Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Δυο νεαροί ΖΩΑ ρομά είναι οι δράστες της άγριας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στη Λαμία


Συνελήφθη ο ένας από τους δυο, που είναι ανήλικος μόλις 14 ετών, ενώ αναζητείται και ο 26χρονος θείος του...

Μέσα σε ένα 24ωρο οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας κατάφεραν να εξιχνιάσουν τη χθεσινή ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης, που σόκαρε τη Λαμία και όλο το πανελλήνιο.

Πρόκειται για ένα 14χρονο ρομά από τη Λαμία, που μαζί με τον 26χρονο θείο του από τις Σοφάδες Καρδίτσας, έδεσαν χειροπόδαρα και χτύπησαν πολύ άγρια στο πρόσωπο την ανυπεράσπιστη γριούλα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δυο νεαροί ρομά παρακολουθούσαν τη γιαγιά και όταν αυτή είχε βγει έξω. Ο ένας από αυτούς μπήκε στο σπίτι από την ανοιχτή πόρτα, ενώ ο άλλος περίμενε κρυμμένος στη μάντρα. 

Όταν μπήκε μέσα η 84χρονη την ακινητοποίησε και φώναξε και τον άλλον. Αφού της έδεσαν τα πόδια και τα χέρια με μονωτική ταινία, άρχισαν να τη χτυπούν για να τους πει που έχει τα χρήματα. 

Τελικά όπως ομολόγησε ο 14χρονος, που χθες το πρωί συνελήφθη στο σπίτι του στη Λαμία από τους αστυνομικούς της πήραν 150 ευρώ και έφυγαν.

, ο ανήλικος ρομά είπε στους αστυνομικούς ότι είχαν μπει και άλλες φορές στο σπίτι της γιαγιάς και την είχαν κλέψει, χωρίς να τους αντιληφθεί η ηλικιωμένη. Αυτή τη φορά όμως τη χτύπησαν, γιατί πίστευαν ότι είχε πολλά χρήματα στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τον 26χρονο θείο που έχει εξαφανιστεί, ενώ εξετάζουν αν εμπλέκονται και σε άλλες κλοπές και ληστείες.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι η κατάσταση με την παραβατικότητα των ρομά έχει ξεφύγει εντελώς, αφού εκτός όλων των άλλων κλοπών, μέρα-μεσημέρι επιτίθενται σε μαθητές και τους αρπάζουν κινητά, ρολόγια ή χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου