Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ;

Η Ελλάδα χρωστάει τα νοσήλεια της Μυρτώς στη Βοστόνη - Θα "συμψηφιστούν" με αυτά από τον έρανο λέει ο Ά. Γεωργιάδης
Η Ελλάδα οφείλει ακόμη χρήματα για τα νοσήλεια της Μυρτώς στο θεραπευτήριο της Βοστόνης. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως τα χρωστούμενα θα συμψηφιστούν με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον έρανο. Τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από την ερανική προσπάθεια και τη χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για τη θεραπεία της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη «θα συμψηφιστούν» με τα ποσά τα οποία «οφείλει ακόμα» η Ελλάδα για την επτάμηνη νοσηλεία της στη Βοστόνη, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την εκεί επίσκεψή του.

Σύμφωνα με την ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα, σε ερώτηση «πού βρίσκεται το θέμα των νοσηλίων της Μυρτώς καθότι πληροφορίες του ΕΚ αναφέρουν ότι υπάρχει ένα χρέος στο θεραπευτήριο Σπόλτιγκ, πόσο χρωστά ακόμα η Ελλάδα;», ο υπουργός ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή, δεν έχουν βγει ακόμα όλα τα τιμολόγια κι αυτό περιμένουμε και εμείς για να σας πω το ακριβές ποσό», προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση όμως, αφού η Ομογένεια εδώ έχει 130 χιλιάδες δολάρια για να διαθέσει αποκλειστικά γι' αυτόν τον σκοπό, θα τα συμψηφίσουμε κι αυτά».


Άδωνις Γεωργιάδης: "Είχα πλήρη ενημέρωση από πλευράς της Ομοσπονδίας για όλη τη γνωστή υπόθεση για την Μυρτώ" Όπως αναφέρεται στη σχετική ανταπόκριση-συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα, ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη σύντομη παραμονή του στη Βοστόνη με αφορμή την ομιλία του στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, συναντήθηκε με το συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και «συζήτησαν διεξοδικά» το θέμα της Μυρτώς. 


Όταν ρωτήθηκε «τι διημείφθη στη συνάντησή σας με την Ομοσπονδία Σωματείων;» ο υπουργός Υγείας είπε πως «είχα πλήρη ενημέρωση από πλευράς της Ομοσπονδίας για όλη τη γνωστή υπόθεση για την Μυρτώ. Μου παρέθεσαν όλα τα σχετικά στοιχεία -statements- από την Τράπεζα για να μου αποδείξουν ότι τα λεφτά είναι στο σχετικό λογαριασμό στην Τράπεζα, είναι περίπου 130 χιλιάδες δολάρια. Μου δήλωσαν την πρόθεσή τους να καλύψουν έως το ποσό αυτό τα έξοδα που είχε η Μυρτώ για ιατρικούς λόγους στη Βοστόνη», σημειώνοντας ότι λόγω «πιεσμένου προγράμματος» δεν πρόλαβε να επισκεφθεί το Σπόλτιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου