Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Σιωπή Ε. Βενιζέλου για τις σφαγές των Ελληνορθόδοξων στη Συρία


Ούτε μια λέξη για τις σφαγές των ελληνορθόδοξων στη Συρία, για τις καταστροφές εκκλησιών, τους αποκεφαλισμούς κληρικών, τις απαγωγές μοναχών, αλλά και τους απαχθέντες Μητροπολίτες Χαλεπίου Παύλο του Ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Μητροπολίτη Μάρκου Γρηγόριου Γιοχάνα Ιμπραχίμ της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας δεν βρήκε να πει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της δικής του ομιλίας στη χθεσινή πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων για το συριακό ζήτημα.
Όχι μόνο δεν βρήκε τίποτα να πει για το συγκεκριμένο θέμα αλλά στην φοβική ομιλία του επιχείρησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τους πάντες και τα πάντα μιλώντας αορίστως για ανάγκη λύσης που θα βρουν οι δύο αντιπροσωπείες της Συρίας και της αντιπολίτευσης.
Ο Ε. Βενιζέλος μάλιστα εισέπραξε και το αιχμηρό σχόλιο του Σύρου υπουργού ΕξωτερικώνWalid al –Mouallem,για την 6ωρη ομηρεία του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας ζωηρής διαφωνίας με τον γ.γ. του ΟΗΕ Βan ki Moon όταν το διέκοψε γιατί τάχα μιλούσε για αρκετή ώρα ο Σύρος υπουργός είπε «κύριε γ.γ. ήμουν για 12 ώρες μέσα σε ένα αεροπλάνο. Πρέπει να τελειώσω την ομιλία μου».
Φυσικά ο Σύρος υπουργός αναφέρθηκε στο απαράδεκτο συμβάν στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος όπου το αεροσκάφος του Σύρου υπουργού κρατήθηκε παρανόμως στην πίστα του αεροδρομίου ύστερα από εντολή του ΥΠΕΞ.
Το ΥΠΕΞ γνωρίζει να παίζει τέτοια παιχνίδια μόνο εάν είναι κατ΄΄εντολήν και μόνο σε ότι αφορά χώρες οι οποίες οι οποίες είναι κατεστραμμένες και δεν μπορούν, δεν έχουν τη δύναμη να διαμαρτυρηθούν έντονα. Όταν όμως έχει να κάνει με χώρες όπως η Τουρκία εκεί είναι «υποδειγματικό» στη συμπεριφορά του, ενώ αντιδρά το ίδιο «υποδειγματικά» και όταν τρώει σφαλιάρες από την Άγκυρα: Γυρίζει και το άλλο μάγουλο.
Από την ομιλία και την κόπωση  του Σύρου υπουργού καταλαβαίνουμε όλοι ποιος ήταν ο  πραγματικός σκοπός της απαράδεκτης αυτής ενέργειας στο Ε. Βενιζέλος.
Στην αγόρευσή του ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών ήταν πραγματικός καταπέλτης απέναντι στη διεθνή υποκρισία απέναντι στα εγκλήματα που γίνονται στη Συρία, κάτι που εκνεύρισε τον εντολοδόχο της ΝΤΠ Βan ki Moon να επιχειρήσει να του στερήσει το λόγο.
Τι κατήγγειλε ο Σύρος υπουργός
“Είμαστε όλοι χριστιανοί όταν επιτίθενται στο Χριστιανισμό”, είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο Σύρος υπουργός εκθέτοντας έτσι την Δύση που δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει το ελληνορθόδοξο στοιχειό της Συρίας.
Αφού έκανε αναφορά στα αναρίθμητα εγκλήματα των ισλαμιστών ανταρτών που θα άφηναν άφωνους ακόμα και τους Γιόζεφ Στάλιν και Άντολφ Χίτλερ, και αναφέρθηκε και στην πολιτιστική καταστροφή που έχουν επιφέρει οι φανατικοί ουαχαμπιστές, κατήγγειλε ότι 83 εθνικότητες πολεμούν στην χώρα του, κάνοντας σαφές ότι πρόκειται περί εισβολής.
Ο Walid al –Mouallem  ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της φρίκης των αποτρόπαιων πράξεων των ισλαμιστών με έναν τραγικό πατέρα που αναγκάστηκε να αυτοανατιναχθεί μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά του, για να τους γλυτώσει από φρικιαστικό θάνατο, και την γυναίκα του από ατίμωση πέραν κάθε νοσηρής φαντασίας.
Φυσικά δεν παρέλειψε να καταγγείλει τον ηθικό αυτουργό όλων αυτών, την ίδια την Δύση, η οποία τρία  χρόνια έκανε τα "στραβά" μάτια προσποιούνταν ότι δεν ήξερε τίποτα από όλα αυτά και παραπλανούσε σκοπίμως την κοινή της γνώμη, ότι πρόκειται περί "μαχητών της ελευθερίας" και όχι για φανατικούς φονταμενταλιστές προσκείμενους στην Αλ Κάιντα.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το γεγονός το κατήγγειλε και το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα του νικ Γκρίφιν που επιβεβαιώνει τον Σύρο ΥΠΕΞ όταν πρόσφατα είχε αναφέρει στην ιστοσελίδα του:
"Έχουμε αναγκαστεί να παρακολουθούμε τα κυνικά  ΜΜΕ να επαινούν την Αραβική Άνοιξη στην Αίγυπτο και σε πολλές μουσουλμανικές χώρες , μόνο για να γίνουμε μάρτυρες για τους Χριστιανούς που κατακρεουργούνται (Συρία) , κάηκαν ζωντανοί (Συρία) ή τρώγονται από φανατικούς ουαχαμπίτες(αναφέρεται στον φανατικό που έφαγε την καρδιά Σύρου στρατιώτη) που χρηματοδοτούνται από τον Ομπάμα, τον Κάμερον και τα ολοκληρωτικά φιλικά τους καθεστώτα της Σαουδική Αραβίας και του Κατάρ (ξεκάθαρα δίνουν "στεγνά" την Δύση ότι συνεργάζεται με ουχαμπιστικά καθεστώτα και φανατικούς της Αλ Κάιντα)"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου