Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ανάληψη ευθύνης από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών: «Εμείς χτυπήσαμε τον Γερμανό πρέσβη»


Ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό χτύπημα στην οικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι, στις 30 Δεκεμβρίου 2013

Με προκήρυξή της στο «Ποντίκι», η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών αναλαμβάνει την επίθεση στην οικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στο Χαλάνδρι, τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου 2013.

Το κείμενο της προκήρυξης εκτείνεται σε περισσότερες από 20 σελίδες και πάνω από 12.000 λέξεις και έχει υποστεί επεξεργασία (τίτλοι, μεσότιτλοι, «μότο») από τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Το Ποντίκι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη βρέθηκε, έπειτα από σχετικό τηλεφώνημα, πίσω από συγκεκριμένο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στην περιοχή των Εξαρχείων, μέσα σε μια μοβ σακούλα.



Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της προκήρυξης γίνεται λόγος για «κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου», σε «επαναστατικό πρόταγμα» και «συνολική ρήξη, ενώ το ευρώ χαρακτηρίζεται ως «εργαλείο ελέγχου», καθώς και «Δούρειος Ίππος» του γερμανικού ιμπεριαλισμού στην Ευρώπη.

Με προκήρυξή της η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην οικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στο Χαλάνδρι, τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου 2013. Την προκήρυξη την έστειλαν στην εφημερίδα το Ποντίκι.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της οργάνωσης

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι'' αυτήν. Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε τα καλάσνικωφ ο δεύτερος να ήμουν εγώ), δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για τη διατροφή μου. Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στη πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα Πορέτο, Μιλάνο)».

Αυτά τα λόγια άφησε ως κληρονομιά στον Ελληνικό λαό ο Δημήτρης Χριστούλας πριν αυτοκτονήσει στη πλατεία Συντάγματος τον Απρίλιο του 2012. Τα λόγια αυτά αποτελούν ήδη ένα σημείο αναφοράς της σύγχρονης ιστορίας και είναι βέβαιο πως οι επόμενες γενιές θα ανατρέχουν σ' αυτά για να καταδείξουν την ντροπή και την οργή της Ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια των μνημονίων. Ο Δημήτρης Χριστούλας έκανε την επιλογή να δώσει ένα τραγικό τέλος στη ζωή του προκειμένου να μη ζήσει μια τραγική ζωή. Όμως η πράξη του αυτή δεν ήταν εξατομικευμένη, δεν αφορούσε μόνο τον ίδιο και τα αδιέξοδά του. Η πολιτική αυτοχειρία του Δημήτρη Χριστούλα ήταν η έσχατη κραυγή μιας ολόκληρης κοινωνίας που φυτοζωεί. Ήταν το έσχατο κάλεσμα ενός συνανθρώπου μας να αγωνιστούμε ενάντια σε έναν ηθικό, οικονομικό και πολιτισμικό θάνατο που μας περιμένει. Στη μνήμη λοιπόν αυτού του ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του για να αφυπνιστούμε και να αγωνιστούμε ώστε να μην χαθούν κι άλλες ζωές αφιερώνουμε την ένοπλη επίθεσή μας κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ στο Χαλάνδρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου