Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΙΔΟΥ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ

tsokysffgwwss2Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.Σε λίγες μέρες θα κληθούμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Τι ακριβώς συνέβη κατά την διάρκεια των 400 χρόνων σκλαβιάς από τους Τούρκους;
Ποιοι έσφαζαν μαζί με τους τούρκους τους Έλληνες και γιατί;
Μήπως ελπίζει ο Σύριζα και η κόκκινη χούντα των ΜΜΕ  πως θα σωπάσουμε και δεν θα δείξουμε στον λαό μας τα Ιστορικά στοιχεία;
Μήπως πιστεύουν πως θα μείνουμε στα «κλαρίνα» και στους χορούς που θα κατακλύσουν την πλατεία Συντάγματος και θα συναινέσουμε να «κουκουλωθούν» τα δεινά που τράβηξε τούτος ο λαός επί 400 χρόνια μέχρι και σήμερα;

Ή μήπως ελπίζουν πως θα υιοθετήσουμε τα λόγια της σειράς του Σκαϊ με τίτλο «1821» όπου παρουσίαζαν υπό την διάθλαση του πρίσματος «σκιαγραφώντας τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της ζωής των ελληνόφωνων χριστιανών μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: υποδούλωση και καταπίεση, αυτονομία και οικονομική ευημερία, ελευθερία στην θρησκεία και την παιδεία, προσδοκίες αλλά και αναρχία» όπως προλόγιζαν, αποσιωπώντας την αλήθεια;
Το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο, εδώ στην Ελλάδα που δείχνει υπέρμετρη ευαισθησία όταν κανείς κατηγορήσει τους εβραίους, στις περιπτώσεις των Ιουδαϊκών εγκλημάτων κατά των Ελλήνων σιωπά. Η σιωπή του ερμηνεύεται ως ενοχή, αλλά και ως αποδοχή. 
Αν δεν είναι έτσι ας καταδι­κάσουν τις αιμοσταγείς πράξεις των ομοεθνών και ομοθρήσκων τους.
Προς περαιτέρω αποκάλυψη, αν και δεν χρειάζεται, της εβραϊκής συμπεριφοράς κατά την Τουρκοκρατία, επικαλούμαι τις διαπιστώσεις του Μητροπολίτου Κορίνθου Παντελεήμονος, ο οποίος στο βιβλίο του «Εβραίοι και Χριστιανοί» (έκδ. «Πνοή» Κόρινθος 1980, σελ. 26) όπου σημειώνει:

«Οι Εβραίοι συκοφαντούσαν αλύπητα και συνεχώς τους Χριστιανούς στους Τούρκους, έπαιρναν μέρος στους βασανισμούς των Χριστιανών από τους Τούρκους, αποτελείωναν τους Χριστιανούς νεομάρτυρες και εθνομάρτυρες και προέβησαν σε εξευτελισμούς, γενικά των νεκρών σωμάτων τους. Ενδεικτικά μέσα στα πολλά αυτά γεγονότα αναφέρω τις πασίγνωστες πράξεις τους που έκαναν για το μαρτύριο και κατά το μαρτύριο τον Κοσμά του Αιτωλού και για το μαρ­τύριο και κατά το μαρτύριο του Εθνομάρτυρα Πα­τριάρχη Γρηγορίου Ε’.

Στην Επανάσταση του 1821, όπως λέγουν τα κεί­μενα και οι πηγές, αποδεικνύεται ότι ήσαν υπέρ των Τούρκων, κατά των επαναστατημένων Ελλήνων και τους πρόδιδαν όσο μπορούσαν περισσότερο στους Τούρκους, τους υπόσκαπταν δε με κάθε μέσο όπου και όπως τους δινόταν η ευκαιρία».
Τα ανωτέρω δεν τα λέει κάποιος αντιεβραίος, αλλά ένας Μητροπολίτης, που δεν πιστεύουμε πως μπορεί να τον «κατηγορήσει» κανείς για «ναζισμό», όπως συνηθίζουν να κάνουν οι εβραίοι εναντίον όσων τους καταγγέλουν και τους αποκαλύπτουν.
Άλλη μια μαρτυρία:
Κατά την καταστροφή της Νάουσας, τον Απρίλιο του 1822, από τον Αβδούλ Αμπούδ, εξακόσιοι Εβραίοι, που ακολουθούσαν το ασκέρι του αιμοβόρου Τούρκου πασά, αποτέλεσαν πραγματικό σώμα δημίων και βασανιστών. Απερίγραπτα είναι τα όσα έκαναν στον άμαχο πληθυσμό της μαρτυρικής αυτής πόλεως ».(X.Στασινοπουλου, Λεξικό Ελληνικής Επαναστάσεως 1821)
Είναι ιστορικώς βέβαιο, ότι οι Ιουδαίοι προκαλέσανε την καταστροφή της Χίου από τους Τούρκους για να λεηλατήσουν τον πλούτο των πολυαρίθμων Χιακών εργαστηρίων.
Επί πλέον συμμετείχαν και οι ίδιοι με τον φρικτότερο τρόπο στις σφαγές. Ο αγωνιστής του 1821, γραμματεύς του Κανάρη και μετέπειτα βουλευτής Σύρου Ανδρέας Μάμουκας {1801 – 1884} έχει περιγράψει σαν αυτόπτης μάρτυς τα αιμοσταγή εβραϊκά εγκλήματα. Η μανία των Εβραίων κατά των Ελλήνων βεβαιώνει « ήτο απερίγραπτος » παρακάτω λέγει, ότι δεν μπορεί να εκφράσει τον τρόπο με τον όποιο οι Ιουδαίοι μεταχειρίζονται τα νεκρά σώματα των Ελλήνων. Αξιοσημείωτο είναι ότι αποκαλεί τους Εβραίους « μεμισημένον γένος εις όλον τον κόσμον » και κατόπιν αναφέρει ότι οι Εβραίοι δεν συνεκινούντο πρό των γυμνών κρεμασμένων Ελλήνων, αλλά τους κατεκομμάτιαζαν
« ως κρέας έν μακέλλω » (σφαγείον). Η περιγραφή είναι πραγματικά ανατριχιαστική και μπορείτε να την διαβάσετε στο « Χιακόν Αρχείον » που επιμελήθη ο Ι. Βλαχογιάννης.
Στο κάστρο της Κορώνης οι Εβραίοι που ήταν στο κάστρο, αφού πρώτα τον βασάνισαν, κομμάτιασαν τον Γρηγόριο και πέταξαν κάτω από το κάστρο τα κομμάτια του, φωνάζοντας στους Έλληνες: « Ελάτε βρε Ρωμιοί να πάρετε κρέας από το Δεσπότη σας, να φάτε ». Την ίδια ώρα θανάτωσαν, βασανίζοντας τους, και τον διάκο και τον παπά και τους πέταξαν κι αυτούς από το κάστρο.Ήθελα να ήξερα, όμως, γιατί αυτές τις αλήθειες τις κρύβουν στην σχολική εκπαίδευση; Το ερώτημα είναι χωρίς απάντηση. Δεν χρειάζονται πολλά για να καταλάβει κάποιος ποιοι φροντίζουν να απαλειφθούν τα ιστορικά γεγονότα και έτσι τα Ελληνόπουλα να μη μαθαίνουν την αλήθεια. Η απόκρυψή της είναι που δημιουργεί τις σκέψεις και τα προβλήματα… 
Όχι η ίδια η αλήθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου