Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ... ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ...!!!!


ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΩΣ ΓΙΑΦΚΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ...!!!

Μια πρωτοφανής πρόκληση σημειώθηκε σήμερα σε ελληνικό έδαφος από ομάδα Τούρκων με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βρεθούν στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ και να τιμήσουν την ημέρα μνήμης για τον θάνατο του (σαν σήμερα το 1938). Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιβάτες βρισκόταν ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, βουλευτές και δημοσιογράφοι, όλοι με προορισμό τη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν εκεί τον θάνατο του Κεμάλ μετά από πρόσκληση του «Συνδέσμου Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μιλιέτ με τίτλο «Σκάνδαλο στο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη» η ομάδα αυτή των Τούρκων ακινητοποίησε το τρένο επί ελληνικού εδάφους και στις 9:05 το πρωί σήμερα, έψαλε τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας (σ.σ. κάθε τέτοια ημέρα οι Τούρκοι την ώρα που πιστεύεται ότι έφυγε από τη ζωή ο Ατατούρκ κάθονται σε στάση προσοχής όπου κι αν βρίσκονται, ό,τι κι αν κάνουν).

Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγινε προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κωλυσιεργία των ελληνικών αρχών με στόχο να μην είναι στην ώρα τους στη Θεσσαλονίκη.

Το ίδιο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τις ελληνικές αρχές να καθυστερούν υπερβολικά για τον έλεγχο των διαβατηρίων. Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Μουεζίνογλου επικοινώνησε με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Τα προβλήματα, προστίθεται στο άρθρο, συνεχίστηκαν λίγη ώρα αργότερα με το τρένο να ακινητοποιείται σε άλλο σταθμό λόγω μηχανικής βλάβης. 

Όταν ο Τούρκος υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τη Μιλιέτ, είδε ότι η ώρα περνάει τότε συνέχισε το ταξίδι του οδικώς προκειμένου να προλάβει να βρεθεί στις 9:05 έξω από το σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι επιβάτες που συνέχισαν το ταξίδι με το τρένο «υπό ελληνικό έλεγχο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, προχώρησαν στη συνέχεια στην προκλητική αυτή πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου