Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τουρκονηπιαγωγεία στη Θράκη ζητούν οι πράκτορες της Άγκυρας!


Αίτημα προς τον Υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο κατέθεσαν οι τουρκόψυχοι του φασιστικού κόμματος της Θράκης DEB…

Συνεχίζει (και γιατί όχι άλλωστε) να αποθρασύνεται όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει το τουρκο-κόμμα DEB, που ζήτησε με επιστολή του για μια ακόμη φορά από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας νηπιαγωγεία. To «Προξενείο-Στοπ» σας παραθέτει εδώ σήμερα το δελτίο τύπου που εξέδωσε η εν λόγω πολιτική πρακτοροσύναξη στις 18/9/2013, την οποία υπογράφει ο (φερόμενος ως πρόεδρός της) Μουσταφά Αλή Τσαβούς (στη 2η φωτογραφία τον βλέπετε σε παλαιότερο εναγκαλισμό του με τον Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, πρώην πρόεδρο του φασιστο-αλυτρωτικού BTTDD και με φόντο τον Μουσταφά Κεμάλ). Και λέμε «φερόμενος», γιατί στην πραγματικότητα ο πρώην καφετζής της παράνομης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα μισθοδοτούμενο ανθυποτσουτσέκι του Προξενείου. Απολαύστε την ανακοίνωση (την αναδημοσιεύουμε από το αδελφό ιστολόγιο tourkikanea.gr):

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) έστειλε μια επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο σχετικά με το αίτημα ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ, που θα παρέχουν εκπαίδευση στα Τουρκικά και στα Ελληνικά.

Στην επιστολή του το ΚΙΕΦ επανέλαβε το αίτημά του για το ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ της μειονότητας. Το ΚΙΕΦ τόνισε ότι η ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ είναι ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα της μειονότητας και αυτό πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα στάδια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Έχει επισημανθεί ότι το αίτημα για δίγλωσσα ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ είναι μια δημοκρατική απαίτηση της μειονότητας και ότι το νηπιαγωγείο αποτελεί μια περίοδος προετοιμασίας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έτσι για την καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για το δημοτικό είναι απαραίτητα τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία.

Η επιστολή του ΚΙΕΦ σχετικά με τα νηπιαγωγεία έχει σταλεί ταυτόχρονα στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρη Γιαννακίδη και τους Βουλευτές των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Η επιστολή που απέστειλε το ΚΙΕΦ στον Υπουργό Παιδείας είναι ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να Σας υπενθυμίσουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και ένα χρόνιο αίτημα της μειονότητας της Θράκης σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση.

Η μειονότητα στη Θράκη απαιτεί και περιμένει την προστασία του δικαιώματος της μειονοτικής εκπαίδευσης, που τις αναγνωρίζεται από τις διεθνείς συνθήκες καθώς επίσης η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που στη χώρα μας συμπεριλήφθηκε στην υποχρεωτική εκπαίδευση το 2006, να περιλαμβάνεται και στο χώρο της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Πιστεύουμε ότι το δικαίωμα της μειονοτικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα της μειονότητας.

Στα δίγλωσσα (Ελληνικά – Τουρκικά) μειονοτικά νηπιαγωγεία, όπου η εκπαίδευση θα γίνετε στα Τουρκικά και στα Ελληνικά, όπως ακριβώς και στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία, είναι δικαίωμα της μειονότητας και ταυτόχρονα ένα δημοκρατικό αίτημα. Η μειονοτική κοινότητα και οι εκπρόσωποί της κατά καιρούς έχουν εκφράσει αυτό το δίκαιο αίτημα.

Η σχετική απάντηση του υπουργείου Σας (Α.Σ. 973 / 124530 / 21), στην επιστολή του κόμματός μας (αριθ. πρωτ. 09/2012) για το ίδιο θέμα, δυστυχώς έχει απογοητεύσει την μειονότητα. Ο ισχυρισμός ότι «Η Ελληνική πολιτεία δεν επιβαρύνετε με κάποια συμβατική υποχρέωση περί ίδρυσης μειονοτικών νηπιαγωγείων» με εκπαίδευση στα Ελληνικά και Τουρκικά, έχει απογοητεύσει βαθιά την μειονοτική κοινότητα.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Είναι γνωστό ότι τα νηπιαγωγεία είναι μια διαδικασία προετοιμασίας των μαθητών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα της μειονότητας και που καθορίζεται πρωτίστως από την Συνθήκη της Λωζάννης, τις διεθνείς συμφωνίες, τις σχετικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς και από τους νόμους της χώρας μας, βασίζεται σε ένα δίγλωσσο εκπαιδευτικό σύστημα, αποτελούμενης της ελληνικής και τουρκικής γλώσσας.

Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι ένας μαθητής που θα ξεκινήσει την μόρφωσή του στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο, πρέπει να περάσει από ένα νηπιαγωγείο που λειτουργεί με παρόμοιο σύστημα. Αυτό θα βοηθήσει τον μαθητή να προσαρμοστεί πιο εύκολα στην μειονοτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Ελληνόγλωσση και Τουρκόγλωσση). Παρόμοια παραδείγματα μπορούμε να τα δούμε στην Ευρώπη. Για παράδειγμα: Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία κλπ.)

Πιστεύουμε ότι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα των δημοκρατικών κυβερνήσεων και κρατών είναι η ανταπόκριση στις δίκαιες και δημοκρατικές απαιτήσεις των πολιτών τους. Θα Θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά την απαίτηση της μειονοτικής κοινότητας, η οποία ζει στη Δυτική Θράκη, εργάζεται και αγωνιά για την πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας μας και από κάθε άποψη αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα, για την ίδρυση Μειονοτικών Νηπιαγωγείων που θα παρέχουν εκπαίδευση στα Ελληνικά και στα Τουρκικά. Είναι μια από τις πιο μεγαλύτερες προσδοκίες μας να δούμε την θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης και του υπουργείου Σας στις εκκλήσεις της μειονότητας σε αυτό το ζήτημα και στην επόμενη σχολική χρονιά το να πραγματοποιηθεί το αίτημα. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι της μειονότητας και τα παιδιά της το αξίζουν.

Αναμένοντας την απάντησή Σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο Σας».

Εμείς πάντως να σας υπενθυμίσουμε ότι στα αρκετά ΠΑΡΑΝΟΜΑ νηπιαγωγεία που λειτουργούν και χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα στη Θράκη, η γλώσσα εκπαίδευσης φυσικά είναι αποκλειστικά και μόνο η τουρκική. Ενδεικτικό και αυτό των προθέσεων της Τουρκίας και των εν Θράκη οργάνων της, ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου