Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Το Κοσσυφοπέδιο ζήτησε αναγνώριση από την Ελλάδα


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαϊρεντίν Κούκι, ζήτησε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου από το ελληνικό κράτος. Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την πρέσβειρα της Ελλάδας στο Κοσσυφοπέδιο, Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο Κοσοβάρος υπουργός εκτίμησε την ιδιαίτερη και συνεχή εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών καθώς επίσης και την υποστήριξη της Ελλάδας προς το Κοσσυφοπέδιο για ένταξή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν, επίσης, η στήριξη της Ελλάδας στο σύστημα δικαιοσύνης του Κοσσυφοπεδίου, μέσω EULEX. Ο υπουργός τόνισε ότι η διμερή συνεργασία στον τομέα της δικαιοσύνης πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, επειδή διευκολύνει σημαντικά τη διασυνοριακή συνεργασία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο δεν γνωρίζει σύνορα. 
Η Ελληνίδα πρέσβειρα με τη σειρά της τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει μια εποικοδομητική προσέγγιση στο Κοσσυφοπέδιο. 
Αν και η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, είναι τακτικός συνεργάτης σε όλους τους διεθνείς μηχανισμούς που λειτουργού στο Κόσοβο, συμπεριλαμβανομένων των EULEX και KFOR. 
Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου στα διαβατήρια, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών διαβατηρίων και συνεχίζει να είναι μια φιλική προς το κράτος, στην πορεία του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημειώνει η KosovaPress. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου