Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

5 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη– Η επιχείρηση Zeppelin της Αστυνομίας τσακιστε τους

20 σκληρούς δίσκους κατάσχεσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γεμάτους με υλικό παιδικής πορνογραφίας και έβαλε τέλος στη δράση πέντε παιδόφιλων
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου, διενεργήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στοχευμένες έρευνες πανελλαδικά, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Zeppelin».

Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών αποκαλύφθηκε η δράση πέντε ατόμων που χρησιμοποιώντας 199 διαφορετικές IP διευθύνσεις, που ανήκουν σε διάφορες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, κατείχαν και ήταν πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία που περιείχαν σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Έτσι οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στο σπίτι ενός Κύπριου στη Θεσσαλονίκη, ενός 48χρονου στους Αγίους Αναργύρους,, ενός 37χρονου στον Κορυδαλλό, ενός 39χρονου στο Χολαργόκαι ενός 43χρονου στην Αθήνα. Τα στοιχεία που εντοπίστηκαν κατασχέθηκαν και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου