Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ντροπή…ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ

20131103-180900.jpg
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μόνο θλίψη μπορούν να μας φέρουν, αφού νέοι Έλληνες χάνουν την ζωή τους για το τίποτα ή ακόμα χειρότερα σαν εν αγνοία τους ¨πιόνια¨ σε ένα ¨καλοστημένο παιχνίδι¨, στο οποίο ακούσια όλοι μπορεί να συμμετέχουμε.
Θυμόμαστε όλοι τον κατακλυσμό των ειδήσεων, μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι ο Πρωθυπουργός τρώει με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ότι πίνει καφέ με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ότι στηρίζει αμέριστα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – στην παρέα πάντα και ο επίσης φίλος τους Υπουργός Δικαιοσύνης, ότι τα κάνει όλα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Τις τελευταίες ημέρες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που είναι; Έμαθε, ότι δύο ακόμη συνέλληνες έχασαν την ζωή τους και ένας ακόμα δίνει μάχη, για να κρατηθεί; Έμαθε, ότι κάτι φρικιαστικό συνέβη;
Ίσως πρέπει, σαν καλοί πολίτες, να βοηθήσουμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να θυμηθεί τι πρέπει να κάνει στην προκειμένη περίπτωση.
Πρώτον, στην εκτέλεση των Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη ο δράστης δεν συνελήφθη εκείνη την στιγμή, όπως συνέβη με τον Π. Φύσσα. Τότε ήταν εύκολο να πανηγυρίζεις, γιατί τυχαία είχες τον δράστη στα χέρια σου. Τώρα όμως τι γίνεται; Τι κάνεις τόσες ημέρες μετά;
Δεύτερον, στην εκτέλεση των Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη ο δράστης φορούσε κράνος και μαύρα ρούχα και για να μην κοροϊδευόμαστε, δεν πρόκειται ποτέ να τον συλλάβεις, αφού μπορεί να είναι ο καθένας.
Τρίτον, στην δολοφονία του Π. Φύσσα ήσουν όλο καμάρι στα κανάλια, ήσουν όλο καμάρι στον Άρειο Πάγο, ήσουν όλο καμάρι όπου πήγαινες. Στην δολοφονία των Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη έχεις εξαφανιστεί από παντού και μάλλον το ¨καμάρι¨ σου τελείωσε.
Τέταρτον, αν κάνεις τον κόπο να ψάχνεις την θεωρία των «δύο άκρων» και κατά πόσο μπορεί να σε βοηθήσει, μάλλον είσαι σε λάθος δρόμο. Βεβαίως η συγκυβέρνηση έθεσε την θεωρία αυτή, είσαι μέλος της και να που ήρθε η ώρα, να μας την αποδείξεις στην πράξη.
Με τις σκέψεις αυτές πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι ο Υπουργός έχει αποτύχει, ότι Προστασία σίγουρα δεν έχουμε και Πολίτης δεν νιώθω στο δικό σας κυβερνητικό σύστημα, αφού δεν έχω δικαιώματα παρά μόνο υποχρεώσεις και μάλιστα όχι σαν οντότητα αλλά σαν ¨αριθμός¨ που μου αναλογεί το ποσοστό στους φόρους σας.

Με μία λέξη, ως προς τις προσφερόμενες εκ μέρους του υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και τον χειρισμό που έχει επιλέξει ανά περίπτωση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πρέπει να καταλάβει, ότι μόνο Ντροπή πρέπει να αισθάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου