Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Θήβα: Συνελήφθη ανήλικος τσιγγάνος αρχηγός ληστοσυμμορίας


Ήξεραν πού θα έβρισκαν οι αστυνομικοί τον μόλις 15 χρόνων αρχηγό της σπείρας τσιγγάνων που λήστευαν και έκλεβαν οδηγούς στη γέφυρα του Πυρίου Θήβας!
 
Ο ανήλικος αρχιληστής που το έσκασε από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου την προηγούμενη Τετάρτη μαζί με τον 16χρονο υπαρχηγό του, εντοπίστηκε στον οικισμό τσιγγάνων στο Πυρί.
 
Οι δυο πιτσιρικάδες που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας Θηβών, είχαν καταφύγει στους γονείς τους μετά την απόδρασή τους από το ίδρυμα στο οποίο κρατούνταν με διάταξη του ανακριτή Θηβών, μετά την εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης.
 
Στις 12 Ιουλίου είχαν συλληφθεί μαζί με ακόμη πέντε άνδρες ηλικίας 42, 41, 15, 16 και 15 χρόνων και τρεις γυναίκες ηλικίας 43, 40 και 37 χρόνων. Άλλοι πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας από 15 ως 41 χρόνων ταυτοποιήθηκαν ότι συμμετείχαν στις ληστείες και κλοπές.
 
Η δράση της σπείρας είχε ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου του 2013 υπό τις εντολές του 15χρονου, που «στρατολογούσε» συνεχώς νέα μέλη και τους καθοδηγούσε πώς να επιτίθενται ακόμη και σε ηλικιωμένα άτομα για να τους αρπάξουν τιμαλφή ή χρηματικά ποσά.
 
Μάλιστα, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία αν συναντούσαν αντίσταση! Ως τώρα εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και έξι κλοπές από διερχόμενα ή σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου