Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ LEO2HEL: Να τα βλέπουν και να φοβούνται...

Αρκετά καλά, με δεδομένη την δυσκολία την άσκησης και το γεγονός ότι για πρώτη φορά έγινε σε τέτοια έκταση νυχτερινή άσκηση. Ήταν εντυπωσιακή η δράση όλων των σηματιχμών μέσα στη νύχτα.
Και να μην ξεχνάμε: Αν γίνει κάτι, ο νυχτερινός αγώνας θα κρίνει την έκβαση της σύγκρουσης. Εκεί οι γείτονες "χωλαίνουν" και οι ικανότεροι κερδίζουν...
Εντυπωσιακή και η παράταξη των LEO2HEL. Να τους βλέπουν και να φοβούνται... 


αντεπίθεση, υπέρβαση των φίλων δυνάμεων, υποστηρίχθηκε από πυρά πυροβολικού από το σύνολο των διατιθέμενων μονάδων της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας και της ΧΧΙΙΙ τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας με πυροβόλα Πάντσερ της 156ης αυτοκινούμενης μοίρας μέσου πυροβολικού και πυροβόλα των 105 χιλιοστών, πυροβόλα Μ109ΑG της 110ης, 131ης, και 138ης αυτοκινούμενης μοίρας μέσου πυροβολικού των 155 χιλιοστών, τμήμα αλεξιπτωτιστών του ειδικού τμήματος αλεξιπτωτιστών, τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι και 1 μεταφορικό ελικόπτερο Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού και τετράδα αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέσθηκαν αμυντικά πυρά από το σύνολο των πολυβόλων-αντιαρματικών όπλων του σχηματισμού.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν διάβαση υδάτινου κωλύματος άρματος μάχης με τη βοήθεια γεφυροφόρου άρματος, μεταφορά τραυματία από τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, περισυλλογή άρματος που υπέστη βλάβη και διάσπαση ναρκοπεδίου.

Στα χέρια της Αστυνομίας ο δράστης της δολοφονίας του ήρωα λιμενικού από τη Λευκάδα

Εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κακαβιά μετά από 16 χρόνια
Στα χέρια της Αστυνομίας ο δράστης της δολοφονίας του ήρωα λιμενικού από τη Λευκάδα
Δεκαέξι χρόνια μετά από μία άγρια δολοφονία ενός 25χρονου λιμενικού στη Σαγιάδα ο δράστης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις πράξεις του.
Ήταν Μεγάλη Παρασκευή. Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση. 27 Απριλίου του 1997. Οι λιμενικοί είχαν πληροφορίες από την Ίντερπολ για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από την Αλβανία προς τα ελληνικά παράλια.

Το Ιόνιο και τα στενά μεταξύ Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας είχαν μετατραπεί την εποχή εκείνη σε εμπόλεμη ζώνη καθώς ήταν καθημερινές οι συμπλοκές μεταξύ σκαφών του Λιμενικού και Αλβανών που μαφιόζων, που εκμεταλλευόμενοι την αναρχία στη γείτονα χώρα έρχονταν πάνοπλοι και με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Το σκάφος που περιπολούσε εκείνο το βράδυ εντόπισε το ύποπτο Αλβανικό να κινείται στην περιοχή. Στο σήμα για έλεγχο οι πέντε επιβαίνοντες απάντησαν με καταιγισμό πυροβολισμών.
Οι λιμενικοί ανταποδίδουν τα πυρά... Ένας από τους λαθρέμπορους τραυματίζεται και η καταδίωξη καταλήγει χωρίς τη σύλληψή τους.

Από τα πυρά των Αλβανών πέφτει νεκρός ένας Λιμενικός. Ο Μαρίνος Ζαμπάτης, μόλις 25 χρονών, ένας από τους καλύτερους άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Το Λιμενικό Σώμα τον τίμησε δίνοντας το όνομά του σε ένα από τα σκάφη του.

Και το απόγευμα της Παρασκευής, δεκαέξι χρόνια μετά, η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να έχει στα χέρια της τον δράστη της δολοφονίας του νεαρού λιμενικού.
Ο 54χρονος πλέον Αλβανός, επί τόσα χρόνια έβρισκε καταφύγιο στη χώρα του. Πίστεψε ίσως ότι οι πράξεις του έχουν ξεχαστεί και το μεσημέρι της Παρασκευής επιχείρησε να περάσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά.

Όμως οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρία εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Κέρκυρας για δύο Βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Όλα αφορούσαν στη συμπλοκή εκείνης της νύχτας και στη δολοφονία του 25χρονου Μαρίνου Ζαμπάτη.

Ο Μαρίνος Ζαμπάτης είχε γεννηθεί στην Πρέβεζα στις 28 Μαρτίου 1972 και κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα στις 4 Σεπτεμβρίου 1995 ως δόκιμος λιμενοφύλακας. Ήταν παιδί βιοπαλαιστών, από το Μεγανήσι Λευκάδας. Ο πατέρας του, ναυτικός, αγωνιζόταν στη θάλασσα και η μητέρα του αγωνιζόταν στο σπίτι για την ανατροφή του γιου της.

«Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που τον έκανε να εκτιμά τον κόπο των άλλων και έμαθε να προσφέρει και να συμπαραστέκεται σε όποιον το είχε ανάγκη. Από μικρός δούλευε, ενώ παράλληλα πήγαινε και σχολείο.
Όσοι τον γνώρισαν μαγεύτηκαν από την περηφάνια του, την πηγαία καλοσύνη του, το χαμόγελό του, την ανιδιοτέλειά του, το ελεύθερο πνεύμα του, την τόλμη του» αναφέρει το λιμενικό σώμα στην ανακοίνωση της εποχής.

Ηράκλειο: Λιμοκτονία τρίτεκνης οικογένειας εν καιρώ Μνημονίου - Εξοντώνουν τον γηγενή ελληνικό πληθυσμό


Συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό για την γενοκτονία στην οποία οδηγούν το γηγενές, αυτόχθονο ελληνικό έθνος οι ξένοι δανειστές μας σε συνεργασία με αυτούς που επιβάλουν το Μνημόνιο εντός Ελλάδος, είναι το σημερινό ρεπορτάζ του cretaplus.gr
 
Διαβάστε παρακάτω και συγκλονιστείτε από τις ακραίες κατοχικές συνθήκες στις οποίες έχουν οδηγήσει πλέον,έναν τρίτεκνο οικογενειάρχη ανθρώπο, δείτε πώς καταντούν τις οικογένειες της πάλαι ποτέ ακμαίας ελληνικής αστικής τάξης.
 
Θέλουν να εκμηδενίσουν την περήφανη ελληνική μεσαία τάξη, γιατί γνωρίζουν ότι από αυτήν προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της αναπαραγωγής του ελληνικού έθνους. 
 
Ξέρουν ότι είναι οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι της ελληνικής αστικής τάξης, άνθρωποι κατά πλειοψηφία με πατριωτικά και ελληνοχριστιανικά αισθήματα, τους οποίους πρέπει να χτυπήσουν.
 
Γνωρίζουν ότι με αυτές τις τριτοκοσμικές συνθήκες δυσκολεύει ολοένα περισσότερο για τις γενιές των σημερινών τριαντάρηδων και σαραντάρηδων Ελλήνων (ο πατέρας στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι 45 ετών) να δημιουργήσουν οικογένεια και να αναπαραχθούν, κάνοντας τρία ή και παραπάνω παιδιά - και φυσικά να τα μεγαλώσουν.
 
Τη στιγμή που όλοι οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες που εισρέουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στη χώρα μας, έχουν από πέντε παιδιά και πάνω. Θέλουν να γενοκτονήσουν τον γηγενή πλυθησμό της Ελλάδας και αυτό προσπαθούν να κάνουν.
 
«Μη διαχειρίσιμα από εμάς είναι πλέον τα περιστατικά φτώχειας στο Ηράκλειο αφού καθημερινά αυξάνουν οι λεγόμενες αστικές οικογένειες που δεν έχουν να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες τους όπως είναι το φαγητό».
 
Αυτή τη δραματική δήλωση-διαπίστωση έκανε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος τονίζει, ότι, καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στην Λεωφ. Δημοκρατίας φθάνουν οικογενειάρχες που μέχρι πριν από λίγους μήνες είχαν την αξιοπρέπεια τους,
 
με μια εργασία στον ιδιωτικό τομέα από την οποία και ζούσαν, και δυστυχώς την έχασαν λόγω της κρίσης με αποτέλεσμα να μην έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους.
 
Τελευταίο συγκλονιστικό περιστατικό ένας 45χρονος με τρία παιδιά, ο οποίος επί 20 περίπου χρόνια εργαζόταν σε μια μεγάλη εταιρεία ηλεκτρικών ειδών που "γονάτισε" και αυτή πρόσφατα από την κρίση βάζοντας λουκέτο.
 
Ο άνθρωπος απεγνωσμένα γύρεψε μεροκάματο, και δούλεψε για περίπου 2 μήνες "ντελιβεράς" σε πιτσαρία από την οποία έπαιρνε για εργασία 2 ημερών εβδομαδιαίως 50 ευρώ, σύνολο: 200 ευρώ το μήνα…
 
Την έχασε όμως και αυτή λόγω κρίσης, με αποτέλεσμα να ζητήσει βοήθεια από το Εργατικό Κέντρο.
 
«Καταφέραμε και του δώσαμε τρείς επιταγές για να πάει να ψωνίσει ο άνθρωπος από το σούπερ μάρκετ. Αλλά αυτό δεν αρκεί, δεν λύνει το πρόβλημα επιβίωσης. Συγκλονιστήκαμε από το δράμα που βιώνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος.
 
Μετά από έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει μηνιαία δόση 55 ευρώ στην τράπεζα για συνολική οφειλή 6000 ευρώ, με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για κατάσχεση περιουσιακού του στοιχείου!»
 
Όπως αναφέρει ο κ. Βαρδάκης ήταν τόση η φτώχεια που είχε χτυπήσει την οικογένεια αυτή που ο πατέρας αδυνατούσε οικονομικά περισσότερο από ένα μήνα να αγοράσει έστω και ένα κοτόπουλο… ενώ η μητέρα συνήθως μαγείρευε ζυμαρικά ή μανέστρα στο τσικάλι με κύβους κρέατος για να παίρνει λίγο γεύση το ζυμαρικό…
 
«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε άλλο αυτή την κατάσταση, τα περιστατικά πείνας στο Ηράκλειο αυξάνουν με αλματώδη ρυθμό. Θα πρέπει να γίνει κάτι συντονισμένα και από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης  ώστε οι συνέπειες της οικονομικής κατοχής να μειωθούν και να καλυφθούν ριζικά οι ανάγκες της πείνας… Δεν πάει άλλο» καταλήγει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

"Μ.Αλβανία" μέσω οικονομικής ένωσης των αλβανόφωνων περιοχών


Το μοντέλο της Benelux  των Βαλκανίων συζητήθηκε στην πόλη των Σκοπίων, στο δήμο Τσαΐρ.
Η ιδέα της περιφερειακής οικονομικής ολοκλήρωσης μεταξύ της Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με το σχεδιασμό Μπενελούξ, προωθείται με στόχο την επέκταση του εμπορίου, χωρίς την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια.
Πολιτικοί, καθηγητές και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών από τις χώρες αυτές, είπαν ότι κανείς δεν πρέπει να φοβάται αυτού του είδους της συνεργασία, η οποία έχει να κάνει με τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και όχι με τη δημιουργία μεγάλων κρατών.
«Η Βαλκανική Μπενελούξ δεν προβλέπει αλλαγή των συνόρων, δεν προωθεί κάτι τέτοιο. Εμείς προωθούμε μόνο τη συνεργασία. Υπάρχει μια εναλλακτική λύση στο  ΝΑΤΟ, κάθε χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας.
Έτσι, δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή των συνόρων αλλά, απλά, για την ιδέα της συνεργασίας», δήλωσε ο Αρντιάν Σέχου, πρόεδρος της AGREEI [Action Group for Regional Economic and European Integration].
Εκτός από το οικονομικό συμφέρον και τη συνεργασία στην περιοχή, με βάση μιας Benelux  των Βαλκανίων, θα δοθεί η δυνατότητα να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης των χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αυτή η επιτυχής συνεργασία εντός της περιοχής, θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο την πρόοδο των οικονομικών συνθηκών και θα συνεισφέρει ώστε να πεισθεί η ΕΕ, ότι η περιοχή είναι ώριμη και έτοιμη να συνδεθεί», τόνισε ο Ιζέτ Μεντζίτι πρόεδρος της κοινότητας Τσαΐρ των Σκοπίων.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με τα θετικά αποτελέσματα της περιφερειακής συνεργασίας. Η συνεργασία είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την επιτάχυνση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω τη διαδικασία συμφιλίωσης και την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης στην περιοχή, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των λαών των Βαλκανίων και της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή», δήλωσε ο Έντμοντ Χότζα, πρώην αναπληρωτής υπουργός Ενσωμάτωσης στην Αλβανία

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ 2013" Μια άσκηση "ζωής και θανάτου" αύριο στον Εβρο για να "μετρηθούν" όλοι...


Μια άσκηση διαφορετική από τις άλλες θα διεξαχθεί αύριο στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) «Έβρος» η προετοιμασία για την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Νυκτερινή Αστραπή» που πρόκειται να διεξαχθεί αύριο το βράδυ της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου 2013, στο πεδίο ασκήσεων – βολών «Αετός» πλησίον της πόλης της Αλεξανδρούπολης.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν μονάδες της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ) «3ο Σύνταγμα Ιππικού – Δορύλαιο» με άρματα μάχης Leopard 2HEL και μονάδες άλλων σχηματισμών της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ.
Γιατί η άσκηση είναι διαφορετική από τις άλλες; Γιατί σε μια ενδεχόμενη "θερμή" κρίση από την επιτυχία ή όχι της ενέργειας που θα κάνουν αύριο οι εμπλεκόμενοι σχηματισμοί θα κριθεί η νίκη ή ήττα μας.
Το βασικό σενάριο αναφέρεται σε αντεπίθεση μέσα στη νύχτα από Follow-on-Forces με υπέρβαση των φίλιων τμημάτων. Δηλαδή όπως το κτένι μπαίνει μέσα στο μαλλί, έτσι οι μονάδες της αντεπίθεσης θα εισέλθουν μέσα από τις ελληνικές γραμμές και θα επιχειρήσουν να σαρώσουν τον αντίπαλο με μια κίνηση που εξ αντικειμένουν έχει σημαντικές τακτικές δυσκολίες:
Πρώτον θα πρέπει να αποφευχθούν φίλιες απώλειες τόσο από τα άρματα μάχης όσο και από τα αεροσκάφη κρούσης που θα διαπεράσον από πίσω τις αμυντικές γραμμές, όσο και των δυνάμεων μεταφορικών ελικοπτέρων που θα έρθουν από πίσω για να ανολουθήσουν την προέλαση των αρμάτων μάχης.
Δεύτερον να ανοιχθούν την κατάλληλη στιγμή οι κατάλληλες δίοδοι για να περάσουν τα άρματα μάχης με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα.
Tρίτον να μην διαταραχθεί η συνοχή της γραμμής άμυνας στα σημεία που θα ανοίξουν για να περάσουν οι επιτιθέμενες δυνάμεις στον απροετοίμαστο εχθρό.
Και όλα αυτά μέσα στην αφέγγαρη νύχτα στον παγωμένο Έβρο (την άσκηση θα παρακολουθήσει σε όλα τα στάδιά της ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, χαρακτηριστικό της σημασίας της).
Είναι μια άσκηση που τον πρώτο λόγο έχουν τα βαριά όπλα: Άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα, όλμοι, αντιαρματικά κλπ
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που μία ΤΑΜΣ με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, διεξάγεται αποκλειστικά και μόνο τη νύκτα και σίγουρα θα μετρηθούν τα αποτελέσματά της με ιδιαίτερη προσοχή.
Σε πραγματικές συνθήκες αν επιτύχει η επιχείρηση ο αχθρός αναχαιτίζεται και πιθανόν "σπάει" το μέτωπο στο σημείο της εξέχουσας ή των πλευρών που θα διενεργηθεί η επίθεση.
Αν αποτύχει, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα, αφού θα έχουν αναλωθεί σημαντικές εφεδρείες και οι απώλειες συνακόλουθα θα είναι μεγάλες και το κυριότερο δεν θα υπάρχει τίποτα από πίσω...

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Έτσι, να βάζουμε προτεραιότητες: Θα δώσουμε 2,5 εκ. ευρώ για το… Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας!

Έτσι, να βάζουμε προτεραιότητες: Θα δώσουμε 2,5 εκ. ευρώ για το… Εθνικό Θέατρο της Αλβανίας!

Την ώρα που στην Βόρειο Ήπειρο η Ελληνική εκπαίδευση παραπαίει και οι Βορειοηπειρώτες συνταξιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της διακοπής των συντάξεων ΟΓΑ και σύντομα και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η Ελληνική Πολιτεία θα δώσει ένα τσουβάλι χρήματα για την κατασκευή του… Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας!

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης Νίκο Πελέσι δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί μια παλαιότερη δέσμευσή της και θα δώσει 2,5 εκ. ευρώ για την κατασκευή του… Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας!
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών ενόψει της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ χαρακτηρίζοντας «καθοριστικές» τις διασυνδέσεις των συστημάτων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Τιράνων, καλώντας την Αλβανία να αποδεχθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο για να πετύχει την είσοδο στην ΕΕ.

Αναλυτικότερα η δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αντιπροέδρο της Κυβέρνησης της Αλβανίας Niko Peleshi έχει ως εξής:

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Χαίρομαι, γιατί είχα την ευκαιρία να υποδεχτώ σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, τον Αντιπρόεδρο της Αλβανικής Κυβέρνησης, τον κ. Peleshi, που, με την επίσκεψή του εδώ λίγες μέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια στην Αλβανία και λίγες εβδομάδες μετά την δική μου επίσκεψη στα Τίρανα, έρχεται για να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το momentum που έχει δημιουργηθεί στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.
Και η ελληνική και η αλβανική Κυβέρνηση αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, αλλά και στη διμερή μας συνεργασία, η οποία είναι χρήσιμη, όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά γενικότερα για τα δυτικά Βαλκάνια. Μας συνδέει ένα Σύμφωνο Φιλίας και Καλής Γειτονίας, στο οποίο θέλουμε να αποδώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή σημασία. Μας συνδέει και η συμμαχική μας σχέση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, στο οποίο είναι πλέον μέλος η Αλβανία και μας συνδέει η προοπτική της ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε., άρα και η ετοιμότητά της να αποδεχθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τους κανόνες του ευρωπαϊκού, νομικού και πολιτικού πολιτισμού, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Ο Αντιπρόεδρος της Αλβανικής Κυβέρνησης, κ. Peleshi θα καταβάλλει από τη δική του πλευρά όλες τις προσπάθειες που είναι αναγκαίες, προκειμένου να εφαρμοστούν αυτά που είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στα Τίρανα με τον πρωθυπουργό, τον κ. Edi Rama και με τον ομόλογό μου υπουργό Εξωτερικών.
Συζητήσαμε όμως και κάποια επιπλέον θέματα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό τομέα. Τώρα καλούμαστε και η Ελλάδα και η Αλβανία να αξιοποιήσουμε τον ΤΑΡ και να τον κατασκευάσουμε. Οι δύο χώρες συνδέονται πλέον και μέσω του αγωγού αυτού και επιπλέον με τη συνεργασία των Υπουργείων Ενέργειας. Αλλά και με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε με τον κ. Peleshi, θα δώσουμε έμφαση και σε άλλες πλευρές της ενεργειακής συνεργασίας. Καθοριστική είναι πάντα η παραγωγή και η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και οι διασυνδέσεις των συστημάτων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό αφορά και γενικότερα την περιοχή της Μεσογείου.
Επίσης, συζητήσαμε για θέματα πολιτιστικής πολιτικής. Μια παλιά πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν να συμβάλει χρηματοδοτικά με ένα ποσό περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στην κατασκευή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας, στο κέντρο των Τιράνων. Τώρα επιβεβαιώνουμε αυτή μας τη διαθεσιμότητα. Χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός εμβληματικού κτηρίου που συμβολίζει και τη φιλία μας, αλλά και την έμφαση που δίνει η Αλβανική Κυβέρνηση και ο Αλβανός Πρωθυπουργός στα θέματα του πολιτισμού.
Επίσης, για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουμε ήδη μια πολύ καλή συνεργασία, την οποία ο κ. Peleshi και ως δήμαρχος προώθησε πάρα πολύ έντονα. Όλοι οι μηχανισμοί του Υπουργείου Πολιτισμού και των φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως το Eυρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, είναι στη διάθεση της αλβανικής πλευράς για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έχουμε άλλωστε πολύ καλή συνεργασία και στο πλαίσιο της UNESCO.
Θέλω να καλωσορίσω για μια ακόμη φορά τον κ. Peleshi και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.
N. PELESHI: Ευχαριστώ, κ. αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης. Επιθυμώ για μια ακόμη φορά να επισημάνω τη σημασία αυτής της επίσκεψης ως συνέχεια των επιτυχημένων επισκέψεων που ξεκίνησαν με την επίσκεψη του κ. Βενιζέλου και ακολούθησε η επίσκεψη του Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλια. Δυο επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο και το πνεύμα της στρατηγικής, πολιτικής και οικονομικής μας συνεργασίας, αλλά και στο πλαίσιο ενός νέου κλίματος, το οποίο έχει σήμερα την δυνατότητα και την ανάγκη να λάβει μια νέα ώθηση, μια νέα επιτάχυνση και δυναμισμό στο πλαίσιο των οικονομικών και πολιτικών ανταλλαγών. Δεν είναι τυχαίο που τους τελευταίους μήνες υπήρξε νέα δυναμική ανταλλαγής πολιτικών επισκέψεων κορυφής.
Υπήρξαν, επίσης, εξελίξεις στο πλαίσιο των οικονομικών ανταλλαγών, κοινή οικονομική και ενεργειακή ελληνοαλβανική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Παπούλια στα Τίρανα. Πραγματοποιήθηκε επίσης και ελληνοαλβανικό επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώθηκε στα Τίρανα. Και εγώ ήρθα σήμερα ακριβώς για να συζητήσω -και είχα μια πολύ επιτυχημένη συζήτηση- με τον κ. Βενιζέλο, για τις δυνατότητες και τους μηχανισμούς που κινητοποιούν όλα τα θέματα και τα πεδία που δημιουργεί το πλαίσιο της διμερούς κοινής μας ατζέντας.
Θα ήθελα να τονίσω ξανά αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος, ότι η συνεργασία μας βασίζεται σε τρεις ισχυρούς πυλώνες. Πρώτον, στο σύμφωνο φιλίας και καλής γειτονίας. Δεύτερον, στην εταιρική μας σχέση στο ΝΑΤΟ και τρίτον στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας, δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όσον αφορά το σύμφωνο, έχουμε συζητήσει για την δυνατότητα ανάπτυξης και εφαρμογής των πεδίων που δημιουργεί, τη σύσταση κοινών επιτροπών, με ένα κοινό σχέδιο δράσης και κοινή ατζέντα, όσο το δυνατόν συντομότερο, ώστε εντός αυτού του πλαισίου, αυτού του συμφώνου, να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις σε ορισμένα θέματα, τα οποία μπορεί να είναι τεχνικά αλλά έχουν άμεση επίδραση στην ζωή των πολιτών των χωρών μας.
Μιλήσαμε για στρατηγικά έργα, όπως είναι το έργο του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, το οποίο καθίσταται τώρα μια πραγματικότητα, αλλά εμείς χρειάζεται να ανταλλάξουμε πληροφορίες και να συνεργαστούμε με την ελληνική πλευρά, που έχει μεγαλύτερη εμπειρία υλοποίησης τέτοιον έργων, ώστε το έργο να επιταχυνθεί και να υλοποιηθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.
Ταυτόχρονα, συζητήσαμε και για άλλα μελλοντικά στρατηγικά έργα στο πλαίσιο της ενέργειας. Η ενέργεια είναι ένας τομέας πολύ σημαντικός που αποτελεί προτεραιότητα για την Αλβανία. Είναι ένας τομέας που δεν μπορεί να εξελιχθεί αυτόνομα αλλά σε σύνδεση κυρίως με τις γειτονικές χώρες. Για το λόγο αυτό επιθυμώ να χαιρετίσω και να ευχαριστήσω τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλο για την αποφασιστικότητα που επέδειξε στον κοινό σχεδιασμό του ενεργειακού μέλλοντος μεταξύ των δύο χωρών, δηλαδή έργα που μας συνδέουν.
Επιθυμώ να εκφράσω για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μου για την ετοιμότητα που παρατηρείται και σε συγκεκριμένα και ειδικά πολιτιστικά έργα, όπως είναι η δωρεά της ελληνικής κυβέρνησης για το έργο ανοικοδόμησης του εθνικού θεάτρου. Σήμερα βρήκαμε την κατανόηση για το σχεδιασμό του έργου. Πολύ σύντομα λοιπόν θα έχουμε την δυνατότητα να ξεκινήσουμε το έργο της ανοικοδόμησης του αλβανικού εθνικού θεάτρου με τη σημαντική βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης και προς τούτο επιθυμώ να εκφράσω της ευχαριστίες μου εκ μέρος της αλβανικής κυβέρνησης. Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μια από τις προτεραιότητές μας, όπου αναμφίβολα έχουμε ανάγκη να ανταλλάξουμε εμπειρίες με την ελληνική πλευρά. Εχουμε παραδείγματα επιτυχίας, επιτυχημένης συνεργασίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο στο παρελθόν, αλλά σήμερα στο πλαίσιο ενός νέου κλίματος και ενός νέου δυναμισμού των πολύπλευρών σχέσεων των δύο χωρών μπορεί και προς αυτή την κατεύθυνση να δημιουργήσουμε μηχανισμούς που θα δημιουργήσουν στην χώρα μας και στην πολιτιστική της κληρονομιά τη δυνατότατα να επωφεληθεί από την εμπειρία της ελληνικής πλευράς. Να ανταλλάξουμε και εμείς τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας που έχουμε αποκομίσει στο πλαίσιο της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Θέλω να χαρακτηρίσω για άλλη μια φορά ως πολύ επιτυχημένο τον ρυθμό των εδραιωμένων τώρα πια σχέσεών μας, που έχουν μπει σε ένα ρυθμό, με μια νέα ταχύτητα μετά από τις δυο πολύ σημαντικές επισκέψεις στα Τίρανα, του κ. Βενιζέλου και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η 16ΧΡΟΝΗ ΜΥΡΤΩ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟ ΟΡΚ (ΦΩΤΟ)

myrto2
Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν την άτυχη Μυρτώ που έπεσε θύμα βάναυσης κακοποιήσης από τον Πακιστανό “δράκο” στην Πάρο. Να θυμίσουμε πως η Μυρτώ σήμερα βρίσκεται σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ και δίνει σκληρή μάχη για να παραμείνει στη ζωή και να κερδίσει το στοίχημα να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση της υγείας της.

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε την εικόνα που έχει σήμερα η Μυρτώ μέσα από το νοσοκομείο: Στην δεύτερη βλέπετε πως ήταν η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη πριν τη βάναυση κακοποίηση και την απόπειρα ανθρωποκτονίας από τον Πακιστανό “δράκο της Πάρου”.Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορία της έχει συγκινήσει τον Ελληνισμό της Αμερικής και τις τελευταίες μέρες, δίνεται ιδιαίτερη προβολή στην ανάγκη να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για μεθόδους θεραπείας και για βελτίωση της κατάστασης της υγείας της.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, μετά από πρωτοβουλία της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας συγκεντρώνονται χρήματα για την αγορά ενός ειδικού μηχανήματος το οποίο θα βοηθήσει την Μυρτώ για τη διατροφή και την επικοινωνία.

Ακόμη οι “Φίλοι της Μυρτώς” δημιούργησαν γι’ αυτήν την ιστοσελίδα You Caring. com (http://www.youcaring.com/medical-fundraiser/friends-of-mirto/104407), όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά, με δικαιούχο την ίδια την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη. Ακόμη έβαλαν σε λειτουργία σελίδα στο fecabook με το όνομα Friends of Mirto.Η ανακοίνωση έναρξης της σελίδας είναι η εξής:

Οι «Φίλοι της Μυρτώς» είναι μια ομάδα νέων που δημιουργήθηκε όταν τα μέλη της γνώρισαν τη 16χρονη Μυρτώ και την προσωπική της τραγωδία. Στις 22 Ιουλιου του 2012, γύρω στις 7:15 το απόγευμα, αλλοδαπός που δούλευε παράνομα στην Ελλάδα, επιτέθηκε στη Μυρτώ ενώ παραθέριζε με την οικογένειά της στην Πάρο. Δέχτηκε την επίθεση καθώς περπατούσε στην παραλία. Κακοποιήθηκε, δέχτηκε πολαπλά χτυπήματα και αφέθηκε για νεκρή στον τόπο της επίθεσης. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η Μυρτώ υπέστη κακώσεις στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική της στήλη.

Δεν μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει, ενώ σιτίζεται με σωλήνα. Η ζωή της άλλαξε για πάντα. Η Μυρτώ υπόκειται σε θεραπεία εδώ στη Βοστώνη, στο Spaulding Rehabilitation Hospital και ελπίζουμε πως θα τα καταφέρει να τρώει κανονικά αλλά και να επικοινωνεί με τη βοήθεια της συσκευής Tobii Speech Generating Device. Οι γιατροί στο Spaulding συνέστησαν στη Μυρτώ να μάθει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμμένη συσκευή και ενώ η Μυρτώ άρχισε να εκπαιδεύεται στη χρήση αυτής της συσκευής, έπρεπε να σταματήσει καθώς το κόστος ήταν απαγορευτικό για αυτήν και την οικογένειά της. Το κόστος της συσκευής είναι $25,000. Στόχος των «Φίλων της Μυρτώς» είναι να αγοράσουν τη συσκευή αυτή, αλλά και συνησφέρουν όπως μπορούν στο να καλυτερεύσουν και να διευκολύνουν όσο γίνεται την ποιότητα ζωής της Μυρτώς. Η μη δυνατότητα επικοινωνίας είναι άκρως απογοητευτική και λυπηρή στη Μυρτώ.

Οι «Φίλοι της Μυρτώς» ήρθαν σε επαφή με την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και ζήτησαν τη υποστήριξη και βοήθεια της Ομοσπονδίας. Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμφώνησε παμψηφεί να βοηθήσει τους «Φίλους της Μυρτώς» σε αυτό τους το εγχείρημα. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, και με την Ομοσπονδία σαν χορηγό, θα διοργανωθεί έρανος στις 7 Δεκεμβρίου. Λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν σύντομα.

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλη των «Φίλων της Μυρτώς» και να συμβάλετε στην προσπάθειά μας. Το όλο εγχείρημα αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρεία αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τη νεολαία μας, αλλά και ολόκληρης της ομογένειας της περιοχής μας για συσπήρωση και ενότητα για την πραγμάτωση ενός όμορφου και άξιου στόχου. Ελπίζουμε με τη συμβολή σας να καταφέρουμε να αγοράσουμε τη συσκευή Tobii Speech Generating Device. Ποσά που θα μαζευτούν άνω του κόστους αυτής της συσκευής θα διατεθούν κατευθείαν για τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.

«Φίλοι της Μυρτώς»

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Και ξαφνικά από τα 20.000 καλάσνικοφ φτάσαμε στο «δεν βρέθηκαν τελικά καθόλου όπλα»


Κανένα όπλο δεν βρέθηκε στα κοντέινερ που μετέφερε το φορτηγό πλοίο «Nour M», σημαίας Σιέρα Λεόνε, κατά τον έλεγχο που διενήργησε εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών… 

Σύμφωνα με πληροφορίες στα κοντέινερ που εκφορτώθηκαν και ελέγχθησαν επιλεκτικά, εντοπίστηκαν σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. 


Η εκφόρτωση των κοντέινερ έγινε με γερανό, ενώ ως γνωστόν, το φορτίο έχει πλέον δεσμευθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας. 

Το φορτίο σφραγίστηκε και θα φυλαχθεί σε ειδικούς χώρους υπό την ευθύνη του Τελωνείου και τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ο διεξοδικός έλεγχος του αλλά και η πλήρης καταμέτρησή του. 
Σε ότι αφορά το φορτηγό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ακαντιάς έως ότου θεωρηθεί αξιόπλοο και του δοθεί σχετικό πιστοποιητικό. 

Σημειώνεται πως σε ότι αφορά τον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου η προανακριτική διαδικασία βρίσκεται από τις διωκτικές αρχές σε πλήρη εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της δικογραφίας ή η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους.

To σχέδιο κατάληψης το 2009 της Ρω από την Τουρκία - Πώς και ποιοι το ματαίωσαν


Το σχέδιο κατάληψης ελληνικού νησιού και πιο συγκεκριμένα της Ρω το 2009 που η τουρκική επιθετικότητα είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της και το οποίο είχε αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με δύο διαδοχικά δημοσιεύμετα τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους είναι πλέον ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση που σχεδιάστηκε από την Άγκυρα μετά την υπόθεση "Βαριοπούλα" το 2003 που χρησιμοποιήθηκε από τον Ρ.Τ.Ερντογάν για να "στριμώξει" του κεμαλικούς, αλλά αυτή την φορά είχε σχεδιαστεί από το νεο-οθωμανικό καθεστώς προκειμένου να "σπάσει" την πρίθεση ανακήρυξης ΑΟΖ από την Ελλάδα.
Το 2009 η τουρκική επιθετικότητα είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της με δεκάδες διελεύσεις τουρκικών μαχητικών επάνω από ελληνικό έδαφος και τουρκική κορβέτα να φτάνει τόσο κοντά στο Καστελόριζο που να "κολλάει" στο βυθό σε βράχια λίγο έξω από το νησί.
Ήταν τότε που διέρρευσε μυστηριωδώς από στενό συνεργάτη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, σε δύο εφημερίδες (Αυριανή και Πρώτο Θέμα) ότι "μεταφέρονται 1000 κομμάντο στο Αιγαίο" με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Δ.Γράψα.
Πρακτικά μεταφέρονταν περίπου 150 άτομα των ειδικών δυνάμεων σε βραχονησίδες και νησάκια του Α.Αιγαίου μετά από συγκεκριμένες πληροφορίες που είχε ο Έλληνας ΓΕΕΘΑ για επικείμενη προσπάθεια δημιουργίας επεισοδίου από την Τουρκία.
Αμέσως δημιουργήθηκε κλίμα με συνεχή δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.
Τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο είχε σταλεί από την τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ για να καταγράψει την αλλαγή φρουράς στο νησί. Το συνεργείο έσπευσε με ταχύπλοο σκάφος και κινηματογράφησε την αλλαγή φρουράς Εθνοφυλάκων στη Ρω.
Οι όλες σκηνές θα βαπτίζονταν ως "παράνομη μεταφορά ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε νησι των Δωδεκανήσων" (βάσει της συνθήκης των Παρισίων του 1947 δεν επιτρέπεται η παρουσία τακτικών ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα Δωδεκάνησα) και θα προκαλούσαν την τουρκική αντίδραση με μεταφορά μιας μονάδας ειδικών δυνάμεων περίπου 60 ανδρών με ελικόπτερα στο νησί κατά την διάρκεια της νύχτας.
Το συνεργείο έγινε αντιληπτό την τελευταία στιγμή από παρατηρητήριο του νησιού και ειδοποιήθηκε το Λιμενικό. Το γεγονός ότι πρόλαβαν το τουρκικό ταχύπλοο και το εγκλώβισαν λίγα μέτρα πριν βγει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα ίσως γλίτωσε την χώρα από μεγάλες περιπέτειες.
Ακινητοποίησαν το τουρκικό σκάφος, κατέσχεσαν το οπτικό υλικό (υπάρχει ακόμα στην ΕΥΠ το υλικό αυτό) και εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι. αφού "σκαναρίστηκαν" μήπώε είχαν κρύψει κάποια βιντεοκασέταα.
Για το σχέδιο γίνεται αναφορά στο περιοδικό Crash, το οποίο μιλά για “μία επιχείρηση – αστραπή", με την οποία οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις θα επιχειρούσαν στρατιωτική κατάληψη της νήσου Ρω με απώτερο στόχο να τεθεί η Αθήνα προ τετελεσμένων γεγονότων στο θέμα που αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Στο δημοσίευμα περιγράφεται όλο το σενάριο καθώς και η ελληνικη αντίδραση που υπήρξε αποτελεσματική λόγω έγκαιρης ενημέρωσης από μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών.
Συγκεκριμένα υπήρξε ενημέρωση από ρωσικές και γαλλικές μυστικές υπηρεσίες για τον σχεδιασμό της Άγκυρας και ως αποτέλεσμα των ενημερώσεων τέθηκαν σε εφαρμογή σχέδια που έκαναν την όλη επιχείρηση "υψηλού κόστους" για την Τουρκία και ματαιώθηκε.
Λίγο αργότερα η έλευση στην εξουσία του Γιώργου Παπανδρέου και της πολιτικής της "ελιάς" (ποιος δεν τον θυμάται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης να μεταφέρει ένα δενδράκι ελιάς για να το φυτέψει στο τάφο του "φίλου του" πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, έκανε την όλη επιχείρηση "αχρείαστη": Ο Γ.παπανδρέου τους υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ...

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!.. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΑΘΑΝΕ; ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ-ΤΥΠΙΚΑ- Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ... (ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ)


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωση της καταδικάζει τη βία και τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.


Όπως ανακοινώνει η Ιερά Σύνοδος:

"Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξ αφορμής των δολοφονικών γεγονότων, που συνέβησαν πρόσφατα στο Ηράκλειο Αττικής:

1. Συλλυπείται τις οικογένειες των δολοφονηθέντων θυμάτων και εύχεται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.

2. Προσεύχεται για την αποκατάσταση της υγείας του τραυματισθέντος νέου.

3. Καταδικάζει κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται και καλεί όλο τον Ελληνικό Λαό ανεξαιρέτως, να διατηρήσουμε την εθνική μας ενότητα και την εφαρμογή των Νόμων του Κράτους.

Εν συνεχεία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2014.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου".

Τόσο στην μια όσο και στην άλλη περίπτωση η Ιερά Σύνοδος αποφεύγει με εμφανή τρόπο κάθε αναφορά σε πρόσωπα και καταστάσεις αποφεύγοντας την παραμικρή συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο.

Για την ιστορία, η δήλωση της Ιεράς Συνόδου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ήταν:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξ αφορμής των πρωτοφανών και επικινδύνων για την ελληνική κοινωνία προσφάτων γεγονότων :

1. Συλλυπείται την οικογένεια του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα και εύχεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.
2. Καταδικάζει κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται.
3. Θεωρεί ότι το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα διαθέτει ασφαλείς δικλείδες προστασίας του.
4. Υπενθυμίζει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξαιρέτως οφείλουμε να διατηρήσουμε σε κάθε περίπτωση την εθνική μας ενότητα και την εφαρμογή των Νόμων του Κράτους μας, «ότι πολλοί κυκλόθεν οι εχθροί ημών».

Για ”καφέ” οι Τούρκοι στον Α/ ΓΕΝ… την ίδια ώρα που η Φρεγάτα τους αλώνιζε στα Χωρικά μας Ύδατα !!

20131113-184354.jpg
Αυτό και αν είναι απο τα Άγραφα …Οι Τούρκοι Αξιωματικοί του Ναυτικού στο γραφείο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχου Αποστολάκη σήμερα το πρωί για καφέ…Ενώ χθές βράδυ η Φρεγάτα τους αλώνιζε !!! Τώρα πώς το λέτε εσείς αυτό στο Ναυτικό κ. Αρχηγέ του Ναυτικού ;
Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού
Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμφωνηθέντων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)
Ελλάδας-Τουρκίας έτους 2013, αντιπροσωπεία του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού επισκέφθηκε το ΓΕΝ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας έγινε δεκτός από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό ΓΕΝ, Υποναύαρχο Παναγιώτη Παστουσέα ΠΝ.

Τουρκική φρεγάτα πολιόρκησε την Σκύρο - Συναγερμός στις επάκτιες συστοιχίες Exocet


Σε μία πρόκληση που σε οποιοδήποτε άλλο κράτος αποκλείεται να έμενα αναπάντητη, προχώρησε η Τουρκία "πολιορκώντας" την "καρδιά" της ελληνικής αεράμυνας, και γενικότερα της ελληνικής αμυντικής διάταξης στο Αιγαίο, της Σκύρο.
Χθες το απόγευμα η τουρκική φρεγάτα κλάσης ΜΕΚΟ-200ΤΝ, η "Ορούκ Ρέϊς" βγηκε από τα Στενά και κατεθεύνθηκε νοτιοδυτικά. με κατεύθυνση πάλι την Εύβοια και την Αττική.
Στις 22.32 μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην θαλάσσια περιοχή της Σκύρου και άρχισε έκανε σχεδόν ένα πλήρη κύκλο γύρω από το νησί.
Μπήκε από τα βόρεια, κατευθύνθηκε δυτικά, μετά πήγε νότια και γύρισε πάλι προς την ανατολική πλευρά απ΄όπου όμως στις 23.04 ακολούθησε πορεία νοτιοανατολική και τώρα πλέει προς την Κάρπαθο. Καθ'όλη την διάρκεια της πορείας της γύρω από την Σκύρο είχε ανοικτά τα ηλεκτρονικά της συστήματα "αλιεύοντας" εκπομπές από τα ραντάρ και τα συστήματα του νησιού που ήταν ανοικτά εκείνη την ώρα.
Κοντά του στην Σκύρο ήταν η παλιά ελληνική φρεγάτα "Κανάρης" κλάσης "S".
Ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας ανέγνωσε μέσω ασυρμάτου μήνυμα στον Τούρκο ομόλογό του ότι είχε παραβεί τους κανόνες αβλαβούς διιέλευσης και έπρεπε να αποχωρήσει άμεσα, αλλά ο Τούρκος δεν απάντησε.
Η επιλογή της Σκύρου, φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι. Η Σκύρος είναι  βασικός πυλώνας της αεράμυνας στο Αιγαίο, έχοντας βάση μεταστάθμευσης όλων μαχητικών της ΠΑ, αλλά έχει MIM-104 Πατριοτ, αλλά έχει και κάτι εξίσου σημαντικό: Επάκτιες πυροβολαρχίες βλημάτων εδάφους-επιφανείας MM-40 Exocet, οι οποίοι χθες ενεργοποιήθηκαν άμεσα.
Δεν εγκλώβισαν το τουρκικό πλοίο για ευνόητους λόγους (άλλωστε η τουρκική φρεγάτα πιθανότητα για τον λόγο αυτό "πολιόρκησε" την Σκύρο για να συγκεντρώσει ηλεκτρονικές"πληροφορίες" για τους Exocet) αλλά επιβεβαιώθηκε η άμεση δυνατότητα αντίδρασης του Ναυτικού.
H κίνηση έρχεται λίγε ώρες μετά την αποκάλυψη στην Βουλή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Α.Δαβάκη ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει σε "υπερσυγκέντρωση δυνάμεων σε μικρασιατικά παράλια και Έβρο".

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Η αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για το Πολυτεχνείο με τον Παύλο Φύσσα προκάλεσε σάλο στα social media (φωτό).


Με τη φωτογραφία του Παύλου Φύσσα να φιγουράρει ανάμεσα στον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Σωτήρη Πέτρουλα και Νίκο Τεμπονέρα, η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε μία αφίσα για την 40η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στην αφίσα, η οποία έχει προκαλέσει έντονη κριτική στα social media, κυριαρχεί το σύνθημα «Σήμερα πεθαίνει ο φασισμός», αλλά και το μήνυμα της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής κοινωνικής βίας.

Παράλληλα, τη φωτογραφία συνοδεύουν τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Εθνική Υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα. Είναι θέμα μόνιμου Αγώνα».


Ωστόσο, η αφίσα φαίνεται πως έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη με έντονες κριτικές να κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου μέσα από τα social media, μιλώντας για οικειοποίηση των νεκρών.

«Καπηλεύεστε νεκρούς που δεν ήταν δικοί σας ποτέ... κόμμα του 3#... αστείοι» σχολιάζει κάτω από το συγκεκριμένο post στο Facebook ένας χρήστης.

Την ίδια στιγμή, ένας άλλος με ειρωνικό ύφος αναρωτιέται αν θα κατέβουν οι ίδιοι στην πορεία.

ΟΥΣΤ | Ο Παύλος Φύσσας στην αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για το Πολυτεχνείο

Τόσους ήρωες εχει το Πασοκ να βάλει στην αφίσα.Τον Ακη,τον Μαντέλη,τον Πάγκαλο,τον ΓΑΠ,τους Αριστερούς βρήκε να βάλει;

Ρεζιλίκια:ΜΑΤατζής έσπασε το χέρι εξαθλιωμένης καθαρίστριας που διαδήλωνε για ένα κομμάτι ψωμί!!!


Το χρονικό της αποτροπιαστικής στάσης μερίδας ανδρών των ΜΑΤ κατά εξαθλιωμένων καθαριστριών που διαμαρτύρονται για την απόλυσή τους από το Υπουργείο Οικονομικών.

Θύμα του χτυπήματος από ασπίδα Ματατζή μια καθαρίστρια που έσπασε το χέρι της και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Δείτε πως προσπαθούν να φιμώσουν και να εκφοβίσουν τους αγρότες..τους Έλληνες.

Απίστευτες – αστήρικτες κατηγορίες και προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού των Ελλήνων αγροτών αλλά και των Ελλήνων γενικότερα…
Αύριο και στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης θα καταθέσουν στον Α’ Πταισματοδίκη Λάρισας πέντε αγρότες κατηγορούμενοι για εγκλήματα….:
- διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (άρθρο 382 ΠΚ), 
- της απείθειας (άρθρο 169 ΠΚ), 
- της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών (άρθρο 290 ΠΚ), 
- της επικίνδυνης
σωματικής βλάβης (άρθρο 309 ΠΚ), 

- της απλής σωματικής βλάβης (άρθρο 308 ΠΚ), 
- της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ) και 
- της παράβασης του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.
Οι ανωτέρω κατηγορίες σύμφωνα με πληροφορίες μας και δηλώσεις ανθρώπων που γνωρίζουν την ιστορία… 
είναι αβάσιμες και αναληθείς και αβίαστα προκύπτει ότι η δίωξη για σοβαρότατα αδικήματα είναι αβάσιμη και προσχηματική, η μήνυση δε συνετάγη με τον αποκλειστικό σκοπό του «παραδειγματισμού» και της καταστολής οποιασδήποτε αγροτικής διαμαρτυρίας, πριν αυτή καν γεννηθεί.

XAXAXAXAXAXAXAXAXA ΤΑ ΛΕΝΕ Ι ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΣΤΟΝ ΝΤΟΥΛΕ.


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής και αρχηγός του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με την στρατηγική της Κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική και ορισμένων αποφάσεών της και άσκησε κριτική για το κενό που υπάρχει στο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Εν τω μεταξύ, λίγες μέρες πριν επέκρινε και την πρόσφατη πρωτοβουλία του Ράμα για τη μείωση των δαπανών των βουλευτών. Μάλιστα ζήτησε οι βουλευτές να έχουν μια γραμματέα η βοηθό για την διευκόλυνση των δραστηριοτήτων τους.

Ο κ. Ντούλες είπε ότι, το πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες και σύγκρουσεις μεταξύ των θεσμικών οργάνων όσον αφορά το ζήτημα του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Ο Αλβανός υπουργός εξωτερικών Ditmir Bushati απάντησε λέγοντας ότι, η Αλβανία είναι μια χώρα μοντέλο για το σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας.

Αναλυτικά, απευθυνόμενος στον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών ο κ. Ντούλες, ζήτησε περισσότερα δικαιώματα για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία δηλώνοντας ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν παρουσιάζει πλήρη προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

«Μια σημαντική προτεραιότητα που απομένει είναι η ανθρώπινη διάσταση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. Απαιτούνται δύο πράγματα, πολιτική βούληση και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν.

Για να είμαστε ειλικρινής, στην συζήτηση του κυβερνητικού προγράμματος, δεν παρατήρησα καμία σημαντική αλλαγή ή προθυμία όσον αφορά τα δικαιώματα της μειονότητας. Ίσως δεν ήμουνα εγώ συγκεντρωμένος ή δεν διάβασα καλά, αυτό μπορείτε να μου το πείτε εσείς.

Για τα ανθρώπινα δικαιώματα ασχολείται ένα θεσμικό όργανο. Επίσης, υπάρχουν οργανισμοί και υπουργεία για τα δικαιώματα των μειονοτήτων επιτροπή του κράτους, διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών ..!

Δεν πιστεύετε ότι έχει έρθει η ώρα να επανεξετάσετε όλες αυτές τις δομές για να γίνουν πιο αποτελεσματικές;» - αναρωτήθηκε ο κ. Ντούλες απευθυνόμενος στον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών που εκείνη την στιγμή γελούσε ειρωνικά. Και κλείνει λέγοντας, «Σας ευχαριστώ για το χαμόγελο υπουργέ»

Ο Αλβανός υπουργός εξωτερικών απευθυνόμενος στον Ντούλε είπε:

«Η Αλβανία σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων και είναι χώρα πρότυπο όσον αφορά τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Δεν είναι ανάγκη να στεναχωριέστε κ. Ντούλε, αν συγκρίνετε την χώρα μας διεθνώς, η Αλβανία είναι ένα μοντέλο για το σεβασμό των μειονοτήτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση. Σίγουρα υπάρχουν.», δήλωσε ο Αλβανός υπουργός εξωτερικών Ditmir Bushati . 

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Αλβανική «νάρκη» στις σχέσεις με τα Τίρανα

Αλβανική «νάρκη» στις σχέσεις με τα Τίρανα

- ΧΩΡΙΣ κατάλληλη προετοιμασία έγινε το ταξίδι του Παπούλια 

Σε δυσάρεστη διάψευση των ανεδαφικών προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί από την κυβερνητική αλλαγή στην Αλβανία, ότι δηλαδή η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση, που η ίδια ευθύνεται για την ακύρωση της συμφωνίας θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα, θα άλλαζε ξαφνικά στάση, οδήγησε η άκαιρη και με λάθος μηνύματα επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια στην Αλβανία.
Ο κ. Παπούλιας, με τη γνωστή, αρκετά δογματική, αντίληψή του για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, θεωρούσε ότι τα Τίρανα ίσως θα αναγνώριζαν την προσωπική συμβολή του και θα έκαναν κάποια κίνηση καλής θέλησης προς την Αθήνα κι έτσι ο ίδιος για μία ακόμη φορά θα συνέβαλλε στην πρόοδο των ελληνοαλβανικών σχέσεων.
Στη διαμόρφωση αυτής της πλασματικής και παραπλανητικής εικόνας είχε συμβάλει και η ιδεολογικοκομματική προσέγγιση της εξωτερικής πολιτικής, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά την Αλβανία, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος ήλπιζε ότι η κομματική συγγένεια με τον Έ. Ράμα θα τον καθιστούσε πιο φιλικό απέναντι στην Ελλάδα.
Έτσι, για άλλη μια φορά, οι ελληνοαλβανικές σχέσεις επιχειρήθηκε να στηριχθούν όχι στα πραγματικά δεδομένα αλλά στις προσωπικές επιθυμίες, στις πολιτικές φιλοδοξίες και στην προσπάθεια διαφύλαξης της υστεροφημίας των πολιτικών μας.
Η επίσκεψη του κ. Παπούλια στη γειτονική χώρα, πέραν των συγκινητικών μηνυμάτων που μετέφερε και των θερμών αντιφωνήσεων που άκουσε στην Αλβανία, μετατράπηκε σε πεδίο εκδήλωσης μιας απαράδεκτης προσπάθειας από τη γειτονική χώρα να συνδέσει το σοβαρό διμερές ζήτημα των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα με την απαράδεκτη μονομερή αξίωσή της για αναγνώριση θέματος Τσάμηδων, με πρώτη αιχμή (γιατί δεν θα είναι η τελευταία) την επιστροφή των περιουσιών τους.
Χωρίς κατάλληλη προετοιμασία, ο κ. Παπούλιας εμφανίσθηκε να μην απορρίπτει κατηγορηματικά αυτήν τη διασύνδεση που επιχείρησαν οι Αλβανοί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πράγματι πρόκειται περί ενός πακέτου, όπου η Ελλάδα θα προβεί, μάλιστα, και σε παραχωρήσεις προς τα Τίρανα στο θέμα της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών και θα αποδεχθεί πρακτικά θέμα Τσάμηδων στις διμερείς σχέσεις.
Δυστυχώς, ενώ υπήρχαν εισηγήσεις εδώ και μήνες να υιοθετηθεί πιο αυστηρή στάση απέναντι στην Αλβανία και να εξηγηθεί με σαφήνεια ότι η μη ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, που σε τελική ανάλυση αφορά τα συμφέροντα και των δύο χωρών, θα έχει σοβαρές συνέπειες και στις διμερείς σχέσεις, αλλά και στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, τελικά η Αθήνα εμφανίστηκε να επιδίδεται σε πλειοδοσία προσφορών προς τους Αλβανούς για να δεχθούν απλώς και μόνο να δηλώσουν ότι θα αρχίσουν να συνομιλούν για εξ ολοκλήρου νέα συμφωνία.
Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, μάλιστα, κ. Νισάνι δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά στο δίκαιο της θάλασσας, που αποτελεί κομβικό σημείο για την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι ο λόγος για τον οποίο τα Τίρανα και ο ίδιος ο κ. Ράμα, που δεν έχει κρύψει την αδυναμία του προς την Τουρκία και τον Τ. Ερντογάν, ακύρωσαν την υπογεγραμμένη συμφωνία με την Ελλάδα ήταν για να εξυπηρετήσουν την τουρκική εξωτερική πολιτική. Εάν η συμφωνία εφαρμοζόταν όπως είχε υπογραφεί, με αναφορές στο δίκαιο της θάλασσας και με πλήρη εφαρμογή των προβλέψεων σε ό,τι αφορά τα νησιά και τις βραχονησίδες, θα αποτελούσε ένα σημαντικό πλήγμα για την Άγκυρα, που υποστηρίζει ότι το δίκαιο της θάλασσας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη Μεσόγειο...
Αντί, λοιπόν, να εκτιμηθεί και αυτή η διάσταση και να ασκηθεί ουσιαστική πίεση προς τα Τίρανα ώστε να αποσπάσουμε τουλάχιστον μια δήλωση σεβασμού στο δίκαιο της θάλασσας, ο κ. Παπούλιας βρέθηκε να ακούει τον αλβανό ομόλογό του για εφαρμογή «διεθνών κανονισμών και εσωτερικού δικαίου» και να ζητάει, μάλιστα, γι' αυτό ως αντάλλαγμα εκτός των περιουσιών των Τσάμηδων και την αποδοχή της απαράδεκτης και προκλητικής χρήσης της αλβανικής ονομασίας των ελληνικών πόλεων και χωριών σε επίσημα έγγραφα…
Η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών οφείλουν άμεσα και με ξεκάθαρο τρόπο να διερευνήσουν τις προθέσεις της αλβανικής κυβέρνησης και να προειδοποιήσουν ότι, εάν η κυβέρνηση Ράμα επιμείνει στη δημιουργία «πακέτου» στις διμερείς σχέσεις, που θα περιλαμβάνει τη συμφωνία οριοθέτησης αλλά και το θέμα των Τσάμηδων, τότε και η Αθήνα θα θέσει θέματα που αφορούν τους αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα και την επιστροφή ελληνικών περιουσιών που είχε κατασχέσει το κομμουνιστικό καθεστώς, όπως φυσικά και την προβολή της θλιβερής κατάστασης των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων στην Αλβανία, στη διαδικασία των συνομιλιών της με την ΕΕ. 
Για να μην αδικήσουμε τον κ. Παπούλια, στην αντιφώνησή του έκανε αναφορά στο δίκαιο της θάλασσας, αλλά ήταν εμφανής η διάθεσή του να μην ενοχλήσει τους αλβανούς οικοδεσπότες. Ο κ. Παπούλιας επισκέφτηκε έστω και μετ' εμποδίων (λόγω κακοκαιρίας) τη Βόρειο Ήπειρο και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Κλεισούρας. Η περιοδεία του σε Αργυρόκαστρο και Δερβιτσάνη είχε και έντονο προσωπικό στοιχείο, μια και -όπως ο ίδιος είπε- μικρό παιδί ακόμη ακολουθούσε τη μητέρα του όταν έφθανε μέχρι το Αργυρόκαστρο για την προμήθεια τροφίμων… Οι έλληνες μειονοτικοί υποδέχθηκαν θερμά τον κ. Παπούλια, αλλά η διακοπή των συντάξεων που έπαιρναν από τον ΟΓΑ οι ηλικιωμένοι και εγκαταλελειμμένοι από όλους Βορειοηπειρώτες έχει κλονίσει σημαντικά την εμπιστοσύνη προς την πατρίδα όσων Ελλήνων απέμειναν στη Βόρειο Ήπειρο. Και, δυστυχώς, ούτε αυτές τις ανησυχίες και την αγωνία για την επιβίωση μπόρεσε να καθησυχάσει ο κ. Παπούλιας με τη δέσμευσή του ότι θα θέσει το θέμα στους αρμόδιους υπουργούς…

4Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ CIA: Aναλύοντας τον ελληνικό εμπορικό στόλο


Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στο World Factbook – 2013 της CIA που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 10 Σεπτεμβρίου, οι Έλληνες εφοπλιστές φέρονται να ελέγχουν συνολικά 3.319 εμπορικά πλοία διαφόρων τύπων και χωρητικοτήτων.
Με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έρευνα της CIA και όσον αφορά πάντα τους στόλους με βάση τα εθνικά χαρακτηριστικά τους (εθνικότητα διαχειριστών) και όχι τους στόλους που φιλοξενούνται σε ανοικτά νηολόγια, όπως αυτά του Παναμά, της Λιβερίας ή των Νήσων Μάρσαλ, οι Έλληνες με τα 3.319 πλοία που βρίσκονται υπό τον έλεγχο τους, αναδεικνύονται η τέταρτη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη του πλανήτη.
Πρώτη ναυτική δύναμη, σύμφωνα πάντα με την παραπάνω παράμετρο, εμφανίζεται η Γερμανία με τους γερμανούς διαχειριστές πλοίων να ελέγχουν συνολικά 3.847 πλοία.
Ακολουθεί στην δεύτερη θέση η Ιαπωνία με 3.806 πλοία, η Κίνα με 3.589 πλοία και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Χονγκ-Κογκ με 1.985 πλοία.
Στην έκτη θέση εντοπίζεται η Σιγκαπούρη με 1.943 πλοία, στην έβδομη η Ρωσία με 1.582 πλοία, στην όγδοη η Νορβηγία με 1.559 πλοία, στην ένατη η Τουρκία με 1.274 πλοία και την πρώτη δεκάδα κλείνουν οι ΗΠΑ με 1.187 πλοία.
Η διασπορά των πλοίων των Ελλήνων
Όσον αφορά τα 3.319 πλοία των Ελλήνων, από αυτά τα 860 είναι εγγεγραμμένα στο εθνικό νηολόγιο, ενώ τα υπόλοιπα 2.459 είναι εγγεγραμμένα σε άλλα νηολόγια πλοίων. Τα πρώτα έξι νηολόγια πλοίων στα οποία προτιμούν οι Έλληνες να εγγράφουν τα πλοία τους είναι τα ακόλουθα:
- Λιβερία (505 πλοία), Μάλτα (469) Νήσοι Μάρσαλ (408 πλοία), Παναμάς (379 πλοία), Μπαχάμες (225 πλοία) και Κύπρος (201 πλοία).
Συνολικά δηλαδή από τα 2.459 πλοία των Ελλήνων που δεν έχουν υψωμένη την γαλανόλευκη, τα 2.187 είναι εγγεγραμμένα σε μόλις έξι νηολόγια πλοίων.
Υπάρχουν ακόμη 264 πλοία που ανήκουν σε Έλληνες διαχειριστές και είναι εγγεγραμμένα σε άλλα μικρότερα νηολόγια πλοίων.
Τέταρτοι σε δύναμη. Πρώτοι σε ποιότητα
Αν και με βάση τα στοιχεία της CIA η ναυτιλία των Ελλήνων είναι η τέταρτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη του πλανήτη, δεν συμβαίνει το ίδιο με την θέση που καταλαμβάνει σε επίπεδο ποιότητας στόλου με βάσει τα στοιχεία ενός άλλου σημαντικού αμερικανικού ναυτιλιακού οργάνου, της Αμερικανικής Ακτοφυλακής.
Εδώ και χρόνια η Αμερικανική Ακτοφυλακή έχει αναπτύξει έναν μηχανισμό ο οποίος ονομάζεται Qualship 21 (Quality Shipping for the 21st Century Program), ο οποίος θέτει ιδιαίτερα απαιτητικά στάνταρς για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (safety), αλλά και την ασφάλεια του πλοίου (security).
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι ειδικοί ερευνητές της Αμερικανικής Ακτοφυλακής σε όλα τα αμερικανικά λιμάνια, στα πλοία ξένων σημαιών που προσεγγίζουν την χώρα.
Στην διάρκεια του 2013, την πρώτη θέση σε αυτή την ιδιαίτερα αυστηρή λίστα ποιότητας καταλαμβάνει η Ελληνική σημαία, δηλαδή τα πλοία εκείνα που προσέγγισαν αμερικανικά λιμάνια και είχαν υψωμένη την γαλανόλευκη.
Συγκεκριμένα στην πρώτη θέση των πλοίων που πληρούν απόλυτα τις απαιτήσεις της Αμερικανικής Ακτοφυλακής εντοπίζεται η Ελλάδα με 105 πλοία.
Ακολουθούν, στην δεύτερη θέση οι Νήσοι Μάρσαλ με 95 πλοία, η Λιβερία με 85 πλοία, το Χονγκ-Κογκ με 56 πλοία, η Νορβηγία με 44 πλοία, το Ην. Βασίλειο με 31 πλοία, οι Νήσοι Κέιμαν με 23 πλοία, η Νήσος του Μαν με 21 πλοία, οι Μπαχάμες με 7 πλοία και την δεκάδα κλείνει η Ιαπωνία με 6 πλοία.