Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Image

Mε αντίπαλο το τουρκικό κράτος - αλλά και απέναντί της την γνωστή ομάδα Γαλατασαράι - ξεκινά δικαστικό αγώνα η Ελληνίδα της Κωνσταντινούπολης κ. Ελπίδα Φραγκοπούλου,  απαιτώντας χρηματικήαποζημίωση για το μερίδιο που κατέχει σε δύο εκτάσεις γης του νησιού της ομάδας, έκτασης16.452 τ.μ. ο οποίο της το κατάσχεσε το το τουρκικό Θησαυροφυλάκιο ( ας πουμε Υπουργείο Οικονομικών) χωρίς καν να την ειδοποιήσει!.

Το θέμα φέρνει στην δημοσιότητα η εφημερίδα Haberturk,και η έκταση που παίρνει οφείλεται στο ότι δεν πρόκειται για μια ακόμα καταπάτηση  περιουσίας Ελλήνων της Πόλης από τις χιλιάδες, ούτε μια απλή αστική διένεξη... Εδώ εμπλέκεται η πασίγνωστη ομάδα Γαλατασαράι, καθώς στην έκταση της Ελληνίδας ( και όχι μόνο) έχει φτιάξει κλαμπ, εγκαταστάσεις άθλησης κλπ . Και ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ένας από τους πιο πλούσιους Τούρκους επιχειρηματίες...
Το νησάκι που περιγράφεται πως αποτελείται από ορισμένους μεγάλους βράχους στα ανοιχτά της περιοχής Κουρουτσεσμέ, σε απόσταση 165 μέτρων από τη ξηρά, είχε χαριστεί το 1872 από τον Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αμπντουλαζίζ στον αρμενικής καταγωγής αρχιτέκτονα Σερκίς Κάλφα. Ο Κάλφα κατασκεύασε εκεί ένα τριώροφο και μετακόμισε εκεί. 
Η  Haberturk αναφέρει πως η κ. Ελπίδα Φραγκοπούλου είχε πάρει την περιουσία αυτή από τη μητέρα της Δέσποινα και συγκεκριμένα το ¼ των δύο τεμαχίων γης, το ένα 8.204 και το άλλο 8.248 τ.μ., Αυτό καταγράφηκε στο όνομά της με δικαστική απόφαση το 1980, ως περιοχή αλιείας. Η κ. Φραγκοπούλου, που είναι δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, έχει φυγει από την Τουρκία και τώρα βρίσκεται στην Ελλάδα.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως η καταχώρηση στο Κτηματολόγιο στο όνομα Φραγκοπούλου ως λιμένας για αλιεία,διεγράφη το 2003 από το όνομά της χωρίς ενημέρωσή της και το ¼ των οικοπέδων. πέρασε στο Θησαυροφυλάκιο. Εδώ έρχεται το ...ποδοσφαιρικο/αθλητικό μπέρδεμα, καθώς στη συνέχεια το νησί παραχωρήθηκε στον αθλητικό σύλλογο Γαλατασαράι και άρχισε να χρησιμοποιείται ως αθλητικές εγκαταστάσεις.
Η κ. Φραγκοπούλου ξεκίνησε δίκη κατά του Θησαυροφυλακίου μέσω του δικηγόρου της, κ. Αλί Ελμπέγιογλου,.υποστηρίζοντας πως έγινε κατάσχεση στο νησί χωρίς απόφαση απαλλοτρίωσης.Παράλληλα έστειλε και προειδοποίηση προς τον σύλλογο Γαλατασαράι.
Το ματς αρχίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου