Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αίσχος! Ξεπουλούν και τις Θερμοπύλες!

Αίσχος! Ξεπουλούν και τις Θερμοπύλες!

Η λογική του απόλυτου ξεπουλήματος των πάντων χαρακτηρίζει την κυβέρνηση δίχως καμιά εξαίρεση. Ακόμη και τα μέρη εκείνα, στα οποία γράφτηκαν ένδοξες σελίδες Ιστορίας που ανύψωσαν το Έθνος των Ελλήνων μέσα στη ροή του χρόνου δεν διστάζουν να βγάλουν «στο σφυρί» οι έμποροι της κυβέρνησης.
«Περιοχή με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, όπου διεξήχθη η γνωστή Μάχη των Θερμοπυλών μεταξύ Ελλήνων και Περσών το 480 π.Χ. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Ήφαιστος, έπειτα από αίτηση της θεάς Αθηνάς, δημιούργησε τις πηγές για τον Ηρακλή, προκειμένου να πλένεται και να ξεκουράζεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του»Αυτό είναι το κείμενο της «μικρής αγγελίας» του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των ιαματικών πηγών των Θερμοπυλών!
Όχι μόνο ξεπουλούν ένα από τα Ιερότερα σημεία Ανδρείας και Ηρωισμού των Προγόνων μας, αλλά το διαφημίζουν με καμάρι κιόλας. Όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται από........
την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία προεκτείνει άριστα την λογική της αγοραπωλησίας από τους προκατόχους της του «συνταγματικού τόξου». Εκεί όπου οι Αρχαίοι Έλληνες αντιστάθηκαν στους ξένους εισβολείς έρχονται οι σύγχρονοι εξωμότες, που χειρίζονται δυστυχώς τις τύχες του Έθνους, να βάλουν πωλητήριο, με την ανάλογη διαφημιστική ενημέρωση για το υποψήφιο προϊόν.
Η ηθική του καπιταλισμού και του εκσυγχρονισμού, οι άγραφοι νόμοι του χρήματος και της οικονομικής ανάπτυξης των κεφαλαιοκρατών, ο εκμηδενισμός του παρελθόντος και η οριζόντια ισοπέδωση των εννοιών, δεν αναγνωρίζουν Έθνη, Πατρίδες, Ιστορία, Παράδοση, Πολιτισμό.
Η στάση του Λεωνίδα και των Συμπολεμιστών του, αποτελεί κλασικό παράδειγμα προς αποφυγή. Απλώς, η αναφορά στις πολεμικές πράξεις τους κατά του Ξέρξη και των Περσών είναι «χρήσιμη» μόνο στον βαθμό που θα ανεβάσει κι άλλο την αγοραστική αξία της περιοχής.
Αυτή είναι η «Ελλάδα» του σήμερα. Δεν σέβεται στο ελάχιστο το παρελθόν της, έχει διαλύσει το παρόν και αφήνει καμένη γη για το μέλλον. Στήνει σκευωρίες εναντίον όσων σέβονται τα Ιερά και τα Όσια της Ιστορικής μας διαδρομής και εμπνέονται απ΄αυτά, γιατί δεν έχουν «εμπορικό πνεύμα» για να διαπραγματευτούν «μια καλή και συμφέρουσα τιμή».
«Η Τιμή τιμή δεν έχει», λέει ένα γνωμικό, αλλά αυτά ακούγονται ως «ξεπερασμένα» από τους λάτρεις του χρήματος. Σημασία έχει μόνο «η ανάπτυξη» και «η επένδυση», όπως βαφτίζεται η σύγχρονη υποδούλωση στα ξένα συμφέροντα. Από το «Μολών Λαβέ» των Σπαρτιατών φτάσαμε στο «ελάτε να τα πάρετε, με μια καλή προσφορά»… Ύβρις; Αναμφισβήτητα ναι. Αλλά την Ύβρι ακολουθεί πάντοτε η Νέμεσις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου