Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Πως θα ήταν η Ελλάδα αν είχε μια δικατορία;

1079699_568943503164416_587808357_n+(1)
Σκεφτείτε να είχε η Ελλάδα μία δικτατορία.

Το 1% του πληθυσμού θα μπορούσε να έχει όλο τον πλούτο του έθνους.

Θα μπορούσαν οι πολιτικοί να βοηθήσουν τους πλούσιους τραπεζίτες και εφοπλιστές φίλους τους...να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι μειώνοντας τους φόρους τους ή ανακεφαλαιώνοντας τράπεζες που δίνουν ακαταλόγιστα δάνεια στο κόμμα...και να φορολογούν βαριά όλους τους υπόλοιπους....πολίτες.

Θα μπορούσαν οι πολιτικοί να αγνοήσουν τις ανάγκες των φτωχών......για υγειονομική
περίθαλψη και παιδεία.

Τα ΜΜΕ θα φαίνονταν ελεύθερα, αλλά στην πραγματικότητα......θα ελέγχονταν από μια μικρή μερίδα ανθρώπων και τις οικογένειά τους.

Θα μπορούσαν να παγιδεύουν τα τηλέφωνα...σε όποιους δεν ήταν μαζί τους.

Θα μπορούσαν να βασανίζουν και να διασύρουν κρατούμενους...ανάλογα τα ιδεολογικά τους πιστεύω.

Θα μπορούσαν να κάνουν απάτη στις εκλογές και να δίνουν συνεχώς "πειραγμένες" δημοσκοπήσεις.

Θα μπορούσαν......να λένε ψέματα για τους λόγους που κάνουν "πολέμους" με τα ΜΑΤ σε χωριά και περιοχές,για τα συμφέροντα μεγαλοεργολάβων φίλων τους.

Θα μπορούσαν να γεμίσουν τις φυλακές με μια-δυο συγκεκριμένες ιδεολογικές ομάδες ανθρώπων......και κανείς δεν θα παραπονιόταν.

Θα μπορούσε η δικτατορία να χρησιμοποιεί....τα ΜΜΕ για να τρομοκρατούν τον κόσμο, προκειμένου να υποστηρίξουν...την πολιτική που είναι αντίθετη προς τα συμφέροντά τους.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο για σας τους Έλληνες......να το δεχθείτε όλα αυτά ..
και σίγουρα δεν θα αφήσετε ποτέ να συμβούν.


Αφορμή για το θέμα ήταν ο μονόλογος της κωμωδίας " Ο Δικτάτωρ" ...που πολύ έξυπνα και με κωμικό τρόπο.. κατάφερε και πέρασε το μήνυμα ότι την σημερινή εποχή στο Δυτικό κόσμο υπάρχει πραγματικό πρόβλημα λειτουργίας της δημοκρατίας....και πολλές χώρες την χρησιμοποιούν μόνο ως όρο και όχι ως πολίτευμα....όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε...κάποιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου