Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΦΟΝΙΚΕΣ ΓΚΑΦΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΜΕΡΟΣ 1

Ο Γιώργος Κουλούρης (όρθιος) θύμα του φιάσκου της λεωφορειοπειρατίας










Ο Γιώργος Κουλούρης (όρθιος) θύμα του φιάσκου της λεωφορειοπειρατίας
Κακή τύχη φαίνεται ότι είχαν κι άλλοι πολίτες τα τελευταία χρονια, μια τύχη που τους στοίχισε την ίδια τους τη ζωή και που δεν έφερε από ό,τι φαίνεται αποτελεσματικές αναδιαρθρώσεις.
Τα ίδια είχαν εξαγγελθεί πριν από 12 χρόνια μετά το φιάσκο της οδού Νιόβης το 1998, τα ίδια έχουν λεχθεί από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία μαζί με τα συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων βρέθηκαν ανάμεσα σε πυρά εγκληματιών και αστυνομικών.
Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις έπειτα από κάθε τραγωδία είναι άλλωστε πάγια τακτική. Αυτό που σίγουρα μένει πίσω είναι οικογένειες χωρίς τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα οποία είχαν την ατυχία να είναι στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή ή απλά γεννήθηκαν σε λάθος χώρα...
24 Σεπτεμβρίου 1998
Τα ΕΚΑΜ παγιδεύουν τον καταζητούμενο Ρουμάνο κακοποιό Σορίν Ματέι, στο διαμέρισμα της οδού Νιόβης. Επειτα από συμπλοκή μπαίνει σε άλλο διαμέρισμα μέσω του φωταγωγού που δεν είχε αποκλειστεί και κρατά ομήρους τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Γκινάκη. Κρατά όπλο και χειροβομβίδα και διαπραγματεύεται επί ώρες με τον Νίκο Ευαγγελάτο (στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ). Στο κοντρόλ του σταθμού βρίσκεται ο τότε υπαρχηγός της ΕΛΑΣ Γιώργος Πλάκας και δίνει οδηγίες στο δημοσιογράφο. Θεωρεί ότι η χειροβομβίδα του Ματέι είναι ψεύτικη.
Ο Ματέι είναι συνεχώς μαζί με την Αμαλία Γκινάκη και κατά τη διάρκεια της εφόδου των αστυνομικών βάζει τη χειροβομβίδα στο παντελόνι της, σπρώχνοντάς την προς το μέρος τους. Το αποτέλεσμα ήταν η κοπέλα να ξεψυχήσει 17 μέρες μετά, ενώ τραυματίστηκαν αστυνομικοί (οι δύο σοβαρά) καθώς και ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ. Αν και ασκήθηκαν διάφορες διώξεις και επιδικάστηκαν κάποιες αποζημιώσεις στους παθόντες, ουσιαστικά κανείς δεν καταδικάστηκε για το φιάσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου