Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

καβγάς του βουλευτή της Χ.Α Μιχάλη Αρβανίτη με τον Σπύρο Λυκούδη της ΔΗΜΑΡ για την λέξη λαθρομετανάστες!!


Άναψαν τα αίματα στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο Δένδια για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η λέξη «λαθρομετανάστες» που χρησιμοποίησε εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων, προκάλεσε την ένσταση της Αντιπροέδρου της ΕΕΔΑ (Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) Αγγελική Αργυροπούλου – Χρυσοχοϊδου.

«Σεβαστείτε την ηλικία μου, το έργο μου, την εμπειρία 35 χρόνων να χρησιμοποιείτε εδώ μέσα την λέξη «λαθρομετανάστης». Μπορείτε να τους πείτε παράνομους μετανάστες, μετανάστες χωρίς χαρτιά, αλλά όχι λαθρομετανάστες» είπε η κ. Αργυροπούλου και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξανέστη.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης ζήτησε να ανακληθεί στην τάξη ο κ. Αρβανίτης χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα αυτά που είπε για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

- Σπύρος Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ): «Δεν επιτρέπεται να παριστάνει τον συμβουλάτορα της ελληνικής γλώσσας».

- Μιχάλης Αρβανίτης (Χρυσή Αυγή):«Άντε ρε. Ποιος είσαι εσύ που θα μας δώσεις μαθήματα;…»

- Σπύρος Λυκούδης: «Με ενοχλεί ότι διακόψατε και με ενοχλεί ο έκδηλος ρατσισμός σας…»

- Κυριάκος Βιρβιδάκης (Πρόεδρος Επιτροπής): «Παρακαλώ, ησυχία..».

- Μιχάλης Αρβανίτης: «Λαθρομετανάστες είναι. Τι είναι; …Σας πείραξε η λέξη λαθρομετανάστης… Έχετε πρόβλημα.. Υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο…»

- Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ): « Φυσικά έχουμε πρόβλημα με τον όρο λαθρομετανάστης. Δεν ντρέπεσαι καθόλου».

- Σπύρος Λυκούδης: «Ναι, ο ρατσισμός σου με πείραξε…»

- Μιχάλης Αρβανίτης: «Κάνε μας τη χάρη…»

- Βασιλική Κατριβάνου: «Ευχαριστούμε κ. Αργυροπούλου που φέρατε το θέμα. Είναι αδιανόητο να μην αντιδρούμε…»

- Ευθαλία Παππά (εκπρόσωπος του Κέντρου Συμπαράστασης Παλιννοστούντων Μεταναστών): «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο σημειολογικό απαξιωτικό όρο λαθρομετανάστης, που παραπέμπει σε ιδεολογικούς χαρακτηρισμούς».

Στην αίθουσα η ένταση συνεχίστηκε, ενώ ακούστηκαν και άλλες επικριτικές φωνές κατά της Χρυσής Αυγής, «Οι ρατσιστές δεν κρύβονται» φώναξε κάποιος άλλος βουλευτής, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι επιχείρησε να επιστρατεύσει το χιούμορ… «Παρακαλώ, ησυχία. Να παρέμβει η αστυνομία των… συνδικαλιστών», είπε.

Με τη θέση της κ. Αργυροπούλου συντάχθηκε και η εκπρόσωπος του Κέντρου Συμπαράστασης Παλινοστούντων Μεταναστών Ευθαλία Παππά, σημειώνοντας πως «είμαστε κάθετα; αντίθετοι στο σημειολογικό απαξιωτικό όρο «λαθρομετανάστης» που παραπέμπει σε ιδεολογικούς χαρακτηρισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου