Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Προκλητική δήλωση από στενό συνεργάτη του Ερντογάν..«Οι Ελληνες θέλουν να φύγουν από το ευρώ και να ενταχθούν στην Τουρκία»

Αν γινόταν δημοψήφισμα στην Ελλάδα, το 51% των πολιτών θα επέλεγε την έξοδο από το ευρώ, σύμφωνα με στενό συνεργάτη και σύμβουλο του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε άκρως προκλητικές δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή δεν δίστασε να πει ότι οι Έλληνες θα προτιμήσουν να ενταχθούν στην…Τουρκία!
Ο Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος στο παρελθόν είχε ισχυριστεί ότι υπάρχουν εχθροί του Ερντογάν οι οποίοι θέλουν να τον σκοτώσουν μέσω…τηλεκίνησης, υποστήριξε επίσης πρόσφατα ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της επιρροής της στη Μέση Ανατολή.

Ο δημοσιογράφος Γιγίτ Μπουλούτ ήταν από τους βασικούς επικριτές της κυβέρνησης Ερντογάν όταν αρθρογραφούσε στην εφημερίδα Vatan και θεωρούσε ότι η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού εφαρμόζει λανθασμένη οικονομική πολιτική. Ωστόσο, μέσα σε λίγα χρόνια φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και στάση απέναντι στον πιο ισχυρό άνδρα της Τουρκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου