Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΕΜΟΣ Αβραμόπουλου Στουρνάρα - Επιστολή του ΥΕΘΑ για την αμυντική βιομηχανία

Πρόταση αγοράς των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ από το ΥΠΕΘΑ αμέσως μετά από την εκκαθάρισή τους εν λειτουργία προτεινει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με επιστολή που έχει στείλει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Η επιστολή -το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύει η Real News- 
έχει προκαλέσει την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους πολύ θα ήθελε να έβαζε λουκέτο και στις τρεις. Οι στενοί του συνεργάτες έδωσαν πραγματική μάχη για να το καταφέρουν και είναι ακόμη στα χαρακώματα με τον ίδιο “αντικειμενικό σκοπό”.

Ο Αβραμόπουλος υποστηρίζει ότι οι τρεις εταιρείες πρέπει να 
αγοραστούν από το ΥΠΕΘΑ ,γιατί είναι άκρως απαραίτητες για την Άμυνα.

Υπουργείο Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Από το Σύνταγμα μεταδίδουν πληροφορίες που 
θελουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να αρνείται να συναντηθεί με τον Στουρνάρα,λέγοντας ότι επικαλέστηκε συνάντηση με Βέλγο αξιωματούχο. Η οποία βέβαια ήταν προγραμματισμένη πολύ καιρό πριν ,όπως γίνεται με όλα τα ραντεβού των υπουργών. Και του κ.Στουρνάρα υποθέτουμε.

Από την άλλη πλευρά στο ΥΠΕΘΑ πολλοί δεν κρύβουν την οργή τους για το οικονομικό επιτελείο μέλη του οποίου χαρακτηρίζουν ως “συμμάχους” της τρόϊκας.

Δυσαρέσκεια λένε ότι υπάρχει για τη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου και από το Μέγαρο Μαξίμου. Το γιατί πρέπει να μας εξηγήσουν όμως. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον εκτός από τη δυσαρέσκεια ο κ. Στουρνάρας και οι συνεργάτες του να πουν ανοιχτά ποια είναι η δική τους πρόταση για να την ακούσουν και οι πολίτες.

Η αμυντική βιομηχανία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για 
να κάνουν διαγωνισμό οι οπαδοί του Κέϊνς και του Φρίντμαν. Ας σοβαρευτούμε...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου