Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ... Επίθεση Ε.Βενιζέλου στον Δ.Αβραμόπουλο για τις παρελάσεις! - Πρελούδιο εξελίξεων


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλο γιατί έκανε το αυτονόητο: Επανέφερε τα μηχανοκίνητα στις παρελιάσεις των εθνικών επετείων που είχε κόψει ο Ε.Βενιζέλος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας!
Το σκεπτικό της απόφασης να μην μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων στις στρατιωτικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου υποτίθεται ότι ήταν η εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά ο σκοπός ήταν άλλος: Φοβόντουσαν.
Φοβόντουσαν την μεγάλη συγκέντρωση ένοπλης ισχύος σε μια εκδήλωση που Στρατός και Λαός, γινόντουσαν ΕΝΑ.
Αυτά που έγιναν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 στην Θεσσαλονίκη, φυσικά τους διέψευσαν. Ο Λαός επαναστάτησε, εκδίωξε την κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά ο Στρατός, έστω τα πεζοπόρα τμήματα που είχαν απομείνει έκαναν αυτό που επιτάσσει η δημοκρατική νομιμότητα: Αποσύρθηκαν στους στρατώνες τους.
Οι Ενοπλες Δυνάμεις όμως πλήρωσαν για άλλη μια φορά το πολιτικό τίμημα και τρεις ημέρες αργότερα "αποκεφαλίστηκε" η ηγεσία την ιδια ημέρα που κατέρρεε η εθνοκτόνος κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου.
Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ (βασικά ο Ε.Βενιζέλος) αρνείται στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να καμαρώσει τις Ενοπλες Δυνάμεις του. «Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα»,επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και προστίθεται: «τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν υπερήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης»...
Ολόκληρη την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ με την οποία ζητείται η ανάκληση της απόφασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για συμμετοχή αρμάτων και μαχητικών αεροσκαφών στις παρελάσεις: «Η απόφαση να μη μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις δεν ελήφθη μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και λειτουργικούς με εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας.
Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα.
Η επιθεώρηση των αρμάτων γίνεται στο τόπο που είναι εγκατεστημένες οι μονάδες και όχι στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, τα δε πολεμικά αεροσκάφη μας κάνουν υπερήφανους ως φρουροί του Αιγαίου και όχι με πτήσεις επίδειξης".
Δηλαδή στην Γαλλία, στην Ρωσία, στην Κίνα και σε τόσες άλλες χώρες που γίνονται παρελάσειςμε την παρουσία μηχανοκίνητων υπάρχει πρόβλημα;
Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι "Ουσιαστικά πρόκειται για τα πρώτα επεισόδια μιας σύγκρουσης μεταξύ Αβραμόπουλου και Βενιζέλου. Ο Βενιζέλος βλέπει τον Δ.Αβραμόπουλο ως πολιτικό του αντίπαλο στην προσπάθειά του να ενταχθεί στη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και να αποτελέσει ο ίδιος καταλύτη των εξελίξεων"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου