Τη στάση της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στη Χρυσή Αυγή στηλιτεύει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
«Ήμουν αυτός που έλεγε πριν δυο χρόνια, ότι πράγματι είναι μια ναζιστική οργάνωση. Δεν με πίστευε κανείς! Τους βάλανε στη Βουλή για να βγάλουν τον Καρατζαφέρη. Επί της ουσίας στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου βρεθήκανε «χορηγοί». Ποιοι τους «τάιζαν» όταν ήταν στο 0,9% και φτάσανε στο 15%; Ποιος τους τάιζε πριν πάρουν τη κρατική χρηματοδότηση;».
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.
Για την «έγκλιση» Παπαμιμίκου σε Κρανιδιώτη
«Ο κ. Κρανιδιώτης απ’ ότι φαίνεται είναι σε λάθος κόμμα. Ίσως λόγω της σχέσεως του με τον Σαμαρά να έχει παραμείνει με τον Σαμαρά. Ο μεν Σαμαράς κάνει ισορροπία στο ξυράφι της νομιμότητας και της συνταγματικότητας και ο κ. Κρανιδιώτης βγαίνει υπέρμαχος μιας άλλης λογικής. Ο κ. Παπαμίκος κάλεσε τον κ. Κρανιδιώτη. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δεν παύει να είναι ένας συγκεκριμένος, περιορισμένος πολιτικά όγκος, απέναντι στον κ. Κρανιδιώτη ο οποίος είναι ο σύμβουλος και «κολλητός» του Σαμαρά, τον έχει βγάλει από δύσκολες θέσεις και από δύσκολες καταστάσεις. Δηλαδή κάλεσε τώρα ο «δεκανέας» τον «συνταγματάρχη» να του κάνει παρατήρηση. Έτσι το βλέπω.
Όσον αφορά τον κ. Κρανιδιώτη του λέει μερικές αλήθειες. Ίσως τις λέει λίγο εριστικά, λίγο προκλητικά, αλλά η βάση της σκέψεως του κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση όπως και του κ. Λαζαρίδη».
Για τη θεωρία των δύο άκρων
«Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει και την υποστηρίζω καθημερινά. Έχω μια διαφορά βέβαια με αυτούς του δύο. Αυτοί λένε συλλήβδην τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ λέω κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται εις τον αντίθετο ακριβώς παράλληλο, αλλά τον ίδιο παράλληλο, που κινείται η Χ.Α.
Δηλαδή λέει ο Κρανιδιώτης ότι πάμε να ξεδοντιάσουμε τον πατριωτικό χώρο έστω και με αυτά τα ρατσιστικά στοιχεία και αφήνουμε τη λεωφόρο ελεύθερη για να βγουν τα τάγματα εφόδου των Εξαρχείων. Τα ακούω δεν τα διαγράφω. Απλώς η πρόκληση μπορεί να ενοχλεί κάποια πράγματα.
Έχω όμως μία πραγματικότητα. Νομίζω ότι η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου έχουν πιο φασίζουσα νοοτροπία απ’ ότι φέρεται ότι έχει η Χ.Α. Και τι εννοώ με αυτό, εγκληματική οργάνωση και όλα αυτά. Ο τρόπος αντιμετωπίσεως ήταν λανθασμένος.
Δια νόμου θα απαγορεύσουν τις εκλογές.
Αυτά είναι τρελά πράγματα. Δηλαδή θα λειτουργεί η Βουλή με διακόσιους ενενήντα πέντε Βουλευτές. Μα είναι δυνατόν; Και το παιδάκι που μπαίνει τώρα στη νομική σχολή ξέρει ότι έχει τρακόσιους. Όλα αυτά είναι αλχημείες.
Καταρχήν δεν πιστεύω ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η Βουλή με διακόσιους ενενήντα πέντε.
Δεύτερον, εσείς ο ίδιος έχει μία υπόθεση. Περνά ένας νόμος όπου σας θίγει και ψηφίζεται ο νόμος με εκατόν σαράντα οκτώ και την Χ.Α. απ’ έξω. Πάτε λοιπόν στο Συμβούλιο Επικρατείας και κερδίζετε την υπόθεση. Είναι αλχημείες συνταγματικές και δεν καταλαβαίνω γιατί έχει ανάγκη η Δημοκρατία να τα κάνει όλα αυτά. Δεν ξέρω για εκλογές και αυτό το θέμα θα το διευθετήσουν. Υπάρχει και το υπέρτατο καθήκον. Δηλαδή μπορεί να θέσει ο Μιχαλολιάκος μέσα από τον Κορυδαλλό κάθε φορά αίτημα στον εισαγγελέα ότι υπάρχει ψηφοφορία στη Βουλή και πρέπει να είμαι εκεί. Δεν ξέρω τι πάνε να κάνουν; Να τους στέλνουν με χειροπέδες να τους ξαναπαίρνουν με χειροπέδες. Αυτά δυστυχώς είναι αστεία πράγματα. Και θέτω ένα ερώτημα προς όλους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας. Εάν η Χ.Α. δεν ήταν στο 15% δημοκοπικά και ήταν στο 2,4% θα ασχολείτο κανείς μαζί της; Όχι δεν θα ασχολούντο κανείς. Επομένως ο πανικός της Ρηγίλλης για μία δημοσκόπηση που βγήκε περίπου πριν από περίπου 25 ημέρες όπου στην Αττική έφερε τη Χ.Α. δεύτερο κόμμα, αυτό ξεκίνησε όλη αυτή τη διαδικασία.
Η Χ.Α. συνέφερε αυτούς οι οποίοι ήθελαν να ελέγξουν απολύτως το πολιτικό σύστημα και ήθελαν να βγάλουν τον Καρατζαφέρη επειδή αντέστη. Εάν εγώ δεν είχα αντισταθεί τότε, δεν θα υπήρχε Χ.Α. σήμερα, ή θα ήταν πολύ παρακάτω. Τότε προκειμένου να βγω εγώ έξω επειδή τους είπα όχι και ότι αυτά δεν μπορώ να τα κάνω και δεν είμαι έρμαιο, τότε αυτοί έφτιαξαν και πλήρωσαν το μόρφωμα. Τους βγάζανε από τα μεγάλα τους κανάλια και τους παρουσιάζανε ως κάτι εξαιρετικό αντισυστημικό που ήθελε ο κόσμος. Έβγαλαν τον Καρατζαφέρη, βάλανε αυτούς μέσα και αφού είδανε ότι το πράγμα δεν προχωράει θέλησαν να τους διώξουν κατά αυτό το τρόπο. Αυτά είναι «παιχνίδια» με τη Δημοκρατία.
Εγώ μπήκα στη κυβέρνηση προσπαθώντας να τους πείσω να αλλάξουν πολιτική και να πάμε λίγο προς τη Ρωσία. Όταν είδα ότι όλοι αυτοί είναι υπόδουλοι της κ. Μέρκελ, είπα «αντίο δεν μπορώ να αντέξω εγώ μαζί σας και αφήστε αυτά τα πράματα».
Τότε μπήκανε οι «νταβατζήδες» κατά τον κ. Καραμανλή και άρχισαν τη πίεση. Και όταν ένας από αυτούς με κάλεσε και με ρώτησε αν θα ψηφίσω το Μνημόνιο, του απάντησα «δεν το πιστεύω ρε παιδί μου. Δεν οδηγεί πουθενά». Και βγήκε η Λαγκαρντ και με επιβεβαίωσε ότι δεν τραβάει. Όταν βέβαια του είπα ότι το κόμμα είναι δικό μου αυτός μου απάντησε …νομίζεις».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου