Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Σκληρές Εμπλοκές των F-16 της 115 με οπλισμένα Τούρκικα μαχητικά που παραβίασαν FIR Αθηνών & Λευκωσίας!


Σκληρές εμπλοκές πάνω απο τη Μεσόγειο Θάλασσα με οπλισμένα Τούρκικα μαχητικά που παραβίασαν το FIR Αθηνών περί τα 27 Μίλια νότια του Καστελορίζου σημειώθηκε σήμερα δύο φορές ανεβάζοντας κατακόρυφα το θερμόμετρο στο Αιγαίο !
Συγκεκριμένα ένας σχηματισμός αποτελούμενος απο έξ Τούρκικα μαχητικά εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα και τσαμπουκάδες όπως αποδείχθηκε ή είχαν τέτοιες εντολές αναχαιτίστηκαν αφού παραβίασαν το Ελληνικό FIR πετώντας προς το νησί της Κύπρου !
Τα Ελληνικά μαχητικά που παρακολουθούσαν τα Τούρκικα απο την απογείωση τους στο Αεροδρόμιο του «Dalaman « αναχαίτησαν τα Τούρκικα που έφυγαν απο την περιοχή ,αλλά το ζεύγος των οπλισμένων μαχητικών αρνήθηκε να ακολουθήσει και είχαμε σκληρή εμπλοκή Οπλισμένων μαχητικών που τελικά συμμορφώθηκαν!
Στο ΑΤΑ σήμανε συναγερμός και μεταβιβάστηκαν οι εκτιμήσεις στο ΓΕΕΘΑ που σήμανε συναγερμό ….Στην επιστροφή τους από την πτήση στο Κυπριακό FIR τα Τούρκικα μαχητικά παραβίασαν πάλι το Ελληνικό FIR αλλά αναχαιτίστηκαν αμέσως απο Ελληνικά μαχητικά που ήταν στην περιοχή με εντολή του ΑΤΑ!
Το οπλισμένο ζεύγος των Τούρκικων Μαχητικών αρνήθηκε πάλι να ακολουθήσει τις εντολές των Ελληνικών Μαχητικών και επακολούθησε νέα εμπλοκή …Πράγμα που σημαίνει ότι όλα πλέον κινούνται στο όριο!
Τα Ελληνικά μαχητικά πήραν την ουρά τω ν Τούρκικων μαχητικών και τα ανάγκασαν να αποχωρήσουν απο την περιοχή κακήν κακώς !
Να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα μαχητικά των Τούρκων αποχώρησαν χωρίς να εμπλακούν …Τα συμπεράσματα δικά σας
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (6 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : -
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 6
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 5
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου