Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΜΑΣ…

Τους είχαμε προειδοποιήσει…δεν μας άκουσαν δυστυχώς

Το blog των μηχανοδηγών ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε προειδοποιήσει για την κατάσταση στην Ειδομένη. Είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες με τους μετανάστες να κινούνται μέσα στις γραμμές και είχαμε ζητήσει να ληφθούν μέτρα.
Εδώ η αποκαλυπτική μας ανάρτηση από τις 29 Αυγούστου 2014 πατήστε εδώ
Το θέμα είχε τεθεί και παλιότερα από το σωματείο αλλά και πρόσφατα.
Το ίδιο πρόβλημα είχε προκύψει και με το εμπορικό από την Θήβα που μετέφερε σωλήνες.
Όμως το κακό παράγινε σήμερα στα Σκόπια.
Μετανάστες Συριακής καταγωγής ήταν στο τελευταίο βαγόνι του εμπορικού και όταν το εμπορικό πέρασε τα σύνορα έγιναν αντιληπτοί από την Σκοπιανή αστυνομία.
Οι Σκοπιανοί σταμάτησαν το τρένο και συνέλαβαν μηχανοδηγούς και μετανάστες και ήθελαν να κατασχέσουν την μηχανή!! και όλο το τρένο!!!Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο με τους παραλογισμούς των Σκοπιανών με αποτέλεσμα οι μηχανοδηγοί να αντιμετωπίζονται σαν ..εγκληματίες.
Υπήρξε κινητοποίηση από το σωματείο,την ΔΙΚΑΜ,την Τραινοσε,την αστυνομία,το υπουργείο μεταφορών και εξωτερικών για να λυθεί το θέμα .Στο τέλος η κατάσταση εκτονώθηκε και οι μηχανοδηγοί αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από ώρες….!!
Εμείς σαν το μοναδικό γνήσιο μπλογκ των μηχανοδηγών που πραγματικά ανησυχεί για την κατάσταση που επικρατεί στην γραμμή  αυτή είχαμε αναδείξει το θέμα πρώτοι από όλους.
Τα γεγονότα μας επιβεβαίωσαν αλλά δεν χαιρόμαστε καθόλου για αυτό.
Ελπίζουμε σύντομα να καταλάβουν όλοι οτι πρέπει να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα μερικά θέματα καθώς οι επιπλοκές που μπορούν να προκληθούν είναι ανυπολόγιστες για το προσωπικό αλλά και τον σιδηρόδρομο
το blog των μηχανοδηγών
ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου