπεύδει σε βοήθεια της Κύπρου, με την Ελλάδα να παραμένει απούσα. Στην διεξαγωγή της μεγαλύτερης διακλαδικής άσκησης άσκησης από το 1996 προχωρούν οι αιγυπτιακές ΕΔ η οποία αποτελει μήνυμα προς την Τουρκία για τις τουρκικές παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ. Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 06 Νοε 2014. Πρόκειται για την τρίτη χώρα που στρέφεται κατά των Τούρκων και των παράνομων ενεργειών τους, με τον ηγέτη της Α.Σίσι να είναι γνωστός πολέμιος του Ρ.Τ.Ερντογάν.
 
Ο ίδιος ο Α.Σίσι θα παραβρεθεί στην Αλεξάνδρια την Τρίτη για να παρακολουθήσει αυτό που οι ΕΔ της χώρας περιγράφουν "ως την μεγαλύτερη κινητοποίηση από το 1996"
 
Το ναυτικό σκέλος της άσκησης που έχει την ονομασία Dhat al-Sawari, θα παρακολουθήσουν και ο Αιγύπτιος ΥΠΑΜ Sedqy Sobhy,ο αρχηγός του Στρατού ΕΔ Mahmoud Hegazy και ο αρχηγός του Ναυτικού Ossama al-Geneidy μαζί με άλλους υπουργούς.
 
Το Σάβββατο ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΑΜ Mohamed Samir, είπε ότι ξεκινά το "μεγαλύτερο παιχνίδι πολέμου" σαν μέρος της "στρατηγικής εκπαίδευσης του 2014" 
 
Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται  από τις 11 Οκτωβρίου , ο αιγυπτιακός στρατός λόγω της μεγάλης διακλαδικής άσκησης «Badr 2014», που διεξάγεται από 11 Οκτ. έως 06 Νοε 2014, αποτελώντας την μεγαλύτερη αιγυπτιακή στρατιωτική άσκηση από το 1996. Φέτος το ποσοστό επάνδρωσης του  στρατιωτικού προσωπικού είναι  διπλάσιο. Υπολογίζεται ακόμα ότι δύο στρατιές  θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις στο Σινά.
 
«Ο κύριος στόχος των στρατιωτικών ασκήσεων είναι η προστασία των εθνικών στόχων και η  επίτευξη της αποτροπής για όλες τις πιθανές απειλές με τον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας μάχης» πρόσθεσε ο Samir .
 
Οι διακλαδικές ασκήσεις επικεντρώνονται σύμφωνα με το αμυντικό δόγμα στην αντιμετώπιση εχθρικών επιθέσεων, εφαρμόζοντας τις διαδικασίες κινητοποίησης των δυνάμεων ταχείας επέμβασης , για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, την επίτευξη αεροπορικής υπεροχής και την υλοποίηση αεροπορικών επιθέσεων σε όλα τα στάδια του στρατιωτικού ελιγμού», πρόσθεσε.
 
«Το αιγυπτιακό Ναυτικό θα συμμετάσχει με αντιτορπιλικά, φρεγάτες , και πυραυλακάτους, πραγματοποιώντας  εκτοξεύσεις πυραύλων. Επίσης συμμετάσχει το σύνολο των αιγυπτιακών υποβρυχίων , που αναπτύχθηκαν στη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και μοίρες της αιγυπτιακής αεροπορίας, με όλους  τους τύπους  μαχητικών αεροσκαφών  , επιθετικών ελικοπτέρων  και σταθμών ραντάρ», δήλωσε ο Σαμίρ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ασκήσεις δεν θα επηρεάσουν την εξασφάλιση των συνόρων ή τις «αντιτρομοκρατικές προσπάθειες» στο Βόρειο Σινά.
 
Συμμετέχουν σχηματισμοί πεζικού, τεθωρακισμένων, πυροβολικού με όλες τις δυνάμεις τους,  καθώς και το σώμα  ταχείας επέμβασης, μαζί με τις ειδικές δυνάμεις και τους  αλεξιπτωτιστές, συνέχισε ο ίδιος.
 
Επισημαίνουμε ενδεικτικά ότι στην ίδια άσκηση το μακρινό 1996 , η 2η  και 3η στρατιές,  πέρασαν στη διώρυγα του Σουέζ, με περισσότερο από το 50 τοις εκατό του εξοπλισμού τους και μετακινήθηκαν στην χερσόνησο του Σινά  μέσα σε έξι ώρες, φθάνοντας σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού των 11 λεπτών, χρησιμοποιώντας το Ισραήλ ως «εικονικό εχθρό».
 
Το Καϊρο το οποίο έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεκμετάλευσης με την Κύπρο για τα συνορεύοντα κοιτάσματα που επικαλύπτουν τις δύο ΑΟΖ δεν θα επιτρέψει στην Άγκυρα να παραβιάσει την κυριαρχία της Κύπρου. Οποιαδήποτε προσβολή της κυριαρχίας της προσβάλλει αυτομάτως τα αιγυπτιακά συμφέροντα.
 
Την ίδια στιγμή η ανάπτυξη μεγάλων δυνάμεων στο Σινά επιδιώκει την καταστροφή ισλαμικών θυλάκων που απειλούν και το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.Είναι άλλωστε κάτι που απαίτησε και ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ειδάλλως έχι ζητήσει να αποστέιλει ρωσική δρουρά για να το προστατεύσει.
 
Για πρώτη φορά μια έκνομη ενέργεια της Τουρκίας την φέρνει αντιμέτωπη άμεσα με ρωσικές ναυτικές δυνάμεις, με ισραηλινές δυνάμεις, και αιγυπτιακές, συν τοις άλλοις ούτε οι ΗΠΑ είναι ευχαριστημένες μαζί της και έχουν αποστείλει κλιμάκιο της CIA στην Μεγαλόννησο. Οι μόνοι που λείπουν από την υπεράσπιση των συμφερόντων της Κύπρου είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή τα δύο ελληνικά κράτη. Η Τουρκία έχει καταφέρει από την θεωρία του Α.Νταβούτογλου "περί μηδενικών προβλημάτων  με τους γέιτονες" να περάσει στο "ολική σύγκρουση με όποιον έχει δύο πόδια και μιλάει μια από τις εκατό γλώσσες του πλανήτη" του Ρ.Τ.Ερντογάν. Πρώτη φορά η Ελλάδα έχει μια τόσο ευνοϊκή συγκυρία. Θα κάνει κάτι να το εκμεταλευτεί;Ή ως συνήθως θα μείνει στην...παρακολούθηση των γεγονότων;
 

Νέα τουρκική εισβολή στην Κύπρο...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Η είσοδος του τουρκικού πλοίου ερευνών "Μπαρμπαρός" στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί μία ξεκάθαρη πρόκληση. Αυτό, ισχυρίζονται οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, οι οποίες καταγγέλουν την τουρκική ενέργεια.
Είναι όμως έτσι; Ή, για την ακρίβεια, είναι μόνο αυτό ή συμβαίνει κάτι πολύ πιό σοβαρό, το οποίο τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τολμούν να αναφέρουν;

Για να το ξεκαθαρίζουμε, η είσοδος του Μπαρμπαρός στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εισβολή η οποία αποδεικνύεται από το Διεθνές Δίκαιο. Μία ξεκάθαρη εισβολή χωρίς όπλα, αλλά με την απειλή των όπλων. Μία εισβολή - πρόκληση προς την Ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά και προς την Αθήνα. Είναι μία ενέργεια που καταπατά Κυπριακή θαλάσσια κυριαρχία και που εισάγει μία νέα τακτική από την πλευρά της Άγκυρας, η οποία ενδεχομένως να επαναληφθεί και σε ελληνικά θαλάσσια ύδατα (ΑΟΖ) νότια του Καστελλόριζου, αλλά και νότια της Ρόδου.

Δυστυχώς, πρόκειται για μία τουρκική ευθεία πρόκληση που δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα έπρεπε από την ελληνική πλευρά. Κι αυτό, επειδή η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι εγγυήτρια χώρα της Κυπριακής Δημοκρατίας και όφειλε να στηρίξει έμπρακτα την Λευκωσία απέναντι στην συγκεκριμένη, καλοσχεδιασμένη και μεθοδευμένη τουρκική κίνηση. 

Η κυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου, λοιπόν, όφειλε να στείλει πλοία του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού και να καταγράψει έμπρακτα την άρνηση αποδοχής των μονομερών παραβάσεων και προκλήσεων της Τουρκίας. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση των Αθηνών επέλεξε να καταγγείλει λεκτικά (πάγια τακτική που δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα στις τουρκικές προκλήσεις) τη νέα τουρκική "εισβολή", αντί να τολμήσει να σηκώσει τους τόνους και να υποδείξει στην Άγκυρα πως δεν μπορεί να κινείται ανεξέλεγκτα χωρίς να αντιμετωπίσε σοβαρά προβλήματα και χωρίς να υποστεί σοβαρές ζημίες από τις ενέργειές της.

Έτσι, μετά από τη νέα αυτή αποδοχή των τουρκικών κινήσεων - προκλήσεων, και με καταγεγραμμένη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την μηδενική διάθεση να θέσει την Τουρκία προ των ευθυνών της, είναι άγνωστο τι θα συμβεί όταν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Μπαρμπαρός" εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα (ΑΟΖ) για να πραγματοποιήσει έρευνες. 
Και στο σημείο αυτό δεν τίθεται και το ζήτημα για το εάν η Τουρκία θα προχωρήσει τις έρευνές της σε ελληνικό θαλάσσιο χώρο. Το μόνο ζήτημα που τίθεται είναι για το πότε θα συμβεί αυτό, δηλαδή πότε θα αποφασίσει να Άγκυρα να κορυφώσει τις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις της προς την Ελλάδα, η κυβέρνηση της οποίας μέχρι στιγμής αρκείται να παρακολουθεί χωρίς ουσιαστική διάθεση παρέμβασης για να σταματήσει την τουρκική πειρατική επέλαση...

Δυστυχώς, οι χώρες που δεν μπορούν να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους που προέρχονται από το Διεθνές Δίκαιο, αργά ή γρήγορα ανακαλύπτουν εθνικές καταστροφές επειδή δεν τόλμησαν να κινηθούν κατάλληλα όταν έπρεπε...

http://kostasxan.blogspot.gr/2014/10/blog-post_906.html

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ... ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ... «ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΕΣΕΒΟ... ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ»


Οκτώβριος 18, 2014.

«Θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα σύνορα, σύμφωνα με τους Αλβανούς στο κράτος των Σκοπίων και τους Αλβανούς στο Πρέσεβο (νότια Σερβία). Οι Αλβανοί πρέπει να προετοιμάζονται για πόλεμο για να αποκτήσουμε ένα ενιαίο αλβανικό κράτος», είπε ο 

Μπάτον Χατσίου, γνωστός δημοσιογράφος του Κοσσυφοπεδίου, κατά την εκπομπή «Γνώμη» του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού ‘Κλαν’.

«Αυτή η σκανδαλώδης ανοικτή πρόσκληση του Μπάτο Χατσίου, όπως εξήγησε ο ίδιος, έγινε γιατί είναι άχρηστο να υπάρχουν στα βαλκάνια αλβανικά κράτη δίχως ένα ενιαίο κράτος», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Ο χρόνος τρέχει για το αλβανικό έθνος. Μετά από αυτό που συνέβη στο Βελιγράδι (κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας-Αλβανίας), πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Πρέπει να προετοιμασθούμε για πόλεμο, να πάρουμε το βορά (Πρέσεβο) , να πάρουμε και τα Σκόπια, να καθορίσουμε νέα σύνορα», είπε ο Χατσίου.

Ο Μπάτον Χατσίου εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στο περιοδικό Koha και αργότερα ως εκδότης της καθημερινής εφημερίδας Koha Ditore και Kosova Express.