Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

XTYΠΗΜΑ ΣΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΞΗΡΟΥ

elas-lyste.blogspot

 Απόδραση των Πυρήνων της Φωτιάς από τις φυλακές Κορυδαλλού ήταν σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών το σχέδιο του Χριστόδουλου Ξηρού.


Ο σχεδιασμός περιελάμβανε επίθεση με ρουκέτα στις εγκαταστάσεις των φυλακών και ανατίναξη του μαντρότοιχου με παγιδευμένο όχημα.

Ενισχυτικό της εκτίμησης αυτής είναι το γεγονός ότι το πρωί του Σαββάτου πριν από την σύλληψη του Ξηρού φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς μεταφέρθηκαν από την πρώτη πτέρυγα των φυλακών στις γυναικείες φυλακές στα κελιά που κρατούνταν μέλη της 17 Νοέμβρη.

Τι έγινε στην μεταγωγή

«Αντίσταση στην τρόικα, δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας» φώναξε ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός φτάνοντας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ο Ξηρός θα βρεθεί ενώπιον δυο εισαγγελέων οι οποίοι αναμένεται να του ασκήσουν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τη γιάφκα στην Ανάβυσσο αλλά και να εκτελέσουν το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του μετά την απόδρασή του τον Ιανουάριο του 2014.

Στη συνέχεια ο Χριστόδουλος Ξηρός αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Νωρίτερα φεύγοντας από την ΓΑΔΑ είπε στους δημοσιογράφους « δεν μιλάω με νενέκους» κλέβοντας τη φράση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου όταν συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στους Λειψούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου