Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΧΟΤΖΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ… ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

b2ap3_thumbnail_xotza-arxaia.jpg

«Όσοι υποστηρίζουν την άποψη περί Πελασγικής καταγωγής των Αλβανών αναπτύσσουν τη σκέψη οτι οι Πελασγοί δεν αφομοιώθηκαν ποτέ απ’ τους Έλληνες, μάλλον – μάλλον προχωρούν πιο πέρα λέγοντας ότι είναι αυτός ο Πελασγικός πολιτισμός που επηρέασε τον Ελληνικό πολιτισμό κ.λπ.

Τούτο σημαίνει ότι ο Πελασγικός πολιτισμός θα έπρεπε να ήταν αρκετά πιο εξελιγμένος απ’ τον Ελληνικό πολιτισμό, ναι όμως η ανθρωπότητα σήμερα δεν διαθέτει στοιχεία για την ύπαρξη κάποιου τέτοιου πολιτισμού. Εάν κάποιος ισχυριστεί να επιβεβαιώσει οτι ο Ελληνικός πολιτισμός έχει επηρεασθεί από τοπικούς αυτόχθονες, η ίδια η ύπαρξη των οποίων είναι αμφίβολη, θα πρέπει εκ των προτέρων να απορρίψει τα όσα μέχρι σήμερα ισχύουν για την παγκόσμια επιστήμη.



Η Οικουμένη σήμερα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον Ελληνικό πολιτισμό, που όπως ξέρουμε, έχει επηρεασθεί από άλλους αρχαιότερους πολιτισμούς της Ασίας. Τούτο είναι κατοχυρωμένο, ενώ επιρροές απ’ τον πολιτισμό των Πελασγών είναι μια υπόθεση για την οποία δεν διαθέτουμε αποδείξεις και τεκμήρια να τη θεωρήσουμε ως αληθινή. Για το λόγο αυτό, για να μη σφάλουμε, στην κατεύθυνση αυτή χρειάζεται πιο σοβαρή δουλειά και δεν πρέπει να οδηγούμαστε συναισθηματικά. Το λέω τούτο, διότι απ’ όσα έχω διαβάσει σ’ εφημερίδες καμιά φορά μερικοί απ’ τους ανθρώπους μας που ασχολούνται με επιστήμες προσπαθούν να παρουσιάσου ως Ιλλυρικού πολιτισμού τα μνημεία του Ελληνικού πολιτισμού, του Ρωμαϊκού ή Ελληνο – Ρωμαϊκού που ανακαλύπτονται σ’ εμάς, πράγμα το οποίο δεν είναι καθόλου δίκαιο, απεναντίας κάτι τέτοιο είναι αντιμαρξιστικό.

Είναι γνωστό ότι ο πολιτισμός της Απολλωνίας καθώς επίσης και του Δυρραχίου, είναι ανάμεικτος Ελληνο – Ρωμαικός και γι’ αυτό το λόγο εάν επιδιώξεις να τον προσεταιριστείς και να διακηρύξουμε ότι τον ανέπτυξαν οι πρόγονοί μας, δεν θα είμαστε αντικειμενικοί. Οπωσδήποτε μπορούμε να πούμε ότι από αυτόν τον πολιτισμό επωφελήθηκαν και οι Ιλλύριοι…»

Ενβέρ Χότζα "Για τις ιστορικές μελέτες"
συζήτηση στο Πολιτικό Γραφείο ΚΕΑ
3 Νοεμβρίου 1969,
"ΑΠΑΝΤΑ 42"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου