Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σπατάλη χιλιάδων ευρό της νέας Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών για κουρτίνες και χειροποίητα έπιπλα!…

Γράφει ο Παν. Επιστημιακός
Προκλητική η νέα πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Τσάνα Κυριαζοπούλου. Δεν πρόλαβε να καθίσει στην πρυτανική πολυθρόνα και ήδη οι πρώτες (αναδύουσες οσμή σκανδάλου) αποφάσεις της αφορούν στον καλλωπισμό και την ανακαίνιση του εξοπλισμού των γραφείων της πρυτανείας!
Δίχως αιδώ, με περίσσεια θράσους και έλλειψη συναίσθησης για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο, από τη Μνημονιακή πολιτική, «αποφάσισε και διέταξε» δαπάνες ποσού, περίπου, 73.000 Ε (!), που κατανέμονται ως εξής:
– Προμήθεια πέντε χειροποίητων επίπλων 3.690 Ε
– Προμήθεια κουρτινών 4.797 Ε
– Αντικατάσταση ψευδοροφής στο πρυτανικό γραφείο 14.760 Ε
– Προμήθεια δεκατεσσάρων επίπλων 18.450 Ε
– Συντήρηση, επισκευή τριανταδύο επίπλων 6.765 Ε
– Ξύλινη επενδυση 2.925 Ε
– Επισκευή έξι ξύλινων επίπλων 4.705 Ε
– Αγορά υπολογιστών και περιφερειακών 16.798 Ε
Το πρώτο δείγμα γραφής είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων και διαθέσεων της νέας πρυτανικής αρχής, ενώ παραμένουν νωπές οι μνήμες των μεθοδεύσεων που προηγήθηκαν της εκλογής της.
Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο γνωστού Πανεπιστημιακού: Για κουρτίνες 5.000 Ε; Ποιά νομίζει ότι είναι η Τσάνα; Αυτοκράτειρα;…
Σε μια περίοδο οικονομικού στραγγαλισμού των Πανεπιστημίων και δη της έρευνας αποτελεί σκάνδαλο να σπαταλώνται 73.000 Ε, όταν με αυτό το ποσό θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν 7-8 διδακτορικά (για ένα έτος), που σήμερα (λόγω έλλειψης κονδυλίων) έχουν μειωθεί σημαντικά, αποστερώντας από το Πανεπιστήμιο πρόσθετες κατακτήσεις στη γνώση.
Το θέμα, όπως είναι φυσικό, αναμένεται να πυροδοτήσει οξύτατες αντιδράσεις στους κόλπους της Πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται και στην στάση που θα τηρήσει ο προστάτης των πρυτανικών αρχών της Πάτρας, υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου